Video: Premier Rutte naar New York voor vergadering van Verenigde Naties “om te praten over klimaat”

Premier Mark Rutte kondigde gisteren het bezoek aan de Verenigde Naties in New York aan. Samen met de Koning en Koningin bezoekt hij de algemene vergadering. Onder meer om “te praten over klimaat” zo laat Rutte weten. Laten we hopen dat het rustig zal zijn met nóg betere ambities aangaande ‘het klimaat’. 

Dat het van enige wijsheid getuigt om de oren gespitst te houden als premier Rutte spreekt over ‘klimaat’ in de context van de ‘Verenigde Naties’ blijkt wel heel duidelijk uit de stand van zaken van ons land. En met name de effecten van klimaatbeleid op reële maatschappelijke problemen zoals woningbouw.

De stikstofproblematiek zoals dat zo eufemistisch heet -waardoor de bouw van woningen stilstaat en boeren mogelijk de helft van hun veestapel dreigen te verliezen- toont aan hoe belangrijk het onderwerp ‘klimaat’ of ‘natuur’ is geworden. En dus ook de impact van een premier Rutte ‘die even gaat praten over klimaat in New York’.

Met de invoering van klimaatwetgeving bemoeien overheden zich steeds feller met de moleculaire samenstelling van de atmosfeer. En hebben wij daardoor steeds minder vrijheid. Immers is de atmosfeer overal om ons heen. Eigenlijk een vrij bizar gegeven, maar bij GroenLinks juichen ze erom.

Met wetgeving als deze krijgen overheden wel een veel grotere macht: in sommige gevallen kan de wetgeving ertoe leiden dat de economie wordt stilgelegd of afgeknepen. Zoals afgelopen maanden toen de bouw van woningen door de PAS-uitspraak van de Raad van State werd stilgelegd. Ondertussen blijven de reële maatschappelijke problemen -afgezien van de moleculaire structuur van de atmosfeer- gewoon realiteit en spreekt men van ‘economische daklozen’.

Ja, de oren mogen zeker gespitst zijn als Rutte weer in New York is ‘om te praten over klimaat’. Eigenlijk is het levensgevaarlijk. In het geval van nog te bouwen infrastructuur valt de schade wellicht nog mee, maar wanneer overheden vaker ingrijpen omwille van ‘het klimaat’ dan kan het weleens wat chaotisch worden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

38 reacties

 1. Willemm

  Ik heb werkelijk geen flauw idee wat het punt is dat Teunis wilt maken in dit artikel. Blijkbaar is zelfs Rutte die de VN bezoekt iets negatiefs dat met kritiek op het klimaatbeleid verbonden moet worden.

  1. Viracocha

   Doorgaans is Willemm een malle, linkse zwamneus, maar ditmaal ben ik het met hem eens: geen flauw idee wat Teunis met dit artikel beoogt.

 2. goedisfout

  Is hij weer naar zijn New Yorkse vriend? Misschien kan hij daar een volgend baantje vinden, leuk voor hem.

 3. C.A.Barstow

  Ik zou wel eens willen zien hoe iedereen in schaterlachen uitbarst,
  wanneer zij die idioot, land en volksverrader Rutte horen spreken over het uitroeien van de halve veestapel en dat de woningbouw stillegt vanwege de stikstof krankzinnigheid.

  Nederland wordt het lachertje van de wereld, bedankt hé Rutte.

 4. Pescador

  laat die eikel maar thuis blijven en zorgen dat de Nederlanders het beter krijgen

  1. Vanduinen

   Ik voel mij als Nederlander opperbest. Altijd goed werk gehad. Het is maar wat je er zelf van maakt. Voor jezelf zorgen!

 5. Nep

  Rutte je bent op de goede weg. Mensen willen nu eenmaal zeuren om hetzeuren.

  1. Siemien

   Nieuw nickje

   1. Vanduinen

    Maar niet minder waar.

    1. Siemien

     Nee van Duinen , jij bent net zo triest als nepje.

     Even een paar feitjes over leugenclown Rutte.

     8 jaar Mark Rutte samengevat in 8 glasharde leugens.

     1. Om te beginnen met de klassieker ‘geen cent meer naar Griekenland’. Enfin u weet hoe dit verder afliep. pic.twitter.com/l5tp3j8QD0

     2. Kent u die mop van iedere werkende Nederlander die € 1.000 zou krijgen?

     Dit grapje zou gefinancierd worden door bezuinigingen op ambtenaren, subsidies en ontwikkelingssamenwerking.

     Die € 1.000 kwam er niet, net zo min als de beloofde bezuinigingen. Integendeel…. pic.twitter.com/J8S6vArdaC

     3. De hypotheekrente-aftrek stond als een huis bij de VVD en Rutte. Dan weet de goede verstaander eigenlijk al voldoende… pic.twitter.com/FmrCiC2O03

     4. ‘Windmolens draaien op subsidie’ wist Rutte jaren geleden al toen ie nog niet gecorrumpeerd was door de groene lobby. Tegenwoordig is ie de grootste pleitbezorger voor deze windhandel. pic.twitter.com/Jl1zu92Lmv

     5. Je hebt leugenaars en je hebt Rutte. Zelfs voor het liegen over zijn eigen partijprogramma tijdens een live tv-debat draait deze pathologische leugenaar zijn hand niet om. pic.twitter.com/crClRlg8Gd

     6. Volkert van de Graaf zou niet op proefverlof, daar zou Rutte persoonlijk een stokje voor steken!

     Niet alleen ging de moordenaar van Pim Fortuyn op proefverlof, hij werd nadien op alle mogelijke manieren door de overheid gefaciliteerd. pic.twitter.com/wBjTcfpBVT

     7. Rutte zou de uitslag van het Oekraïne-referendum respecteren. Wat volgde waren geitenpaadjes, betekenisloze inlegvelletjes…en werd er ‘gewoon’ bij het kruisje getekend. pic.twitter.com/RvYvvrLcnW

     8. Ook Dividendbelasting-gate mondde uit in een typisch Ruttiaans leugenfest. Alleen lopen zelfs de meest doortrapte leugenaars weleens tegen de lamp. Dan wil acuut geheugenverlies nog weleens helpen. “Ik heb er geen herinnering meer aan”. pic.twitter.com/ZzTzMmUDSI

 6. van Urk

  Nederland is in de wereld toonaangevend in de land, tuinbouw en vee sector. Rutte wil dus dit om zeep gaan helpen voor het verbeteren van het klimaat. Terwijl een scheet van een koe een natuurlijke reactie is wat nu door klimaat-gekkies als een proces wordt gezien dat de Aarde om zeep helpt.

  1. EU kok

   Vanuit een vissersdorp denkt van Urk dat Nederland toonaangevend is op het gebied van landbouw en veeteelt.
   Misschien op het gebied van kennis, op gebied van kwantiteit, waar het nu over gaat, zeker niet.

   1. Siemien

    EU dick denkt iedereen hier de maat te moeten nemen zonder inhoud

   2. van Urk

    EU kok zal toch eerst zijn reactie maar eens moeten gaan verklaren. Kennelijk heeft hij veel verstand op dat gebied.

    1. EU kok

     Het gaat hier om kwantiteit, niet om kennis of expertises.
     Is Nederland op gebied van vleesproductie een im of export toonaangevend land?

     1. Siemien

      Nederland is op het gebied van handeldrijven toonaangevend in de wereld dus nexit

     2. Pauline Kummer

      @Semien, Nederland als doorvoerland heeft belang bij een zo soepel mogelijke
      afhandeling van grensformaliteiten. Daar past geen gesloten grens bij. Alleen uit hoofde daarvan is Nexit geen goed idee. Bovendien als voorbeeld GB, een hoop herrie maar nog steeds geen concreet Brexit plan.  P. ©

 7. fusilier

  E.U kok. De Urker vissers hebben jarenlang wel er voor gezorgd dat wij een lekker visje hadden op ons bord , met gevaar voor eigen leven. Sta daar ook even bij stil , voor je nog verdere onzin uitkraamt.

  1. EU kok

   Mag ik aannemen dat de fuselier, met gevaar voor eigen leven, beter even stil kan zijn.

  2. Sans Rancune

   U vergeet de Vlaardingers, Scheveningen en niet te vergeten Katwijk (Kniertje). De vis wordt duur betaald! En de hele zuiderzee

 8. van Urk

  Vandaag de dag is China s,werelds grootste CO2 uitstoter. In 2013 al stuurde China een duizelingwekkende 9.997 miljoen ton CO2 in de atmosfeer, evenveel als de VS, Rusland en India samen. Maar als we gaan kijken per hoofd van de bevolking, zijn de inwoners van de rijke oliestaten die de grootste hoeveelheden CO2 uitstoten. Voor het klimaat is het nog een geluk dat de inwoners van China niet evenveel broeikasgassen uitstoten als die van Qatar. In die kleine woestijnstaat bedraagt de CO2 uitstoot namelijk 40 ton per inwoner. Bijna vier keer zoveel als in China. Inwoners van olieproducerende landen zoals Koeweit, VAE en SA zijn de grootste CO2 vervuilers. Kijk, het is prachtig dat het westen een grote stap wil gaan maken de CO2 uitstoot te laten verminderen om uiteindelijk van het gedram van de klimaatgekkies af te komen. Ik hoop dus dat zij daarna met Gretha als boegbeeld naar Arabie en China vertrekken om daar hun gedram voort te gaan zetten.

  1. Pauline Kummer

   Het lijkt mij onwaarschijnlijk dat de inwoner van Koeweit verantwoordelijk is voor de uitstoot. Het zal toch wel de industrie zijn?

   1. Viracocha

    Pauline de Cherrypicker haalt alleen Koeweit uit Van Urk’s betoog. Wat vindt zij van de CO2 cijfers van China: 9.997 miljoen ton CO2, evenveel als de VS, Rusland en India samen!

    Laat daar je briljante licht eens over schijnen, Pauline.

    1. Pauline Kummer

     @Viracocha, dat vind ik evenals u dramatisch. Maar een Koeweiti, inwoner SA, Emiraten, zijn daar toch niet verantwoordelijk voor. Daar ging het mij om. @van Urk had het over inwoners. Maar om die reden alles maar van je rug te laten aflopen is onverstandig.

     1. Viracocha

      Pauline, ben je werkelijk zo’n enorme sukkel, speel je het, of ben je gewoon te stom om te lezen?

      Ik had het over die 9.997 MILJOEN TON CO2 DIE CHINA UITSTOOT, evenveel als de VS, Rusland en India samen!

      Ik zet het maar even in caps, want misschien heb je je bril niet op.

   2. van Urk

    Als inwoner ben je bewust met het klimaat of niet. De gemiddelde Nederlander en Belg verbruikt ongeveer 10 ton CO2. Het is trouwens onderzocht dat de rijkste mensen meer CO2 produceren dan arme mensen. Wat dacht u van peperdure jachten, prive-jets, rijden in een Ferrari of een veelvoud van huishoudelijke artikelen? Daarom zijn de oliestaatjes niet klimaatvriendelijk.

 9. fusilier

  Van Urk .Dat gaat never nooit niet gebeuren,ze willen ons een schuldgevoel aanpraten,en dat is het enigste waar die klimaatdrammers mee bezig zijn.

 10. fusilier

  E.U KOK. Is dat een dreigement? Ik zou zeggen ik lust je rauw ,dus kom maar op.

  1. EU kok

   Arme zielige man.
   Denkt door middel van fysiek geweld gelijk te krijgen.
   Bokito niveau.

   1. spelende vrouw

    je bedoeld het linkse fascistische geweld tegen vreedzame demonstraties door overheidsdiensten ?

  2. Siemien

   EU kockje heeft natuurlijk een grote mond

 11. fusilier

  Nou zo zielig ben ik niet, maar daar ga ik verder niet op in,tante sedonia.

 12. Marija

  Het is gewoon een opgezet plan.
  Oude Nederlanders gaan dood.
  De wat jongere Nederlanders met nog steeds oogkleppen op en verstand op 0 blijven hier ook hangen.
  Jonge mensen gaan weg als het mogelijk is.
  Imbecielen met een IQ 50 uit zandbak culturen worden massaal binnen gelaten.
  Zo verkrijgt men over ettelijke jaren de bevolking die men voor ogen heeft.
  Dom, makkelijk te manipuleren en alles wijs te maken.
  Nederland om zeep geholpen.
  De macht is dan aan EU leiperds.

  1. Marija

   Men is een ding vergeten.
   Laag EQ en agressief gedrag maken de nieuwe Nederlanders (met vaak dubbel paspoort) tot gevaarlijke mensen, die sch.ijt hebben aan dit land en de machtshebbers en er meteen op los gaan bij hun onwelgevallige kwesties.
   Zou daar misschien het nu op te richten EU leger voor zijn bedoeld? Wel om opstanden te onderdrukken, maar niet van de oorspronkelijke bevolking, daar wist men al van dat die niet van de bank zijn te halen om voor zichzelf op te komen.

   1. Sans Rancune

    Schijt kunt u zonder problemen benoemen. “Lak hebben aan”

 13. spelende vrouw

  onze lachende pinokkio heeft weer een snoepreisje om te borrelen hoe ze de burger naaien

 14. Bes Tolen

  Zo ziet het leven van Rut en dat is meteen het privé leven, er uit. Rutte Rubber is nul procent klimaatmaatregelen. Hij is wel een groot voorstander van de massa immigratie. Dat omdat de kerk er voor is. Hij heeft al lang door dat klimaatmaatregelen vrijwel niets tot niets kunnen opleveren bij zo’n massa immigratie. Dat geldt ook voor alle andere maatregelen, die zouden moeten worden genomen. Daarom zit hij nu ook bij de VVD en niet bij CDA of CU want zo bereikt hij meer. Geschiedenis heeft hij gestudeerd omdat het een wetenschappelijke titel oplevert en je met die studie alle kanten uit kan en die studie helpt je daarmee in de hedendaagse politiek ook aardig op weg. Veel anderen trouwens ook. Zo dom zit de maatschappij in elkaar. Pakken doen ze je nooit in de politiek als je maar een meerderheid achter je hebt staan. Meer van die geschiedenis gestudeerden. Wel altijd een niet veel zeggend praatje achter de hand hebben. Uiteindelijk interresseert het Rutte naar lijkt allemaal niets. Zo hou je het lang vol in de politiek in dit land.

 15. Jack Flash

  Hij kan net zo goed over de maan gaan lullen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.