Partij voor de Dieren houdt zelfde koers ondanks vertrek Thieme

Esther Ouwehand is parlementariër voor de Partij voor de Dieren. Bron: http://www.partyfortheanimals.info/content/view/311 / Wikimedia Commons.
Foto: Esther Ouwehand is parlementariër voor de Partij voor de Dieren. Bron: http://www.partyfortheanimals.info/content/view/311 / Wikimedia Commons.

Esther Ouwehand, de opvolger van voormalig PvdD-leider Marianne Thieme, laat in een interview weten de koers van de partij niet te zullen veranderen. Er blijft een afkeer voor ‘menscentraal denken’ bij de partij. Lachen dus!

Zowel Thieme als Ouwehand leken voor de camera en in de Tweede Kamer vrij normaal. Buiten wat gemiep over megastallen en dooie bijen werd er naar mijn idee eigenlijk niet zoveel aandacht aan geschonken. Maar zodra je een kijkje achter de schermen neemt, wordt het al snel héél raar bij die partij.

Thieme werd vlak voor haar vertrek door het slijk gehaald toen Merel van Kooten-Arissen de partij de middelvinger gaf en zetelroof pleegde. Zo kwamen er gare ideeën naar buiten over hoe het dier belangrijker was voor beleid dan de mens. Er moest ‘afstand worden genomen van menscentraal denken’. Nogal de weg kwijt dus.

Maar goed, Thieme weg, Ouwehand neemt het roer over, klinkt als een kans voor een nieuwe richting toch? Nou, dikke pech dus. De koe en de bij zijn voor die partij nog steeds belangrijker dan de mensen die er op stemmen. En dat is opvallend omdat de partijvoorzitter opriep tot een intern debat over de koers van de partij. Dat wordt door Ouwehand weggewuifd als ‘privé-opvattingen’.

Enerzijds betekent dit dat de Partij voor de Dieren op een ander gezicht na nog exact hetzelfde is. Anderzijds betekent dit dat gekkie-gedachtegoed nog steeds (zoveel mogelijk achter de schermen althans) de boventoon voert.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

22 reacties

 1.   

  Thieme keek politiek correct uit
  haar doppen.
  Deze kijkt dwaas uit haar doppen.

  1.   

   Precies, Ouwehand is heel fanatiek, op het hysterische af.

   Vroeger hadden artsen een probaat middel tegen de ‘ziekte’ hysterica. Een dildo!

   1.   

    Kretoloog, lol.

 2.   

  GEWELDIG! Esther en Marianne konden het misschien niet altijd even goed met elkaar vinden maar zijn allebei heel intelligent en mondige dames die de zelfde idealen streven. Onder de leiderschap van Esther Ouwehand zal de waardering en draagvlak voor partij verder toenemen. Zo zal de Partij voor de Dieren ook verder gaan als meest links progressieve en groene partij van Nederland.

  1.   

   hier , hoor de insider die van buiten naar binnen kijkt en zich graag als kenner presenteert. De partij van de dieren is niet groen.

   links progressief is levensgevaarlijk maar gelukkig zal de groei ten koste gaan van andere linkse partijen want per saldo blijven het altijd milieufantasten en klimaat terroristen gelijk. Het linkse fascisme groeit gelukkig niet

   1.   

    “linksfascisme” is een contradictio in terminis

    1.   

     hahahaha , hoe noemt u antifa dan een naaikransje ?

     links is facisme vraag maar aan de erven fortuyn

     1.   

      @kweetniet: Anne Sophe Svetlana pleurt alleen oneliners neer, dat weet je vast wel. Een zinnige gesprek is onmogelijk.

  2.   

   @Annie het Schillenpaard: Als jij die domdozen ‘intelligent’ vind zegt dat héél erg veel over jouw gruwelijke domheid.

   1.   

    Dan ken je ze niet goed. Ze zijn buitengewoon begaafd

  3.   

   Anne, volgens mij heb je het niet goed begrepen. Ze gaan door met de koers zich in te zetten voor dieren, niet voor mensen zaken. Niet specifiek een progressief linkse koers dus.

 3.   

  Joh, wie had dat nou verwacht, een debielen partij die minstens net zo debiel blijft doen als de hoofd debiel vertrokken is…

  1.   

   Joop, ze zetten zich wel in voor een eerbare zaak, namelijk de verbetering van waardering van dieren in onze maatschappij. Daar zijn ze ook heel duidelijk in. Laat ze. Ik maak me meer zorgen om partijen met een religieuze of verborgen religieuze achtergrond, of partijen die de invloed van religie geen strobreed in de weg liggen.

 4.   

  Zulke ogen als Ouwehand heeft mijn hond ook.
  Is haar partner een hond?

 5.   

  Bij deze wens ik mevrouw Ouwehand veel succes!

 6.   

  Triest dat zulke leipo,s een podium krijgen, een kiesdrempel zou de oplossing zijn voor de vele loslopende gestoorden die zogenaamd iets….in de politiek willen doen.

  1.   

   Een kiesdrempel zou de PvdD met gemak overleven. Keep dreaming :)

 7.   

  Svetlana houdt vast van ritueel slachten als moslima en wenst PVDD veel succes.

  Moet kunnen.

  1.   

   sletlana is een trol , een stemmingmakertje

 8.   

  Svetlana=ASS

  1.   

   Anne Sophe Schillersdorf = Svetlana = Natte Scheet = Eugenie de la Fleur = CJD = Uiterst Links = etc…

 9.   

  Ik vind t maar een griezel, die tante. Zoals ze kijkt je wordt gelijk
  behekst

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!