ollongren

D66-jonkvrouwe Kajsa Ollongren gunt Nederland rust, herstelt langer na medische ingreep

Geen categorieokt 08 2019, 18:30
De Minister van Binnenlandse Zaken, Kajsa Ollongren, gunt Nederland méér rust en blijft langer absent om te herstellen van een medische ingreep. Ollongren werd onlangs behandeld aan haar bijholtes en pakte haar werk afgelopen week weer op, maar dat bleek te vroeg voor de herstellende D66'er. Staatssecretaris Raymond Knops vervangt haar.
Kajsa Ollongren kennen we natuurlijk van de moord op het referenduminstrument en het vergeten van haar beide paspoorten tijdens de Provinciale Statenverkiezingen. Daardoor moest ze eerst weer naar huis alvorens te stemmen. En we kennen haar van de stuntelige manier van debatteren, want laten we wel zijn: Ollongren excelleert allerminst. Ook tijdens toespraken is het vaak een rammelend geheel. En op het onderwerp 'democratische vernieuwing' heeft ze niets geleverd, behalve het verder uitkleden van de democratie.
Nu mevrouw aan het bed is gekluisterd betekent dit dat de debatten op een hoger niveau kunnen worden gevoerd dan wanneer Ollongren wel aanwezig is. Wat dat betreft is haar absentie een zegen voor het debat in de Kamer, al zal niemand dit openlijk toegeven, want dat is "lullig".
Staatssecretaris Knops is een ervaren man en zijn bijdragen in de Tweede Kamer snijden regelmatig hout, ook al kun je het inhoudelijk oneens zijn met Knops visie, inhoud heeft het wel. Wanneer Kajsa Ollongren terugkeert naar de werkvloer is vooralsnog onbekend, maar we wensen haar (ondanks alles) natuurlijk van harte beterschap.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten