'Roetveegpiet of doei subsidie' - Chantage door GroenLinks-wethouder Deventer zet discussie op scherp

Geen categorieokt 19 2019, 13:00
Hommeles in Deventer! Carlo Verhaar, GroenLinks-wethouder (cultuur) van die gemeente, heeft de boel op scherp gezet. Buiten de gemeenteraad om heeft meneer besloten om te dreigen met het intrekken van de subsidie als Zwarte Piet dit jaar geen Roetveegpiet wordt.
De GroenLinks-wethouder krijgt er flink van langs. De landelijk opererende Sint en Pietengilde heeft zich met de discussie bemoeid en zij spreken van chantage. Ook raadslid Bram Emens van Deventer Belang haalt naar de wethouder uit en beschuldigt hem ervan dat hij zich in Amsterdam waant.
Niks 'kinderfeest'
Wie denkt dat het hier nog slechts om een kinderfeest gaat heeft het echt niet begrepen. Wat hier aan de hand is, is namelijk dat een wethouder even meent een stukje cultuurbeleid te kunnen doorvoeren, en kritiek daarop afdoet als wat schreeuwende tokkies. Het dedain spat er vanaf. En dat is symptomatisch voor heel Nederland.
Nergens wordt nog echt overlegd en discussie gevoerd. Beide kampen zetten gewoon de hakken in het zand. Voor tolerant en deugend links Nederland zijn er nog slechts een paar gemeenten die nog in het verleden leven. Voor een groot deel van de rest van Nederland is echter duidelijk dat links aan de knoppen draait, bijvoorbeeld doordat het Sinterklaas-journaal van de NTR de richting van de traditie bepaalt, zonder dat daar echt inspraak over is geweest.
En precies dat 'gewoon doen alsof het al normaal is, dan volgt de rest vanzelf' tactiekje is wat bij zo'n wethouder in Deventer voor commotie zorgt. Dit gaan we geheid nog vaker meemaken, want iedere vorm van kritiek op deze houding wordt afgewimpeld, desnoods met wat '-ismen' eraan toegevoegd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten