De VN top: Trump zoals verwacht lekker zichzelf: “Verstandige leiders stellen hun eigen bevolking en landen voorop”

De POTUS gebruikte zijn toespraak tijdens de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties om scherp te benadrukken wat zijn waarden zijn. De komende tijd kunnen we nog flink veel America First retoriek verwachten. Trump:  “De toekomst behoort niet toe aan globalisten, de toekomst behoort toe aan patriotten.” Trump lijkt hiermee steeds meer de strijd openlijk aan te gaan met de links liberale en kosmopolitische elite. Eerst in eigen land harde retoriek, nu steeds vaker bij internationale evenementen.

Eerder deed onze favoriete klimaatdrammer al stof opwaaien met een toespraak die vol stond van emoterreur, Trump wist de speech te over toepen door zijn klassieke, botte manier van twitteren.

Zijn toespraak stond in teken van het prijzen van de vooruitgang die Amerika kent onder zijn presidentschap. Lagere werkloosheid, economische groei en prees hij zijn pogingen tot een strenger immigratiebeleid. Waar hij de nadruk legde op het dat ieder verstandig land dat zou moeten doen.

Trump is van mening dat ongecontroleerde immigratie een immens probleem vormt voor de internationale veiligheid. Andere landen – en vooral de EU – kunnen een voorbeeld nemen aan de VS hoe zij proberen de immigratie aan banden te leggen.

Hetzerige media en journalisten doken meteen op de speech en menen dat er weer een ‘fascistische’ dogwhistle in de speech zat. Ze proberen Trump antisemitisme in de schoenen te schuiven – dit uiteraard zonder succes aangezien Trump de meest pro-joodse president is, en waar ook nog het feit bij komt kijken dat zijn dochter joods is.

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. claus

  Trump is goed bezig,maar het is deprimerend dat Nederland zit opgescheept met een surrealistische slaafse EU dienaar,besmet met het klimaat virus en bezeten van het omvolkings syndroom!!

 2. spelende vrouw

  kijk naar de meningen in Amerka , doe het niet via de NPO en aanschouw hoe Trump op handen gedragen wordt door een heel groot deel van het electoraat. De links zure zieke populistische opinie makers geven liever hun subjectieve mening neer in plaats van de objectieve gebeurtenissen

  Her verkiezing heeft ie zo goed als zeker in de pocket. Kom maar linkse zuurpruimen

 3. santiago

  Trump heeft gelijk, groot gelijk. Eerst je eigen zaken op orde en dan kunnen we ook voor anderen zorgen.

  1. Korporaal Monty

   En Trump heeft zijn zaakjes goed voor elkaar.

   Trump weet precies hoe hij zijn volk moet beschermen.

 4. Jack Flash

  America first.Hier in Nederland word je dan al zo’n beetje voor rascist uitgemaakt.

 5. Viracocha

  President Donald Trump heeft in zijn VN toespraak vandaag hard uitgehaald naar wat samenvattend de ‘Nieuwe Wereld Orde’ kan worden genoemd. ‘De toekomst behoort niet aan globalisten, maar aan patriotten. De toekomst behoort aan soevereine en onafhankelijke landen. Het globalisme heeft een religieuze invloed op eerdere leiders gehad, waardoor die hun eigen nationale belangen zijn gaan negeren. Maar wat Amerika betreft zijn die dagen voorbij.’ De VS is onder hem juist een pad ingeslagen naar ‘nationale vernieuwing.’

  Trump uitte ook forse kritiek op het opkomende socialisme, ‘big tech’ censuur en immigratie activisten. Het socialisme ‘is de verwoester van naties en vernietiger van samenlevingen. De gebeurtenissen in Venezuela herinneren ons er allemaal aan dat socialisme en communisme niet gaan om rechtvaardigheid, niet om gelijkheid, niet om het versterken van de armen, en zeker niet om het welzijn van de natie.’

  Big Tech social media censuur bedreigt vrijheid van meningsuiting

  ‘Een klein aantal sociale media platforms verkrijgen enorme macht over wat wij mogen zeggen,’ vervolgde de president. ‘De permanente politieke klasse is openlijk minachtend… over de wil van het volk. Een anonieme bureaucratie opereert in het geheim en verzwakt de democratie… Een vrije samenleving kan niet toestaan dat social media giganten de stem van het volk tot zwijgen brengen. Vrije mensen mogen nooit worden ingeschakeld om hun buren het zwijgen op te leggen, te dwingen, uit te sluiten of zwart te maken.’

  Open grenzen activisten ‘wreed en kwaadaardig’

  ‘Vandaag heb ik een boodschap voor die open-grenzen activisten die zichzelf in ‘sociale rechtvaardigheid’ hullen: jullie gedragingen zijn niet rechtvaardig, maar wreed en kwaadaardig. Jullie versterken criminele organisaties die azen op onschuldige mannen, vrouwen en kinderen. Jullie zetten je eigen valse idee van deugdzaamheid vóór de levens en het welzijn van talloze onschuldige mensen. Met het ondermijnen van de grenzen ondermijnen jullie de mensenrechten en menselijke waardigheid.’

  Door massa immigratie te bevorderen beroven globalisten en open-grenzen activisten complete landen van ‘menselijk kapitaal’, waarschuwde Trump, terwijl de landen die grote aantallen migranten –waarvan een aanzienlijk deel criminelen- binnenhalen te zwaar worden belast.

  Leiders van alle landen worden daarom opgeroepen om hun naties te versterken en hun eigen cultuur en bevolking te koesteren. Volgens Trump zal dat juist tot meer harmonie tussen de landen dan ooit te voren leiden. Tegelijkertijd wees hij op het trieste feit dat in 80% van de wereld de vrijheid van religie wordt bedreigd. ‘Amerika zal nooit stoppen die vrijheid te verdedigen.’ (2)

  Versterken positie van vrouwen en homo acceptatie

  De president van de VS werkt daarnaast met diverse landen samen om homos*ksualiteit te decriminaliseren en de rol van vrouwen in de samenlevingen te versterken, omdat landen die dat doen een stuk welvarender, veiliger en stabieler zijn. Volgens Trump is de gelijke behandeling van vrouwen van vitaal belang voor de voorspoed en veiligheid van ieder land.

  ‘VS wil vrede’, maar ‘bloeddorstig’ Iran krijgt ervan langs

  Trump herhaalde ook zijn campagnebeloften van drie jaar geleden. ‘Amerika beseft dat iedereen oorlog kan voeren, maar alleen de moedigsten naar vrede streven. Amerika staat klaar om vrienden te worden met allen die oprecht naar vrede en respect streven.’

  Bron: Xnieuws

  1. spelende vrouw

   wat een kerel he ? zie je pinokkio rutte al zo een speech houden ? 🙂 🙂

  2. C.A.Barstow

   @Viracocha:

   +1

   Dit is een toespraak waar je wat aan hebt, Volk en Vaderland eerst!
   Trump is een leider waar het Amerikaanse volk van op aan kan.

 6. JFU

  Een groot leider die voor zijn volk opkomt en beschermd.

 7. C.A.Barstow

  Trump is een leider naar mijn hart!
  Die stort zijn land en volk tenminste niet in het ravijn
  zoals land en volksverrader Rutte dat met ons doet.

  Misschien heeft Trump plannen Europa voor de tweede maal te bevrijden?
  dat is hard nodig.

 8. Jv

  Top, wat een toespraak van Trump!
  Daar kan geen enkele leider tegenop!
  Vooral die halve zolen in de EU niet. Wat zullen een zure bek trekken omdat de machtigste leider van de wereld, met vooral die linkse hufters, de hele wereld eens een flinke poep heeft laten ruiken.
  Zucht……hadden wij maar zo’n kerel met ballen, maar helaas, wij moeten het doen met een halve zool die alleen maar leugens kan vertellen en zijn eigen volk monddood maakt.
  Daarbij een kei is in het omvolken van ons land en wat er verder nog van over is, verkocht heeft aan Brussel!
  Wat zullen die linkse mafklappers in ons land balen! En die Greta, die is nu al rijp voor een opname in een kliniek want, helaas, dit kind spoort voor geen meter. Alleen dat gezicht en die ogen al, je zou terstond denken dat je een zombie tegen het lijf gelopen bent.

 9. Mezzadra

  Inmiddels is besloten tegen Trump een impeachmentprocedure te starten.

  Ik bedoel maar.

  1. RvdBe

   Natuurlijk, democraten hebben niks met leiders die voor hun land staan, die laten zich liever de les lezen en voor lul zetten door 1 of andere hysterische zweedse tiener.

  2. Mieremet

   Wat bedoel je maar,? sukkel, een impeachment alleen omdat die linkse hufters zoals jij hun zin niet krijgen? Niet omdat het volk het wil. Maar goed, wat moet ik zeggen tegen iemand die elke dag van naam veranderd omdat ie na 2 dagen uitgekotst wordt. JIJ bent impeached, je bent de zwakste schakel, je kunt wel gaan. Get a life.

   1. Julian

    Dus als het volk het wil mag een president die de wet overtreed gewoon blijven zitten… Dat zou ik toch raar vinden!

   2. Mezzadra

    Als je een aanhanger van Trump bent begrijp ik de woede, Mieremet. De feiten die ten grondslag liggen aan de impeachmentprocedure zijn echter nogal hard. De Democraten hadden geen keuze.

    1. Groeneveld

     Heksenjacht die eindig in een debacle. Voor de Democraten.

     1. Mezzadra

      Dat zou kunnen, Groeneveld, maar dat wordt dan een politiek debacle als gevolg van het feit dat de Republikeinen bereid zijn hun president te steunen tegen de feiten en de waarheid in.
      In allee gevallen is een constitutionele crisis een feit.

     2. Groeneveld

      Jij weet nog helemaal niks van de feiten en de waarheid af. En ik ook onvoldoende. Laten we conclusies dus even buiten beschouwing laten.

      Feit is in ieder geval wel dat Hunter Biden miljarden heeft verdiend in de Oekraine in een sector waar hij niets van af wist. En dat is zeer verdacht.

      Grote kans dat de Biden’s bij voorbaat een aanval willen inzetten om een diepgaand onderzoek naar hun eigen handel en wandel te voorkomen.

 10. ikweetwatikwil

  Een goed leider Trump.

 11. ikweetwatikwil

  Het meisje wordt op een gruwelijke manier misbruikt. Ze moeten zich schamen. Het is de wereld op zijn kop en kinderen gaan die leiden. Griezelig.

 12. Agios

  Ik herhaal nog maar even omdat het zo waar is:Vandaag heb ik een boodschap voor die open-grenzen activisten die zichzelf in ‘sociale rechtvaardigheid’ hullen: jullie gedragingen zijn niet rechtvaardig, maar wreed en kwaadaardig. Jullie versterken criminele organisaties die azen op onschuldige mannen, vrouwen en kinderen. Jullie zetten je eigen valse idee van deugdzaamheid vóór de levens en het welzijn van talloze onschuldige mensen. Met het ondermijnen van de grenzen ondermijnen jullie de mensenrechten en menselijke waardigheid.’ De VS mogen trots zijn op zo’n president.

  1. santiago

   Trump gaat de geschiedenis in als een van de beste presidenten van de US.

   1. Jumping

    Inderdaad santiago als de beste.
    Trump is een kanjer.

    En Nederland zit opgescheept met Rutte de slechtste MP, van Nederland na de tweede wereldoorlog.

    Stop met de EU in deze vorm.

    NEXIT.

 13. fusilier

  Hoop van harte dat dat onze vriend Trump, de vijanden steeds weer opnieuw van zich afslaat,en goed beveiligd wordt . Want de democraten worden steeds meer en meer bloeddorstiger. Obama is bijna wekelijks in Duitsland en dat is een zorgelijke situatie. Duitsland krijgt steeds meer landen in hun wurg greep, Italie en de brexit als voorbeeld.

  1. FCKJoop

   De Duitsers hebben er zich in bekwaamd om Europa steeds weer naar de afgrond te leiden. En de Europese leiders….. die gaan als lemmingen blind over de rand.

 14. Meriadoc Brandebok

  Het opkomen voor eigen land kan alleen door het voorkomen van radicalisme, internationale samenwerking en competent bestuur. Alle drie deze elementen zijn Europese rechtspopulistische partijen vreemd.

 15. Piet Patat

  Piet heeft familie in de VS die kunnen bevestigen dat Trump het bij het rechte eind heeft. De media is zo verrot, links-democraten partijdig en anti-Trump, bij de beesten af. De kiezer echter doorziet dat en ziet wat Trump kan bereiken en heeft eindelijk iemand in het Witte Huis die hun problemen benoemt en serieus neemt. Ze zijn het kotsbeu als die negatieve berichtgeving, het gedram van de democraten die na 3 jaar nog steeds staan te trappelen van woede dat heks Clinton verloor, gelijk een kleuter die geen snoepje mag hebben. Het is gewoon meelijwekkend zielig geworden. Met de rusland “collusion” is het niet gelukt dus nu komen ze weer met wat anders op de proppen, impeachment. Het is te triest voor woorden. Achterlijk democraten gedram, ze maken zich compleet belachelijk en de kiezer doorziet dat. Daar wel gelukkig. Hoe anders in Nederland met weekdiertje Markie aan het roer. Het hielen likkende €U globalisten schlemieltje. Trump zijn toespraak was de spijker op zijn kop, beter dan die bol van leugens staande kleffe troonrede van baardmans Willempie.

 16. iduko

  Je kan zeggen wat je wil over Trump: lomp en bot. Dat is hij zeker, maar ik hoor hier ook gezond verstand spreken. Mensen gedijen het best in de homogene omgeving van hun eigen land. De migratiestromen (vooral eenzijdig naar de Westerse landen toe) en het multiculturalisme, dat de globalisten voorstaan, leidt alleen maar tot verdeeldheid, onenigheid en strijd.

 17. Bes Tolen

  Merisdoc Brandebok. U bent gauw tevreden met het linkse bestuur. U hebt niet het minste begrip wat er moet veranderen. In de eerste plaats bij die clubs, die u voorstaat. Die zijn alle negatief ingesteld. Net als de Democraten in Amerika waar vulgaire krachten de nieuwsvoorziening al lang in bezit hebben. Het probleem is dat dit soort zich gemakkelijk kan verschuilen achter taboes. Het westen deugt niet op bepaalde punten zoals godsdiensten en verwante politiek met huichelachtig, benepen, lasterlijk en zwaar intimiderend en naargeestig belerend gedrag, altijd op uitsluiting van verdachte mensen uit, tegemoetkomende irrationele valse houding bevorderende. Komt daarmee in deze tijd minder mee weg wat al een lichtpuntje is. De eigenlijke oorlog en bezetting voorbereiden en wat dies meer zij zijn ze meesters in. Omdat het alleen om hun waarheid gaat. De belangrijkste reden waarom het westen politiek minderwaardig is. Zo’n Merkel bijvoorbeeld is een ware ramp maar ze wordt wel omhoog geschreven. Maar ja, het is christelijk en dat heeft het vermeende monopolie op eigen voortreffelijkheid en daar moet iedereen in geloven. En vermeende monopolie om anderen af te schepen en af te wijzen. Van Agt en Terlouw konden het zo goed met elkaar vinden. ”Het wordt nooit meer zoals het geweest is” en het vrije woord werd beknot en dat is zo gebleven. Het moment, dat na een forse aanloop dit land als nette samenleving werd opgegeven. Zodat smerige verdeelpolitiek dominant werd. Zo is het niet alleen in Nederland gegaan. Zo treurig.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.