Video: Donald Trump pitcht zijn anti-migrantenmuur van staal en beton

Geen categoriesep 21 2019, 15:00
"Kijk, dit is van staal, maar als je denkt dit te omzeilen met een lasapparaat dan raak je het beton" aldus Donald Trump terwijl hij het prototype van zijn grensmuur op televisie pitcht. Volgens de Amerikaanse president is het noodzakelijk om delen van de grens te beschermen met deze units: om migranten tegen te houden die "de bergen beklimmen, ja ze hebben bergbeklimmers".
Als we kijken naar de muur dan zien we een flink investeringsproject voor de Amerikaanse staalsector, die deze week slechte cijfers publiceerde. Maar er is dus hoop voor de ijzervreters in Amerika dankzij de bouw van een megamuur.
Met het project wil Trump één doelstelling behalen: de illegale migratie naar de Verenigde Staten zoveel mogelijk beperken. Volgend jaar moet zo'n 400 kilometer van de Trumpmuur zijn gebouwd. Het uiterlijk van de units krijgt felle kritiek van personen die overigens sowieso al tegen de muur of Donald Trump waren. Deze criticasters noemen de Trumpmuur een "gruwelijke manifestatie" en stellen dat de Amerikaanse president een afschrikwekkend ontwerp heeft gekozen.
In die zin lijken intentie en het ontwerp van de muur dus op elkaar afgestemd. Iets dat we in Nederland niet vaak zien in het beleid. Het project zal het ook bij kiezers goed doen, maar een ander deel van de kiezers juist nog verder vervreemden. Maar van die laatste groep is Trump sowieso niet afhankelijk bij de komende verkiezingen: de criticasters in die categorie beperken zich gewoon tot schelden "hij heeft therapie nodig".
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten