shutterstock 1388384630

Prinsjesdag: burgemeesters mogen straks 'woningen sluiten waar wapens liggen' zoals ambtswoning Halsema

Geen categoriesep 17 2019, 20:00
Prinsjesdag biedt toch nog enige hoop in een goede afloop in Amsterdam. Zo blijkt uit de documenten dat burgemeesters binnenkort, mits het kabinet haar zin krijgt, "gebouwen mogen sluiten waarop is geschoten of waar wapens liggen". Mogelijk leidt dit ertoe dat burgemeester Halsema haar eigen ambtswoning sluit.
Zo heel realistisch is dat vooruitzicht natuurlijk niet, maar ironisch is het wel. Zeker als je bedenkt dat sommige burgemeesters dus gewoon 'nepwapens' in huis hebben. Volgens de Volkskrant is het bittere noodzaak dat de nieuwe bevoegdheden er komen voor de burgemeesters vanwege de ondermijnende activiteiten vanuit de onderwereld.
De criminaliteit in Nederland lijkt erger dan gedacht en in Amsterdam wordt een recordjaar 'handgraten verzamelen' gezet. Dat is niets om trots op te zijn. Met de wetgeving laat het kabinet impliciet zien dat de nationale veiligheid niet meer is wat het was en dat is een aanfluiting voor de VVD. Zelfs de cijfers hebben ze niet op orde.
Het was immers de VVD die de kiezer heeft voorgehouden dat je op "veiligheid niet moet bezuinigen", maar in de praktijk bakten de ministers op Justitie er eigenlijk helemaal niets van. Onlangs trad een staatssecretaris nog af en het gonst al geruime tijd van geruchten van politieke beïnvloeding vanuit het ministerie op de strafzaak-Wilders, een schending van rechtsstatelijke principes: geen kattenpis.
En dan zie je dagelijks -steeds vaker jammer genoeg- berichten als onderstaande:
Ondertussen verhult premier Mark Rutte (VVD) zijn falen op het veiligheidsbeleid door snel te gaan smijten met miljarden euro's. Dat kan natuurlijk, maar het is een korte termijn winst: hij mag nu even populair zijn, maar als de veiligheidssituatie verder afneemt leidt dit tot een nieuw verlies van vertrouwen. En dan: verkiezingen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten