Ophef! Ambassadeur van Israël wil om tafel vanwege 'neonazi-demonstratie'

Ophef! Ambassadeur van Israël wil om tafel vanwege 'neonazi-demonstratie'

De ambassadeur van Israël in Nederland eist een gesprek met burgemeester Krikke van Den Haag. Eind september staat er namelijk een neonazi demonstratie op de agenda. Iets waar onze vrienden uit Israël helemaal niet blij mee zijn, voornamelijk omdat het ook nog in onze politieke hoofdstad plaats vindt. Terechte kritiek van de ambassadeur of moet het demonstratierecht prevaleren?

„We zijn absoluut niet blij”, zegt de onlangs geïnstalleerde Naor Gilon tegen De Telegraaf. „Nu 75 jaar na het einde van de Holocaust zien we liever geen neonazi’s door de straten van Den Haag of andere Europese steden marcheren.” Dat is voor de ambassadeur ’ondenkbaar’.

Op 28 september staat een demonstratie gepland tegen de 'zionistische schaduwmacht' want het Joods complot is nog steeds een whappie theorie waar veel - linkse en rechtse - gekkies in geloven helaas. De ambassadeur benadrukt dat vrijheid van meningsuiting belangrijk is en een grondrecht, maar dit is niks meer dan een middeleeuwse denk trend.

Terecht dat de ambassadeur dit bestempelt als een misselijkmakend en middeleeuwse vorm van antisemitisme, want laten we wel wezen: dit soort neonazi's zijn natuurlijk ook gewoon crypto-antisemieten.

De demonstratie wordt gehouden door de organisatie Racial Volunteer Force, een van origine Britse organisatie die zich beroept op de originele NSDAP partijprogramma's. Dit zijn dus geen mensen die 'legitieme' kritieken uiten op Israël. Het zijn simpelweg antisemieten.

We zullen zien wat burgemeester Krikke besluit te doen. Wat is hier belangrijker: opkomen voor ons demonstratierecht of juist voorkomen dat verkapte nazi's hun vuil kunnen spuiten?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties