Ondernemer de klos in Amsterdam – Gemeente wil belasting heffen op reclame

Amsterdam, de gemeente met chronisch geldgebrek, laat wederom zien dat het geldgebrek écht chronisch is. Amsterdam wil namelijk belasting gaan heffen op reclame.

Gevel- en raamreclame, uithangborden, vlaggen, sandwichborden, abri’s, naamplaten en zelfs grote menukaarten komen allemaal in aanmerking voor de belasting. En hoe groter de reclame, des te hoger de belasting! Vanaf 1 januari zijn ondernemers, organisaties en particulieren dus gewoon keihard de klos.

De regels en tarieven worden 6 november besproken door de gemeenteraad. Mochten die aan de hoge kant zijn (wat niet raar is gezien het fucking Amsterdam is), is de kans vrij aanwezig dat men op deze manier niet alleen reclame uit het straatbeeld ziet verdwijnen, maar de ondernemer óók weg pest.

Het voordeel is dan natuurlijk wel dat je weer een keer de gebouwen beter kunt zien. Dat is ook meteen de enige manier om nog iets van de stad te zien, want op en onder ooghoogte is alleen maar een zee van mensen.

Het idee erachter is eigenlijk nog niet eens zo slecht. Sommige delen van Amsterdam lijken meer op een willekeurige straat in Tokyo dan op een authentieke Nederlandse straat, voornamelijk door van die lelijke neon-borden en afgrijselijke zelfverzonnen logo’s. Ik had liever een keuring gezien van reclame-uitingen dan zo’n maatregel als dit. Alleen al om de vervelende realisatie dat dit soort maatregelen zonder moeite door andere gemeenten zouden kunnen worden overgenomen. Daar voel ik niet zoveel voor…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. Siemien

  Niet alleen de ondernemers zijn de klos, wat dachten we van 17.000.000 Nederlanders die genaaid worden waar ze bij staan…

  1. EU kok

   Ziemientje vindt dat alle 17 miljoen inwoners van Nederland Nederlanders zijn.
   Een opmerkelijk standpunt

   1. Siemien

    EU dickje ontkent dat Nederlanders genaaid worden waar ze bijstaan, het is ons allemaal natuurlijk allang duidelijk waar EU dickje voor staat natuurlijk, en dat is niet voor Nederlanders neeeee EU dickje is een vies smerig klootzakje namelijk…

   2. kweetniet

    uit welke pot komen de centjes die groots liegen staan te verspillen cockje

  2. Joop Klepzeikert

   @Siemien: ik ben het vaak met je eens, maar deze keer niet. De 4 miljoen allochtonen + 1 miljoen socialisten, die allemaal één of andere oetkering + soepsidies + toeslagen + tegemoetkoming + vrijstellingen +++ graties krijgen worden niet genaaid, maar krijgen steeds meer graties geld.
   Alleen de 8 miljoen werkende en de 2 miljoen gepensioneerden worden steeds harder genaaid.
   De 2 miljoen die nog te jong zijn om te werken hebben ook niet bepaald te klagen in Nederland.

 2. kweetniet

  u wou groots liegen u heeft groots liegen. Niet zeuren dus , in het stemhokje mag u het verschil maken. De stad is toch al dood

 3. JFU

  Het failliet van Amsterdam komt steeds dichterbij, daarna volgt de rest van ons land. Wel positief is dat de gelukzoekers dan ook snel vertrekken…er valt immers niets meer te halen.

  1. Siemien

   Nou dat betwijfel ik want er valt bij jouw thuis genoeg (weg) te halen…

 4. Egy

  Terecht regels en betalen.

  1. Top

   Goh! ‘U’ ben bekent met het ‘concept’ betalen. Maar volgens mij, haalt ‘U’ dingen door elkaar. Maar dat waarschijnlijk, omdat u niet veel in de hersenpan heb zitten, om enige indruk te maken Want, ik denk dat ‘U’ meer bekent ben met ‘halen’.

   1. EU kok

    Omdat u niet veel in de hersenpan hebT zitten, schrijft u bekenT

 5. Joop Klepzeikert

  Hoe linkser men stemt hoe meer en hogere belastingen men moet gaan betalen.
  Men wilde links in dat open gesticht, dus zal daar ook de gevolgen van moeten aanvaarden.

 6. EmC2

  Die belasting bestaat al in meerdere gemeenten in Nederland, komt uit hele oude wet.
  Als je niet wilt betalen kan je:
  1). logo achter raam plaatsen enkel buiten winkel mag men heffen.
  2). Weg verwijzing toevoegen. Bv ingang “la place” bij voordeur Jumbo is geen reclame maar verwijzing.
  3). Zijn ook mensen die reclame gewoon weghalen.

  Dus iemand die zijn toko leuk aankleed en stad mooier en hipper maakt moet meer betalen dan iemand die niets aan zijn gevel doet.

  1. kweetniet

   vroegere precario , duur in de uitvoering , selectief in uitvoering , papieren tijger , netto resultaten kunnen negatief zijn door hoge uitvoeringskosten.

   In de meeste gemeenten dus afgeschaft of niet uitgevoerd. Sommige gemeenten pakken wat binnen komt maar hebben geen actief inningsbeleid.

   Overigens gaat amsterdam VEEEEEEL verder . Een simpele menukaart aan de gevel zou al geld moeten gaan kosten , krankzinnig

   Wat dacht je van de prijzen op de palen bij benzine stations ? wettelijk verplicht ! De rechtzaken vliegen je straks om de oren door een links kortzichtig inhalig college.

 7. Parajack

  Ach, zo lang ze nog steeds uitgeprocedeerde asielzoekers lopen te pamperen is het niet nodig om ze zielig te vinden. Laten ze eerst dat achterlijke gemeentebestuur inclusief de burgemeester maar vervangen door normale mensen, dan gaat de boel vanzelf wel weer draaien in onze mooie hoofdstad.

 8. Vliegenvanger

  De regering moet keihard ingrijpen daar in Amsterdam. Dat monster gemeente bestuur dat keihard geld over de balk gooit aan uitgeprocedeerde gelukszoekers laat de Nederlandse middenstanders bloeden.
  Amsterdam gaat keihard de afgrond in met dat halsema gedrocht. Afvoeren die linkse beweging.

 9. Gerlos

  De miljoenen die uitgegeven worden aan uitgeprocedeerde gelukszoekers moet de hardwerkende middenstanders opbrengen
  .wat is het een groot gedrocht met dat linkse bestuur in Mokum,

 10. Jantje

  Volgens mij klotst het geld in Amsterdam tegen de plinten op, als je ziet aan wat voor een waanzin men het geld uitgeeft.

  1. kweetniet

   ze hebben net bij mij een absoluut vacuum gezogen jantje . We kregen het nieuwe erfpacht bedrag binnen. VOLLEDIG KRANKZINNIG

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.