Market Garden-veteranen geweigerd bij herdenking: "75 jaar geleden hadden we geen pasjes nodig"

Market Garden-veteranen geweigerd bij herdenking: "75 jaar geleden hadden we geen pasjes nodig"

Vandaag werd operatie Market Garden herdacht in de omgeving van Arnhem. Bij de herdenkingen waren ook veteranen uit Polen en het Verenigd Koninkrijk aanwezig. Burgemeester Marcouch maakt ondertussen vreemde opmerkingen op Twitter.

De operatie in het najaar van 1944 was een Brits feestje dat uiteindelijk mislukte omdat er enkele goed uitgeruste Waffen SS-bataljons nabij Arnhem gelegerd waren. Volgens de geweigerde veteranen waren ze in voorgaande wel gewoon welkom bij de herdenking van Market Garden. Ondertussen maakt burgemeester Marcouch gebruik van bijzondere taalkundige formuleringen op Twitter:

[caption id="attachment_235435" align="aligncenter" width="597"]Burgemeester Marcouch op Twitter. Bron: Twitter / Ahmed Marcouch Burgemeester Marcouch op Twitter. Bron: Twitter / Ahmed Marcouch[/caption]

Jammer, maar foutjes werden er dit jaar dus wel gemaakt. In de stad van burgemeester Ahmed Marcouch waren de veteranen namelijk niet welkom in de vip-ruimte van de Berenkuil. De vier extra personen pasten niet meer in de vip-ruimte, zo meldt Omroep Gelderland. Waarschijnlijk werden de veteranen geweigerd vanwege zeer statische 'brandveiligheidseisen' en daar kun je natuurlijk nóóit van afwijken. Misschien ook wel, maar in principe niet. Wél of geen veteraan.

Burgemeester Marcouch heeft aangegeven dat hij het 'goed wil maken', maar reken er maar op dat de veteranen het Marcouch moeilijk gaan maken want dit zijn ze gewoon 'niet gewend':

"We komen al vanaf begin jaren tachtig en we hebben nog nooit een pas nodig gehad. Wij dachten dat onze medailles dienden als toegangsbewijs"

De fout ligt overduidelijk bij de planning van het evenement: immers was er niet genoeg plek voor alle VIP's: de veteranen. En zou er ook slecht zijn gecommuniceerd met de mannen. Heel erg knullig, zeker als je bedenkt dat deze mannen ons bevrijden van de Duitse bezetter. Maar aan de andere kant, ze zien er ook wel erg jong uit, niet?

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties