Column Ozair Hamid: ISIS-vrouwen die Nederland binnen mogen komen is als Nazi’s die Israël mogen betreden

Een extremistische gedachte voor de één, een humane gedachte voor de ander: het ‘terughalen’ van ISIS-vrouwen. Het is een groep die participeerde in het plegen van genocide, aanslagen en het creëren van één van de gruwelijkere jaren in Europa het afgelopen decennium.

Deze mensen, die actief probeerden onze cultuur en manier van leven te ondermijnen, hebben simpelweg hun kans op terugkeer in de maatschappij verspild, op het moment dat zij deelnamen aan een terroristische organisatie. Je kan niet verwachten dat dezelfde mensen die je wil terroriseren, jou van een mooi leven voorzien met tv’s e.d. in luxe gevangenissen. In dit opzicht valt het te vergelijken met een Duitse soldaat die verwacht in Israël een normaal leven te kunnen gaan leiden.

Een moordenaar moet in sommige gevallen simpelweg een levenslange gevangenisstraf vervullen, bij deze persoon is geen sprake van rehabilitatie. Dit is niet mogelijk en ondermijnt een (wat mij betreft) kernprincipe in de Westerse gedachte over moraliteit: “An eye for an eye.”

De oplossing dan? Betaal landen zoals Irak tientallen miljoenen om ISIS-vrouwen (en mannen) te veroordelen. Dit levert een win-win situatie op: Nederland is veiliger en hoeft geen softe straffen op te leggen. Dit zorgt weer voor enige vorm van rechtvaardigheid (vaak is genocide e.d. moeilijk te bewijzen), terwijl een land zoals Irak op deze manier veel geld verdient, omdat zij vaak slechts een beul hoeven te betalen om het vonnis te voltrekken. Softe straffen bestaan immers niet in de Arabische wereld. Omdat je vrouw bent kan je niet zomaar jouw daden afschuiven op de kerfstok van een ander.

Nu het Koerdische volk, de Amerikanen, de Turken en de Russen allen hun steentje hebben bijgedragen in de strijd tegen de radicaal islamitische groep, is het tijd voor Nederland om een beslissing te nemen. Te lang deden wij het verkeerde, wachtten wij te lang of grepen wij niet in. De overheid zou het voortouw moeten nemen in een afspraak met Arabische landen over veroordeling van deze terroristen. Niet eindeloos onderhandelen met de bureaucraten van de EU en de VN, maar een keer daadkracht en durf uitstralen. Een dag wachten is namelijk een dag teveel gezien de spanningen in Noord-Syrië.

Verwacht niet veel van de mensen die je wil beschadigen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

62 reacties

 1. Joop Klepzeikert

  Iedereen die zich vrijwillig bij een buitenlandse krijgsmacht of terroristische organisatie aansluit zou volgens de wet zijn of haar Nederlanderschap moeten verliezen en nooit meer terug kunnen krijgen.
  De Nederlandse roverheid houdt zich dus niet aan haar eigen wetten door dat tuig hun Nederlanderschap niet af te nemen en ze zelfs terug te laten keren.
  Wie in het buitenland misdaden begaan heeft behoort in dag land, tegen de daar geldende regels, veroordeeld te worden en daar de opgelegde straf te ondergaan.
  Alleen zwakzinnig linkse en islamitische terroristen willen dat anders, omdat zwakzinnig linkse en islamitische terroristen niets met wetten en regels hebben.

  1. Jumping

   @Kleppie.

   Gewoon met deze moordenaars of assistent moordenaars, hetzelfde doen als wat zijzelf of hun vriendjes, hebben uitgespookt met hun tegenstrevers.

   Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

   1. Joop Klepzeikert

    @Jumping: Helemaal mee eens. Er is maar 1 juiste straf voor dat soort tuig en dat is de doodstraf. Een gevangenis kunnen ze uit ontsnappen en blijft geld kosten.

   2. Jynx

    Hele ma mee eens!

  2. DidiMadloba

   Dat geldt alleen als je voor een land gaat vechten waarmee Nederland in oorlog is.

   1. Joop Klepzeikert

    @Trol met meer aliassen dan IQ: Nee, dat geldt NIET alleen als je voor een land gaat vechten waarmee Nederland in oorlog is.
    Als je wilt trollen doe het dan wel goed en zet niet jezelf elke keer weer voor lul, door pertinente leugens te verkondigen. Debieltje.

   2. Bolkestein

    En heeft de regering bij monde van de premier niet ooit gesteld dat Nederland met IS in oorlog is?

 2. Mezzadra

  Mijn God wat een debiele onzin!

  DDS wordt tegenwoordig volgeschreven door VWO-scholieren met zwetsverhalen die door hun schoonkrant zijn afgewezen.

  Een dieptepunt.

  1. Mezzadra

   schoonkrant = schoolkrant

   1. Angelus pacis

    schoonkrant klinkt mooi..

  2. Angelus pacis

   Zijn het zwetsverhalen omdat u dat bepaald? Meer dan aanmatigend en arrogant. Ik heb je hoog zitten Mez. maar je slaat de laatste tijd vaak de plank volledig mis. Herinner jij je nog jouw stukje over gifgas en massavernietiging? Deze jongen is 16 jaar en probeert een opiniestukje te schrijven. Bovendien is dat wat hij beweert niets eens zo onwaar. Een beetje krediet is op zijn plaats. Ik durf te wedden dat u het niet beter deed toen u 16 jaar was. Ik in ieder geval niet…….

   1. Mezzadra

    bepaalt

    1. Angelus pacis

     oeps!!

    2. Top

     Wetenschap bewijst: taalnazi’s zijn irritante moralistische idioten met onaangename persoonlijkheid.

     “Scientists have found that people who constantly get bothered by grammatical errors online have “less agreeable” personalities than those who just let them slide.
     And those friends who are super-sensitive to typos on your Facebook page? Psychological testing reveals they’re generally less open, and are also more likely to be judging you for your mistakes than everyone else.”
     Blablabla. Blaaskaak. #Viezerik.

   2. Mezzadra

    Ik vind het prima dat pubers proberen stukjes te schrijven maar ik vind het een belediging die de lezers van DDS voor te schotelen.

    1. just saying

     Flikker dan op smerige mongool.

    2. Blitzkrieg

     Mezzadra “Ik vind”, er is helemaal niemand geïnteresseerd in wat jij vindt.

     1. EU kok

      Ik wel, dus dat “niemand “van u is een klinkklare leugen.

     2. Mezzadra

      In dat geval zou ik er ook niet op reageren, Blitzkrieg.

     3. Blitzkrieg

      EU kok : Interesse is een emotie waar ik je niet toe in staat acht, sorry. Probeer het eerst eens met meer basale emoties als irritatie, die gaan je wellicht beter af.

     4. Blitzkrieg

      Mezzadra : Misschien wist je niet dat niemand – behalve EU kok dan – op je reacties zit te wachten, zou niet willen dat je voor niks reageert.

     5. Veteraan

      @ Blitzkrieg
      Mezzadra, Eu kock en andere Trollen zijn autist en bejaard en halen hun enige genoegen uit iets te plempen op deze site.
      En blijkbaar blijven mensen reageren op deze zielige figuren dus dan gaan ze door met hun onzin.
      Alleen negeren helpt

     6. Veteraan

      Mezzadra, Eu kock en andere Trollen zijn autist en bejaard en halen hun enige genoegen uit iets te plempen op deze site.
      En blijkbaar blijven mensen reageren op deze zielige figuren dus dan gaan ze door met hun onzin.
      Alleen negeren helpt

     7. Blitzkrieg

      Veteraan : Ok, bedankt.

    3. Angelus pacis

     Ik voel geen enkele belediging. Hij kan toch moeilijk voor de Donald Duck schrijven?
     Waar is die pyn Ardazzem?

    4. tonna

     @mezzadra:
     ls Greta Thunberg haar jeugdig smoeltje beweegt ben je wél in vuur en vlam!
     Selectieve voorkeur heb je!

   3. Mezzadra

    “Herinner jij je nog jouw stukje over gifgas en massavernietiging?”

    Ja, en en daarin presenteerde je, als ik me goed herinner, gifgas als een massa-vernietigingswapen. Als je de discussie rond de massa-vernietigingswapens van Saddam Hussein herinnert, waarvan algemeen is vastgesteld dat hij die niet bezat, begrijp je ook mijn onderscheid: niemand betwistte dat Saddam gifgassen had ingezet.

    Je mag wat mij betreft gifgassen wel een massavernietigingswapen noemen maar ze zijn niet vergelijkbaar met atoomwapens en biologische oorlogsvoering.

    1. Angelus pacis

     Toch massvernieteging………Het is niet erg om een vergissing toe te geven. Het siert u.

     1. Mezzadra

      U begrijpt mijn argument kennelijk niet.

      Ik laat het hierbij.

     2. Vlaswiek

      Alweer een digitale scheet van de aandoenlijke, iets zinnigs komt er nooit uit.

    2. Angelus pacis

     Verdwaald in eigen argumentatie; is niet erg……

   4. Original NL

    Angelus…ja..achter asperger greta loopt onze arrogante kwal wel aan…maar ja die verkondigt de mening van onze linkse klimaatmongool.
    Is meneer niet blij met de tekst, wordt de schrijver voor sukkel uitgemaakt…
    DDS moderatoren geven dit stuk vreten een podium..bah!

  3. ikweetwatikwil

   Mezzadra vindt dat wat die 16 jarige Zweedse schrijft alleen maar belangrijk . Dat riekt
   naar willekeur.

   Wat deze jongen schrijft klopt als een busje. Deze “nazi’s” mogen hier NOOIT weer komen.

 3. Vraagtekentje

  Deze 16 jarige jongen spreekt verstandige taal+++

  1. Agios

   Niet elke 16-jarige spreekt verstandige taal. Ik moet ineens aan ‘How dare you’ – Greta denken.

 4. just saying

  Jaag dat ongedierte gewoon zonder proces een kogel door hun kop, probleem opgelost.

  1. EU kok

   Barbaren met een sharia mentaliteit kunnen zo maar naast u wonen.

  2. Angelus pacis

   Doe dat zelf, dan ga ik kijken hoe je dat doet. Put your money where your mouth is. Niet schrijven en dan niet doen……

 5. tailgunner

  Humaan? Naar mensen toe die er volledig achter stonden hoe piloten levend verbrand werden? Hoe mensen verdronken werden in een kooi in een zwembad? Hoe ze levend hun keel werden doorgesneden? Hoe ze werden vermoord door ze te executeren met een raketwerper? Hoe ze levend onder de tracks werden gelegd van een tank? Hoe ze hun kinderen vergiftigden met deze religie van vrede? Hoe ze onze westerse levenswijze verwerpen en die met geweld om zeep probeerden te helpen?

  Tja, en dan zijn wij natuurlijk beesten omdat we niet ‘humaan’ zijn om ze liefdevol op te vangen met gratis geld en huis. Hoezo moeten ‘wij’ met een oplossing komen? Ze wilden toch geen westerse levenswijze en onze ‘verdorven’ maatschappij? Het is simpel, dáár misdaden begaan? Dan ook dáár berechten, klaar.

 6. EU kok

  Een 16/17 puber pruttelt: ISIS-vrouwen die participeerde in het creëren van één van de gruwelijkere jaren in Europa het afgelopen decennium.
  .
  Verstand komt met de jaren indien latent aanwezig.
  Bij deze VWO fantast heb ik mijn twijfels

  1. Blitzkrieg

   EU kok :
   Verstand komt met de jaren indien latent aanwezig.
   .
   🙂

 7. DidiMadloba

  Het klopt niet. Nazi’s wilden alle joden in hun land ombrengen in concentratiekampen.

  Met IS strijders is veel mis, maar ze willen geen raszuiver Irak door blanken om te brengen.

  1. Ron

   Nee ze gaan verder. Ze kijken niet naar ras, maar naar geloof.
   Ieder ongelovige willen ze ombrengen.
   Dus nee de vergelijking met nazi’s gaat inderdaad niet op, ze zijn erger.

   Maar buiten dat, dat jij ze nog probeert te verdedigen is te gek voor woorden.
   Dat bewijst maar weer dat ongeacht de daad het altijd verdedigd zal worden door moslims en die nooit integreren.

 8. Rud56

  Vergassen, vergassen zoals we dat ook met edele dieren zoals varkens doen! Probleem opgelost!

  1. Heinz

   Waar worren varkens vergast? Met enorme angst en pijn. Alleen dwaallichten verzinnen zoiets, maatschappelijke schipbreukelingen.

   1. Ron

    Mezza je vergeet te
    taalnazi én.

    Beste Heinz het is worden ipv worren anders wordt je andere account boos.

  2. Mezzadra

   Daar hebben we de volgende geestelijk gehandicapte.

   🙁

   1. Kretoloog

    Geestelijk gehandicapt: dat is de pastoor die de islam aanhangt.

 9. Jack Flash

  Deze “gedrochten” vernietigen is pas een zeer humanitair gebaar naar de mensheid.

  1. Mezzadra

   Dit soort moordoproepen zijn hier inmiddels meer regel dan uitzondering.

   Idioten als Jack Flash kunnen je buurman zijn.

   1. Vlaswiek

    Alweer een digitale scheet van de aandoenlijke.

   2. Ron

    Zouden je buurman kunnen zijn.

 10. Anne Sophe Schillersdorf

  Wat een domme vergelijking. Dit zijn trouwens geen ISIS vrouwen maar gewoon vrouwen die misleid waren

  1. Angelus pacis

   Dit zijn wel IS vrouwen en zeker niet misleid. Domme aanname tegen beter weten in. Maar missie is voor jou geslaagd; je krijgt een reactie…………

  2. Rechtsaf

   “ISIS vrouwen maar gewoon vrouwen die misleid waren”

   Volwassen vrouwen die volwassen keuzes hebben gemaakt aangaande de koran bedoeld A-SSer hier..

   1. Top

    Jammer, dat ‘het volk’ de door ISIS gemaakte opnames niet mag zien, waarbij een 12 jarige jongen, het hoofd wordt afgesneden en zijn moeder verplicht is om het te kussen. En zijn oudere broer ‘onthoofd’ wordt met een zwaar luchtafweer kanon. Zijn drie zussen worden ver-kracht en in een kuil levend begraven en moeders wordt, na verkracht te zijn, opgehangen als laatste. Ik denk dat die sneeuwvlokje van liefde heel snel zullen smelten. En voor het triefel, wat het opneemt voor het barbarisme van de Islam? Uw tijd is beperkt.
    De koran is een zwart sprookjesboek dat de dood verheerlijkt. Ontsproten aan de zieke geest van een massamoordende, pe-dofiele, psychopathische analfabeet die 1600 jaar geleden in een zandbak rondliep.

  3. musicmaniac

   Niet reageren op deze trol. Het kan niet eens zijn/haar naam schrijven, laat staan een mening geven. Het heeft niet voor niets de initialen ASS, daar past alleen nog maar hole achter.

 11. Duckday

  Men is vrijwillig daar heen gegaan en zij wisten wat daar gebeurde Toen zij aan de macht waren voelden zij zich de overheerser en vernederde zij andere mensen Zij zagen de koppen snellers mensen werden vermoord mishandeld enz Nu dat het daar voor hun slecht zou zijn en angst dat het het zelfde met hun gebeurd willen ze naar Nederland om daar de boel kapot te maken HEt zijn geen Nederlanders deze zijn nog erger dan beesten
  Gewoon daar blijven nooit meer terug niet zielig doen Elk persoon die roept nee we moeten ze helpen idoet mee aan de oorlog misdrijven Deze mense zijn niet te vertrouwen en hebben geen recht op de Nederlandse bijstand
  Stem gewoon PVV of FvD misschien dat dit land schoon blijft

 12. Heras

  Nou, ik verwacht dat ons ‘kabinet’ weer zal zwichten voor de druk en die vrouwen terughaalt. De hoeveelste belofte zal dat zijn dat verbroken wordt…?
  De enige oplossing is dat ze in een van de gevangenissen aldaar terecht kunnen.
  Dan is er toezicht en ze krijgen beloning voor hun daden. De kinderen kunnen bij gezinnen ondergebracht worden.

  Ik vind het ook niet kunnen om de vrouwen daar weg te halen, zodat ze niet berecht kunnen worden. Dan biedt je geen gerechtigheid aan de oorlogsslachtoffers.

 13. Michael M

  Eindelijk iemand dat schrijft zoals dat zou moeten. Waarom IS monsters terughalen om vervolgens in de toekomst eindeloos aanslagen te incasseren van dezelfde IS monsters in Nederland en Europa. IS Monsters dat duizenden jaren terug in de tijd wil om verheerlijking te willen met het op gruwelijke wijze afslachten van miljoenen onschuldigen door ze te onthoofden of in plakken of in stukken. En nog komt er geen stof tot nadenken in die botte koppen waar geen hersenen zitten van die personen welke IS monsters wil terughalen. Als je ze zo graag terug wilt halen waarom ga je er dan zelf niet heen en blijf daar ook en kom nooit meer terug.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.