Staatsjuristenkartel laat Nederland vier maanden stikken in stikstof, nog steeds geen echte duidelijkheid

Momenteel adviseert oud-minister Johan Remkes de Nederlandse regering over hoe nu verder met de stikstofproblematiek. Volgens Remkes is het noodzakelijk de stikstofuitstoot aan banden te leggen omwille van de natuur, maar de wijze waarop de overheid heeft geklungeld met de stikstofwetgeving verdient geen schoonheidsprijs. Tienduizenden bouwprojecten werden maanden geblokkeerd, maar blokkeerminister Carola Schouten is blij met de ‘spoedige resultaten’. 

Er moet dus snel een oplossing komen voor de huidige situatie. Die is globaal als volgt: sinds de uitspraak van de Raad van State liggen tienduizenden bouwprojecten stil. Dit is natuurlijk een probleem en de reden is de uitstoot van stikstof tijdens de bouw en de impact die dit mogelijk heeft op de door minister Schouten gedefinieerde Natura2000-gebieden. Het komt eigenlijk ook niet uit de lucht vallen, stikstof wel natuurlijk, maar het kabinet wist al jaren van het feit dat hun ‘stikstof programma’ niet deugde.

Ze hebben dus zitten slapen.

Adviseur Remkes ziet het verminderen van het aantal Natura2000-gebieden, die worden vastgesteld door de minister van Landbouw en Visserij, niet als een oplossing. Deze juridische ‘truc’ wijst hij dus af, al was het wel de allersnelste oplossing om in ieder geval de woningbouw weer aan te jagen. Verder laat Remkes weten dat behalve economische ambities ook natuurambities noodzakelijk zijn:

“De afgelopen jaren is de kwaliteit van onze natuur achteruit gegaan. Daarom zijn er nu andere keuzes nodig. Maken we die keuzes niet dan lopen we vast. Dat merken we concreet na de uitspraak van de Raad van State over de problematische aanpak van stikstof. Hoe wij in Nederland omgaan met de stikstofregeling is in strijd met de wet, aldus de Raad van State, zo meldden zij in mei. Deze uitspraak volgde op jarenlange waarschuwingen van experts. “

Het adviescollege adviseert verder om in te grijpen in de agrarische sector. Alle “oude stallen van veehouders” moeten ‘warm’ -dat is met een vergoeding- worden gesaneerd, maar tegen compensatie vanuit de Rijksoverheid.

Ook adviseert het adviescollege om géén algemene ‘volumemaatregelen’ te nemen omdat de ‘verschillen in de ammoniakemissie per regio en bedrijf sterk verschillend is’. Dit betekent dat er een ‘gebiedsgerichte’ aanpak wordt ontworpen. Dit zal uiteindelijk lijden tot het saneren van meer agrarische bedrijven: immers zullen de oudere organisaties worden opgedoekt. Eigenlijk een ordinaire uitkoopregeling voor niet-kapitaalkrachtige boeren dus. Immers zouden deze boeren met meer kapitaal tot hun beschikking hun stallen kunnen verduurzamen, maar nu worden ze in feite uitgekocht.

Minister Schouten op Nieuwspoort. Bron: YouTube / Nieuwspoort
Minister Schouten op Nieuwspoort. Bron: YouTube / Nieuwspoort

Minister schouten positief: ‘snel gewerkt, urgentie aanwezig’

Minister Schouten van Landbouw en Visserij was content met het advies van Remkes en liet weten de urgentie te zien. Ze was tevens blij dat het allemaal ‘zo snel kon’: slechts 4 maanden na het intrekken van de stikstofvergunningen worden er weer langzaam vergunningen verstrekt. Dat is voor juristen wellicht heel erg snel, maar voor bouwers is het erg langzaam. Die bouwen in enkele maanden tijd tientallen zo niet honderden woningen. De juristen zoeken ondertussen uit of het mag en produceren extra papieren.

De problematiek rondom de impact van stikstof is echter nog lang niet voorbij. Het ‘terugdringen van de uitstoot is de verantwoordelijkheid van alle sectoren die stikstof uitstoten’ meldt Remkes. Ook moet de bouw van vastgoed op de schop en worden ‘verduurzaamd’. Hoe veel tijd nodig is om deze ‘groene transformatie’ van bouwend Nederland te realiseren is echter onbekend. Er wordt daarom ook gevreesd dat de woningnood hierdoor mogelijk kan verergeren.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

59 reacties

 1. spelende vrouw

  Remkes is een vol idioot niets meer dan dat. Nooit wat gepresteerd en beint nu direct te blaten in zijn onderzoek dat noodmaatregelen nodig zijn. Ja dat klopt , je moet die achterlijke wetgeving verbranden

 2. Joop Klepzeikert

  Er is één heel goede oplossing voor dit ‘stikstof probleem’ en dag is de idioten die dit verzonnen hebben en handhaven in een gesticht opsluiten en behandelen.
  Wat ze ‘stikstof’ noemen is stikstofoxide en ammoniak. Twee heel verschillende stoffen die beide een meststof voor planten en bomen zijn.
  Stikstofoxide wordt geproduceerd door dingen te verbranden en ammoniak komt uit mest en de scheten die levende wezens laten.
  Beide stoffen kun je heel makkelijk verminderen door allochtuig naar eigen landen terug te sturen.

  1. Watcher

   Dacht ik al, @joop is slim en de rest is dom.
   Volg Joop en alles komt goed.

  2. Watcher

   Poeh de trollenbrigade van de familie Lugar gaan vol op het orgel.
   Zie Dik’s zijn ego eens groeien 🙂 🙂

  3. Dik

   @Joop: Als je het maar vaak genoeg herhaalt gelooft men het vanzelf, vrij naar Goebbels & Adolf H.

   stikstofcrisis stikstofcrisis stikstofcrisis stikstofcrisis stikstofcrisis stikstofcrisis stikstofcrisis stikstofcrisis stikstofcrisis stikstofcrisis stikstofcrisis stikstofcrisis stikstofcrisis stikstofcrisis stikstofcrisis stikstofcrisis stikstofcrisis stikstofcrisis stikstofcrisis stikstofcrisis stikstofcrisis stikstofcrisis stikstofcrisis stikstofcrisis stikstofcrisis stikstofcrisis stikstofcrisis stikstofcrisis

   1. Siemien

    @Dik
    Stikstof begrenzen om kunstmatige heidetuinen in stand te houden is contraproductief en heeft niets met natuurbeheer te maken maar dat wist je al natuurlijk.

    Stikstof is de nieuwe klimaatkassa

  4. Mezzadra

   “Wat ze ‘stikstof’ noemen is stikstofoxide en ammoniak. Twee heel verschillende stoffen die beide een meststof voor planten en bomen zijn.”

   Dat ziet Klepzeikert goed. Dit zijn inderdaad de stikstofverbindingen die, als er teveel van neerslaan, onze natuurgebieden naar gort helpen

   1. Dik

    Blablabla & blablabla, zeven dagen per week laat de aandoenlijke hier zijn digitale boertjes.

 3. RvdBe

  Niet de schuld van juristenkartel maar van de overheid die deze wetten ingesteld hebben.
  Gewoon de snelheid bij natuurgebieden omlaag en niet handhaven, maw zet hier en daar wat 100 km borden neer en het “probleem” is opgelost.

 4. Jumping

  Inderdaad, dit Nederland is een keiverrot land geworden.

  Het hangt aan elkaar van liegen en bedriegen.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  NEXIT.

  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland stort Nederland in een poel van ellende.

 5. goedisfout

  Natura 2000 is een staat binnen een staat en de politiek heeft het allemaal laten gebeuren. Met de verzonnen regeltjes uit brussel als molensteen om de nek zijn de geitenpaadjes uitgewerkt en moet de gewone burger het weer ontgelden. Hoog tijd voor NEXIT.

 6. Original NL

  Ter overweging:
  Nadat onze dochter van vijftien tot tranen toe geroerd was van de toespraak van Gretha Thunberg gisteren, en kwaad werd op onze generatie “die al dertig jaar niets deed”, hebben we besloten om haar te helpen met het voorkomen van de door het meisje op tv aangekondigde “massale uitroeiing en het verdwijnen van hele ecosystemen”.

  We gaan onze dochter dus weer een toekomst geven. En de planeet vier graden afkoelen. Dat doen we als volgt:

  Ze gaat voortaan op de fiets naar school, want wegbrengen met de auto kost brandstof. Natuurlijk wordt het straks winter en dan wil ze met de bus, maar zolang dat een dieselbus is, lijkt dat ons niet bevorderlijk voor het Klimaat. Nu vraagt ze natuurlijk om een elektrische fiets, maar we hebben haar de verwoestingen aan de natuur laten zien ten gevolge van de Lithiumwinning, dus het wordt gewoon trappen. Is goed voor haar, wij fietsten vroeger ook naar school.

  Om alvast te wennen aan “het van het gas af moeten” hebben we de radiator in haar kamer afgekoppeld. Het daalt er nu ‘s avonds tot twaalf graden, maar in de winter zou het weleens kunnen gaan vriezen. In dat geval hebben we beloofd dat ze een extra trui, muts, maillot en handschoenen krijgt.

  Om dezelfde reden hebben we afgesproken dat ze voortaan alleen een koude douche neemt. Kleding wassen doet ze voortaan zelf, met het wasbord, want de wasmachine is nu eenmaal een stroomverbruiker en de wasdroger al helemáál. Dat kan natuurlijk niet meer.

  Nu we het toch over de kleding hebben, die ze nu heeft zijn allemaal synthetisch, dus gemaakt van aardolie. Maandag brengen we daarom alles naar de Kringloper. We hebben een eco-winkel gevonden waar uitsluitend kleding wordt verkocht uit ongeverfde en ongebleekte linnen, wol en jute. We denken niet dat het haar mooi staat, zelfs dat ze uitgelachen gaat worden zo kleurloos en zonder BH, maar dat is wat ze ervoor over moet hebben, voor Het Klimaat. Katoen is uit den boze, dat komt uit verre landen en er worden bestrijdingsmiddelen voor gebruikt.

  We zagen zojuist op haar Instagram dat ze best kwaad is geworden. Dit was de bedoeling niet. Maar straks om 19:00 zetten we de WiFi uit en die gaat pas morgen na het avondeten weer even aan. Op die manier sparen we elektriciteit, heeft ze geen last van elektrostress en is ze totaal geïsoleerd van de buitenwereld, zodat ze zich beter op haar huiswerk kan concentreren. Om elf uur ’s avonds halen we de stroom eraf, donker is dan echt donker. Dat scheelt een hoop CO2.

  Ze gaat niet meer mee op wintersport. Ze gaat niet meer mee op welke vakantie dan ook, want onze vakantiebestemmingen zijn praktisch onbereikbaar met een fiets. Terug naar de CO2-uitstoot en voetafdruk van je overgrootouders betekent domweg dat je ook leeft zoals je overgrootouders en die hadden nooit vakantie en zelfs geen fiets.

  Dan hebben we het nog niet over eten gehad. Geen CO2-afdruk betekent geen vlees, geen vis en geen gevogelte maar ook geen vleesvervangers op basis van soja (dat groeit immers waar eerst regenwoud was) en ook geen geïmporteerd voedsel, want dat heeft een negatief ecologisch effect. En absoluut geen chocolade uit Afrika, geen koffie uit Zuid-Amerika en geen thee uit Azië.

  Uitsluitend nog Nederlandse aardappelen, groenten en fruit dus en alleen van de koude grond, want broeikassen draaien op verwarmingsketels, CO2 en kunstlicht. Dat is slecht voor Het Klimaat. Brood kan nog, maar boter, melk en eieren, kaas en yoghurt, kwark en room komen van kippen en koeien en die stoten CO2 uit. Geen margarine en niks meer uit de frituurpan, want dat vet is palmolie uit plantages op Borneo waar eerst regenwoud groeide. Geen ijsjes in de zomer. Geen wijn. Geen frisdrank en geen bier, die belletjes zijn immers CO2. Ze wilde wat kilo’s kwijt, nou, dat gaat lukken.

  Ook gaan we alle plastic uitbannen, want dat komt uit chemische fabrieken. Ook alles van staal en aluminium moet weg. Weleens gezien wat een energie zo’n hoogoven verbruikt of een aluminiumsmelterij? En ten slotte krijgt ze geen make-up, zeep, shampoo, crème, lotion, conditioner, tandpasta en medicijnen meer en het maandverband wordt van linnen. Net als vroeger.

  Op die manier willen we de massa-extinctie en het verdwijnen van hele ecosystemen tegengaan. Voor haar. Zij gelooft er in.
  Copy..

  1. Dik

   @Original: Briljant!

  2. JFU

   Meesterlijk verwoord….moet verplicht leesvoer worden op alle scholen en universiteiten.

  3. Piet51

   @Original Nl
   Foutloos gekopieerd, maar evengoed een fraai en humoristisch overzicht van waar de klimaatschoen bij de doorsneeburger overal wringt.

   1. Piet51

    @Original Nl
    Ik bedoelde natuurlijk gewoon plagiaat. Het is goed gebruik, ook op DDS, om de bron van teksten te geven als ze niet van de auteur zelf zijn.

    1. spelende vrouw

     gelukkig maakt pietje niet uit wat een goed gebruik is. Het misbruik van pietje en tarrel door teksten uit hun verband te rukken is zeker geen goed gebruik voor normale mensen pietje , sukkel

     1. Piet51

      @spelende vrouw
      Zeer herkenbaar antwoord. Maar zeg nu eens eerlijk: wie is er met zulke antwoorden nu een sukkel? Zo wil toch niemand zichzelf presenteren?

     2. Siemien

      Waar maakt Pietje zich nou precies druk over?

    2. Mezzadra

     Zie nu je reactie. Dit is inderdaad een irritante en ook frauduleuze gewoonte van sommigen hier: ergens een tekst vandaan plukken en suggereren dat je die zelf hebt geschreven
     Original NL en meneer van Urk zijn er berucht om.

     1. spelende vrouw

      Tarreltje , er staat duidelijk COPY onder de reactie blind stemmingmakertje . Hebben bekman en jij een witte stok met rode banden ?

      walgelijk volk die linkse opportunisten

     2. Siemien

      Onzin wat mezzadra zegt, niemand “suggereert” dat teksten van zichzelf zijn dat maakt mezzadra ervan.
      Net als zwarte piet die mezzadra jij als ras-racist racistisch maakt terwijl 95% van de bevolking dit niet vindt.
      Mezzadra is een ziek dom jochie

     3. Dik

      Blabla om de blablabla.

      De aandoenlijke, hij noemt het fantaseren over seks met kleine kinderen aandoenlijk, heeft zijn digitale plasje weer gedaan.

     4. Siemien

      @Dik wat worden die gasten om hun dikke vette islamknuffelende oren geslagen met hun eigen stront

     5. Original NL

      Ik pluk zelden ergens stukken vandaan p*do..dit is de eerste keer..en ik heb er copy ondergezet!
      Maar door een dergelijke aanpassing in de opvoeding van een klimaatpuber zal het spijbelgedrag snel tot het verleden behoren.
      Tegen de inhoud van het stukje kon je blijkbaar niets inbrengen.
      En dan houd het stukje nog niet eens rekening met het stikstof gelul.

    3. Siemien

     @pietje doe niet zo zielig het maakt je “maar evengoed een fraai en humoristisch overzicht van waar de klimaatschoen bij de doorsneeburger overal wringt.” ongeloofwaardig..

    4. Original NL

     Stond ook copy onder piet..maar weet de bron niet!!

     1. Piet51

      @Original NL
      Bron: forum.fok.nl.
      Ik begrijp overigens die felle en agressieve toon van sommigen hier niet zo goed. Jij zet “Copy” onder je tekst, waarmee dat door mij genoemde goede gebruik door jou wordt erkend. Geen misverstand dus. Ik begreep blijkbaar die toevoeging niet, waarvoor excuus.

     2. spelende vrouw

      pietje is een ongelofelijke zielige stakker voor zijn leeftijd. Een kleutertje die helemaal los gaat als hem wat verboden wordt. Snap inmiddels wel waarom ie zo graag op schoot kruipt bij die tarrel.

     3. Original NL

      Ok piet..dank.

   2. spelende vrouw

    pietje , probeer het eens inhoudelijk mafklapper

    1. Piet51

     @spelende vrouw
     Lezen! Ik gaf eerder aan, dat ik het een fraaie, duidelijke en humoristische opsomming vind van de maatregelen die tegen de klimaatverandering overwogen kunnen worden. Op elk terrein van het dagelijks leven van iedereen plegen we een aanslag op het klimaat. Daarom is deze tekst voor mij heel bruikbaar. Wel met bronvermelding natuurlijk. 😉
     Nooit gedacht, dat ik ooit nog eens enthousiast zou worden van een tekst op DDS,

     1. spelende vrouw

      ik lees je zielige gejengel niet meer pietje , haal nog wat gelukszoekers en ISIS binnen pietje en ga dan verder zeuren over je milieu zorgen hypocriet figuur

     2. Piet51

      @spelende vrouw
      Niet meer reageren? Lijkt me een perfect idee. Scheelt een boel irritatie voor jou en mij. Ik hoop, dat het je lukt. Misschien ook naar de anderen waarmee je het principieel oneens bent? Dan wordt het een leuke, boeiende site.

     3. spelende vrouw

      jij kan mij niet verbieden jouw abjecte onzin te beoordelen pietje.

      Je struikelt alweer over je eigen schaduw en arrogantie

     4. Piet51

      @spelende vrouw,
      Neen me niet kwalijk, ik verbied niemand iets. Maar ik dacht, dat het je eigen idee was om niet meer op mij te reageren. Mijn reacties lezen en erover oordelen is natuurlijk perfect. Vooral doen.

  4. Mezzadra

   Zonder taalfouten, het zal wel een gejatte tekst zijn.

   1. spelende vrouw

    tarreltje toch , das toch tegen je principes iemand beschuldigen zonder een greintje bewijs trol ? Of ben je nog hypocrieter dan iedereen dacht ? Een minderwaardig sujet ben je das zeker

   2. Original NL

    Hoezo mezzaadje ouwe kinderlokker..p*do schrijf je met een d!

   3. Dik

    De aandoenlijke, hij dankt God voor de moord op Fortuyn, heeft zijn digitale plasje weer gedaan.

    1. Original NL

     De afzichtelijke p*do insinueert dat ik met de veren van anderen loop te pronken en denkt mij hier zwart te kunnen maken ..zwarte piet is zwart tarrel en negers zijn bruin!

   4. Blitzkrieg

    Mezzadra :

    Quote : “Zonder taalfouten, het zal wel een gejatte tekst zijn.”

    Spellingscontrole, heb je knap gedaan. Volgende keer het onderwerp in de zin niet vergeten.

    1. Dik

     De aandoenlijke kan er zelf ook wat van hoor, hier enkele voorbeelden van deze zuiger:

     – lkasterlijk (hulpverleners-hebben-ook-het-seksbeest-uitgehangen-in-syrie-de-vn-was-van-alles-op-de-hoogte)
     – onerzoek (geert-wilders-maakt-links-nederland-gek-draagt-russisch-nederlandse-vriendschapsspeld)
     – dona=teur (er-is-wel-degelijk-nederlands-belastinggeld-gegaan-naar-seksfeesten-oxfam)
     – blijhken (geert-wilders-maakt-links-nederland-gek-draagt-russisch-nederlandse-vriendschapsspeld)
     – voellering (baudet-het-links-rechts-denken-is-achterhaald-gaat-nu-om-identiteit-soevereiniteit-en-directe-democratie-vs-bestuurlijke-elites)
     – Waarachijnlijk (salon-socialist-twan-huys-verlaat-de-npo-om-bijna-een-miljoen-te-verdienen-bij-rtl)
     – noet (salon-socialist-twan-huys-verlaat-de-npo-om-bijna-een-miljoen-te-verdienen-bij-rtl)
     – likt (i.p.v. lijkt) (yernaz-ramautarsing-fvd-wordt-neergehaald-door-de-volkskrant-en-de-telegraaf-om-een-puberale-groepsapp)
     – beweerdt (pechtold-ambieert-een-baan-als-cabaretier-nee-joh-d66-is-juist-hartstikke-voor-referenda)
     – beel (d66-wethouder-pakt-hooivork-erbij-ik-ben-enorm-teleurgesteld-in-de-partij-over-de-wijze-waarop-het-referendum-om-zeep-is-geholpen)
     – coor (walgelijke-pechtold-is-een-trieste-leugenaar-d66-keerde-zich-vorig-jaar-al-tegen-het-bindend-referendum)
     – maleise (/stem-denk-bij-gemeenteraadsverkiezingen-aldus-stemadvies-van-salafistische-haatprediker-uit-utrecht)
     – polieke : (baudet-weigert-in-debat-te-gaan-met-pechtold-probeert-sluipmoord-te-plegen-op-fvd-we-zijn-klaar-met-beschuldigingen-racisme)
     – tamnelijk onnozele anier : (euthanasiestijging-van-8-procent-in-2017-elk-jaar-meer-aanvragen-door-gewenning-een-zorgelijke-trend)
     – elkje(vvd-wil-bijstandstrekkers-aanpakken-aan-het-werk-of-leren-anders-geen-uitkering)
     – terk (jesse-klaver-vindt-samenwerking-met-islamistische-koekwausen-van-nida-helemaal-top-een-goed-idee)
     – beseffen zich (marxistisch-groenlinks-komt-met-wet-om-ing-graaiers-aan-te-pakken)
     – te triest voor worden (het-echte-nieuws-uit-amsterdam-is-de-totale-teloorgang-van-d66)
     – op ter strijken. (gefaalde-sp-leider-emile-roemer-krijgt-van-partijkartel-burgermeesterschap-heerlen-cadeau)
     – Vrijheidheid (de-pvv-is-weer-helemaal-zichzelf-zendt-video-met-keiharde-islamkritiek-van-drie-minuten-uit-op-publieke-omroep)
     – popging (slotpeiling-sleepwetreferendum-53-gaat-morgen-voor-de-wet-stemmen/)
     – Lagten (belachelijk-leefbaar-rotterdam-is-tegen-ondernemerschap-allochtonen-er-moet-een-stop-komen-op-niet-westerse-winkels)
     – dillettant (europese-unie-china-rusland-en-vs-breek-alsjeblieft-de-wereldorde-niet-op)
     – Colege (signalement-van-man-die-rotterdamse-jonge-vrouw-verkrachtte-bekend-donker-getint)
     – strijd met weten Grondwet. (wilders-grijpt-man-bij-de-lurven-die-wil-dat-alle-moslims-ter-wereld-de-pvv-leider-ophangen-zeker-niet-idioot)
     – schrijft je (ghanese-vader-stopt-gember-in-anus-en-vagina-van-zn-dochter-100-uur-taakstraf-want-zielig)
     – De exhtgenoot (geen-onderzoek-naar-verkrachting-ontvoering-en-bedreigingen-richting-willie-dille)
     – weinig zin keer heeft. (wilders-steunt-volmondig-oproep-van-marokkaanse-koning-aan-marokkaanse-nederlanders-om-terug-te-keren-doen)
     – dividentaffaire (fvd-en-pvv-op-winst-in-peiling-de-hond-rutte-maakt-coalitiepartners-d66-en-cda-kapot)
     – demonstratievriheid. (peter-r-de-vries-cartoonwedstrijd-wilders-valt-buiten-vrijheid-van-meningsuiting-is-haatzaaien-en-provoceren)
     – gelobale (erik-van-muiswinkel-ik-emigreer-naar-uruguay-als-thierry-populairdere-voornaam-wordt-dan-mohammed)
     – ideen (israelische-gemeenschappen-he-le-maal-klaar-met-geweld-blokkeren-kerem-shalom)

 7. Original NL

  De politieke dombo’s hebben weer ergens hun handtekening ondergezet zonder over de consequenties daarvan na te denken..
  Nu worden ze door wat linkse nitwits voor de rechter gedaagd..en breek de paniek uit.
  Er komen ongetwijfeld nog meer rechtzaken wegens ondoordachte afspraken in europees verband…marrakech is er hier slechts 1 van.

 8. Mar

  @Original

  Even de tranen van het lachen uit mijn ogen wrijven. Zeer smakelijk stuk.

  We vragen ons af hoe wij groot zijn geworden. Mijn man woonde onder de rook van een fabriek en ik ben opgegroeid in een dorp waar meer koeien waren dan mensen.

 9. van Urk

  Hoe krijgen wij dan al die bodembacterieen uit de grond die ammonium omzetten naar stikstof? En moeten wij alle stadsvijvers niet dicht gaan gooien omdat zij per jaar net zoveel broeikasgassen uitstoten als 200.000 auto,s?

 10. claus

  En wie is Johan Remkes nu helemaal?
  Opleiding HBS en daarna universiteit economie!
  Men doet ofdat hij de een of andere gespecialiseerde visionaire klimaatgod is,belachelijk voor woorden,gewoon een vroegere 2e kamerlid met vooral veel geld genererende nevenfuncties en voorzitterschap van allerlei organisaties,alweer kassa!
  Johan Remkes gaat de stikstofproblematiek aan banden leggen? Ik word kotsmisselijk van de quasi belangrijkheid en het opdraven van nep stikstof deskundigen!

  1. tonna

   claus:
   Ja de stikstofproblematiek is vreselijk, Remkes vertelde dat ook al heel indringend,dus moet het kloppen!
   Braak,kots,kots!

  2. Mezzadra

   De man was Staatssecretaris minister in twee Kabinetten en Commissaris van de Koningin. Een gelouterd staatsman dus die met zijn enorme bestuurlijke ervaring g recht van spreken heeft

   1. spelende vrouw

    wij zeggen wel een ongeloofwaardige flapdrol uit het old boys netwerk. Heb je nog wat wapenfeiten van zijn prestaties of is het toch zo een niets zeggende leegvreter tarrel ?

    1. Original NL

     Speel verder vrouw..goed bezig!
     ++++++++

    2. Dik

     ‘old boys netwerk.’

     Daar weet de aandoenlijke meer van, zij wanen zich onbespied in de kinderliefde.

 11. Roughwood

  Vandaag in het nieuws:

  Globaal probleem –> VN: Zeeniveau stijgt 2,5 sneller door smeltende ijskappen.
  Lokaal probleem –> Door ‘stikstofcrisis’ kunnen o.a. dijkversterkingsprojecten voorlopig niet doorgaan.

  Ja beste mensen, logica in optima forma. Echt heel verstandig en doordacht ook! En dat deugdramvolk met chronische ecorexia maar juichen. Daar komen ze dan wel achter als het water ze aan de knieën staat!

  O ja, wedden dat die Grand-Prix op het circuit van onze huisjesmelkende Oranje prins poen wel gewoon doorgaat? Alle flora-, fauna- en klimaatrechtszaken ten spijt? De NL’se burger mag binnenkort minder hard scheuren, maar dat geldt natuurlijk niet voor Zandvoort volgend jaar mei.

 12. Heras

  In China is de grootste luchthaven geopend, en wij moeten boeren verhinderen hun werk te doen.
  STOP deze gekte, er is te weinig draagvlak voor zulke idiote beslissingen.

  1. spelende vrouw

   dat moet in het stemhokje blijken maar ik vrees dat hokje van de leden van het partijkartel gewoon rood gekleurd wordt waarna het partijkartel volledig legitiem de maatschappij verder rood kleurt met nog wat exttremisten te voorzien van de Nederlandse nationaliteit.

 13. AS210854

  Bij ons krijgen we gratis de lucht van het roer gebied uit Duitsland. Daar kun je niet tegen op wat stikstof vermindering betreft. Als je echt hieraan wil doen moet dat op wereldniveau. Die speldenprik van nederland op de wereldbol is een druppeltje op een gloeiende plaat. Laat eerst maar eens de landen die hierin nog niet zoover als nederland hun best doen om deze doelen te behalen. Wat wij nog wel kunnen doen zonder de Nederlandse bevolking op kosten te jagen is de grenzen te sluiten. Nederland is vol zoals wijze koningin Juliana jaren terug al gezegd heeft.

  1. spelende vrouw

   Ten tijde van tjernobyl mochten we de groenten van het land niet eten. De verspreiding door de lucht is groot en een stiksofbeperking in Nederland brengt NIETS. Mafklappers zijn het. Het Ruhr gebied is nog maar een natte scheet in het geheel

 14. Drollevanger

  Stikstof is een meststof. Een aantal planten legt stikstof vast in knolletjes, zodat daarna planten,( vooral vlinderbloemigen en klaverssoorten produceren zelf stikstof) Het is dus zeker geen vergif.
  Zijn we nu in gevecht met vruchtbare gronden en willen we meer zandverstuivingen produceren?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.