MH17-verdachte Vladimir Tsemach is vrijgelaten

MH17-verdachte Vladimir Tsemach is vrijgelaten, met dank aan een gerechtshof in Oekraïne. Saillant detail is dat de het Nederlandse Openbaar Ministerie vorige week nog aan Oekraïne heeft gevraagd om Tsemach beschikbaar te houden in verband met het onderzoek naar de MH17-crash. Via de Telegraaf.

Deze tragedie is een van de meest zwarte bladzijden uit onze geschiedenis en nog altijd een open wond. De impact van de tragedie is nog steeds zo ongelofelijk groot, dat het nog steeds niet te bevatten is wat er is gebeurd.

De vrijlating is dan ook slecht nieuws. PvdA-Europarlementariër Kati Piri reageert als volgt in de Telegraaf:

“Het klinkt alsof hij onderdeel kan worden van een gevangenenruil. Het is afwachten, ik hou mijn hart vast.”

En dat is natuurlijk niet meer dan terecht. Na het lezen van dit nieuws houden heel erg veel mensen hun hart vast. Waar gaat dit heen en wat gaat er gebeuren? Wat moeten we verder nog verwachten? Het zijn allemaal vragen die door het hoofd spoken. Verder voegde Piri eraan toe dat ‘dit de verkeerde kant op beweegt’.

Volgens het AD wil Oekraïne Tsemach ‘berechten voor zijn rol in de burgeroorlog’. Hij is een oud-commandant van de pro-Russische separatisten. En nu heeft een rechter besloten dat hij dit proces op vrije voeten mag afwachten.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. Anne Sophe Schillersdorf

  Er zit maar een zekerheid aan het hele MH17 doofpot vast en dat is dat er niets bekend is over de schuldigen

  1. Kleptomaantje

   @annie het is letterlijk de eerste keer in 10 jaar dat de huistrol(u) iets schrijft waar ik het warempel mee eens ben.

 2. meneer cactus

  Ook zo een mooie rutte belofte ” de onderste steen komt boven de daders worden gestraft ” . Je blijft lachen met pinokkio

 3. C.A.Barstow

  Ik hoor die vuile misleider en huichelaar Rutte nog zeggen, dit gaan wij tot op de bodem uitzoeken en de onderste steen boven halen, Wanneer gaat u dit oplossen mijnheer de smerige leugenaar Rutte?

 4. Brennivin

  Hij is een oud-commandant van de pro-Russische separatisten. Een Oekraïner dus die geen getuige is maar zelfs verdachte is! Tja, straalt dat even slecht af op het MH-17 onderzoek waarin Rusland de schuld krijgt. Oh, jee dan klopt dat hele beschuldigende plaatje niet meer…

  (wee wee wee) rtlnieuws.nl/nieuws/video/video/4838356/fragment-waarin-oekraiense-separatist-bekent-dat-ze-een-buk-installatie

  Fragment waarin Oekraïense separatist bezit Buk-installatie bekent

  Dit is een fragment uit een interview met Vladimir Tsemach. De man die verantwoordelijk was voor de luchtafweer van de separatisten in Oost-Oekraïne ten tijde van het neerhalen van vlucht MH17. Tsemach werd eerder dit jaar door Kiev gearresteerd, maar is nu in afwachting van zijn proces weer vrijgelaten. In het interview geeft hij toe dat hij een Buk-installatie heeft verstopt.
  05 september 2019 12:41

 5. Drollevanger

  Waarom geeft hij toe een BUK installatie te hebben verstopt.
  De Oekraïne had zelf meer dan 100 Boekinstallatie,s net als Finland, Georgië, Cyprus, Roemenie, en nog een stuk of minstens 10 andere landen.
  Een Buk-instalatie is zeker geen zeldzaamheid bij diverse Defensie,s.
  Waarom denken veel mensen dat een Buk-instalatie iets zeldzaams is.

 6. Drollevanger

  Toen complete kazerne,s inclusief hun materiaal op de Krim en Oost-Oekraine zich overgaven aan de Separisten, omdat ze niet onder de Nazi-clubs uit Kiev wilden dienen, waren daar ook ongetwijfeld veel Buk-installatie,s bij.
  Een Buk raket is geen unicum, hij wordt in verschillende landen gebruikt.

 7. gerensvet

  Laten we bij het begin beginnen. Radars uit in Ukraine. Maar hoe doen verkeersleiders hun werk dan???? Kan dus niet zonder radars. Getuige weet precies wat er is gebeurt moet dus verdwijnen. Komt niet goed uit, als iemand misschien de echte waarheid verteld op de rechtbank.

 8. Bes Tolen

  Het hele verhaal over de Bukraketinstallatie is wel bijzonder. Ook dat heeft het westen tegen. De waarheid zal wel nooit aan het licht komen. De grote vraag daarbij is wie daar belang bij hebben. De mogelijkheid van al of niet verzonnen nieuwe informatie bestaat ook. Dat is een gevaarlijk terrein.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.