Oei! Rampenorkaan Hagibis veroorzaakt schade in Japan, nu al elf mensen omgekomen

In Japan rijdt Max Verstappen dit weekend de Grand Prix van Japan en hij heeft te maken met een behoorlijke wind op het circuit van Suzuka, waar de orkaan Hagibis een grote schade veroorzaakt. De race ging ondanks alles door, maar al elf Japanners zijn jammer genoeg gestorven door het extreme natuurgeweld. Ook worden tientallen mensen nog vermist, zo meldt NOS Teletekst

Met name de Japanse kustplaatsen en lagergelegen gebieden hebben het zwaar. De atoomsfeer is dermate onrustig dat het de zee omhoog stuwt en op verschillende plekken zijn dorpen en steden overstroomt met water.  Behalve een flinke slok water die vanuit de zee komt zijn ook de Japanse rivieren buiten hun oevers getreden nu deze niet kunnen uitspoelen in zee (die het land in wil). Op talloze plekken heeft de Japanse overheid reddingsoperaties opgezet om mensen in nood te helpen.

De ramp kan nog groter worden nu honderdduizenden huishoudens zonder stroom zitten en zij te maken krijgen met de ongemakken die daarop volgen. Het is echter de verwachting dat de Japanners deze grote ramp zullen weerstaan en overleven. Dat doen ze namelijk al honderden jaren en al is de schade zo groot, ze bouwen altijd vlijtig hun huizen weer op.

Zoals op de bovenstaande beelden te zien is, is de wind zo krachtig dat het zelfs vrachtwagens omver stoot, daken van huizen optilt en erger.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. Agios

  De Janners schaffen het. Bij ons wordt al code rood gegeven als het nog net niet vriest. Wat dat betreft zijn we wel een sullig landje geworden.

  1. Vanduinen

   Klopt, het heeft ook sullige mensen die wensen dat er niets aan de hand is met het klimaat. Tegen beter weten in!

 2. Kretoloog

  Atoomsfeer: leuk!

 3. Joop Klepzeikert

  En dan zijn er nog mensen die wat te zeiken hebben over het weer in Nederland.
  Dat is ook snert, maar ik zou toch helemaal niet in dat soort gebieden, met zulke zware orkanen, willen wonen.

 4. Vanduinen

  😀 zo is ’t maar net. Een best land, Nederland !

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.