Tweede Kamer boos! Diverse partijen pleiten voor enkelband bij tbs’er met verlof

Politiek Den Haag is bóós, want ophef. Er loopt namelijk wéér een ontsnapte tbs’er rond in Nederland. Een gevaarlijke zedendelinquent welteverstaan. VVD, CDA, PvdA en 50Plus dringen aan op enkelbanden tijdens verlof en het vrijgeven van een foto van de 39-jarige Ronald van Z. uit Harskamp.

„Minister Dekker (Rechtsbescherming) maakt al haast met enkelbanden, maar hoe sneller hoe beter”,

zegt VVD-Kamerlid Van Wijngaarden. Nou gelukkig maar. Zulke schijnoplossingen komen namelijk wel goed van pas. Schijnoplossingen ja want de vorige keer dat er met enkelbanden werd gewerkt, bleken die nogal makkelijk af te kunnen worden gedaan/stuk worden gemaakt. Maar ja daar heeft zo’n tbs’er vast geen verstand van…

Wat wél zou helpen is om ernstige zedendelinquenten en tbs’ers met eenzelfde fucking hoog recidivepercentage gewoon niet terug de maatschappij in proberen te krijgen. In de pdf van het WODC kunt u lezen hoe het recidivepercentage voor allerlei tbs’ers alleen maar toeneemt naarmate de tijd vordert. Alarmerende percentages in de eerste paar jaar:

“Het percentage recidivisten (zedendelinquenten, red.) met een zeer ernstig delict is drie jaar na uitstroom 10,1%, na 9 jaar is dit percentage 20,5%, en na 18 jaar is het gegroeid tot 30,5%.”

en belachelijk hoge percentages na een jaar of achttien. Hier nog zo’n fraai citaat:

“Ook het percentage recidivisten met een ernstig respectievelijk een algemeen delict neemt bij beide groepen delinquenten op langere termijn nog toe en ligt 18 jaar na uitstroom bij zedendelinquenten op respectievelijk 58,8% en 63,3% en bij niet-zedendelinquenten op 50% en 55%.”

Zou u zich veilig voelen als een zedendelinquent na een lang tbs-traject bij u in de buurt kwam wonen, wetende dat de kans dat hij weer de fout in gaat ieder jaar toeneemt en zelfs 50/50 of 60/40 is? Donder toch op met die enkelband en hou een ander voor de gek.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. Siemien

  Ja deze partijen zijn natuurlijk vol-le-dig van de pot gesodemieterd, de enkelband is echt een lachertje voor TBS-ers, en voor hun toekomstige slachtoffers nou dat kan elk normaal denkend mens wel raden…

 2. Agios

  Een koebel uit de alpen lijkt me effectiever.

 3. Joop Klepzeikert

  Nee, dat gaat helpen. Een enkelband, die ze in een paar seconden doorgeknipt hebben.
  Net alsof gevaarlijke gekken zich iets van zo’n ding aan geen trekken.
  In een normaal land komen gevaarlijke gekken nooit meer buiten de instelling.

 4. Anne Sophe Schillersdorf

  Stom en vooral ook nutteloze maatregel

  1. kweetniet

   stom ben je zeker , eigenlijk nutteloos ook.

 5. kweetniet

  dan laat je ze een chip inplanten. Geen chip , geen vrijheid , je kan de rest van de maatschappij toch niet gijzelen met wetgeving om een stel van die idioten te volgen !

  1. Mycase

   Amutex dat is een goede zalf gewoon die vent zijn nek er mee insmeren flikkert die rotkop er zo af opgeruimd staat netjes .

   1. Mycase

    amutex=amputex natuurlijk

  2. Jumping

   Goed idee kweetniet.

   Gewoon een chip implanteren.

   En geef ze desnoods een opvallend kleurtje.

 6. musicmaniac

  Een klein beetje C-4 in de enkelbanden stoppen, dat wordt geactiveerd bij het doorknippen en/of verwijderen van de band. Boem! Voetje eraf. Lijkt mij de juiste oplossing. Niemand wil met anderhalve poot door het leven gaan.

 7. Rosasolis

  TBS’ers zijn te vertrouwen. Velen hebben ernstige psychisch problemen terwijl zij niet
  “genezen” zijn verklaard en alweer in onze samenleving kunnen deelnemen. Ieder crimineel of ernstig gestoorde kan een enkelband doorsnijden. Een beter oplossing zou een kleine chip inplanten. En altijd naar buiten komen met een begeleider. Jarenlang zetten eigenaren van raskatten die vrij buitenkomen een chip in hun vel. Het werkt uitstekend, en de katten hebben geen last van. Mensen met ernstige psychisch problemen kunnen plotseling zeer agressief worden. Ik ken een aardige man in onze buurt die zijn dagelijkse pillen nooit moeten vergeten in te nemen, omdat hij manisch-depressief is. Zolang hij zijn pillen slikt is hij een leuke, intelligent buurman. Jaren geleden, waren wij naar een kattenshow geweest. Naast ons auto stond een auto van een zeer gestoorde vrouw. Haar kat had geen prijs gewonnen. Terwijl we aan het inpakken waren om thuis te rijden, kwam zij naast ons te staan en gooide de reis koffer met haar kat (letterlijk) in de achter berg ruimte van haar auto! De arme poes begon natuurlijk vreselijk te gillen. En toen wij haar vroegen “hoe kan je dat doen, tegen je lieve kat”, keek ze on raar aan, pakte opnieuw de koffer met haar poes en gooide het de bossen in. Daarna was ze op zeer hoge snelheid verdwijnen, en mijn man ging deze poes in de bossen zoeken, terwijl ik terug naar de zaal ging en vroeg een van de
  show organisators zowel 112 te bellen om deze gestoorde vrouw door de politie op te halen, als ook de plaatselijke dierenambulance te sturen. Mijn man vond dit gewonde lieve angstige jonge poes, gelukkig meteen tussen de bomen. Hij had een deken bij zich om de verwonde poes warm te houden, en verder bleef wachten voor de dierenambulance die heel snel aankwamen. En gelukkig kwam ook de politie snel.
  Ik zorgde dat zij snel verder reden om deze gestoorde vrouw op te pakken voordat zij nog meer ellende kon veroorzaken. Omdat wij de lange reis thuis moesten gaan om voor ons ook twee onrustige katten te zorgen voor een goede maaltijd en vooral urenlange rust, blijven wij voor urenlang niets verder te horen. Behalve de dag na de show dat wij een telefoontje kreeg van de dierenartsen praktijk, dat hoeveel dat de poes vreselijk kneuzingen heeft komt ze helemaal bij. Willen wij verder voor haar zorgen? Ik zei ja, maar onder een overeenkomst; dat al haar verdere medische kosten worden door de dierenarsten praktijk Rotterdam vergoed. Dus gingen wij vanuit Den Helder naar Rotterdam rijden om deze lieve kleine angstige, intelligente
  slachtoffer van de agressiviteit van haar gestoorde eigenaar een nieuwe, lief verzorgde leven te geven. Wekenlang bleef ze naast me onder mijn warme grote quilt liggen tijdens de nachturen. Ik heb geen kinderen, maar wij hebben voor meer dan 15 jaar verzorgd voor dit ongelovige intelligente lieve Abessijn poes verzorgt. Behalve ons was er mijn oude Abessijnse oma poes die altijd bij deze beschadigde poes was om voor haar de zorgen. Intelligente katten hebben ook een aparte taal en in hun lichaamsbewegingen. Toen onze prachtige 18 jarige oma Abessijn poes ging overleden,
  vorige jaar, kwam ik beneden in de midden van de nacht en ik vond onze overleden oma poes op mijn bank met haar aangenomen dochter, die vlak naast haar lag.
  Daarna miste die veel jongere poes haar lieve oma zo erg, dat zij niet meer wilde eten. En zo hebben wij nadat wij onze oma Abessijn koningin poes hebben verloren, ook onze aangenomen dochtertje verloren. Binnen twee weken na de dood van onze prachtige Abessijnse oma, ging onze adoptie vrouwtje dood, omdat zij haar lieve oma niet meer had. Ik heb voor haar zoveel jaren verzorgd en geholpen haar wat liefde te geven in haar verdere leven.
  Hopelijk zijn er nog steeds echte kattenliefhebbers. En dat er steeds meer aandacht wordt gegeven aan potentieel gestoorde mensen, in onze samenleving. Wanneer zijn mensen gestoord en hulp moeten krijgen, en wanneer is het zo erg dat ze opgesloten worden? Kortom: waar zijn de grenzen om in het maatschappij te kunnen leven en werken, en waar is er verder sprake is van ernstige problemen?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.