shutterstock 752947078

De VN top: Trump zoals verwacht lekker zichzelf: "Verstandige leiders stellen hun eigen bevolking en landen voorop"

Geen categoriesep 24 2019, 21:00
De POTUS gebruikte zijn toespraak tijdens de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties om scherp te benadrukken wat zijn waarden zijn. De komende tijd kunnen we nog flink veel America First retoriek verwachten. Trump: "De toekomst behoort niet toe aan globalisten, de toekomst behoort toe aan patriotten." Trump lijkt hiermee steeds meer de strijd openlijk aan te gaan met de links liberale en kosmopolitische elite. Eerst in eigen land harde retoriek, nu steeds vaker bij internationale evenementen.
Eerder deed onze favoriete klimaatdrammer al stof opwaaien met een toespraak die vol stond van emoterreur, Trump wist de speech te over toepen door zijn klassieke, botte manier van twitteren.
https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1176339522113679360?ref_src=twsrc%5Etfw
Zijn toespraak stond in teken van het prijzen van de vooruitgang die Amerika kent onder zijn presidentschap. Lagere werkloosheid, economische groei en prees hij zijn pogingen tot een strenger immigratiebeleid. Waar hij de nadruk legde op het dat ieder verstandig land dat zou moeten doen.
Trump is van mening dat ongecontroleerde immigratie een immens probleem vormt voor de internationale veiligheid. Andere landen - en vooral de EU - kunnen een voorbeeld nemen aan de VS hoe zij proberen de immigratie aan banden te leggen.
Hetzerige media en journalisten doken meteen op de speech en menen dat er weer een 'fascistische' dogwhistle in de speech zat. Ze proberen Trump antisemitisme in de schoenen te schuiven - dit uiteraard zonder succes aangezien Trump de meest pro-joodse president is, en waar ook nog het feit bij komt kijken dat zijn dochter joods is.
https://twitter.com/atrupar/status/1176501540607135744?ref_src=twsrc%5Etfw
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten