Kajsa 'Orwellgren' Ollongren: 'We gaan de wet niet overrulen, we luisteren naar advies'

Geen categoriesep 17 2019, 20:15
Als je denkt dat Prinsjesdag niet nog saaier kan of nog meer cringy dan heb je het mis. Minister Ollongren was even aan het woord bij BNR en om te laten zien dat ze het toch wel sympathie heeft voor de democratische gang van zaken. Ze is namelijk niet van plan om de wet te overrulen als het gaat om het stikstofverbod. Ze wil namelijk meer natuur, nu ineens wel ja.
Ditmaal komt Ollongren met een opmerking die niemand had verwacht. De beste dame is nu wel van plan om te luisteren naar het advies van het Commissie Remkes - niet voor democratische vernieuwing, nee maar voor het stikstofbeleid. Das balen geen meer democratie, maar wel een nog langere stop op de woningbouw!
https://twitter.com/BNR/status/1173981224731385856?ref_src=twsrc%5Etfw
Het kabinet is van plan om de rekensom van de stikstofbeleid binnenkort weer te 'activeren'. Volgens Ollongren betekent dit dat 'kleine' bouwprojecten weer van start kunnen. Wat voor soort kleine bouwprojecten hun werkzaamheden dan weer kunnen oppakken is - uiteraard - onduidelijk.
Normaal gesproken heeft Ollongren het niet zo nauw met advies volgen. Het advies dat ze kreeg van het referendum nam ze uiteraard niet van harte. Nu ineens luistert mevrouw wel braaf naar adviescommissies. Toch opmerkelijk.
Voor D66 een ideale kans om zich weer eens te profileren als een 'groene' partij. Want zeg nu zelf, het gaat niet echt goed in de peilingen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten