Mark Rutte weer strategisch met de Rijksbegroting: belasting voor Philips, AkzoNobel en Shell

93e64a677d1e7bde4832c5d24ae7782c124a51bffc50507f5b14032a227de7a6
Foto: Premier Rutte in de Tweede Kamer. Bron: Kenneth Steffers / DDS.

Mark Rutte en zijn kabinet zijn tot het besluit gekomen de “multinationals” meer belasting te laten betalen. Nederlandse topbedrijven werden namelijk gematst door de Nederlandse staat en dat moet stoppen. Terwijl andere landen hun industrie al jaren beschermen breekt Rutte daar dus mee terwijl een handelsoorlog woedt. 

Mark Rutte houdt dus niet zo van protectionisme middels het aanbieden van fiscale voordelen aan Nederlandse bedrijven en dus moet het mes erin. In deze situatie is de één zijn dood letterlijk de ander zijn brood. En het is ook niet voor niets.

Het kabinet zal het kabinet niet zijn of de nieuwe belastingen hebben ook nog eens een doel, maar welke dat is, daarover wordt nog gesproken in Den Haag. De belastingverhoging dient namelijk een strategisch doel: het realiseren van belastingverlichting, elders in de economie, maar is dus nog niet gedefinieerd.

Het kan zijn dat de BTW-tarieven iets omhoog gaat, wat broodnodig is voor de Nederlandse retailsector, of misschien een voordeeltje voor de huishoudens? Wie weet? Uiteindelijk betaalt Shell de rekening, dus bedenk vooral iets leuks, Rutte!

Aangezien de premier al jaren bezig is met belastingen is het aannemelijk dat Rutte gewoon doorgaat met het manipuleren van mensen via belastingmaatregelen. Dat deed hij in het verleden ook al. Gek is het evenmin: immers staat zijn VVD in de peilingen gewoon bovenaan. Met het wegebben van de (vooralsnog) voorbarige vrees van een recessie lijkt de kiezer het geheel positiever in te zien.

Daar komt nu nog een slappe linkse belastingmaatregel bij én Rutte zit weer op rozen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

23 reacties

 1.   

  Ze weten van gekkigheid niet meer waar en van wie ze geld moeten jatten

 2.   

  Voor de buhne, en niets anders.

 3.   

  Wie weet nou nog wat je geloven moet.tjonge jonge.

 4.   

  Altijd goed Rutte idee , MEER belasting

  1.   

   tuurlijk straks een kwartje van Shell erbij

 5.   

  Deze Rutte raakt verstrikt in zijn eigen leugens.
  Hij weet het niet meer.

 6.   

  Die vuile dieven bende zullen het opgeleverde belastinggeld (als ik mij goed herinner bijna 300 miljoen) niet, zoals in het nieuws naar voren komt, gebruiken voor lastenverlichting, de roversbende zal het overal voor gebruiken behalve om de burger te ontlasten.
  Geloof het niet als dat rondgebazuind wordt.

  Overigens, als men zijn oor goed te luister legt hoor je dat men nu al stroop om de mond van de burger begint te smeren, wanneer zijn de eerst volgende verkiezingen?, de vuile huichelaars.

  1.   

   de demagogie ligt vol op stoom

 7.   

  Wanneer de grote bedrijven meer belasting moeten betalen wordt dat
  weer doorberekend met extra lasten voor de burger, dat heet bezuinigen.

  1.   

   leg dat nu eens uit aan links , links denkt dat bedrijven , burgers en middenstanders flappetappen zijn. Links vergeet dat alles gecompenseerd wordt in verkoopprijzen , lonen , diensten. De domme linkse negatieve spiraal is zo makkelijk zichtbaar echter zijn er toch horde mensen die denken dat ze beter worden van links beleid.

   niemand wordt beter van links beleid behalve de ambtenar

 8.   

  ik betaal al Dikke 40 jaar kwartje van kok.Zou ook tijdelijk zijn. Is dus van alle tijden.

  1.   

   40 jaar?

   Ingevoerd in 1991…….

 9.   

  zou is tijd worden , waarom moeten die diknekken gematst worden en een ander de volle mep betalen?

 10.   

  Als de burger meer belastingen moet afdragen, dan ben je per direct aan de beurt; als multinationals dat moeten, dan pas in 2021…. Waarom niet gewoon per 1-1-20?

 11.   

  Heel goed! Waarom zouden alleen burgers belasting moeten betalen en grote bedrijven gematst worden?

  1.   

   Waaarom moet alles 10 maal belast worden ? De burger pakt uiteindelijk alle rekeningen op dus ook de derving van winstbelasting. Waarom zijn linkse gutmenschen altijd zo kortzichtig ?

   1.   

    ja maar ASS met haar moffensmoel is een dom product..

 12.   

  Omdat de term ” gutmensch” eigenlijk in cynisme in gebruik is genomen.Het zijn dus in wezen “schlechtmenschen”oftewel vieze gore volgevreten hypocriete linkse hufters ( in geval Rutte autistisch/pschopatisch gezien het gebrek aan emphatie voor zijn eigen volk) die onder het mom van socialistisch-democratisch zijn en zich als zodanig voordoen en verkiesbaar stellen in dienst van het volk.Ze likken omhoog en trappen naar beneden en gaan zelfs over lijken puur uit eigen gewin.Ze heulen met de vijand,verraden hun eigen volk en het maakt ze niets uit.Dit is mijn mijn idee en gevoel over de huidige heersende politieke elite.

  1.   

   Niveau Schimmelpenninck.

 13.   

  Het punt is dat het doorberekend word naar de klant dus het maakt Rutte natuurlijk geen reet uit verder, dit is namelijk precies wie leugenclown Rutte is.

 14.   

  De Rutte3 professoren zit allen in een spagaat,er moet geld binnen geharkt worden om de EU afdrachten,klimaatdoelstellingen en vreemdelingen opvang te bekostigen maar aan de andere kant mogen ze het electoraat niet op de pijnbank leggen en teleurstellen, immers 2021 is cruciaal mbt opkomend rechts Nederland!
  Dat wordt dus nog heel veel kronkelen en liegen voor Rutte,want kiesvee moet je niet aan de geldbuidel blijven trekken,dan lopen ze de ándere (goede) kant op !

  1.   

   Opkomend rechts ?? Rechts is al door de hoeven gezakt. De kleine komedie van Baudet is uitgespeeld.

   1.   

    trudt
    Afwachten!

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!