Oei! Rampenorkaan Hagibis veroorzaakt schade in Japan, nu al elf mensen omgekomen

Geen categorieokt 13 2019, 8:30
In Japan rijdt Max Verstappen dit weekend de Grand Prix van Japan en hij heeft te maken met een behoorlijke wind op het circuit van Suzuka, waar de orkaan Hagibis een grote schade veroorzaakt. De race ging ondanks alles door, maar al elf Japanners zijn jammer genoeg gestorven door het extreme natuurgeweld. Ook worden tientallen mensen nog vermist, zo meldt NOS Teletekst.
Met name de Japanse kustplaatsen en lagergelegen gebieden hebben het zwaar. De atoomsfeer is dermate onrustig dat het de zee omhoog stuwt en op verschillende plekken zijn dorpen en steden overstroomt met water. Behalve een flinke slok water die vanuit de zee komt zijn ook de Japanse rivieren buiten hun oevers getreden nu deze niet kunnen uitspoelen in zee (die het land in wil). Op talloze plekken heeft de Japanse overheid reddingsoperaties opgezet om mensen in nood te helpen.
De ramp kan nog groter worden nu honderdduizenden huishoudens zonder stroom zitten en zij te maken krijgen met de ongemakken die daarop volgen. Het is echter de verwachting dat de Japanners deze grote ramp zullen weerstaan en overleven. Dat doen ze namelijk al honderden jaren en al is de schade zo groot, ze bouwen altijd vlijtig hun huizen weer op.
Zoals op de bovenstaande beelden te zien is, is de wind zo krachtig dat het zelfs vrachtwagens omver stoot, daken van huizen optilt en erger.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten