Mark Rutte weer strategisch met de Rijksbegroting: belasting voor Philips, AkzoNobel en Shell

Geen categoriesep 11 2019, 20:00
Mark Rutte en zijn kabinet zijn tot het besluit gekomen de "multinationals" meer belasting te laten betalen. Nederlandse topbedrijven werden namelijk gematst door de Nederlandse staat en dat moet stoppen. Terwijl andere landen hun industrie al jaren beschermen breekt Rutte daar dus mee terwijl een handelsoorlog woedt.
Mark Rutte houdt dus niet zo van protectionisme middels het aanbieden van fiscale voordelen aan Nederlandse bedrijven en dus moet het mes erin. In deze situatie is de één zijn dood letterlijk de ander zijn brood. En het is ook niet voor niets.
Het kabinet zal het kabinet niet zijn of de nieuwe belastingen hebben ook nog eens een doel, maar welke dat is, daarover wordt nog gesproken in Den Haag. De belastingverhoging dient namelijk een strategisch doel: het realiseren van belastingverlichting, elders in de economie, maar is dus nog niet gedefinieerd.
Het kan zijn dat de BTW-tarieven iets omhoog gaat, wat broodnodig is voor de Nederlandse retailsector, of misschien een voordeeltje voor de huishoudens? Wie weet? Uiteindelijk betaalt Shell de rekening, dus bedenk vooral iets leuks, Rutte!
Aangezien de premier al jaren bezig is met belastingen is het aannemelijk dat Rutte gewoon doorgaat met het manipuleren van mensen via belastingmaatregelen. Dat deed hij in het verleden ook al. Gek is het evenmin: immers staat zijn VVD in de peilingen gewoon bovenaan. Met het wegebben van de (vooralsnog) voorbarige vrees van een recessie lijkt de kiezer het geheel positiever in te zien.
Daar komt nu nog een slappe linkse belastingmaatregel bij én Rutte zit weer op rozen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten