Beelden! Bouwprotest rustig verlopen, Politie voert wel charges uit tegen achterblijvende bouwers

Geen categorieokt 30 2019, 16:05
De bouwprotesten op het Malieveld in Den Haag verliepen vandaag rustig. De bouwsector protesteerde tegen het kabinetsbeleid aangaande stikstof en Minister Carola Schouten van Landbouw en Visserij liet weten de drempelwaarde voor stikstof-uitstoot te willen verhogen, waardoor tal van projecten weer van start kunnen. Tot zover het goede nieuws, via het BD.
Jammer genoeg waren er een aantal bouwvakkers die van geen ophouden kenden en het Malieveld weigerden te verlaten. Toen ze met flessen naar de politie gooiden moest de Mobiele Eenheid wel ingrijpen om de veiligheid van personen te waarborgen. Een aantal van de demonstranten werd vervolgens gearresteerd. De politie moest eveneens charges te paard uitvoeren om het Malieveld te ontruimen.
De vraag is nu natuurlijk of het protest haar doel heeft bereikt.
Dat is slechts deels het geval, Carola Schouten liet weten de drempelwaarde voor de stikstof-uitstoot te willen verhogen, maar daarmee is er nog geen structurele oplossing, immers is het complete vergunningsstelsel zoals dat is opgezet afgeschoten door de Raad van State in mei dit jaar.
Het gaat toch zeker nog even duren voordat het kabinet de processen -die zij al had ingericht in het pas-programma- opnieuw heeft ingericht, in lijn met de huidige wetgeving. Nu de bouwvakkers met hun bouwvoertuigen Den Haag verlaten is het drukker dan normaal op de Nederlandse snelwegen. Met name rond Den Haag en Utrecht is extra verkeersoverlast gemeld.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten