Haga Lyceum daagt minister voor rechtbank. Haatschool niet blij met bekostiging

Geen categorieokt 07 2019, 9:00
Vandaag treffen de twee partijen (Ministerie van Onderwijs en het Cornelius Haga Lyceum) elkaar weer in de rechtbank, het moddergooien houdt nog niet op. Het Haga Lyceum ruikt bloed en denkt waarschijnlijk al aan eerwraak of iets dergelijks. Het Haga Lyceum wil geld zien!
Volgens de haatschool is de bekostiging te weinig op dit moment. De ontdekking dat het Haga Lyceum een haathut is aan dat jonge leerlingen salafistische waarden opdringt heeft voor een populariteitstoename gezorgd. Het aantal leerlingen is enorm toegenomen, want betekent dat er meer leraren nodig zijn. Alleen zijn subsidies niet mee gestegen.
De schoolleiding roept nog net geen jihad uit, maar blij zijn ze niet. De school had namelijk een bepaalde regeling afgesproken: bij een bepaald aantal leerlingen en docenten heeft de school recht op een vastgelegd bedrag. Echter heeft de school nog geen geld gekregen van minister Slob.

Zowel telefonisch als via mail is het bedrag toegezegd, maar afgelopen week kwam er ineens bericht dat er nog geen beslissing is genomen en dat de minister er nog zes maanden over na mag denken”

Dit schooljaar is het aantal leerlingen verdubbeld op het college. Iedereen weet dat de school een bron van intolerantie is; toch lijkt het hierdoor juist populairder te worden. We leven als het ware in parallelle samenlevingen langs elkaar heen. De AIVD meldt al langer dat de extremistische aantrekkingskracht van de school problematisch is; zou dit een reden kunnen zijn dat Arie Slob halsstarrig weigert een haatschool te financieren?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten