Minister Grapperhaus slaat op tilt na moord op Amsterdamse advocaat, schakelt NCTV

Minister Ferdinand Grapperhaus (CDA) noemt de moord op de Amsterdamse advocaat Wiersum een ‘aanslag op de rechtstaat’. Waarom de moord op een advocaat dat wel is, maar het voortdurende geweld tegen politieagenten niet heeft ongetwijfeld met de pecunia van doen. Voor Grapperhaus was de moord zelfs aanleiding om de NCTV in te schakelen: de Nationale Coördinator Terrorismebestrijding, via NOS Teletekst

De CDA-minister schakelt de NCTV in om na te gaan wat er nodig is om advocaten en andere personen die zich begeven in de malafide rechtsorde te ‘beschermen’. Dit juridische kartel -dat vrijwel niets dan ellende veroorzaakt voor tal van Nederlanders- verdient dus ook nog eens extra bescherming!

Tegelijkertijd worden politie-agenten aan hun lot overgelaten en doet men zelfs moeilijk bij het uitrusten van agenten met stroomstootwapens en/of extra aanvullende beveiliging zoals camera’s. Maar nu een ‘dure advocaat’ wordt geliquideerd is er ineens heel veel mogelijk natuurlijk. Ineens is zelfs de NCTV betrokken.

Dit is blijkbaar hoe Nederland werkt: het voetvolk mag blauwe ogen oplopen, maar de elite-juristen moeten worden beschermd. Natuurlijk verdienen juristen ook bescherming, maar om nu te spreken over een ‘aanslag op de rechtstaat’ en de NCTV in te schakelen is gewoon bizar. De Nederlandse rechtstaat wordt namelijk elke dag aangevallen, zelfs door de Nederlandse overheidsambtenaren zelf! Dit is geen onzin: de casus Belastingdienst bewijst deze stelling.

Het bevestigt precies het punt dat we gisteren op DDS al beschreven: Mark Rutte kan wel met een zak geld gaan wuiven op Prinsjesdag, maar als de veiligheidssituatie komende maanden sterk afneemt zal het vertrouwen dat hij nu geniet vanwege zijn zakje met geld weer snel verdwijnen. Dan kun je wel roepen ‘aanval op de rechtstaat’, maar dat horen we al zo vaak.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

62 reacties

 1. Anne Sophe Schillersdorf

  Daarom moeten we vooral het populisme geen podium geven. Populisten met name aan de rechterkant van het spectrum spelen dit soort incidenten in de hand met hun racisme

  1. Dik

   Doe niet zo Svet, Lana.

   1. Top

    Doe geen moeite, want met deze levensvorm, valt niet te debatteren. Eist altijd haar eigen waarheid als leidend. Soms geholpen door haar ‘trolmatties’, die zelf ook maar alleen lege briefjes invullen. Ik heb gisteren, de laatste echte mannen gezien, die 75 jaar geleden hun vrienden en kameraden zijn verloren, die, zonder getwijfeld te hebben de stranden op rende, om Europa te bevrijden. Als je dan de inbreng van de trollen, op deze site tot je neemt, heb ik toch het gevoel van ‘wat zonde’, sterven voor een parasitaire levensvorm, die nu met uitkering in vrijheid leven, schoppend, bijtend en spuwend, naar de ‘hand die hen voed’ en er graag gewag van maken, dat ze het allemaal beter weten. En inderdaad, de moderatie alhier, is net als de leiding in den Dolder, van nul en generlei waarde. De wetenschap, dat er tussen mijn tenen, meer intelligentie te vinden is, dan in de gehele familie van ‘ons trollenlegertje’. Geeft mij een goed gevoel.

    1. Dik

     Topper!

    2. toelos

     top goed verwoord ze zijn ernog

  2. Ego-non-solus

   Anne, daarom? Leg eens uit svp.

   1. Willemm

    Het feit dat er op DDS altijd selectief naar huidskleur en geloof wordt gekeken bij het rapporteren van incidenten zegt genoeg.

    1. Bosche draak

     Omdat laf links het beestje niet bij de naam durft te noemen.
     Iets met de discriminatie van lage verwachtingen die jullie deugkneuzen altijd hanteren…

  3. Mars020

   Als links zorgt voor veiligheid, dan is Geert niet nodig. Aangezien links alles toelaat in Nederland, worden die kansparels steeds brutaler. De straffen zijn ook lachwekkend, want in hun eigen land laten ze dit soort acties wel uit hun kop. Door het zeer milde strafklimaat in Hollandistan is het hier het paradijs voor moordenaars, verkrachters, kindermisbruikers, terroristen enz..

  4. Cycle25

   Lekker bezig trol, de volgende : populisme is de oorzaak van criminaliteit ?

   Het causaal verband is bij links volledig de draad kwijt.

  5. hollandse-bier92

   Anne Sophe Schillersdorf jij spoort niet helemaal
   wat te vaak heeft dit met rechts te maken met je racisme
   blinde schappen zoals jij en die kale malloot en zijn vriendjes van de politiek zijn de reden voor de ziekelijke shit door jullie multiculti liberale rotzooi te lullen en uit te voeren

   jij lijkt me wel zo,n vis wijf die als ze door illegale verkracht wordt dat je daar de blanke boze man de schuld van geeft want alles wat in je droom beeld opkomt is al te zielig
   die onzin wat je lult laat zijn dat je een npc drone bent die braaf na zakkenvullers luistert en teveel je eigen shit ruikt hoe iemand zo dom mag stemmen over de politiek
   mag joost weten maar beschamend voor weldenkend nederland ben jij zeker

  6. Ron

   Dus die Marokkanen zijn crimineel geworden door racisme?
   Leg dat eens uit.

 2. Jantje

  Die NCTV schrijft vervolgens een dik rapport waarin staat dat het niet mag en verder gebeurt er geen reedt.

 3. Robert75

  Ik vind de zaak Wilders ook een aanslag op onze rechtsstaat eigenlijk. Sterker nog het bewijst dat Nederland helemaal geen rechtsstaat meer is maar dat we steeds meer een soort van dictatuur beginnen te worden. Alleen daar horen we hem dan weer zo weinig over.

  1. santiago

   Juist. Nu staat hij met tranen in de ogen en wilders laat ie gewoon verrotten.

   1. santiago

    Mocht er onverhoopt iets gebeuren met wilders dan is op mannen als grapperhaus het gedicht van gerrit Komrij zeker weer van toepassing. Hypocriet.

 4. Mezzadra

  Teunis lijkt niet te beseffen dat een moord op een advocaat in een strafzaak een van ernstigste zaken is die in een rechtsstaat kan gebeuren. Het is qua ernst vergelijkbaar met de moord op Fortuyn en van Gogh.

  Zijn debiele gewauwel over deze zaak is een dieptepunt in de geschiedenis van DDS.

  Heel pijnlijk.

  1. Dik

   Bestaat ISIS nog? Dat is voor Geert wel te hopen.
   ~Lao Tse aka Mezzadra~

  2. Teunis Dokter

   Mensen:
   Moord op een mens is fout.

   Monsters:
   Moord op een mens is niet altijd even fout, maar afhankelijk van de rol van de mens in de samenleving.

   Heel pijnlijk.

   1. Mezzadra

    In dit geval gaat het niet alleen om de moord op een mens, Teunis, maar ook op een functionaris die een fundamentele rol in de rechtsstaat vervult. Daarom wordt het door mensen die daar meer van begrijpen dan jij het ook gezien als een aanval op de rechtsstaat.

    Je beseft de impact van deze misdaad niet, Teunis, en dat is triest.

    1. Bender

     Mozzarella tracht weer eens iemand te kleineren, iedere moord is verwerpelijk paardenlul, niet alleen die op over het paard getilde hotemetoten die zichzelf zo belangrijk vinden.

     1. Mezzadra

      In dit geval gaat het niet alleen om de moord op een mens maar om de moord op een functionaris die een functie in de rechtsstaat vervulde en om die reden werd vermoord.
      Als je de fundamentele en rechtsstaatontwrichtende betekenis daarvan niet snapt houdt het op.

     2. Bender

      Een vuilnisman vervult ook een functie in de rechtsstaat sukkel, weet je wat jouw makke is, de gedachte dat je meer bent wanneer je een studie hebt afgerond dan wanneer je dat niet hebt, dat blijkt iedere dag weer uit het misplaatste dedain wat je hier iedere dag vertoond, met je irritante commentaar op spelfouten vieze galbak die je bent.

     3. santiago

      Bender. Helemaal met je eens.

     4. Cycle25

      @ Bender, helemaal gelijk, salonsocialisten wanen zich in een übermensch wereld, dus strafrechtelijk vinden zij dat we ongelijk zijn.

   2. Willemm

    Moord is altijd even erg, maar dit incident heeft duidelijk gemaakt dat er naar de veiligheid van advocaten gekeken moet worden om moorden als dit te voorkomen. Het maakt het niet erger dan andere moorden, maar toont wel een probleem in de rechtsstaat. Net als de moord op Pim Fortuyn het probleem rond de veiligheid van politici toonde.

    1. Bosche draak

     Nu er eentje van de “upper class” voor z’n pan is geschoten kan het ineens wel dan?

     Worm Willem is al net zo’n walgelijke lafzak als de anderen, de rechtsstaat is al decennia lang aan het afsterven maar nu de hoge heren ook ineens slachtoffer dreigen te worden nee dan is het pas vijf voor twaalf. Door walgelijke weekdieren als jullie eeuwige typhustrollen….

   3. Top

    Ik woon en leef al wat jaren in Ierland. Ik kom met regelmaat naar NL, om familie te bezoeken en zie, van buitenaf naar binnen kijkend, de teloorgang, van een eens zo mooi en fijn land. Ik volg het nieuws dagelijks en moet helaas constateren, dat er absoluut GEEN autonomie meer is in NL. Rutte voert gewoon het dictaat van Brussel uit en gedraagt zich als zetbaas. De tweede kamer bestaat op enkelen na, alleen maar uit verplichte ja en nee knikkers. Geen enkele parlementariër durft voor zijn eigen inzichten uit te komen, uit angst, dat hij voor de toekomst, zijn eigen glazen in gooit. De ministers, die de leiding hebben zijn van een dusdanig niveau, dat het eigenlijk te zot voor woorden is, dat ze op zo’n plaats terecht zijn gekomen. De partijen, die binnen het raamwerk van de EU opereert, worden op het schild gehesen en elk afwijkende mening wordt zo snel mogelijk in de fascistische hoek geplaatst. In de toekomst, zal elk programma, wat de EU oplegt geïmplementeerd worden, zonder dat de burger er invloed op zal hebben. Stemmen? Zonde van je tijd en je blijft gefrustreerd achter. Ik voorspel, dat de toekomst voor de NL burger er absoluut, niet beter op wordt. Alleen zij, die het dichtst bij het vuur zitten, zullen zich nog kunnen ‘warmen’. Ik zie die tweedeling van een afstand en dat gaat sneller dan menig een denkt. Maar goed. Als er mensen zijn die op partijen stemmen, om van NL een ‘Metropolis’ te maken? Het zij zo. De meeste stemgerechtigden, nemen niet eens de moeite, om te gaan stemmen. Maar wel het hoogste woord, als er maatregelen komen, waar ze door geraakt worden. Het zal mijn tijd nog wel duren. Maar ik voorzie in mijn geboorteland, grote problemen in het verschiet. En dan is deze moord, het coëfficiënt van de som der getallen. En dat dode gewicht ‘mezzadra’? (met kleine hoofdletter, want meer is dit figuur niet waard) gewoon negeren. Zonde van je tijd.

    1. Mezzadra

     “Ik woon en leef al wat jaren in Ierland”

     Veel reaguurders hier wonen in het buitenland en leveren vanuit hun emigratieland negatieve kritiek op onze mooie Nederland.
     Afgezien van het feit dat uit hun bijdragen vaak helder blijkt dat ze geen idee meer hebben van de werkelijkheid in ons land, toont het ook hun verweesde en ongelukkige situatie. Ze zijn geëmigreerd, hoopten als gelukzoeker geluk te vinden in een ander land maar blijven vervuld van heimwee.

     De neiging je eigen nest te bevuilen is een tragische vorm van landverraad.

     1. Ron

      Wat ben je toch een hypocriet.

      Je veroordeeld de Nederlandse emigranten nu dat ze banden houden met Nederland, maar vind het wel normaal dat Marokkanen dat doen en 2 paspoorten hebben.

      Dat is pas je eigen nest vervuilen, en landverraad.

     2. Top

      Voor ”landverraad’, moet je bij je ouders en grootouders zijn, die in 940 met hun armpje omhoog, langs de kant stonden om de Duitsers te begroeten. En ja, jij hebt dezelfde streken en intenties. Want ‘de appel’ valt nooit ver van de boom.
      Blablabla Blaaskaak. #Viezerik.

    2. Dik

     “…en zie, van buitenaf naar binnen kijkend, de teloorgang, van een eens zo mooi en fijn land.”

     Klopt, de islamisering is op stoom en gaat gewoon door omdat het kartel regeert. Gelukkig gaat dat veranderen!

     1. Julian

      Dat gaat veranderen? Rutte IV is in de maak…. De fundamenten worden deze weken gemaakt. De kiezer zal nooit de massale overstap naar FvD en/of PVV maken. En al zou Rutte IV er niet komen. Er zal een coalitie moeten komen. En als je die al wil zal je die met ‘kartel’ partijen moeten maken.

    3. Rosasolis

     @Top. Als u woont en leeft jarenlang in Ierland leeft, bent u niet meer helemaal op de hoogte van de huidige ontwikkelingen in Nederland. Net als ik, die ook niet meer helemaal weet hoe het in mijn moeder-land Canada gaat! Ik ben als jonge uitwisseling student naar Nederland gekomen en verblijven en heb jaren lang gewerkt in deze geweldige menselijke eerwaardige land. Maar hoewel ik toen als vreselijk armoedige student was, vond ik de hulp en waardering die ik krijg van het Kon. conservatorium van den Haag beter dan wat wij toen in Canada had. Toen was er voor getalenteerde vocalisten alleen de bekende romantische opera’s die zij hopelijk voor een rol zou krijgen in een van die oer-bekende 19de eeuwse opera’s.
     Maar helemaal niets voor oude muziek. Gelukkig heeft onze Nederland een enorme verandering sinds die tijd gebracht. Wereld beroemd is nu onze jaarlijkse Oude Muziek festival in Utrecht.
     Nederland gaat vooruit in het economie, maar ook in vele ander sectoren
     van onze samenleving. Ik zou niet nu willen leven in of: of Noord -Ierland of Ierland. Want als de Brexit komt wordt het alweer een vreselijke oorlog wegens de grens tussen de twee Ierlanden. Maar de meeste Noord-Ieren willen gewoon lid blijven van de EU.

   4. Ron

    Helaas maakt Mezza wel een punt duidelijk wat de harde waarheid is, alleen hij benadert het van zijn eigen hoogmoed en neerkijken op anderen.
    Normaal denkende mensen meten de ernst van een misdaad tegen een mens niet af van hun vertegenwoordiging in de maatschappij. Maar het is helaas wel de werkelijkheid, Jan Modaal beland onder op de stapel terwijl deze zaak de hoogste prioriteit krijgt. Wat voor iedere zaak zou moeten zijn.
    Iedere aanslag op een mens is even erg.
    De aanslag op de veiligheid van een beroepsgroep is er ook maar die beperkt zich niet tot die groep alleen maar de algehele bevolking.

    1. Dik

     ‘Helaas maakt Mezza…’

     Je preekt tegen dovemansoren, de aandoenlijke is hier alleen maar om zeven dagen per week zijn digitale scheetjes te laten. Geen aandacht aan besteden!

     1. Dik

      En dat dode gewicht ‘mezzadra’? (met kleine hoofdletter, want meer is dit figuur niet waard) gewoon negeren. Zonde van je tijd.

      Dat sowieso, dat soort digitale scheten moet je gewoon laten waaien.

  3. Joshuak

   Kan je ook zeggen over moord op politici.. Maarja dat moedigen jullie ook aan..

   Jaja typisch als Teunis had geschreven hoe fantastisch het was dan had jij hier geschreven hoe verschrikkelijk het is..

   Jij bent een trol.. En die hebben nou eenmaal niet zo veel in hun leven

 5. Bender

  Tja, de misdaad komt steeds dichterbij, ook voor de juridisch geschoolde ‘elite’ dus wordt er nu de stormbal gehesen, politieagenten, ambulance personeel etc. doen hun werk al jaren met risico om vermoord te worden, maar nu er een louche advocaat de sjaak is wordt de NCTV ingeschakeld.

  Iedere moord is een aanslag op de rechtsstaat Grapperhaus, niet alleen wanneer het een van je gabbertjes betreft!

 6. Zozo

  Hoe debiel moet je zijn om dit commentaar te schrijven. Dit lijkt echt op niets. Ik twijfel echt aan je geestelijk vermogens. Iedere advocaat kan gemist worden, er staan tien andere in de rij om hem te vervangen. En dan zeg ik niet dat ik blij ben met zijn dood. Integendeel, iedere dode die door een misdadiger is vermoord, is een te veel. Jammer, rip en sterkte aan de nabestaanden

 7. Mar

  Ik lees het volgende op teletekst pagina 107:

  “Hij schakelt de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid in om te kijken wat nodig is om advocaten, OM, rechterlijke macht en politie veilig en ongestoord te laten werken.”

  Wie slaat er nu op tilt, Teunis?

  1. van Urk

   Punt is dat een vermoorde advocaat pas de doorslag geeft voor politiek handelen. Konden ze met al die jaarlijkse signalen van belaagde functionarissen, politiemensen, ambulancemedewerkers etc. dat nou niet eerder doen?

   1. Mar

    Van Urk:

    Begin dit jaar werd een agent in Noord-Brabant bedreigd. Hij kreeg daarna beveiliging.

    Ook nog wel even relevant:

    Wie geeft opdracht tot persoonsbeveiliging?

    De DKDB bepaalt niet zelf wie persoonsbeveiliging krijgt. De Dienst Bewaken, Beveiligen en Burgerluchtvaart (DB3) onderdeel van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid, geeft namens de minister van Veiligheid en Justitie beveiligingsopdrachten aan de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging (DKDB). Deze opdrachten komen tot stand op basis van inlichtingen over de aard en de ernst van de dreiging en de kans en waarschijnlijkheid dat deze daadwerkelijk plaatsvindt.

  2. plakband

   Het antwoord op deze problemen is gedogen, gedogen en nog eens gedogen.
   Iedereen went er dan aan en niemand maakt zich meer druk.
   Zo gaat het al jaren maar de gewenning laat op zich wachten.
   Dat is natuurlijk de schuld van het rechts-populisme.

 8. Shadow1100

  Vergeet niet: Grapperhaus is een oud-advocaat!!! Geen oud-politieman!!!
  Bloed kruipt…….

 9. van Urk

  Het is duidelijk dat de stad Amsterdam zijn strijd heeft verloren tegen de georganiseerde misdaad. Hoe heeft het toch zo ver kunnen lopen? Jaarlijks wordt er voor 75 miljoen aan c*ke gebruikt. De 167 coffeeshops in de stad kennen een jaarlijkse omzet van 300 miljoen euro. Achter de schermen zouden de criminele handelaren aan de top van de piramide zich ongehinderd kunnen verrijken. In de onderlinge strijd tussen de “bazen” in de dr*gscriminaliteit worden concurrerende zaken beschoten of handgranaten achtergelaten. Begin daar eens mee!

  1. Kretoloog

   Eens, zoals zo vaak geldt ook hier: “Als het kalf verdronken is, dempt men de put”. Ofwel, men komt pas in actie, als er iets onherroepelijks is gebeurd,

 10. Jumping

  De Nederlandse overheid, is al jaren niet meer in staat, om de Nederlanderse burgers te beschermen.

  De open grenzen, zijn een vrijbrief voor de instroom van andere culturen, met hun eigen rechtspraak.

  Links vertroeteld deze andere culturen, met verve.

  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland, stort Nederland in een poel van ellende.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.
  Rutte denkt niet aan de Nederlandse burgers, maar aan Brussel.

  Stop met de EU in deze vorm.

  NEXIT.

  1. Mezzadra

   vertroetelt

   1. Zozo

    Debiel

   2. Dik

    De aandoenlijke heeft zijn digitale taalnazi-plasje weer gedaan.

   3. Top

    Wetenschap bewijst: taalnazi’s zijn irritante moralistische idioten met onaangename persoonlijkheid.

    “Scientists have found that people who constantly get bothered by grammatical errors online have “less agreeable” personalities than those who just let them slide.
    And those friends who are super-sensitive to typos on your Facebook page? Psychological testing reveals they’re generally less open, and are also more likely to be judging you for your mistakes than everyone else.”

 11. FJ

  Een aanslag op de rechtsstaat. Hoe kan dat nou, als je jarenlang wetten hebt ingevoerd die door politie en burgemeesters niet gehandhaafd hoeven te worden.
  Begin eens met beleid waarin Burgemeesters en Politiecommissarissen die die niet wensen uit te voeren, ontslag zonder een uitkering krijgen of bij een Amsterdamse Burgemeester die verstoppertje speelt met haar burgers, alleen om haar rommel onder het tapijt te houden. Die burgemeester van Den Haag die liever een Turken en Marokkanen controleert op bezittingen, want dat kon wel eens moeilijkheden geven.

  Stel een groep commando’s samen en haal die Radouan Taghi dood of levend.

  Pak zijn familie op en gijzel ze tot ze zijn verblijfplaats bekend maken.
  Geen pardon meer, want straks zijn de rechters aan de beurt die veroordelen of uit angst niet veroordelen.

 12. santiago

  De woede is groot zegt grapperhaus, maar het verdriet is groter. En als je het labbekakkerige ministerie van v&j zo door laat rotzooien wordt het nog veel verdrietiger. Pappen en nathouden. Maar nu het een confrere betreft zijn we ineens verdrietig. Ga eens aan de gang neppert of houd anders je mond.

 13. ikweetwatikwil

  Afgezien van het feit dat deze moord een aanslag is op de rechtsgang, ( komt nu wel dichtbij hé grapperhaus) is elke moord verschrikkelijk. En tegenwoordig is een moord schering en inslag . Dagelijks lees je het weer. Dat is in Nederland toch wel anders geweest. Toen schrok je van een zeldzame moord. Nu zeg je “gut alweer één”
  En zover heeft Rutte 111 ons gebracht. Omvolking? Hoe kom je er bij.

  1. santiago

   Idd . Het komt nu wel erg dichtbij. Ze worden er zenuwachtig van. Grapperhaus moest er zelfs een beetje van huilen bijna.
   Het goede van dit gebeuren is, dat ze er nu misschien eens iets aan gaan doen.

  2. DidiMadloba

   Kern van de westerse cultuur is geld.
   Als je geld wilt verdienen moet je niet bang zijn slachtoffers te maken, desnoods letterlijk. Zo’n moord is een business case: wat kost het en wat brengt het op. Een huurmoordenaar kost een paar centen, maar dan heb je ook wat.
   Op deze rechtse site horen rechtse menibgen thuis.

   1. Bosche draak

    Nogal nietszeggend van je, wat wil je nou eigenlijk zeggen?

 14. DidiMadloba

  Het kneiter-linkse DDS komt op voor de politie en vindt de advocatuur elitair.

  Business is rechts en dit is business. In de VOC traditie wordt iemand die de winst dreigt te schaden uit de weg geruimd. Terecht, want het doel van een bedrijf is winstmaximalisatie.

  1. Bosche draak

   Hmmm, nee door DDS als links neer te zetten vloog je alweer uit de bocht, en ik zou advocaten nou niet echt bij de lagere schalen der inkomsten plaatsen, frappant dat jij dat wel doet.
   En dan nog een VOC oprisping maakt de woordenbrij pas echt af…

 15. plakband

  Amsterdan treft nu wel hele rigoureuze maatregelen om het aantal airbnb overnachtingen terug te dringen. Ik ben niet verbaasd dat hun politieke daadkracht deze gevolgen heeft.
  Misschien moet de daadkracht worden gericht op andere doelen. Maar dan moeten er eerst andere politieke leiders komen.

 16. jan1

  Is het niet deze verkramping van correctheid die dit alles mogelijk gemaakt heeft?
  Zag vanmorgen dat van Canada?
  Daar zakt je broek van af !
  ik dacht verkeerde beelden bij het geluid.
  De een had nog meer moeite dan de ander om niet in huilen uit te barsten!
  Het westen is totaal de weg kwijt!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.