Stikstofcrisis! Johan Remkes noemt halvering veestapel als optie, Partij voor de Dieren nergens te bekennen

Stikstofcrisis! Johan Remkes noemt halvering veestapel als optie, Partij voor de Dieren nergens te bekennen

Het adviescollege Stikstof onder leiding van oud-minister Johan Remkes heeft de halvering van de veestapel als optie genoemd om daarmee de stikstofcrisis te bezweren. Vanuit de boerenlobby klinken boze geluiden. De organisatie LTO Noord liet weten dat het voorstel af te wijzen. Ondertussen dreigen de koeien ten onder te gaan en de Partij voor de Dieren is in geen velden of wegen te bekennen, via de Telegraaf.

Eerder werd al geopperd dat de snelheid op snelwegen dan maar wat omlaag moet om minder uitstoot van stikstof te realiseren. Waarom? Omdat er volgens de Raad van State moet worden gehandhaafd op de uitstoot van deze specifieke moleculen. De Partij voor de Dieren begon in 2015 al over stikstof en de kwalijke effecten ervan. Esther Ouwehand diende hiervoor zelfs moties in. Volgens haar zouden 'hele grasvelden verdwijnen' door stikstof.

De uitspraak van de Raad van State waardoor nu tal van economische activiteit stillegt bracht ook premier Mark Rutte in verlegenheid en het onderwerp speelt steeds meer in de pers. Momenteel is onderzoekt het adviescollege van Johan Remkes dus welke activiteiten nog wél en niet mogen plaatsvinden na aanleiding van de PAS-uitspraak.

Zo liggen delen van de bouw stil omdat bij woningbouw ook stikstof vrijkomt en dit mogelijk impact heeft op de Natura2000-gebieden, die zijn vastgesteld bij ministerieel decreet vanuit het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

U weet wel, de mensen die onder Carola Schouten het vissersbelang eerder al verkwanselden aan Brussel en nu voor blokkades zorgen die ernstiger zijn dan die van Jenny Douwes tijdens de Sinterklaasintocht in Dokkum. Wellicht kunnen ze Mark Rutte vragen of de Verenigde Naties het goed vinden dat we toch iets meer stikstof uitstoten. En waar blijft Esther Ouwehand (PvdD)!? De helft van het vee dreigt te worden geslacht!

Lees meer over:
Stikstofcrisis

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties