Hoe bestaat dit?! Kabinet geeft Syriëstrijders afgepakte Nederlandse nationaliteit weer terug

Het kabinet gedraagt zich als de deurmat van Syriëgangers. Zelfs degenen die de Nederlandse nationaliteit werd afgepakt, zodat zij als ongewenst vreemdeling bij de grens geweigerd konden worden. Ze krijgen hun paspoort weer terug, en mogen het land weer in. What the….

Ik heb het altijd nogal een voorbeeld van hyperbolische overdrijving gevonden als boze kiezers het kabinet-Rutte beschuldigden van het zijn van ‘terroristenvriendjes’. Aarzelend optreden maakt iemand niet tot sympathisant van al-Qaeda of ISIS. Alleen tot een zwak bestuurder.

Maar die stellingname van mij begint nu serieus te wankelen. Want waarom zou je als kabinets in godsnaam de afgepakte nationaliteit van vijf ISIS-strijders weer teruggeven? Welk doel is er gediend bij het binnenhalen van vijf van de allerergste Nederlandse lui die naar Syrië uitreisden om daar eens lekker de moord-, martel- en verkrachtingsmachine uit te hangen? Ik kan mij geen nobel doel bedenken dat het weer knuffelend binnenhalen van vijf vuige terroristen rechtvaardigt, echt niet.

Toch gebeurt het nu:

“Vijf jihadisten die het Nederlanderschap was ontnomen, krijgen hun paspoort terug. Dat blijkt uit een publicatie op de site van de Staatscourant. De beschikkingen over het afnemen van het Nederlanderschap zijn ingetrokken. De mannen hebben naast de Nederlandse, ook nog de Marokkaanse nationaliteit.

Toenmalig staatssecretaris Harbers trok de Nederlandse paspoorten in omdat de vijf zich hadden aangesloten bij verboden strijdgroepen in Syrië en Irak. Uit de publicatie van de Staatscourant wordt niet duidelijk waarom de jihadisten nu toch hun Nederlandse paspoort mogen houden. Het ministerie was nog niet bereikbaar voor commentaar.”

De clementie van het ministerie is zo drastisch, dat zelfs naar verluid omgekomen vaderlandse ISIS-strijders hun paspoort weer terugkrijgen. Echt, serieus, wat bezielt dit zogenaamd centrum-rechtse kabinet om zo onverantwoord radicaal-links over het hart te strijken?!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

44 reacties

 1. Agios

  Smerig Nederland. Een land dat geen karakter meer heeft.

  1. Jumping

   Inderdaad Agios.

   Nederland is een keiverrot land geworden.

   Links Demoniserend Wegkijkend Nederland stort Nederland in een poel van ellende.

   Rutte is het slechtste wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

   Stop met de EU in deze vorm.

   NEXIT.

 2. Mezzadra

  Het is niet duidelijk waarom men ertoe besloot of er mogelijk vanwege een rechterlijke uitspraak toe moest besluiten.

  Zolang we dat niet weten is deze opwinding voorbarig.

  1. Viracocha

   De opwinding is in alle gevallen terecht, ook als een debiele rechter deze schandelijke uitspraak deed – het is godgeklaagd. De rechtsstaat is toe aan een volledig revisie.

   1. Mezzadra

    Als de uitspraken van de onafhankelijke rechter niet meer respecteert houdt het op.

    1. Kretoloog

     Nee hoor, dan houdt het helemaal niet op. Dan ga je in hoger beroep, desnoods tot aan de Hoge Raad!

     Aan een dociele houding heb je niets.

    2. Viracocha

     Er is sprake van een rechterlijke dictatuur, onder het mom van trias politica en onafhankelijke rechtsspraak. De rechters gaan op de stoel van de politiek zitten, nee – ze stellen zich boven de politiek en regisseren dit land.

    3. spelende vrouw

     Een onafhankelijk rechter had zo een uitspraak nooit gedaan tarrel.

     dit is willens en wetens de maatschappij in gevaar brengen , je kan dus rustig stellen dat ze bloed aan hun handen hebben bij de volgende aanslag tarrel net zoals merkel tarrel

     we zijn volledig lrankzinnig , wederom een bewijs dat het roer om moet , stem pvv als fatsoenlijk mens tarrel

     1. henkie

      Het doel is de natie staat te ontmantelen, nu nog is het een corrupte Nederlandse rechter, zogenaamd “onafhankelijk”. Het doel van deze elites is om een politieke unie en ngo organisaties op te tuigen die nationale en internationale recht op zich gaan nemen.
      Hoe minder autochtonen in een land hoe beter. Minder-minder-minder.En een paar ISIS lui zouden uitstekend kunnen worden ingezet voor politieke moord.

    4. FJ

     In Nederland worden de rechters pas wakker als het te laat is.
     Voorbeeld is advocaat van B., die door Taghi vermoord is.

     Zij moeten eerst zelf ondervinden, hoe brutaal dit volk omgaat met hun omgeving, dan zullen ze paniekerig reageren, want dan is het hemd nader dan de rok.

  2. spelende vrouw

   er is geen reden te bedenken waaronm je extremisten moet voorzien van de Nederlandse nationaliteit tarrel

   de opwinding is gerechtvaardigd

  3. Siemien

   mezzadra staat natuurlijk als isis vriend en islamknuffelaar gelijk vooraan te gniffelen omdat mezzadra weet dat hij een minderheidsstandpunt inneemt en heel veel normaal gezond denkende mensen irriteert met deze achterlijke gang van zaken..

  4. Nep

   Heel goed verwoord. Niet schreeuwen voordat we precies weten wat er aan de hand is.

   1. Siemien

    Als de ene reageert volgt de ander snel om een pluimpje te geven..

 3. Kretoloog

  Centrumrechts kabinet? ChristenUnie en D’66 zijn kneiterlinks. De VVD onder Rutte is ook links. En van het CDA kun je hooguit zeggen dat ze zowel links en rechts is. Ofwel, Rutte 3 is gewoon een links kabinet, dat in de Eerste Kamer ook nog eens de steun (nodig) heeft van PvdA en GroenLinks.

  En dit linkse kabinet pleast de minderheden waar het maar kan: Zwarte Piet afschaffen? Doen we. Vrouwenquotum? Roept u maar. Jihadisten paspoort terug? Gaan we regelen!

  1. Joop Klepzeikert

   @Kretoloog: In Nederland vinden heel veel mensen PVV al ‘extreem rechts’, terwijl die exact het zelfde zeggen en willen als wat SP in de jaren 80 zei en wilde.
   FvD vinden ze helemaal ‘knetter extreem rechts’, terwijl die gewoon klassiek liberaal beleid nastreven, wat VVD in de jaren 80 deed.
   Zelfs nationaal socialisme vind men tegenwoordig al ‘extreem rechts’, terwijl ELKE vorm van socialisme toch echt de meest extreem linkse vorm van ‘denken’ is. De NSDAP en NSB vonden zelfs het communisme nog ‘te rechts’.
   Dan kun je dus nagaan hoe gruwelijk ultra extreem links dat spul tegenwoordig dus is.

 4. Doperwtje

  Welkom jongens! Hopelijk hebben we snel een mooie woning voor jullie, want de huizenmarkt is wat krap.

 5. AS210854

  Geeft weer eens aan wat voor regering we hebben. BLABLABLA meer is het niet.

 6. Anne Sophe Schillersdorf

  Laten we ons niet zo druk maken. Ik vind het eigenlijk wel goed dat dit gebeurd. Ze wonen toch in dit land en zo kunnen we beter een oogje op ze houden dan wanneer ze geen paspoort zouden hebben. Daarnaast zijn het ook mensen die rechten hebben

  1. Siemien

   “Daarnaast zijn het ook mensen die rechten hebben”

   Dat zou je over slachtoffers van deze Syriëstrijders moeten zeggen

  2. Jv

   Hopelijk ben je in de buurt als een van deze beesten in ons land een aanslag plegen.
   Helaas kun je dan op deze site je niet verontschuldigen dat je het bovenstaande ooit geschreven hebt.
   Je spoort echt niet als mens dat je goedpraat dat deze beesten mensen hebben vermoord, gemarteld en verkracht hebben.
   Maar goed, dat geeft weer wat je eigen komaf is!

  3. Joshuak

   Dat hadden hun slachtoffers ook. Maar daar hielden zij ook geen rekening mee.. En als ze laat zwaaien een een touw in die regio hoef je er HELEMAAL niet meer op te letten..

   Daarnaast kunnen ze zonder paspoort Europa niet eens naar binnen zonder strafbaar te zijn dus ook die logica geld niet..

   Maarja iedereen weet dat jij die terroristen liever in Nederland hebt dan buitenland.. Waarom hun de buitenland gevaarlijk maken als je ze dat hier kan laten doen toch?

   Alles voor de religie genaamd multiculturele samenleving en hun profeet genaamd politieke correctheid

  4. Vit

   Anne Soppen vind het heerlijk als je reageert, zelf ben ik er mee gestopt want zonde van de energie.

 7. Mar

  NOS.nl heeft het artikel aangepast:

  “Op de vingers getikt

  Eerder tikte de Raad van State de staatssecretaris op de vingers in de zaak van twee zogenoemde uitreizigers. Die hadden zich al in 2013 en 2014 aangesloten bij strijdgroepen in Syrië en Irak en waren hun pas kwijtgeraakt. Op dat moment stonden die groepen nog niet op de lijst van verboden organisaties, oordeelde de Raad van State. Daarom moest de strafmaatregel worden teruggedraaid.

  Volgens Harbers’ opvolger Broekers-Knol zijn deze vijf zaken vergelijkbaar met die waarin de Raad van State de intrekking ongedaan heeft gemaakt. “Daarom doen we dat bij deze ook.”

  1. Viracocha

   Dan is dat een krankzinnige interpretatie van de wet. Aantoonbaar strijden en moorden, maar omdat het niet binnen een verboden organisatie is, heeft het geen sancties tot gevolg.

   Dat is geen rechtspraak, maar kromspraak van de bovenste plank.

  2. jan1

   Raad v Staten is toch in handen van d66?

 8. Jack Flash

  Centrum rechts? We hebben niet eens een rechtse partij in Nederland.

 9. Rud56

  Overbekend is dat er ambtelijke lagen bij Buitenlandse Zaken kuis verrot zijn, verrot door doorgeslagen linkse ideeen en moraal.
  Dus met zo’n islamaanhangster aan het roer, die Kaag, is het niet verwonderlijk dat dit gebeurt.
  Anderzijds is behoort dit wellicht tot een afspraak met de PvdA en GL onder het mom van “jullie dit, wij dat”!

  In ieder geval geeft het aan waar die Rutte c.s. voor staan, ze kiezen voor de islam, ondanks dat het massamoordenaars in alle opzichten betreft! Vuile gore achterbakse hypocrieten! Hiermee wordt nu ook duidelijk waarom die haatinstituten niet worden opgedoekt!

  1. Anne Sophe Schillersdorf

   “hebben gevierendeeld, geplet onder rupsbanden, levend verbrand, hebben laten verdrinken door ze in een afgesloten kooi in een zwembad te laten zakken,”

   Dat zijn wel erg zware aantijgingen. Weet je zeker dat de mensen in kwestie dit hebben uitgespookt ?

 10. Jv

  Kun je verwachten van beesten die andere beesten beschermen mensen!
  Onze zgn volksvertegenwoordigers hebben nu de eerste zet gezet om ons Nederlanders over de kling te jagen tbv dat ongedierte uit die zandbak.
  Ik zou zeggen…..ga zo door en je hebt binnen no time een land dat kompleet verwoest is zoals dat nu voor het hele midden oosten telt.
  Maar goed, het volk wil niet anders en laten zich gedwee naar de slachtbank leiden om door deze beesten het hoofd en ledematen van het de romp te laten scheiden.

  1. Jv

   beschermen mensen! Moet zijn beschermen tegen de mensen!

 11. Rud56

  Het is ongelooflijk, totaal ongelooflijk dat dit gajes, deze monsters hun Nederlands paspoort terugkrijgen. Lui die mensen hebben onthoofd, van daken hebben gegooid, hebben gestenigd, hebben gevierendeeld, geplet onder rupsbanden, levend verbrand, hebben laten verdrinken door ze in een afgesloten kooi in een zwembad te laten zakken, mensen verminkt, zowel fysiek als mentaal!

  Daarnaast is er sprake van deelname aan een ons bedreigend en vijandig leger, in de wet is vastgelegd dat je dan je Nederlands paspoort verliest!

  Ongelooflijk dus, ongelooflijk, ook ongelooflijk dat er nog steeds dom, zéér dom stemvee is dat op Rutte c.s., PvdA, GL blijft stemmen!

  1. Marija

   @Rud56,
   Al deze bizarre acties van onze “leiders” zorgen er hopelijk wel voor, dat het domme stemvee eindelijk eens gaat inzien dat ze beter op PVV kunnen gaan stemmen.
   Eens moeten de schellen van de ogen vallen.
   PVV PVV PVV doe mee en stem PVV !!

 12. jan1

  Dat verhaal van vd Staai krijgt een andere invulling?
  Wist hij tijdens de algemene beschouwingen van dit gebeuren en hield hij daarom dat verhaal van de verloren zoon op ?

 13. Gosselaar333

  De opwinding is voorbarig zegt die haha. Wel zich druk maken over een geschminkt gezicht met Sinterklaas. Maar als moordenaars en verkrachters hun nationaliteit terug krijgen is de opwinding voorbarig. Wat een vent

 14. Sando

  Je bent gestoord als je weer gaat stemmen ik nooit weer!

  1. Dik

   Daarmee geef jij dus dat hele kleine beetje democratische invloed weg! Stem dan in elk geval op een partij die staat voor waar jij voor staat, of heb je geen interesses of dingen die jou boos maken?

 15. Suus1980

  Deze mensen zijn in 2016 tot 6 jaar gevangenis veroordeeld voor deelname aan een terroristische organisatie. Doordat in 2017 pas de wet is gemaakt om mensen die een terroristisch misdrijf hebben begaan de nederlandse nationaliteit af te pakken, ontspringen de ‘strijders’ van voor die tijd helaas de dans. Alleen hebben ze 2 nationaliteiten, de nederlandse en de marokaanse waardoor er (vind ik) best 1 kan worden ingenomen. Nota bene, staatsloosheid zal dus niet ontstaan. Ik geloof dat ze door deze zaak nóg 16 zaken van misdadigers willen heropenen, omdat die wél zijn bestraft met het innemen van de nederlandse nationaliteit buiten deze wet om.. ik houd mijn hart vast!

  1. Dik

   @Suus: Dit Kabinet is niet geïnteresseerd in jouw en mijn veiligheid. Ruim 24 uur na de moord (dus geen liquidatie) op advocaat Derk Wiersum, zat onze minister van justitie voetbal te kijken tijdens zijn werk in de Tweede Kamer! O wat was hij emotioneel en geschokt…

   Op 15 december 2018 vroeg Baudet, in een motie, om 1 miljard extra voor politie en justitie. Zijn motie werd weggestemd door Grapperhuis en de zijne. Onthoud dat maar als je weer eens gaat stemmen. Het kartel is niet geïnteresseerd in jouw en mijn veiligheid want iedere nuttige maatregel en elk substantieel voorstel wordt weggestemd.

 16. Joop Klepzeikert

  Ook hieruit blijkt weer dat Nederland dus nog maar 2 politieke partijen heeft, PVV en FvD. De rest zijn activistisch ultra socialistische partijen, die een gruwelijk gevaar voor de samenleving vormen.

 17. jhak

  Dat tering volk heeft toch al een paspoort? Namelijk de Marokkaanse. Hebben dus verder geen recht meer op het nl’se, dus dan ook geen rechten op onze voorzieningen. Het Marokkaanse pp kunnen ze niet vanaf en kan ook niet door die regering afgenomen worden , dus ze zijn niet statenloos.
  Mooi toch?! Lekker oprotten!

 18. Vit

  Die halve tamme, je weet wel vond dit kabinet de beste sinds WO II, nou ja als je jezelf niet kietelt een ander doet het niet, behalve links gespuis dan.

  Man man we zijn er mooi klaar mee.

  Mijn schaatsen heb ik al een tijdje geleden uit het vet gehaald.

 19. Vit

  Er zijn goede Marokkanen maar die moet je met een zaklamp zoeken, voor de rest is het een achterlijk tyfus volk door inteelt en nog te dom om een fiets in elkaar te zetten, maar in criminaliteit zijn ze het beste.

  U vind mij een racist?

  Er bestaan geen menselijke rassen maar bij Marokkanen zou je het wel denken.

  Dat is mijn uitspraak en daar moet u het mee doen.

 20. Suus1980

  @Dik
  Ik ben ook tegen het partijkartel. Baudet heeft mijn stem al gekregen en zal hem weer krijgen bij de volgende verkiezingen van 2021.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.