Verenigde Staten smokkelen honderden militaire voertuigen van Irak naar Syrische rebellen

Waar zijn de Amerikanen toch in godsnaam mee bezig? Nou, dat weten we niet precies, maar momenteel smokkelen ze honderden militaire voertuigen van Irak naar de Syrian Democratic Forces, een zusterorganisatie van de Koerdische PKK-rebellen. Deze organisaties vechten tegen de seculiere president-dictator Bashar al-Assad en weten zich gesteund vanuit Washington DC, zo meldt Yeni Safak

Met de leveranties wordt natuurlijk duidelijk wat de inzet van de Amerikanen is: een voortzetting van de Syrische burgeroorlog ten koste van duizenden levens. Het is de klassieke visie van geopolitiek van de Amerikanen: probeer zoveel mogelijk chaos te creëren rondom het Euraziatische hartland om daarmee te garanderen dat de wereldhegemonie van de VS ook in de 21e eeuw een feit zal zijn. In de onderstaande video wordt uitgelegd waarom dit als noodzakelijk wordt gezien:

The Geographical Pivot of History

De Amerikanen zouden in Syrië dus honderden militaire voertuigen afleveren aan de SDF, een zusterorganisatie van de Koerdisch PKK: een internationale terreurorganisatie verantwoordelijk voor meer dan 45.000 (!) doden. Daarmee schenden de Verenigde Staten mogelijk het internationaal recht: ze steunen de gewapende strijd van rebellen die vechten tegen de legitieme regering-Assad.

 

 

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. spelende vrouw

  Of ze voorkomen genocide. erdogan had ook nog een belofte gedaan remember

 2. van Urk

  Afgedankte militaire voertuigen waar de Amerikanen gewoon vanaf willen. Scheelt kosten en opslagruimte om ze allemaal weer terug naar Amerika te vervoeren.

 3. Mycase

  Who cares

 4. Anne Sophe Schillersdorf

  De rol die de VS in Syrië al jaren lang speelt is ronduit dubieus op zijn best en hooguit kwaadaardig op zijn slechtst. Ze steunen extremistische groepen en islamisten tegen de seculiere en progressieve president Assad. Toch ziet men in Trump een geloofwaardige stem tegen het moslimextremisme. Lachwekkend! Jullie worden bedonderd waar je bij staat

  1. Teunis Dokter

   Precies!

  2. spelende vrouw

   gelukkig is de rol van erdogan en van assad 100% zuiver. Die doen niet aan genocide , gifgas of massa terreur. precies

   1. Anne Sophe Schillersdorf

    De verhaal ban gifgas is een false flag verzonnen door de beruchte witte helmen en overgenomen door de MSM

    1. Dik

     Natte scheet…

   2. Anne Sophe Schillersdorf

    Assad bestrijd het islamisme in Syrië. Dankzij zijn leiderschap en de hulp van zijn Russische bondgenoten is IS zo goed als verslagen. Vooralsnog is hij ook de legitieme president van Syrië. Trump is een jihadistenvriendje die handel drijft met de koppensnellers in Saudi Arabië en de terroristen in Syrië steunt

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.