“Waarvan akte” – Jesse Klaver spuwt zoutzuur over de Kabinetsplannen, ondanks invoering CO2-belasting

GroenLinks-politicus Jesse Klaver was van alle oppositieleiders in de Tweede Kamer wel het meest zuur over de miljoenennota en de begrotingsplannen van het kabinet. Ondanks dat een CO2-belasting wordt ingevoerd was Klaver unhappy en kwam met een verhaal voor de NOS-camera: “de grote problemen worden niet opgelost, 2020 dreigt verloren jaar te worden.”

Grote woorden natuurlijk van de GroenLinks-leider want de plannen staan nog niet he-le-maal vast. Het wetsvoorstel ‘Rijksbegroting’ moet immers nog door de Eerste en Tweede Kamer. De NOS-interviewster was in ieder geval positief over de plannen. Een groen label lijkt het ook nog te hebben: er komt een CO2-belasting en er liggen specifieke begrotingen klaar voor de implementatie van de plannen van het Klimaatakkoord. Ook bevestigt het Kabinet de ambitie om in 2050 ‘klimaatneutraal’ te zijn:

CO2-reductie ambities Kabinet Rutte 3

De ambitie van het kabinet Rutte 3 op het punt van klimaat. Bron: Rijksoverheid.nl
De ambitie van het kabinet Rutte 3 op het punt van klimaat. Bron: Rijksoverheid.nl

Maar Klaver is unhappy: voor de camera kan hij niet veel meer dan de plannen van het Kabinet voor kennisgeving aan te nemen: “waarvan akte” zegt hij kortaf, om vervolgens tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen te onderhandelen over de plannen, dat dan weer wel natuurlijk.

De plannen van Prinsjesdag staan nog niet vast, maar het gaat in deze om een ‘voorstel’ dat daarna door de Eerste en Tweede Kamer moet worden geratificeerd ‘tot wet’. In de komende weken kan er nog veel veranderen aan de plannen van het Rijk, maar zoals het er nu naar uitziet zijn PvdA en SGP de ideale partners van Mark Rutte om de details op te vullen en wat sigaren uit eigen doos te ruilen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. meneer cactus

  hij is mede verantwoordelijk voor die bull shit. Hij heeft toch keurig meegestemd in alle regeringsvoorstellen ? links selectief verontwaardigd stuk vreten. Wanneer doet ie weer een steden tripje in Europa per vliegtuig ?

 2. RvdBe

  Mega belasting invoeren voor mensen met meer dan 3 kinderen, vooral voor degene (klaver) die vinden dat vooral een ander het co2 “probleem” moeten oplossen.

 3. Kretoloog

  Ongeloofwaardig ventje, die Jesse Klaver.
  Net als die Rob Jetten.

  Snotneuzen in het kwadraat!

  1. Willemm

   Ik neem aan dat u Robert Jensen bedoelt en verkeerd gespeld hebt?

   1. Mieremet

    Je kunt het janken niet laten he, Willem?

 4. Jumping

  Zijn Ouders en of Grootouders hebben waarschijnlijk nooit gewerkt en ondervinden dan ook geen problemen, bij het korten met ca 10 / 15 % op de bedrijfspensioenen.

  Voor de rest past hij in de Linkse Demoniserende wegkijkende Rutte kliek.

 5. Watcher

  Kom op DDS, waar blijft jullie reporter in Den Haag?
  Een mooi interview met Baudet, zou mooi zijn…

  1. meneer cactus

   topic gaat over links hypocriet klaver . Je weet , vliegend naar Spanje en thuis de houtkachel stoken. Onder tussen iedereen de maat nemend.

 6. Mezzadra

  Klaver heeft last van zijn eigen succes. Het Kabinet, maar ook de de PvdA als grootste oppositiepartij, heeft zijn klimaatagenda overgenomen en daarmee de noodzaak op Groen Links te stemmen doen afnemen. Hij staat weliswaar gunstig in de peilingen maar de PvdA is GL gepasseerd en bezig hem inhoudelijk te overvleugelen.

  1. meneer cactus

   klaver heeft last van succes tarrel ? 🙂 🙂 Succes met stoken van zijn houtkacheltje en stedentripjes per vliegtuig

   zijn linkse ubermenschen dan echt zo hypocriet als we altijd gedacht hebben tarrel. Waarom de pvda groeit is een raadsel. De partij die vindt dat k *t marokkanen grossieren in misdaad ( vrij naar samson en oudkerk) heeft historisch toch erg weinig bereikt in de afgelopen kabinetten kok alwaar de burger voor een paar grijpstuivers is overgeleverd aan de EU. Als volleerde NSB’ERS hebben ze Nederland overgedragen buiten de burgers om.

   Dat juist die partij nu groeit geeft blijk van zeer weinig historisch besef bij het huidige electoraat van de pvda tarrel

   1. Willemm

    Het CDA, de VVD en de PvdA zijn de drie gematigdere partijen die elk hun stroming representeren. Zij hebben het in de geschiedenis erg goed gedaan en zo het vertrouwen van de kiezen gewonnen. In een tijd dat extremisme steeds populairder wordt doen ze het ook nog heel goed.

    1. Mieremet

     Willem geeft geschiedenisles.

    2. meneer cactus

     willempie , jij vindt dat ze het goed gedaan hebben. Ik vind dat ze het slecht gedaan. Beide meningen zijn subjectieve meningen willempie. Probeer het eens met een feitelijke overtuiging. Zoek is naar objectieve arumenten die jouw mening kunnen ondersteunen willempie.

     Welk extremisme heb je het over willempie. Kinderen in klas 6 kunnen zich begrijpender uitdrukken willempie

  2. Siemien

   Nederland heeft last van deze klimaatdictator

  3. EU kok

   Het is goed om te weten dat de meneer cactus show tot het verleden behoort.
   Kwestie van logisch denken en wachten op het onontkoombare einde.

   1. meneer cactus

    dank je voor je voortreffelijke subjectieve inhoudloze bijdrage mannetje

 7. debontereus

  dat is het enigste waar hij in uitblinkt cactus
  op zijn werk bij mc.drek scoort hij zelf wat lager

 8. struisvogelpolitiek

  Waarom moet een sekte (GL) serieus genomen worden? Waarschijnlijk dat een collectieve zelfmoord in het verschiet ligt als zij hun zin niet krijgen.

 9. Anne Sophe Schillersdorf

  Je hebt klassieke regeringspartijen, kortom partijen die je alleen maar in de regering ziet en nauwelijks in de oppositie: VVD CDA en PvdA D66. Dan heb je klassieke oppositiepartijen die eigenlijk alleen maar oppositie kunnen voeren: SP PVV FvD. En dan heb je een partij die van beide walletjes eet en dat is GroenLinks. Ze zullen nooit regeren omdat ze de luxe positie willen hebben om invloed uit te oefenen zonder verantwoordelijkheid voor te nemen

  1. Kretoloog

   En dan heb je ook nog de Partij voor de Dieren. Maar dat is eigenlijk geen partij, dat is een sekte. Onder leiding van de psychopate Marianne Thieme. Haar empathie voor de dieren gaat zover dat ze er zelfs nog schaamluizen op nahoudt. Brrr…

   1. Anne Sophe Schillersdorf

    Emphatie voor dieren hebben is een groot goed en sekte of niet, zijn ze als enige van alle partijen in een consistente lift sinds hun bestaan terwijl alle andere partijen steeds zitten schommelen. Iets doen ze dus goed

    1. meneer cactus

     trouwen met een jager

    2. Kretoloog

     Laat maar, mevr. Schillenboer, een gesprek met een geloofsfanaat heeft weinig zin.
     1 vraag nog: zegt de naam Femke Merel u iets?

 10. C.A.Barstow

  Het jaarlijks terugkerende sprookjes verhaal aangehoord hebbende,
  kunnen wij concluderen dat je land en volksverrader Rutten,
  het misleiden, liegen en bedriegen niet meer hoeft te leren,
  hij is daar de meester in.
  Het trieste eraan is dat een groot deel van de bevolking nog steeds
  zijn leugenachtige verhalen slikt en als een stel verdwaasde idioten achter hem aan blijft hobbelen.

  Dat neemt natuurlijk niet weg dat Klaver een doorgeslagen groene idioot blijft.
  En met degene die op dit stuk verdriet stemmen staat het er niet veel beter voor.

  Stem FvD.

  1. An Michelle Patinama

   Ieder jaar hetzelfde riedeltje C.A.Barstow . Het gaat goed met Nederland! Echter oa.: de koopkracht gaat ieder jaar achteruit, landelijke en lokale belastingen (ie. WOZ soms 10%+) gaan ieder jaar omhoog.

   De faillissementen van kleine ondernemers is groot door belastingdruk en overmatige regelgeving, de voedselbank heeft meer aanvragen dan ooit.

   De AOW heeft (al jaren) geen index correctie, in bejaardenhuizen (als die nog bestaan) is het creperen door bezuinigen en vele (100 duizenden) kinderen onder de armoede grens die zonder ontbijt naar school gaan.

   De zorgverzekering (België oa. veel minder) en eigen bijdrage ieder jaar veel duurder. Kleine en grote criminaliteit, intimidatie, berovingen en geweld op staat (en indoor ie. zwembaden) neemt toe.

   Financiële problemen voor steeds meer mensen/gezinnen zijn groter aan het worden etc. etc. Maar het gaat o zo goed met Nederlands!

 11. Veteraan

  Wat is het toch een Marokkaans mietje die Jesse.

 12. Kristalix

  Yasser Feras moet zijn gal spugen in het Rifgebergte.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.