Femke Halsema op plek waar de klappen vallen: nepwapen zoon blijkt echt wapen

Geen categoriesep 14 2019, 15:00
Femke Halsema zit weer in de hoek waar de klappen vallen. Eerder werd haar zoon gearresteerd en werd een nepwapen in beslag genomen. Het wapen blijkt nu echt te zijn. Het gaat om een onklaar gemaakt pistool waar je dus niet meer kunt schieten. Niet gevaarlijk.
Er werd al met ongenoegen op het lekken van de Telegraaf gereageerd en de krant gaat nu nog even verder en ziet een aantal populistische medestanders in de raad van Amsterdam. Er gingen zelfs geruchten dat Halsema een 'doofpot' zou hebben ingezet om te voorkomen dat haar naam zou worden beschadigd.
Of ze dat daadwerkelijk geprobeerd heeft weten we niet, hoe dan ook weten we nu dat het in het geval ze het wel probeerde gewoonweg niet succesvol was. Maar terug naar de gemeenteraad waar Halsema dus niet zo lekker ligt momenteel. Naar aanleiding van de uitspraken door Halsema's echtgenoot Robert Oey in NRC is opheldering gevraagd door een aantal partijen in de gemeenteraad. Het is sowieso een opmerkelijk interview en de vraag reist ook of het een verstandig interview was. Zo zegt Oey in de NRC:

"Ik overtreed iedere dag de wet."

Uit dat interview blijkt dus ook dat het wapen wel écht was, maar onklaar gemaakt. Dat vinden een aantal partijen nu weer dermate relevant dat ze de burgemeester willen ondervragen. Maar wie doen niet mee met het verzoek? De linkse partijen natuurlijk! Coalitiepartijen zoals GroenLinks zullen 'hun burgemeester' natuurlijk steunen. De VVD, het FVD van Annabel Nanninga en de linkse hipsters van Partij voor de Dieren willen wel opheldering. Marianne Poot van de VVD zegt het volgende over de incidenten waarbij Halsema betrokken is, via de Telegraaf:

"Tot nu toe vonden we het een privékwestie, maar nu blijkt dat er sprake is van wapens in de ambtswoning. Dan is het geen privékwestie meer. Wanneer wist de burgemeester van dit wapen? Wist ze dat het een onklaar gemaakte revolver was, zoals uit het interview blijkt? En waarom heeft ze in haar verklaring destijds over een ’nepwapen’ geschreven? Ik ga uit van de integriteit en eerlijkheid van de burgemeester, maar vind wel dat ze hierover tekst en uitleg moet geven."

Aan de integriteit van Halsema wordt dus niet getwijfeld, maar het incident wordt wel pijnlijker door het NRC-interview natuurlijk. Een puberzoon, een rancuneuze Telegraaf en ophef. Een gouden sausje voor het burgemeesterschap van Halsema. Maar wanneer gaan de partijen zich weer focussen op issues waar Amsterdammers ook mee zitten? Dien anders gewoon een motie van wantrouwen in én klaar.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten