Market Garden-veteranen geweigerd bij herdenking: "75 jaar geleden hadden we geen pasjes nodig"

Geen categoriesep 21 2019, 16:10
Vandaag werd operatie Market Garden herdacht in de omgeving van Arnhem. Bij de herdenkingen waren ook veteranen uit Polen en het Verenigd Koninkrijk aanwezig. Burgemeester Marcouch maakt ondertussen vreemde opmerkingen op Twitter.
De operatie in het najaar van 1944 was een Brits feestje dat uiteindelijk mislukte omdat er enkele goed uitgeruste Waffen SS-bataljons nabij Arnhem gelegerd waren. Volgens de geweigerde veteranen waren ze in voorgaande wel gewoon welkom bij de herdenking van Market Garden. Ondertussen maakt burgemeester Marcouch gebruik van bijzondere taalkundige formuleringen op Twitter:
[caption id="attachment_235435" align="aligncenter" width="597"]Burgemeester Marcouch op Twitter. Bron: Twitter / Ahmed Marcouch Burgemeester Marcouch op Twitter. Bron: Twitter / Ahmed Marcouch[/caption]
Jammer, maar foutjes werden er dit jaar dus wel gemaakt. In de stad van burgemeester Ahmed Marcouch waren de veteranen namelijk niet welkom in de vip-ruimte van de Berenkuil. De vier extra personen pasten niet meer in de vip-ruimte, zo meldt Omroep Gelderland. Waarschijnlijk werden de veteranen geweigerd vanwege zeer statische 'brandveiligheidseisen' en daar kun je natuurlijk nóóit van afwijken. Misschien ook wel, maar in principe niet. Wél of geen veteraan.
Burgemeester Marcouch heeft aangegeven dat hij het 'goed wil maken', maar reken er maar op dat de veteranen het Marcouch moeilijk gaan maken want dit zijn ze gewoon 'niet gewend':

"We komen al vanaf begin jaren tachtig en we hebben nog nooit een pas nodig gehad. Wij dachten dat onze medailles dienden als toegangsbewijs"

De fout ligt overduidelijk bij de planning van het evenement: immers was er niet genoeg plek voor alle VIP's: de veteranen. En zou er ook slecht zijn gecommuniceerd met de mannen. Heel erg knullig, zeker als je bedenkt dat deze mannen ons bevrijden van de Duitse bezetter. Maar aan de andere kant, ze zien er ook wel erg jong uit, niet?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten