Jonge klimaatstakers helemaal lyrisch, eindelijk een vrije dag zonder ‘afgedwongen gedrag’

Voor kinderen is het vandaag een feestje: men is aan het ‘klimaatstaken’ geslagen. Onder aanvoering van klimaatideoloog Greta Thunberg ontkomen diverse klassen een dag aan school. Want laten we eerlijk zijn: alle mensen hebben rechten, behalve kinderen. Die mogen namelijk helemaal niets. Maar vandaag niet, vandaag mogen ze even klimaatstaken. 

Op de bovenstaande beelden zien we kinderen zoals we ze niet vaak zien! Ze zitten er gemoedelijk bij en laten eens van zich horen. In tegenstelling tot alle andere dagen van het onvolwassen leven, zijn ze vandaag dus wel vrij.

Zoals u op de beelden ziet zitten ze zelfs in de buitenlucht! Vandaag tijdens de klimaatstaking mogen de kinderen dus échte lucht inademen in plaats van stoffige klasluchtjes. Een welkome onderbreking van de dagelijkse praktijk maakt de klimaatstakingen voor kinderen zeer aantrekkelijk.

Niet omdat ze zo om het klimaat geven, maar omdat dit hun enige manier is om enige vrijheid te beleven. Kinderen worden namelijk niet als mensen behandeld in dit land. Vrijwel al het onderwijs is over-gestandaardiseerd -ontwikkeld om van kinderen fabrieksarbeiders te maken. Niet omdat ze dat willen overigens: ze moeten want kinderen vallen onder de leerplichtwet. Een bevolking die vaardigheden leert en daarmee productief is levert immers geld op. Dit is waarom de leerplicht bestaat, maar in veel gevallen doet deze plicht juist meer schade dan iets goeds.

Deze wet ontneemt kinderen de rechten die normale mensen wel hebben. Zoals het recht om te bepalen waar je je om 13.00 uur ’s middag in de stad bevindt. Voor een volwassene is dat een gewone keuze., maar voor kinderen geldt die keuze niet: zij zijn bij wet verplicht (!) om de eerste twaalf jaar van hun leven in stoffige kamers door te brengen. Proberen ze eronder uit  te komen, zoals bijvoorbeeld Laura Dekker, dan worden ze direct weer in het gelid geroepen door Jeugdzorg en andere instanties.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. spelende vrouw

  misbruik van de kinderen en de jeugd om een standpunt uit te buiten. Selectieve linkse verontwaardiging , waar zijn de leerplicht ambtenarren ?

  1. Joop Klepzeikert

   Die leerplicht ambtenaren zijn net zulke ultra extreem linkse imbecielen als de leraren. Normale mensen zijn al jaren geleden uit het onderwijs en bij de roverheid weggepest door linkse leipelingen.

 2. Joop Klepzeikert

  Opgejut door hun ultra extreem linkse klimaatgekke leraren mogen de dolle schaapjes fijn een dagje NOG debieler doen dan ze thuis en op schooltje al doen.
  Alleen zwakzinnig links vind dat natuurlijk weer schitterend. Ik hoop dat ze een hoop kou en regen te verwerken hebben gekregen.

 3. Dik

  Lindzen weet waarover hij praat, en dus komt hij zelden in de ’mainstream media’ aan het woord. Hij schrijft: „In de Verenigde Staten is het klimaat vooral een partijvraagstuk. Links steunt ’het vechten tegen klimaatverandering’ aangezien het gelooft in het laten toenemen van de macht van de Staat; rechts neigt naar scepsis aangezien het gelooft in individuele vrijheid. In Europa lijkt het vraagstuk verbonden te zijn met het conflict tussen machtsconcentratie en soevereiniteit. In beide gebieden is klimaatalarmisme een hoofdcomponent geworden van politieke correctheid, en de angst voor het schenden van die politieke correctheid lijkt vooral sterk te zijn bij de zogenaamde ’ontwikkelde elites’.”

  1. An Michelle Patinama

   Right on Dik! Het is een keer tijd om de massa te ontwaken voor de valse voornemens van de totale “Linkse Kerk”. Jammer genoeg is te groot gedeelte werkzame Nederlanders blind volgzaam aan de NPO/NOS propaganda.

 4. Jack Flash

  Opvallend.Iedere keer staan ze in typisch ouderwets hollands druilerig regenweer.Klimaatverandering?

 5. Jack Flash

  Maar ik stoor me er niet aan.Misschien vriezen ze wel een keer dood bij gebrek aan gas.Probleem opgelost.

 6. JFU

  Aangezien 90% van het ambtenaren circus extreem links is, verbaasd mij dit niet. Bij een tegen demonstratie zou direct zijn ingegrepen. Links fascisme werkt nu eenmaal zo. De SS werkte ook zo.

 7. Domtoren52

  Die schreeuwende broekpoepers weten helemaal niet waarom ze demonstreren. In hun ogen weer fijn een dag niet naar school. Ik zou zeggen. Klimaatdemonstraties van scholieren voortaan in de weekenden en in de schoolvakanties. Probleem opgelost en waarschijnlijk meteen het beeld van demonstrerende kinderen, want ja..de weekenden is hun vrije tijd

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.