Filmpje! Robert Jensen "de overheid is de nieuwe religie, maar de overheid kan niks"

Geen categoriesep 21 2019, 20:00
Robert Jensen weet actuele onderwerpen zoals de klimaatdemonstraties in Den Haag te relateren aan meer principiële vraagstukken. Zoals het geloof van veel klimaatadepten in de overheid om wel in staat te zijn om klimaatverandering 'op te lossen'. Volgens Jensen is dat een linkse hallucinatie: "De overheid kan niks oplossen. De overheid kan niks." zegt de oud RTL-ster.
De overheid kan niets volgens Jensen. Nou, de overheid kan zeker wel wat, maar het gaat altijd een stuk minder goed dan in situaties waarin mensen hun eigen geld uitgeven, zoals in de vrije markt het geval is. Het geloof dat de overheid de klimaatverandering wel kan stoppen is dan ook naïef. Zeker als je bedenkt dat de overheid niet eens in staat is de criminaliteit in te dammen.
Jensen gaat in zijn meest recente show ook in op de bizarre overweging van klimaatadepten om géén kinderen te nemen om daarmee de CO2-uitstoot te beperken. Sommige vrouwen noemen dit ook wel de 'klimaatstaking' en zij "trappen in leugens" voegt de oud-RTL ster eraan toe.
Maar als we het format van Jensen verder bekijken valt iets op. Zo is de Online Show van gisteren een verzameling geworden van de uitspraken van gekkies zoals Sylvana Simons, die de wiskunde wil 'dekoloniseren' en dus ook radicale klimaatremonstranten. Het zou fijn zijn als Jensen behalve de actualiteiten van de dag ook eens een wat dieper filosofisch gesprek gaat voeren met een gast (online) in de studio.
Maar dat de gekte op dit moment heerst, dat staat vast en wordt nog maar weer eens onderstreept door de eindeloze reeks aan nieuwsberichten uit de Online Show.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten