Groene defaitist Jesse Klaver beticht ambtsgenoten "zijn te veel bezig zijn met wie de winnaar is"

Geen categoriesep 18 2019, 20:00
Jesse Klaver van GroenLinks was gisteren al enigszins unhappy op de camera te zien, en kondigt vandaag ineens een gedaantewisseling aan. Tegenover de krant Trouw roddelt hij over zijn collega's en kondigt aan dat hij 'uit de mal stapt'. Deze woorden dragen een welhaast onheilspellende betekenis in zich. Hoe gaat Klaver eruit zien na de transformatie? via Trouw.
Klaver analyseert de Tweede Kamer en zegt het volgende over de volksvertegenwoordigers, zijn collega's:

“De eerste willen zijn, het debat willen winnen, te veel bezig zijn met wie de winnaar is in plaats van de problemen op te lossen”

Oké, soms lijkt het daar op inderdaad. Maar hoe kun je nu precies zien dat iemand 'de eerste wil zijn', ach Klaver zal het wel weten. Het is weer Jesse zoals gisteren, unhappy. Als hij deze toon doorzet betekent dat slechts één ding: GroenLinks gaat wéér dalen in de peilingen.
De man is gewoon een regelrechte defaitist geworden. Gelukkig maakt die analyse verder niets uit want Klaver kondigt aan dat GroenLinks minder moties gaat indienen. Dat is nog eens lekker jezelf als partij ondermijnen 'ja uuuuuh, we dienden teveel onzin in, sorry'.
Een concrete transformatie is het natuurlijk wel. Verder vindt Klaver het belangrijk dat men 'minder wil scoren', zo suggereert hij. Dat komt dan even goed uit. Zijn partij doet dat namelijk allerminst goed op dit moment. In de peilingen staat GroenLinks er pauper voor en lijkt de groene glans na de knallende Tweede Kamerverkiezingen is doffer dan ooit. De vraag is natuurlijk hoe de kiezers van Klaver ermee om zullen gaan.
Een grote kans is dat zij het defaitisme ook zullen opmerken en overstappen naar het alternatief: D66. Komt het even goed uit dat Rob Jetten inderdaad beter presteert dan vorig jaar, hij heeft overduidelijk ervaring op gedaan en de term 'Robot Jetten' is minder van toepassing. Al herhaalt de man zichzelf nog weleens zoals tijdens Prinsjesdag.
Maar terug naar Klaver: minder willen scoren en niet meer de grootste partij worden is de ambities van de tanende Klaver. Het is tijd dat iemand bij GroenLinks hem opvolgt anders zal de partij de sleur niet genieten. Wellicht dat men in Amsterdam nu al de duimen drukt op de huidige koers van GroenLinks.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten