Video Syp Wynia! Burgermanifest tegen Klimaatbeleid: ‘We worden er armer van en het helpt het klimaat niet!’

Eerder deze week lanceerde de altijd erudiete Syp Wynia al het Burgermanifest tegen het Klimaatbeleid van RutteDrie en vandaag verscheen de daarbij horende video waarom we de idioterie van Rutte III moeten stoppen. Want simpel opgesomd betekent het huidig Klimaatbeleid dat wij steeds meer betalen, en dus armer worden en het klimaat eigenlijk niet ‘beter’ wordt. Stop deze waanzin!

Het Burgermanifest in het kort:

Uw kabinet is begonnen aan een jarenlange publiekscampagne, waarin de burgers van Nederland wordt opgeroepen deel te nemen aan uw klimaatbeleid. We zullen er vast nog veel van merken. Maar toen uw kabinet op 24 augustus 2019 een ‘publieksconsultatie’ uitschreef over dat klimaatbeleid werd dat zorgvuldig buiten beeld gehouden. Voor het eerst mochten de burgers van Nederland iets zeggen over het klimaatbeleid dat zo ingrijpend is voor hun levens, maar niemand die er van weet. Daar willen we in dit Burgermanifest, deze open brief aan u en uw collega-ministers, wat aan doen.

Links of rechts, tal van burgers zitten niet te wachten op het haantjes de voorste gedrag wat onze overheid prevaleert. Er heerst weerstand – weliswaar in verschillende maten, redenen en achterliggende gedachtes – tegen het Klimaatbeleid. Nu steeds meer duidelijk wordt dat de kosten gigantisch zullen zijn vragen mensen af wat het nut ervan is zolang de grootmachten en grootvervuilers zelf niet meedoen.

Het kabinet heeft in overeenstemming met enkele progressieve partijen een radicaal en totaal niet doordacht idee doorgedrukt zonder te raden te gaan bij experts of überhaupt zoals het volksvertegenwoordigers beaamt bij ons de burgers.

Vandaar het Burgermanifest van de heer Wynia waarin wel duidelijk naar voren komt wat de gevolgen zullen zijn voor ons het volk. Om duidelijkheid te verschaffen heeft Wynia elf vragen opgesteld om nu eindelijk eens een duidelijk antwoord te krijgen van de overheid. Laten we hopen dat het de heer Wynia lukt!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. Tman

  Syp Wynia!
  Een wijze man!

  1. santiago

   Mooi pak en mooie stropdas.
   Syp wordt ook goed betaald dus dat kan er wel af.

   1. hans-e-pans

    Hij moet alleen eens leren een goede stropdasknop te knopen/maken.

  2. Julian

   Een onwijze man

 2. Willemm

  Niet iedereen kan er tegen dat een meerderheid van Nederland voor deze maatregelen is. Hoe belastend het is voor de burgers wordt zwaar overdreven door het FvD en DDS, en er zijn genoeg mensen in Nederland die niet alleen om zichzelf denken maar ook om hun kleinkinderen en de rest van Nederland.

  1. Jumping

   Welke meerderheid Willie Wortel.

   In Maastricht doen vandaag ca 1000 SPIJBELENDE SCHOLIEREN mee met die klimaatmars.

   Is dat de meerderheid.?

   1. Dik

    @Jumping: De gedroomde meerderheid. FvD werd bij de laatste verkiezingen niet de grootste omdat ze voorstander zijn van onnodige en peperdure klimaatmaatregelen. Willem leeft in een GroenLinkse D’66 bubbel.

  2. Agios

   De naiviteit om te denken dat de kleinkinderen puur zuivere lucht boven Nederland in te ademen krijgen. Het klimaat werkt met hoge- en lagedrukgebieden en dat zorgt voor wind. Die waait ook boven al die landen die wel ‘vervuilen’ en daardoor hun smerige luchten o.a. naar jouw kleinkinderen gestuurd worden. Potverdorie! Greta moet eens in India gaan kijken, of in andere delen van Azie. Dan wordt dat arme kind snel wakker en jij wellicht ook. De enige oplossing is: Minder wippen en aldus minder consumenten produceren. Alle andere ‘bedenksels’ zijn pure flauwekul en niet anders bedoeld dan voor een nieuwe greep in de portemonnee. Wordt wakker man, stop met dat deugdromen!

  3. Top

   Ga je flauwekul, lekker vertellen in Zuid-Amerika of Indonesië! Als je meer IQ zou hebben als je schoenmaat, zou je kunnen bedenken, dat het geen ene moer uitmaakt, wat het Haagse rapalje denken te moeten doen. Verdiep je eens in de materie, dan zal je zien dat de NLse bevolking genaaid wordt, met de broek nog aan.

  4. spelende vrouw

   welke meerderheid willlempie heb je de enqute van het ministerie al gelezen ? de weerstand is gigantisch en het meerendeel is zeer kritisch over de voorgestelde energietransitie, ik ben dus zeer nieuwsgierig waar jij die meerderheid op baseert.

   Wat bedoel je met kiezen voor jezelf ? kan je de argumentatie niet weerleggen en ga je goedkoop op de man spelen willempie ?

 3. Dik

  We worden er inderdaad armer van en het helpt het klimaat zeker niet. Toch blijven de klimaatgelovigen stompzinnig en dwars vasthouden aan dit bijgeloof.

  Ik hou van cijfers:

  De landen die niet meedoen aan de klimaatkolder zijn samen ruim 1700x(!) groter dan Nederland.

 4. C.A.Barstow

  Deze man steun ik voor de volle 100%!
  Hij verwoord precies wat gelukkig een steeds groter deel van het Nederlandse volk in de gaten krijgt, wij worden voorgelogen, bedonderd en bestolen dat het een lieve lust is.

  Laten wij er voor zorgen dat dit rovers kabinet zijn langste tijd gehad heeft!

  Stem FvD.

 5. Louise

  Wat heb je aan geld wanneer je aan de zuurstof moet liggen. Hoogstens een beetje voorrang bij een prive kliniek.

  1. spelende vrouw

   heb je een luchthek gekocht voor Nederland ?

  2. Siemien

   Louise is een beetje dom aan praten

 6. Jack Flash

  Als deze onzin voorbij is verzint men weer wat anders om aan geld te komen.

  1. Agios

   Ik weet wel wat in de kast staat, namelijk een zuurstofheffing. Niet omdat de lucht zuiverder is geworden, maar andere belastingvoorstellen zijn langzamerhand op.

   1. Jumping

    Voor 2020 is al bekend gemaakt, dat de afvalheffing met ca 30% wordt verhoogt.
    Voor 2021 gaat deze heffing nog verder omhoog, ivm het vervangen van de vuilnisauto’s van diesel naar elektrisch.

    1. spelende vrouw

     dat redt je niet met 30% verhoging. Dan moet je aan 3000% denken dus er komt nog wat aan

 7. Bolkestein

  Klimaathysterie = klimaatzwendel = klimaatmaffia. Follow the money.

 8. H.Vaes

  Het zogenaamde klimaatbeleid is ….pure …..waanzin…..Alleen Jan met de pet kan dat begrijpen. Voor de idiote groene politici is dat een brug te ver.

 9. Mar155

  De klimaatwet is door allerlei linke en linkse partijen erdoor gedrukt. Op een zeer on-democratische wijze. Het opstellen van het rapport is gedaan door belanghebbenden en niet door echte deskundigen. Syb Wynia stelt zaken aan de orde die terrecht zijn. Ons land wordt geregeert door mensen vanuit de hobby, lobby en milieu hoeken. Bravo Syb, ga zo door. En laat je niet van de wijs brengen door een aantal link(se)-michels.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.