Stikstofcrisis! Johan Remkes noemt halvering veestapel als optie, Partij voor de Dieren nergens te bekennen

Het adviescollege Stikstof onder leiding van oud-minister Johan Remkes heeft de halvering van de veestapel als optie genoemd om daarmee de stikstofcrisis te bezweren. Vanuit de boerenlobby klinken boze geluiden. De organisatie LTO Noord liet weten dat het voorstel af te wijzen. Ondertussen dreigen de koeien ten onder te gaan en de Partij voor de Dieren is in geen velden of wegen te bekennen, via de Telegraaf.

Eerder werd al geopperd dat de snelheid op snelwegen dan maar wat omlaag moet om minder uitstoot van stikstof te realiseren. Waarom? Omdat er volgens de Raad van State moet worden gehandhaafd op de uitstoot van deze specifieke moleculen. De Partij voor de Dieren begon in 2015 al over stikstof en de kwalijke effecten ervan. Esther Ouwehand diende hiervoor zelfs moties in. Volgens haar zouden ‘hele grasvelden verdwijnen’ door stikstof.

De uitspraak van de Raad van State waardoor nu tal van economische activiteit stillegt bracht ook premier Mark Rutte in verlegenheid en het onderwerp speelt steeds meer in de pers. Momenteel is onderzoekt het adviescollege van Johan Remkes dus welke activiteiten nog wél en niet mogen plaatsvinden na aanleiding van de PAS-uitspraak.

Zo liggen delen van de bouw stil omdat bij woningbouw ook stikstof vrijkomt en dit mogelijk impact heeft op de Natura2000-gebieden, die zijn vastgesteld bij ministerieel decreet vanuit het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

U weet wel, de mensen die onder Carola Schouten het vissersbelang eerder al verkwanselden aan Brussel en nu voor blokkades zorgen die ernstiger zijn dan die van Jenny Douwes tijdens de Sinterklaasintocht in Dokkum. Wellicht kunnen ze Mark Rutte vragen of de Verenigde Naties het goed vinden dat we toch iets meer stikstof uitstoten. En waar blijft Esther Ouwehand (PvdD)!? De helft van het vee dreigt te worden geslacht!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

34 reacties

 1. Kristalix

  Remkes is een mafketel.

 2. van Urk

  Remkes wil de Nederlandse veehouderij dat toonaangevend is op de rest van de wereld om zeep gaan helpen. Want een natuurlijke proces als een scheet van een dier wordt tegenwoordig gezien als een misdaad dat de Aarde om zeep helpt. Ons veestapel is vanaf de jaren tachtig al drastisch afgenomen van 5,2 miljoen in 1980 naar 3,9 miljoen in 2018. Dat geld ook voor schapen en paarden. Er is wel een stijgende lijn bij kippen, varkens en geiten. Dat klimaatverhaal is gewoon om ons te misleiden. Nederland is overbevolkt en men wil gewoon meer ruimte creeeren voor woningbouw. Dat is het echte verhaal wat er gewoon achter zit. De verstening van Nederland gaat onverdroten verder voor bijna 90% ten koste van landbouwgrond.

 3. AS210854

  Ga voor de goedkoopste oplossing, GRENZEN DICHT.

 4. Duckday

  Ja we heffen dit probleem even op Auto gaat weg veestapel gaat aan het gas Iedereen tevreden en dan gaat het los de lucht is ineens zuiver Er worden miljarden verdiend Maar ook de rouw fabriek krijgt het ineens zeer druk de bevolkings aanwas neemt snel af Dus we moeten meer vluchtelingen binnen halen om te bouwen Alleen gaan de rijken NL verlaten want de lucht blijft ongezond Reden te veel stikstof wegens bouw

  1. van Urk

   Als de wind vanuit het oosten komt krijgen we de CO2 uitstoot vanzelf uit China weer als cadeau.

 5. C.A.Barstow

  Het is hoog tijd voor nieuwe verkiezingen, zodat dit krankzinnigen kabinet met al hun achterlijke en idiote plannen kan verdwijnen, ofwel met pek en veren en hoongelach weggestuurd.
  We maken een nieuw begin met een kabinet dat er werkelijk voor ons land en volk zit,
  en niet om die machtswellustelingen in Brussel de reet te likken.

  We beginnen dan direct met een Nexit, al die anders weggegooide miljarden kunnen zeer wel in eigen land worden ingezet, om de gigantische puinhopen op te ruimen die door de vorige drie Rutte kabinetten zijn achtergelaten.

  Stem FvD.

  1. M de ruyter

   Ik ben heel benieuwd welk land deze regels gepuscht heeft, het zou met niks verbazen als die ***Fransen er weer achter zitten om hun boeren die niet kunnen concurreren een handje te helpen! Helaas voor ons heeft onze overheid het niet zo op onze boeren en zijn meer dan gewillig om onze landbouw en veeteelt om zeep te helpen.
   Misschien kan een goede journalist dit eens uitzoeken.
   Het echte probleem in dit land is dat wij geregeerd worden door idioten die in de jaren 70 in de blote kont en een joint in het Vondelpark rondhingen, en nu totaal van elke realiteitszin ontdaan ons land totaal naar de klote helpen.

   1. toetssteen

    @de ruyter
    Ook voor u een dik verdiende 10.

    Nite.

 6. M de ruyter

  Het kabinet kan de hand in eigen boezem steken met deze “crisis ” ze hebben allerlei kleine gebiedjes richting Brussel aangewezen als natuurgebieden. Landen om ons heen hebben dat slimmer aangepakt.
  Maar ja, wij hebben onze soevereiniteit opgegeven en willen weer het braafste jongetje van de europese klas zijn! En nu word er gehandhaafd door de raad van state, en is iedereen verbaast! Ah ja ambtenaren hè .

 7. spelende vrouw

  weer een arbitrair getal in de milieu soap.

  Linkse idioten gaan er vol op los

 8. Dik

  Stikstof? De enige stikstof die vrijkomt is van het partijkartel die belasting op belasting heft.

  1. Siemien

   Ze heuwen weer een nieuw dinkie gevonden natuurlijk

   1. Dik

    Ja dat majje zegguh, van alles om de belastingen weer omhoog te mieteren denk?

 9. Mezzadra

  “De helft van het vee dreigt te worden geslacht!”

  Sterker, ze worden allemaal geslacht!

  Het moet niet gekker worden!

  1. Dik

   De aandoenlijke heeft zijn retorische digitale scheetje weer gelaten. Gelukkig zal ook hij op een dag zijn laatste scheetje laten.

  2. Viracocha

   Dat de helft van de veestapel verdwijnt, is niet verkeerd. Komt er eindelijk ruimte voor meer woningbouw en recreatiegebieden.

  3. spelende vrouw

   werd je maar geslacht stemvee

   1. Dik

    @spelende vrouw: Zie je de ene, dan is daar de andere, lees zelf maar.

    1. spelende vrouw

     jaja , dat zijn er slechts 2 van het gros aan nicknames

     linkse achterbakse honden spelen nooit eerlijk en open spel

     1. Dik

      @SV: Als de aandoenlijke in het nauw komt dan haalt hij altijd zijn alter ego’s van stal.

      De aandoenlijke is al jaren actief en wordt overal uitgekotst, dat zal zo blijven want niemand moet hem en niemand wil hem.

     2. spelende vrouw

      het is een hufter die NOOIT inhoudelijk ingaat op reacties

      is er geen sticker te maken ? ik rem niet voor lao ?
      meneer hutten is een schijtbak van ongekende grote

     3. spelende vrouw

      het is een schijtbak die nooit op inhoud ingaat
      meneer H u t t e n is een hufter

     4. Dik

      @SV: Dat sowieso! Hij krijgt van mij alleen de constatering van zijn digitale behoeften, het plasje, het boertje of het scheetje.

     5. Dik

      @SV: En als het niet onder één naam lukt gebruikt de aandoenlijke er gewoon drie of meer.

    2. Vanduinen

     Is dit een één tweetje met de spelende vrouw? Of 2 tablets ? Wie is eigenlijk die Hutten?

 10. Joop Klepzeikert

  Johan benoemt exact wat de bedoeling van dit rariteitenkabinet en de rest van het partijkartel is, inclusief de PvdD: De veestapel dusdanig inkrimpen dat er weer genoeg grond beschikbaar komt om nog meer crimigranten en allochtuig te kunnen huisvesten.

 11. Drollevanger

  Ik ben ook tegen mega boerderijen. Een veestapel tussen de 50-100 melkkoeien moet genoeg per bedrijf zijn.
  Dit kan men bereiken door alleen de subsidies voor melkvee te verstrekken aan boeren met 50 tot 100 koeien.
  Bijvoorbeeld een maximum toelage tot 50 melkkoeien, en daarna afbouwen tot 100 beesten. Boven dit aantal wordt er dan geen subsidie meer verstrekt.
  Dit zal het aantal stuks melkvee terugbrengen.
  Daarnaast wordt er steeds beweerd dat het exporteren van landbouwproducten een kwalijke zaak zou zijn. Dat is volkomen onzin, elk bedrijf, of het nu een machinefabriek is of een landbouwbedrijf. heeft net als onze samenleving enorm veel voordeel van onze export. Daar drijft dit overvolle landje op. Zonder export zijn er geen uitkeringen meer, kunnen onze wegen, dijken en havens niet worden onderhouden en worden er geen bossen meer gepland.
  Dus linkse anti export lobby. Lul niet zoveel uit je nek. Denk voor zover dat mogelijk is, eerst na voordat je je gal gaat spuien. Ik schrijf bewust, “voor zover dat mogelijk is” want daar heb ik bij de grachtengordel zo mijn bedenkingen bij.

 12. Drollevanger

  78% van de lucht die we inademen bestaat uit stikstof. Als we dat weghalen gaan we dood. Dan stikken we.
  Op plekken waar te weinig bruikbare stikstof in de grond zat werd stikstof gezaaid. Ook werden daar stikstof producerende planten geplant. Zoals klaver en lupinen of andere vlinderbloemigen.
  Daarnaast werden met zeilschepen verre reizen ondernomen om extra stikstof te verzamelen uit zeevogelpoep op de eilanden voor de kust van Chili. De zogenaamde “Chili salpeter” Ook nu nog te verkrijgen bij goede tuincentra.

  1. Vanduinen

    wereldwijde aanpak

   Zonder stikstof geen leven op aarde. Maar het teveel aan stikstof dat nu uitgestoten en verspreid wordt is juist funest voor datzelfde leven. “Het stikstofoverschot hoort in de top 3 van de milieuproblemen waar de wereld zich voor gesteld ziet”, zegt stikstofprofessor Jan Willem Erisman.
     

 13. Dik

  – Stikstof
  – Fijnstof
  – CO₂-stof
  – Klimaatstof
  – Milieustof
  Belastingstof

  1. Vanduinen

   Belastingstof @Dik? Zo wil ik het niets eens noemen. Maar goed, ik hou genoeg over en help anderen. Dat is ook weer een fijn gevoel.

 14. Petrazoveel

  OK, we gaan dit jaar de veestapel halveren.

  Volgend jaar komen er weer 100.000 asieleisers ons landje binnen.

  Wat gaan we dan het jaar erop doen?

  Echt heel bijzonder zoals door ‘Den Haag’ de olifant in de kamer als onzichtbaar wordt behandeld en dus vermeden.

 15. goedisfout

  Johan Remkes hàd ik heel hoog zitten, ongeveer de enige integere VVDer. Nu echter begint hij te raaskalen, iets met leeftijd net als Opstelten?

 16. Dik

  Stikstofcrisis, als je het maar genoeg herhaalt gelooft men vanzelf dat er een stikstofcrisis is…

  “Stikstof begrenzen om kunstmatige heidetuinen in stand te houden is contraproductief en heeft niets met natuurbeheer te maken. Stoppen met dat beleid maakt dat er net genoeg stikstof op de verarmde gebieden terecht komt om weer echte natuur te vormen – een biotoop die hier van nature ontstaat zonder menselijk ingrijpen. Heide is net zo natuurlijk als een graanveld.”

  Bron: groene-rekenkamer.nl/10350/wat-is-nu-eigenlijk-die-stikstofkwestie/

  Dus:

  stikstofcrisis stikstofcrisis stikstofcrisis stikstofcrisis stikstofcrisis stikstofcrisis stikstofcrisis stikstofcrisis stikstofcrisis stikstofcrisis stikstofcrisis stikstofcrisis stikstofcrisis stikstofcrisis stikstofcrisis stikstofcrisis stikstofcrisis stikstofcrisis stikstofcrisis stikstofcrisis stikstofcrisis stikstofcrisis stikstofcrisis stikstofcrisis

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.