Prinsjesdag: burgemeesters mogen straks ‘woningen sluiten waar wapens liggen’ zoals ambtswoning Halsema

Prinsjesdag biedt toch nog enige hoop in een goede afloop in Amsterdam. Zo blijkt  uit de documenten dat burgemeesters binnenkort, mits het kabinet haar zin krijgt, “gebouwen mogen sluiten waarop is geschoten of waar wapens liggen”. Mogelijk leidt dit ertoe dat burgemeester Halsema haar eigen ambtswoning sluit.

Zo heel realistisch is dat vooruitzicht natuurlijk niet, maar ironisch is het wel. Zeker als je bedenkt dat sommige burgemeesters dus gewoon ‘nepwapens’ in huis hebben. Volgens de Volkskrant is het bittere noodzaak dat de nieuwe bevoegdheden er komen voor de burgemeesters vanwege de ondermijnende activiteiten vanuit de onderwereld.

De criminaliteit in Nederland lijkt erger dan gedacht en in Amsterdam wordt een recordjaar ‘handgraten verzamelen’ gezet. Dat is niets om trots op te zijn. Met de wetgeving laat het kabinet impliciet zien dat de nationale veiligheid niet meer is wat het was en dat is een aanfluiting voor de VVD. Zelfs de cijfers hebben ze niet op orde. 

Het was immers de VVD  die de kiezer heeft voorgehouden dat je op “veiligheid niet moet bezuinigen”, maar in de praktijk bakten de ministers op Justitie er eigenlijk helemaal niets van. Onlangs trad een staatssecretaris nog af en het gonst al geruime tijd van geruchten van politieke beïnvloeding vanuit het ministerie op de strafzaak-Wilders, een schending van rechtsstatelijke principes: geen kattenpis.

En dan zie je dagelijks -steeds vaker jammer genoeg- berichten als onderstaande:

Ondertussen verhult premier Mark Rutte (VVD) zijn falen op het veiligheidsbeleid door snel te gaan smijten met miljarden euro’s. Dat kan natuurlijk, maar het is een korte termijn winst: hij mag nu even populair zijn, maar als de veiligheidssituatie verder afneemt leidt dit tot een nieuw verlies van vertrouwen. En dan: verkiezingen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. meneer cactus

  Wil je iemand uit zijn woning hebben of wil je een concurrent uischakelen laat iemand twee kogels in de voorgevel zetten

  Volgens degelijke linkse symboolpolitiek wordt het pand dicht gespijkerd. krankzinnig

 2. meneer cactus

  Wil je iemand uit zijn woning hebben of wil je een concurrent uitschakelen laat iemand twee kogels in de voorgevel zetten

  Volgens degelijke linkse symboolpolitiek wordt het pand dicht gespijkerd. krankzinnig

 3. Mezzadra

  “Zo blijkt uit de documenten dat burgemeesters binnenkort, mits het kabinet haar zin krijgt, “gebouwen mogen sluiten waarop is geschoten of waar wapens liggen”. Mogelijk leidt dit ertoe dat burgemeester Halsema haar eigen ambtswoning sluit.”

  Teunis snapt het allemaal niet zo.

  1. meneer cactus

   gelukkig hebben we dan een tarrel die corrigeert zonder correctie maar even correctief zijn verbale diarree laat lopen

   1. Diik

    @Mezzadra heeft wel gelijk. Sterk !

 4. Job Jansen

  Het is erg jammer dat de familie Halsema in het bezit waren van een onklaar wapen. Een goed gezinsdrama begint bij een echte.

 5. fusilier

  Als er met dat wapen een misdrijf gepleegd is in voorgaande jaren, heeft Femke en haar man een levens groot probleem.

  1. Kretoloog

   Nou, de 4-koppige familie Oey-Halsema heeft al een levensgroot probleem, ook als er geen misdrijf met dat wapen is gepleegd. De 2 mannelijke leden zijn beide verdachten bij justitie en al verhoord door de politie. En het (volwassen) vrouwelijke lid is verdachte bij de gemeentepolitiek. Zij moet voor haar daden binnenkort verantwoording afleggen in de gemeenteraad.

   1. Shadow1100

    Met een criminele organisatie wordt bedoeld iedere gestructureerde vereniging van meer dan twee personen die duurt in de tijd, met als oogmerk het in onderling overleg plegen van misdaden en wanbedrijven die strafbaar zijn met gevangenisstraf van drie jaar of een zwaardere

 6. Meriadoc Brandebok

  Triest, dat DDS meedoet met deze verwerpelijke hetze ten opzichte van Halsema.

  1. Dik

   Triest dat jij hier nog rondhangt, griezelige glibber.

  2. Mezzadra

   Meedoen is wel zacht uitgedrukt, Meriadoc, het is een hetze in de overtreffende trap.

   1. Meriadoc Brandebok

    @Mezzadra

    Eens.

    1. Dik

     “Wat Quispel betreft: soms trolt hij weleens, (…) Ook zette hij zijn multinicken Suzanne niet in om te stoken, maar ter inhoudelijke reactie.”
     ~Elu aka Guus~

   2. Dik

    Bestaat ISIS nog? Dat is voor Geert wel te hopen.
    ~Lao Tse aka Aandoenlijke~

   3. Dik

    …fantaseren over seks met kinderen. Aandoenlijk is het ook.
    ~Lao Tse aka Aandoenlijke~

 7. Politiek Profeet

  De kogel van van (groen) links…Pim is niet meer…maar de wet van het volk zegt… kill them all before they kill you…

 8. Willemm

  Teunis lijkt wel een heel erge Halsema obsessie opgelopen te hebben. Misschien is het tijd om een dokter te laten kijken.

  1. Mezzadra

   Ja, het begint een beetje neurotisch te worden.

   Met journalistiek heeft het in elk geval weinig meer te maken.

 9. meneer cactus

  links is weer selectief verontwaardigd , links beschuldigd iedereen van een hetze en jacht maar wil niet naar de feiten kijken zoals gebruikelijk.

  We vergeten even dat hele jong , wat er gebeurd is maakt niet uit,

  — waarom lag het

  1. meneer cactus

   — waarom lag het PV niet in Haarlem zoals de burgemeester beweerde
   — waarom spreekt de burgemeester over een neppistool
   — waarom doet de burgemeester het af als kwajongensstreek terwijl we in Amsterdam veel straattuig hebben rond lopen met allerhande wapens zoals ze zelf onlangs betoogde in de raad
   — waarom down grade de burgemeester het gebeurde als een niemendalletje
   — als de burgemeester meent dat het een privé kwestie is waarom geeft ze dan een schrijven uit en doet ze verslag in de raad met onjuiste informatie
   — hoe is het mogelijk dat daags na de aanhoudingen het PV voor de verbalisanten onvindbaar is ?

   Dit zaakje stinkt op een geweldige manier en dat gaat het niet om de daden van het kind maar alles wat daarne gebeurd. Ze had kunnen weten dat haar gelieg uit zou komen. Kennelijk de arrogantie van de macht

 10. fusilier

  Links krijgt nu even een koekje van eigen deeg,wie een kuil graaft voor een ander?

  1. Shadow1100

   …….is een arbeider! Dat is ander volk dan de Halsemaatjes……….

 11. Decca

  Ha Ha. In Amsterdam begint de glorie.. Wanneer vertrekt het gezin naar de Pijp.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.