De definitie van stupiditeit: steeds hetzelfde doen, Donald Trump voert nieuwe sancties in tegen Iran

De Amerikaanse president Donald Trump voert wéér nieuwe economische sancties in tegen Iran, zo meldt NOS Teletekst. Aangezien alle voorgaande pogingen mislukten, denkt Trump dat de nieuwe sancties wel succesvol zijn. Met dit gedrag bevestigt Trump definitief het beeld: de definitie van stupiditeit is steeds hetzelfde doen en hopen op andere uitkomsten. 

Met het opnieuw invoeren van strakkere sancties tegen Iran, toont Trump zich niet bewust van een zéér gevaarlijke dynamiek in de geopolitiek. Het is namelijk zo dat staten zich in grote mate gedragen als individuen, maar dan nét even anders. In het geval van Iran en de nieuwe sancties kan dit juist leiden tot verdere escalatie, en wel hierom:

Stel een individu krijgt van een arts te horen dat hij of zij nog enkele maanden te leven heeft: in zo’n geval is de ‘rationaliteit’ van gedrag geheel anders dan wanneer iemand nog 30 jaar te leven heeft. Zo kan het voor een terminale patiënt rationeel zijn om op één dag het halve spaarboekje uit te geven aan drank. Een persoon die nog 30 jaar te leven heeft zou dat wellicht niet doen. Hetzelfde geldt voor staten: wanneer groepen het idee hebben dat het sterven vaststaat (zij het politiek of economisch) dan kan het zijn dat zij zich daartegen verzetten.

Wanneer een staat voor een existentiële keuze wordt geplaatst door een externe macht kan dat zomaar eens tot escalatie leiden. Waarom? Omdat een ‘kat in het nauw, rare sprongen maakt’. Immers is de rationaliteit voor de Perzen aan verandering onderhevig en wordt door het afknijpen van hun economie steeds zekerder dat escalatie zal plaatsvinden. Trump stuurt dus opzettelijk aan op escalatie en ondermijnt de vrede op Eurazië vanuit zijn eilandje in de VS.

Wanneer de Amerikanen de Perzen het mes nog harder op de keel zetten -terwijl in het verleden dezelfde tactiek niet bleek te werken- dan staat escalatie vrijwel vast. Dat is het allerlaatste waar de  betrokkenen, behalve de Verenigde Staten natuurlijk, bij gebaat zijn. En het is uitgerekend de VS die het vuurtje op zit te stoken in Eurazië, niemand anders.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

90 reacties

 1. Agios

  Het Iraanse regime is degene die in deze een gevaarlijk spelletje speelt. Het land gedraagt zich overtuigd dat ze het met hun betweterigheid wel tegen de wereld kunnen opnemen. Het voortdurende spelletjes- en treitergedrag gaat uiteindelijk zo vervelen dat de val wel eens dicht zou kunnen slaan. Trump is niet gecharmeerd van een oorlog. Hij beseft heel goed waar een en ander toe leidt. Trump voelt er ook niet voor om door de mullah’s voor de gek gehouden te worden met oeverloos gelieg. Vooralsnog probeert hij het nog een keer op deze manier. Als dat ook niets uitmaakt, dan rest hem nog maar e e n optie. En dat wil hij de mullah’s laten voelen.

 2. Ego-non-solus

  @auteur DDS
  De VS doet het dus fout. Het zou interessant zijn om te lezen wat de VS dan wél zou moeten doen. Waar blijft die voorzet nu?

  1. Zozo

   Volkomen met je eens!

  2. Joshuak

   Je moet de jeugd in Iran zelf proberen te stimuleren, de westerse levensstijl heeft een behoorlijke invloed op de jeugd daar en dat moet je door blijven proberen te drukken..

   Het probleem met deze strategie is dat je de overheid in Iran een duidelijke vijand geeft en dat verenigt het volk achter de dictator.. Je kan een land niet tot een democratie bombarderen..

   Zelfde als Afghanistan, de Taliban heeft als 1 van de grootste aantrekkelijkheid voor de mensen daar dat ze tegen de buitenlandse legers en invloeden zijn..

   Dus zolang we daar blijven zal het ook nooit verdwijnen.. Heel veel mensen daar snappen het idee niet noodzakelijk achter een democratie en zien het als iets westers.. Dus ze erkennen die overheid gewoon niet en zullen ze ook nooit doen..

   Maar terug op Iran het heeft hetzelfde effect, al deze oorlogspraat zorgt er alleen voor dat het volk zich verenigt achter de dictator en doet meer schade dan goeds in die regio..

 3. Beukman

  Een nog groter probleem is dat er geen harde bewijzen zijn dat Iran achter die aanslag zit, het land dit ook ontkent terwijl de Houthi-rebellen de verantwoordelijkheid op zich hebben genomen. Die nieuwe sancties slaan dus nergens op.

  Maar dit past in de eerdere actie van Trump om zich eenzijdig terug te trekken uit het atoomverdrag. Niet omdat Iran dit schond – want dat deed het land niet – maar omdat Donald de voorwaarden op eigen houtje veranderde, waardoor Iran er opeens niet maar aan voldeed.
  Hiermee laat Trump zien dat de VS een onbetrouwbare partner is. Goed voor zijn “vriend” Kim om te weten.

  En passant wordt zo ook duidelijk dat Trump stevig in de zak zit van Netanyahu.

  1. van Urk

   @Beukman. Houthi-rebellen en Hezbollah zijn sjiieten. Zij zijn de trekpoppetjes van sjiietisch Iran die ingezet worden om continu irritante speldenprikken uit te gaan delen in het midden-oosten. Elk sjiietisch terroristisch aanval op Israel of Saudi Arabie is eigenlijk een aanval door Iran. Maar omdat het inderdaad om verspreide losse groeperingen gaat kan Iran daardoor zijn handen wassen in onschuld. U weet ook wel dat de peperdure drones die de Houthi-rebellen gebruiken geleverd zijn door Iran.

   1. Beukman

    Er lopen een heleboel trekpoppen rond, @Urk. Zo lijkt Trump een trekpop te zijn van Netanyahu. Daarnaast leveren een aantal landen wapens aan eenieder die dit kan betalen. Het is dus ingewikkeld om een schuldige aan te wijzen als er weer eens een aanslag is gepleegd.

    Als de VS Iran beschuldigt, zal het toch echt met bewijzen moeten komen. Als de Houthi’s bij deze aanslag de trekpop van Iran zijn geweest, zal de VS ook dit moeten bewijzen om zelf nog geloofwaardig te zijn. We herinneren ons allemaal hoe de VS in ’03 de boel bij elkaar loog om een inval in Irak te rechtvaardigen. Aan die geloofwaardigheid valt dus nog wel het een en ander te verbeteren.

    1. Dik

     Trekpop Neukman, de rugridder van de aandoenlijke.

     1. Top

      En gevierd Antisemiet. Gewoon een gore flapdrol.

     2. Dik

      Inderdaad Topper!

     3. Sans Rancune

      Waarom reageert u op uzelf? Niet genoeg aandacht van uw omgeving?

  2. Ego-non-solus

   @Beukman
   Bewijzen zijn niet moeilijk te fabriceren. Dus als de VS met bewijzen komt gelooft u daar niet in. Ik ook niet. U mogelijk omdat het u niet uitkomt, ik omdat ik geen enkele politicus meer vertrouw. Daarvoor zijn wij al te vaak belogen. Dus bewijzen? Laat maar zitten!

   1. Beukman

    @Ego
    Ik zou zeggen, SA: kom maar op met die bewijzen dat Iran erachter zit. Niet in de vorm van productie van de wapens, maar daadwerkelijke bemoeienis.

 4. Trude Herr

  Er gaat iets niet goed bij Trump. Met Kim wil het niet vlotten, de handelsoorlog met China raakt in een patstelling en nu met de Iranieërs gedoe. Ik krijg er geen vat op.

  1. Agios

   Zo houden Trude!

 5. FJ

  Een atoombom op Teheran, dan zij ze direct stil.

  1. van Urk

   @FJ. Denk aan de CO2 uitstoot. Dat van Hiroshima en Nagasaki is nog steeds niet opgelost.

  2. Peter Oudshoorn

   Besef je wel wat je zegt, FJ? Of ben je alle benul van de werkelijkheid kwijt?

   1. Henk-Jansen

    Dat is de algemene tendens hier, de mensen zijn compleet de weg kwijt.

   2. FJ

    Door dat linkse wegkijk en goedpraatmodel zitten we in de problemen en ze worden steeds erger.
    Die machthebbers in Teheran zijn pas tevreden als ze de wacht wordt aangezegd, maar wel op een duidelijke manier en die bom komt er toch, als we lang genoeg wachten uit Teheran.

    Japan wou destijds ook niet opgeven, maar binnen 8 dagen hielden ze het voor gezien.

    1. Beukman

     Dankzij onderschepte berichten weet ik dat FJ is ingehuurd door de PvdA om Peter Oudshoorn weer links te maken.

     1. FJ

      Beukman ouwe geiternaaier, grapjes haal je maar uit met je maatje Kuzu.

     2. Peter Oudshoorn

      Beuk, heel soms bespeur ik inderdaad een lichte neiging naar een nauwelijks bespeurbare tolerantie voor linksliberale politiek.

      Gelukkig is dat altijd binnen een minuut weer weggeebt.

     3. Beukman

      @Peter, ik merk duidelijk dat je heel geleidelijk aan het verlinksen bent.
      Dat komt volgens mij vooral door het half gare deel van de rechtse stemmers dat zich hier vertoont. Daar wil jij gewoon niet bijhoren.

 6. fusilier

  Beukman vertrouwt liever een moslim schurken staat,als onze vriend Trump. Als Amerika niks doet, dan hebben die schurken over 5 jaar een atoombom met alle gevolgen van dien.

  1. Mezzadra

   De paradox is dat Trump de totstandkoming van die atoom juist bevordert door uit het akkoord te stappen en dit land uit te mergelen met sancties.
   Iran heeft meer redenen dan ooit om een atoombom te maken en wordt daarin inmiddels niet meer gehinderd door akkoorden.

   1. van Urk

    Waarom zou een zogenaamd vreedzaam land als Iran een reden hebben om een atoombom te gaan maken?

    1. Mezzadra

     Iran wordt tot de bedelstaf gebracht door internationale sancties en militair bedreigd door Israel.
     Het land staat met de rug tegen de muur en er veel beter voor staan als ze een atoombom hadden.
     Trump doet er alles aan die behoefte aan een atoombom bij Iran te versterken.

     1. Bender

      Moslims behoren geen kernwapen te hebben, de rest is geneuzel!

     2. Siemien

      “Het land staat met de rug tegen de muur”

      Maar wel bakken met geld uitgeven aan atoomwapens, daarnaast is natuurlijk de vraag waarom mezzadra Iran zo verdedigd, eigenlijk is dit een retorische vraag aangezien mezzadra tot op het bot een islamknuffelaar is die alles doet om Nederland, Amerika, Wilders, Baudet zwart te maken…

     3. Beukman

      Mijn trouwe vriend @Siemien schijnt niet te weten dat Iran een aantal doodsvijanden heeft, zoals Israel, Irak en SA, die maar wat graag met het land zouden afrekenen. Je kunt je dus net zo goed afvragen waarom de VS atoomwapens hebben.

     4. Agios

      Argeloze naieveling!

   2. Mezzadra

    die atoom = die atoombom

    1. Dik

     De aandoenlijke, hij noemt fantaseren over seks met kinderen aandoenlijk. Binnenkort weer een andere nick.

     1. Mezzadra

      Dik wil het gesprek zo graag weer op seks met kinderen brengen.

      Dat is meer dan aandoenlijk.

     2. Dik

      De heer Oudshoorn heeft gelijk als hij zegt dat ik warme gevoelens koester jegens kleine kinderen.
      ~Mezzadra~

      dagelijksestandaard.nl/2019/07/afschuwelijk-pédoclub-kinderbevrijdingsfront-wil-meedoen-aan-pride/

     3. Siemien

      Dik bewijst zijn gelijk, als hij mezzadra even aanpakt op zijn smerige verlangens naar kleine kinderen waarbij mezzadra se* met kinderen aandoenlijk vindt, dan steigert mezzadra gelijk

     4. Dik

      Exact!

      Mezzadra schreef op woensdag 29 augustus:

      Ik heb het voorlopig wel weer gezien.

      dagelijksestandaard.nl/2018/08/man-opgepakt-die-dreigde-met-aanslag-tweede-kamer-vanwege-pvv-cartoonwedstrijd/#comment-904816

     5. Julian

      Dat is raar. Zodra Siemien vastloopt in de discussie gooit ze er gelijk s*x met kinderen in….

     6. Mezzadra

      Klopt, Siemien is geobsedeerd door seks met kinderen en krijgt daarvoor kennelijk weinig passende hulp.

      Als het even moeilijk wordt speelt het al eerste op.

  2. Joshuak

   Ja dan wat?

   Zo gauw ze dat ding gooien dan hebben ze een groot probleem want dat tolereert niet niemand zelfs Rusland niet..

   Daarnaast helf Israël zelf heeft bijna genoeg atoombommen om Iran compleet van de kaart te vegen. En dan heb je China, Amerika Frankrijk en Engeland nog..

  3. Henk-Jansen

   Naar mijn mening is het net zo gevaarlijk dat die seniele gek Trump ook de beschikking heeft over kernwapens.

   1. Agios

    Als je iemand niet begrijpt, zeg je snel dat deze seniel is. Uiting van domheid in het kwadraat.

    1. Henk-Jansen

     Als je daadwerkelijk zou weten wat er binnen het witte huis gaande is dan zou je deze reactie niet maken. Ministers en adviseurs doen er dagelijks alles aan om Trump geen domme beslissingen te laten nemen en zijn geestelijke gesteldheid gaat gewoon dagelijks achteruit, dat valt niet te ontkennen. Dat hij meerdere keren heeft voorgesteld om orkanen met atoombommen te bombarderen zegt wat mij betreft wel genoeg.

     1. van Urk

      Dat is fake nieuws verspreidt door Links. Zij hebben deze uitspraak overgenomen uit het verleden toen een adviseur van president Eisenhouwer hetzelfde had voorgesteld.

     2. Agios

      Stond dat in dat deugkrantje van je? Ja dan moet het wel waar zijn….

    2. Beukman

     Ik ben het met Henk eens. Er komen verontrustende verslagen uit het Witte Huis over Donalds geestelijke situatie.

     Recentelijk hebben we dit zelf kunnen zien, toen hij een weerkaart vervalste om aan te tonen dat Alabama dreigde te worden getroffen door een orkaan. The National Weather Service, waar toch echt de experts zitten, werd zelfs vanuit het Witte Huis gedreigd met ontslag van medewerkers als deze zouden vertellen hoe de vork werkelijk in de steel stak.

     Trump is in zijn geestelijke labiliteit een ongeleid projectiel aan het worden.

     1. van Urk

      Dat was Reagan ook. Uiteindelijk hoort hij in het rijtje thuis van de beste presidenten die de VS gehad heeft.

     2. Beukman

      @Urk
      Dat is maar aan wie je het vraagt.
      In tegenstelling tot Trump was Reagan geen narcist. Reagan zou nooit hebben gedreigd om meteorologen te ontslaan als die zijn ego kwetsten door de waarheid te vertellen. Dát is in ieder geval een voordeel van Reagan boven Trump.

     3. FJ

      Beukennootje, je zit er bovenop, of niet.
      Heb je toevallig met Donald in hetzelfde gekkenhuis gezeten.

      Gezien je uitspraken kunnen we er haast vanuit gaan.

     4. Beukman

      Probeer het eens inhoudelijk, @FJ.

   2. van Urk

    @Henk-Jansen. Appels met peren vergelijken. Als u het verschil nog niet weet tussen Amerika en Iran.. Amerika heeft ons bevrijdt weet u nog wel? En niet Iran dat op fascistische wijze homo,s aan hijskranen ophangt.

  4. Beukman

   @fusillier
   De VS is inderdaad onbetrouwbaar gebleken. Trump heeft zich eenzijdig teruggetrokken uit het akkoord en de voorwaarden tussentijds gewijzigd.
   Het is dus, zo blijkt, onverstandig om zaken te doen met Donald, want zijn woord is niets waard.

   Iran bouwde niet aan een atoombom, maar heeft geen zin om voor gekke henkie te spelen nu de VS het akkoord aan hun laars lappen. Precies zoals Mezz zegt dus. En Trump is in deze een trektop van Netanyahu.

   1. Agios

    Wie zegt dat Iran niet aan een atoombom werkt? Geloof je echt alles van die gasten? Tamelijk naief noem ik zoiets.

    1. Beukman

     Iran werd op de vingers gekeken door het Internationaal Atoomagentschap. Dat gebeurde volgens een procedure waarmee alle betrokken landen, ook de VS hadden ingestemd.

     Saillant detail: ditzelfde agentschap checkte begin deze eeuw ook of Irak geen atoomspul maakte, en de oude chemische wapens keurig opruimde volgens afspraak. Daar hield het land zich inderdaad keurig aan. Bush had echter een casus belli nodig, en beweerde dat Irak wel degelijk dergelijke wapens maakte (“weapons of mass destruction”, weet u nog) en die ergens had verstopt.

     Na de inval bleek dat het allemaal leugens waren geweest, en het Atoomagentschap wel degelijk gelijk had.

     1. Agios

      Op de vingers gekeken? Ze zijn om de vingers gewonden. Ze laten alles zien wat in die ene schuur gebeurt en bouwen ongezien 1258 kilometer verder in de bergen voort aan hun wapen. Geloof toch niet alles man. Trump is niet voor niets uitgetreden. Hij was het gedraai van de mullahs spuugzat. En terecht. Geloof nooit een moslim, is zijn houding nu geworden. En gezien zijn en andere ervaringen geheel juist.

     2. Beukman

      Natuurlijk @Agios. En Irak was zogenaamd bezig een zgn superkanon te ontwikkelen en “weapons of mass destruction” te maken. Dat bleken allemaal leugens te zijn.
      Alsof het ook zo makkelijk is om stiekem een atoomwapen te ontwikkelen. In de bergen nog wel.

      Trump is eruit gestapt omdat Iran zich niet aan de voorwaarden hield.
      Iran hield zich echter wél aan de voorwaarden, maar Trump had ze gewoon eventjes aangepast.
      Wat bewijst dat met Donald geen zaken te doen zijn.

      Toen ik nog een kind was, was er ook altijd wel zo’n jochie dat de regels van het spel tussentijds wilde veranderen.

 7. Jumping

  Een kanjer deze Trump, zonder een nieuwe oorlog te beginnen ZOALS ZIJN VOORGANGERS, gewoon zijn verkiezings beloftes waarmaken.
  Nogmaals een kanjer, hadden wij in Nederland maar zo’n gigant.

  Wij hebben Rutte, het slechtste wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  1. Watcher

   Wij hebben de trollen familie Lugar, het slechtste wat DDS is overkomen.

  2. Henk-Jansen

   Dat Trump (nog) geen nieuwe oorlog begonnen is is zeker positief, de fundamentele oorzaken worden echter nog niet opgelost, en dat is de constante druk vanuit de defensie-industrie en ook de politiek (links en rechts) om de Amerikaanse spierballen op het wereldtoneel te laten zien. Er wordt nog steeds meer geld dan ooit uitgegeven aan defensie, en worden geen buitenlandse bases gesloten, geen vliegdekschepen gesloopt. De Amerikaanse honger naar macht(svertoon) is nog lang niet gestild.

  3. DidiMadloba

   Verkiezingsbeloftes zijn er om verkiezingen te winnen. Stug volhouden als je fout zit is standvastig maar oliedom..

 8. Agios

  Trump is weer eens het zondebokje. Ik wacht nog op een trol die mij uitlegt waarom bij alle brandhaarden in de wereld de islam een grote rol vervuld.

  1. Anne Sophe Schillersdorf

   Misschien is het je niet opgevallen maar tot Trumps grootste “vrienden” behoren het corrupte bende in Ryad, ook de grootste sponsoren van terrorisme en verantwoordelijken voor 9-11. Hoe dom kun je zijn om dit niet te begrijpen?

   1. Agios

    Volgens mij zijn dat ook moslims. Kwaad met kwaad bestrijden, heet zoiets. Hoe onnozel kan een mens zijn om dat niet te begrijpen. Ik houd het graag netjes, maar bij jou is dat heel moeilijk. Wat ben jij een onnozel wicht…

   2. Agios

    Geen trol die mijn vraag beantwoordt. Dat onnozele wicht hierboven verdraait de boel weer eens. Een echte deugmensmethode.

    1. Dik

     “Geen trol die mijn vraag beantwoordt.”

     Natuurlijk niet, daarmee zou de reden waarom ze hier zijn vervallen.

 9. JBoul

  USA, The policeman of the world

  1. Top

   Gelukkig wel ja.

 10. RvdBe

  De definitie van stupiditeit: een atoomakkoord ondertekenen, weten dat Iran zich hier niet aan houd, de kop in het zand steken en hopen dat het vanzelf goed komt.

 11. DidiMadloba

  Het lullige is dat de Amerikanen andere landen dwingen ook sancties op te leggen – zodat je bijv. nergens kunt pinnen in Iran hoewel het land vol staat met geldautomaten.
  Het is een onaanvaardbare inbreuk op onze soevereiniteit.

  1. Top

   Zit je hoofddoekje weer te strak? “U” heeft blijkbaar de grenzeloze behoeften, om de hand die u voedt , als het even kan te bijten.

  2. Agios

   Tja wij hebben nooit gevraagd om de waanzin van de islam. Als ik een gelovige moslim was, zou ik voor 100% op mijn allah rekenen, maar dat doen ze ook weer niet. Hypocrisie van het zuiverste water.

 12. Pauline Kummer

  TRUMP, in het volle licht voor camara, praat en gebaart. 2 weken later bij navraag : “Allemaal FAKE” Ook als de beelden er bij terugkomen. Is het geen narr ?

  1. Siemien

   Jij bent fake

  2. Kretoloog

   Pauline heeft weer een CumKummer doorgeslikt.

 13. fusilier

  De nieuwe miljardairs van Iran,zijn de machthebbers van Iran. Scheep ladingen vol Duitse auto,s komen daar aan. En de eigen bevolking kan verrekken. Onze vriend Trump rekent erop dat de opstand vanuit Iran zelf komt.

 14. Anne Sophe Schillersdorf

  Trump is een salafistenvriendje. Zijn grootste vrienden zijn wahabisten in Saudi Arabie, s’werelds grootste sponsor van terrorisme en hoofdverantwoordelijk voor 9-11. ISIS is ook een product van dit achterlijk landje vol met haatbaarden. Ook in Syrie heeft Trump het opgenomen voor deze haatbaarden door twee maal aanvallen uit te voeren op Bashar al Assad, gebasseerd op een false flags en leugens. Dit zou toch echt wel genoeg moeten zijn voor onze moslimhaters om zich achter de oren te krabben of Trump wel echt zo goed bezig is.

  1. Siemien

   Nee hoor islamknuffelaar, dat ben jij..

   1. Pauline Kummer

    Bij @Siemien gaat het niet om waarheid. Iets om in te bijten is voldoende. Bij de hondenrennen rennen de honden ook achter een lap aan die rondgaat.

    1. Siemien

     Uiteraard verdedigd Paulientje islamknuffelaar(s) of achterlijke als ASS nou dan weet je natuurlijk genoeg

  2. meneer cactus

   wat een ontzettend slap links inhoudsloos betoog ASS

   1. Anne Sophe Schillersdorf

    Tja de realiteit is hard

    1. Siemien

     Die plaat voor je moffensmoel is hard

     1. Anne Sophe Schillersdorf

      Siemen laat vooral zien wat voor een ongeloofwaardige hypocriet hij is. Kritiek op de islam in Europa maar tegelijk steunt hij met zijn liefde voor salafisten vriendje de meest onderdrukkende shariastaat in het middenoosten. wat laat hij zich toch kennen!

    2. Cycle25

     Nee hoor, realiteit zuig je uitje duim, SA is aangevallen door 9 Iraanse kruisraketten, dus kruip jij maar weer onder je fantasiesteen.

   2. Anne Sophe Schillersdorf

    meneer cactus weet natuurlijk dat hij een enorm hypocriet stuk onbenul is als hij zijn dagelijkse preken houdt tegen de islam. Anderzijds sluit hij zijn ogen voor het feit dat de Amerikaanse president openlijk steun betuigt voor de smerigste en meest onderdrukkende shariastaat in het middenoosten

    1. meneer cactus

     ik heb niets met de Amerikaanse president te maken schillenboer. Ik woon in Nederland Europa. ass (autisme spectrum stoornis)

 15. Kristalix

  De raad van geitenøkers moet direkt hun hol uit gebombardeerd worden. Zij escaleren door een aanval. Dat is hun dagelijkse bezigheid.

  De minister van buitenlandse zaken dreigt met een all out war mocht Iran aangevallen worden. Deze meneer weet nog niet dat hij al met 1 been in het stenentijdperk staat, het andere been volgt snel.
  Van de planeet af bombarderen is het enige wat rust brengt in de regio.

 16. Rosasolis

  Het is een eeuwenoude oorlog en wedstrijd van macht tussen de she-ieten van Iran en de soenies van de meeste moslim landen in het omgeving. Niet zo lang geleden was er de vreselijke oorlog tussen Sadam Hussein van Iraq, en de Ayatollah’s van Iran, nadat de
  “islamitisch revolutie” een feit werd. Het gaat niet alleen over wie de macht over de olie heeft, maar welke moslim geloof moet gaan heersen. Met de Ayatollah’s is er geen sprake van samenwerking. Met de rijke Saudi sjeiks wel. Zij hebben de westerse landen om hun olie te kopen. Met Iran zal er binnenkort een heel moderne “revolutie” in Iran komen. Vooral van jonge vrouwen, die genoeg hebben om als tweede ranks burger behandeld te zijn. Nu al durven intelligente jonge studenten en werkende vrouwen in westerse kleding om het openbaar rond te lopen, ook zonder hoofd-doek. Vele agenten pakken ze niet meer op. Om dat vele vrouwen ernstig ziek zijn geworden omdat zij in een meterslange wollen Chador moeten door het leven gaan; waarbij terwijl de zomerse temperaturen tot 50 graden C. kunnen rijzen, vele arme mensen geen airco hebben. Iran is momenteel een zeer ziekelijke land, letterlijk.
  Hopelijk worden de elektrische auto’s wat goedkoper, omdat zij hard nodig zijn, om op te komen tegen het corrupte midden oosten olie handel. Die onze olie prijzen steeds om hoog dwingen. Kortom: benzine zal in het nabije toekomst nog veel duurder worden… dus moeten wij beslissen of een middelgrote elektrische auto aan te schaffen (misschien tweedehands), of door te gaan op een huidige benzine auto waarbij het steeds duurder wordt om te tanken? Hopelijk worden de prijzen op elektrische auto’s steeds lager.
  Zodat wij binnen enkele jaren niet meer afhankelijk van midden-oosten olie zijn.

 17. Lampje

  De definitie van stupiditeit: Trump

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.