Kees van der Staaij reageert op Troonrede en is kwaad op doorgeschoten vrijheidsdenken: 'Aanpak misstanden prostitutie op laagste versnelling'

Kees van der Staaij reageert op Troonrede en is kwaad op doorgeschoten vrijheidsdenken: 'Aanpak misstanden prostitutie op laagste versnelling'

Op deze derde dinsdag van de maand mogen politici natuurlijk altijd met hun eigen stokpaardjes komen op wat er wel of niet goed zou zijn aan de Troonrede en de toekomstplannen van het Kabinet. Voor de voorman van de SGP staat er maar één vraag centraal: "zijn we recessiebestendig?". Ook hekelt Van der Staaij het doorgeschoten vrijheidsdenken in ons land. Denken we te weinig na over de consequenties van vrijheid?

Het begrotingsoverschot slinkt en in 2021 dreigt er zelfs een tekort. Daarmee kun je geen tegenvallers en andere economische schokgolven opvangen.”

Rutte is de eeuwige optimist, immers leven we volgens hem in een 'keigaaf land'. Van der Staaij ziet het minder rooskleurig; er komen onplezierige tijden aan en de vraag is of we die goed doorkomen. Terecht stelt Van der Staaij de kernvraag of we wel recessiebestendig zijn. De transferunie waar we nu inzitten is een kopzorg voor Van der Staaij. De ECB houdt de rente kunstmatig laag, en miljarden verdwijnen vanuit Noord-Europa naar Zuid-Europa. Deze bubbel zal een keer knappen.

Het blijft de SGP een doorn in het oog dat éénverdieners soms tot wel zes keer zoveel belasting betalen over eenzelfde inkomen als tweeverdieners. Daarnaast moeten studerenden uit gezinnen met modale inkomens zich steeds verder in de schulden steken. Mooi dat er steeds meer steun is om het leenstelsel af te schaffen, maar waarom moet dat nog jaren duren?”

Van der Staaij hekelt onze schuldensysteem, de halfslachtige steun voor het afschaffen van het leenstelsel lijkt eerder symboolpolitiek. Waarom niet daad bij woord voegen en direct met plannen komen. Nu blijven partijen zieltjes winnen voor een plan in de verre toekomst.

Wat mij opvalt is dat het kabinet met sneltreinvaart bezig is staatswiet mogelijk te maken, maar dat de aanpak van misstanden in de prostitutie in de laagste versnelling staat.”

Zoals te verwachten zijn onze christenbroeders geen fan van het concept 'staatswiet'. Toch uit hij een terecht punt dat het opmerkelijk te noemen is dat de overheid wel vaart zet achter staatswiet maar het aanpakken van de structurele problemen binnen de prostitutie zijn loop laat gaan. Waar liggen de prioriteiten van dit kabinet?

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties