Column Ozair Hamid: ISIS-vrouwen die Nederland binnen mogen komen is als Nazi’s die Israël mogen betreden

Geen categorieokt 19 2019, 14:00
Een extremistische gedachte voor de één, een humane gedachte voor de ander: het ‘terughalen’ van ISIS-vrouwen. Het is een groep die participeerde in het plegen van genocide, aanslagen en het creëren van één van de gruwelijkere jaren in Europa het afgelopen decennium.
Deze mensen, die actief probeerden onze cultuur en manier van leven te ondermijnen, hebben simpelweg hun kans op terugkeer in de maatschappij verspild, op het moment dat zij deelnamen aan een terroristische organisatie. Je kan niet verwachten dat dezelfde mensen die je wil terroriseren, jou van een mooi leven voorzien met tv’s e.d. in luxe gevangenissen. In dit opzicht valt het te vergelijken met een Duitse soldaat die verwacht in Israël een normaal leven te kunnen gaan leiden.
Een moordenaar moet in sommige gevallen simpelweg een levenslange gevangenisstraf vervullen, bij deze persoon is geen sprake van rehabilitatie. Dit is niet mogelijk en ondermijnt een (wat mij betreft) kernprincipe in de Westerse gedachte over moraliteit: “An eye for an eye.”
De oplossing dan? Betaal landen zoals Irak tientallen miljoenen om ISIS-vrouwen (en mannen) te veroordelen. Dit levert een win-win situatie op: Nederland is veiliger en hoeft geen softe straffen op te leggen. Dit zorgt weer voor enige vorm van rechtvaardigheid (vaak is genocide e.d. moeilijk te bewijzen), terwijl een land zoals Irak op deze manier veel geld verdient, omdat zij vaak slechts een beul hoeven te betalen om het vonnis te voltrekken. Softe straffen bestaan immers niet in de Arabische wereld. Omdat je vrouw bent kan je niet zomaar jouw daden afschuiven op de kerfstok van een ander.
Nu het Koerdische volk, de Amerikanen, de Turken en de Russen allen hun steentje hebben bijgedragen in de strijd tegen de radicaal islamitische groep, is het tijd voor Nederland om een beslissing te nemen. Te lang deden wij het verkeerde, wachtten wij te lang of grepen wij niet in. De overheid zou het voortouw moeten nemen in een afspraak met Arabische landen over veroordeling van deze terroristen. Niet eindeloos onderhandelen met de bureaucraten van de EU en de VN, maar een keer daadkracht en durf uitstralen. Een dag wachten is namelijk een dag teveel gezien de spanningen in Noord-Syrië.
Verwacht niet veel van de mensen die je wil beschadigen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten