HenkKrol

Henk Krol (50Plus) wil arbeidsletsel bij politieagenten aanpakken "wie weet een werkzame oplossing?"

Geen categoriesep 01 2019, 12:00
In Rotterdam schijnt het steeds vaker voor te komen dat politieagenten gewond raken tijdens hun werk. Dat is natuurlijk onprettig en Tweede Kamerlid Henk Krol (50Plus) trekt aan de bel en vraagt iedereen om mee te denken aan een "werkzame en haalbare oplossing" voor het verminderen van letsel van agenten.
De Politie komt de afgelopen maanden op opmerkelijke wijze in het nieuws. Van discussies rondom de betrouwbaarheid van gegevens over misdaad tot aan video's waarin ogenschijnlijk vreedzame studentes hardhandig worden aangepakt. En terwijl deze negatieve discussies razen moet de politie ook zorg dragen voor onze veiligheid. Soms leidt hun werk dan ook nog eens tot letsel, bijvoorbeeld tijdens arrestaties van verdachten:
Nu heb ik veel aan te merken op de Nationale Politie, maar dat agenten steeds vaker lichamelijk gewond raken tijdens hun werk is een schande. Het past geheel bij de trend van een toename in geweld tegen hulpverleners. Een manier om de kans op letsel te verkleinen is ervoor zorgdragen dat agenten geen fysiek contact hebben met verdachten bij arrestaties.
Nu is het namelijk eigenlijk altijd noodzakelijk een verdachte fysiek te grijpen waardoor de kans op een worsteling en letsel toeneemt. Wanneer de politie meer gebruik zou maken van hulpmiddelen zoals electric teasers en pepperspray bij arrestaties wordt letsel van politieagenten wellicht voorkomen. Als escalatie dreigt is dat natuurlijk geen gek idee. Maar die tactiek is niet geschikt in alle situaties.
Henk Krol zal ook wel hoofdbrekers hebben over een mogelijke oplossing. Wat is volgens u een werkbare en haalbare manier om letsel bij agenten te voorkomen?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten