Invallen bij Haagse wethouders De Mos en Geurnaoui wegens verdenking corruptie

Geen categorieokt 01 2019, 17:00
Er is nog meer aan de hand in Den Haag dan alleen het protest van de boeren. Wethouders Richard de Mos en Rachid Guernaoui worden verdacht van omkoping en corruptie! Ze zijn allebei gevraagd om tijdelijk terug te treden.
De Rijksrecherche heeft de boel flink overhoop gehaald bij de werkkamers van de beide wethouders, de werkplekken van een aantal ambtenaren en hebben zelfs een inval gedaan bij de woningen van de beide heren en drie ondernemers. De officiële reden? Het onderzoek richt zich op ambtelijke corruptie, omkoping en schending van het ambtsgeheim.
De Mos en Guernaoui, beide lid van politieke partij Groep de Mos/Hart voor Den Haag, zouden tegen betalingen vergunningen hebben geregeld. Het lijkt voornamelijk om het verstrekken van nacht- en horecavergunningen te gaan.
Het zou ontzettend jammer zijn als de beschuldigingen waar blijken te zijn. Zelfs De Volkskrant is mild positief over het pragmatisme van Groep de Mos. In de praktijk lijkt Groep de Mos namelijke een ware centristische partij te zijn, waar diverse partijen op verschillende punten mee kunnen samenwerken. Het uitgangspunt lijkt te zijn dat er tast- en zichtbaar resultaat wordt geboekt. Richard de Mos zelf bouwde jarenlang aan zijn imago als een echte man van het volk:

"Een stoeptegel scheef voor de deur? Bel Richard. Problemen met een terrasvergunning? Idem dito."

Het zou echt eeuwig zonde zijn als hij wegens zo'n schandaal onderuit wordt gehaald. In dat geval vraag je je toch af of hij als wethouder van Den Haag niet al genoeg verdient?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten