Video! Boerenopstand loopt gieren uit de klauw, provinciehuis Groningen agressief belaagd

De boerenopstand heeft vandaag een zwart randje gekregen. Voornamelijk in Groningen bleken diverse boeren zich niet te kunnen bedragen – ze probeerden het provinciehuis binnen te dringen, parkeerden tractoren op een meter van het pand en gooiden met stro. De politie moest er aan te pas komen.

Als boeren denken dat ze hun zin krijgen in Nederland door politici de stuipen op het lijf te jagen, dan hebben ze het vermoedelijk goed mis. Want alhoewel er in Nederland meer dan genoeg mis gaat (dat boeren aanleiding hebben te demonstreren is daar een voorbeeld van), is het nog altijd niet de bedoeling dat er fysieke intimidatie wordt ingezet om je zin door te drijven. In Groningen waren bij de boerendemonstratie van vandaag enkelen die dat niet begrepen. Die vervuilden het terrein voor het provinciehuis met stro:

…En gingen even later zelfs een beetje proberen te boel te forceren en het provinciehuis zelf binnen te dringen. De politie had er de handen vol aan om de agrarische medemensen het hoofd te bieden:

Er wordt zelfs een ultimatum gesteld, op straffe van geweld:

“In Groningen is de sfeer grimmig, meldt Dagblad van het Noorden. Boeren hebben de provincie een ultimatum gesteld. Als het stikstofbeleid om 15 uur niet van de baan is dan gaat de deur van het provinciehuis eraan. “We gaan zo naar binnen met deze tractor”, luidt het. Een boer reed al een paaltje omver en politeagenten werden onthaald op een douche van stro.”

Absurd, natuurlijk. Demonstreren mag, boos zijn ook, een ‘ludieke’ actie kan ook het gewenste resultaat opleveren. Maar dreigen een overheidsgebouw te slopen? Dat is onder geen geding een goed te keuren plan. Hoeveel idiote stikstofregels er ook gemaakt worden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

48 reacties

 1. FCKDopper

  Beste Tim,
  De Nederlandse politici mogen blij zijn dat het geen Franse boeren zijn.
  Die hadden het linkse geteisem allang aan de riek geregen.
  Wanneer politici niet met woorden op andere gedachten te brengen zijn, bestaat nou eenmaal de kans dat de boeren uit frustratie gewelddadig worden. En dan blijft het vrees ik niet bij een beetje met hooi en stro gooien.

  1. ZiggyStardust

   Fckdopper. Ik vind dat geen argument. Een aantal van de trollen had onlangs ook de stelling dat het normaal was dat moslims geweld gebruikten tegen vreedzame Pegida demonstranten. Geweld is echter nooit een oplossing, en ook niet goed te praten. Ik sta 100% achter de boeren, en blijkbaar tussen de 75 en 92% van de Nederlanders ook. Maar door het gebruiken van geweld heb je wel de kans dat je sympathie gaat verliezen. Ik heb ze net een gebouw binnen zien dringen en met eieren zien gooien. Dit kun je gewoon niet maken, het lost niets op. Degenen die zich aan dit gedrag schuldig maken mogen zich wat mij betreft zich daar ook voor verantwoorden, hoezeer ik ook achter hun punt sta.

  2. forestfriend

   Als het Franse boeren waren, was het geen stro, maar mest!

   Dat is trouwens een goede manier om van je mest af te komen. LOL

 2. Joop Klepzeikert

  Laten ze blij zijn dat er alleen nog met stro gegooid wordt en niet de giertank leeg gespoten wordt, zoals boeren in Frankrijk al eens tegen het parlementsgebouw gedaan hebben.

 3. Rechtsaf

  Ik begrijp de agressie, het is namelijk niet normaal hoe mensen zich opstellen naar boeren toe, die zijn het zat…het overgrote deel en meerderheid van de Nederlandse bevolking is het zat wat Den-Haag doet

 4. debontereus

  @ Joop.
  Laten we het hopen dat dat gaat gebeuren.
  De politiek vraagt om stront , geef ze stront .
  Kunnen ze.gelijk meten of er stikstof in zit .

  1. Joop Klepzeikert

   @debontereus: Stront (de huidige extreem socialistische roverheid) moet inderdaad met stront bestreden worden. Wie met poep naar het volk gooit kan op een gegeven moment poep terug verwachten.

   1. just saying

    Wat een geweldige ontwikkeling, laat ze maar bungelen dat linkse bestuurlijke ongedierte.

 5. Riesmog

  Aangezien wij van dom rechts nooit iets met Boeren hebben gehad, hebben we ze toch maar mooi geadopteerd voor onze nationale agenda.

  Per slot van rekening zijn het allemaal hardwerkende, stugge, godsvrezende en klagende blanke mannen, een synoniem voor dom rechts!

  Een beetje geweld moet best kunnen, ook als ze een ambtenaar door de combine halen of de Openbare ruimte verstronten.

  Dat een paar klimaatactivisten zomaar op de weg gaan zitten…dat moet je pas keihard aanpakken, blaas ze weg met de waterspuit of schiet er wat rubber op af…

  1. Joop Klepzeikert

   @zwakzinnig linkse trol met meer aliassen dan IQ: Jouw alias waarin je aangeeft dat je een IQ van 51 hebt verraad hoe debiel jij bent.

   1. Riesmog

    Precies Joop, Riesmog is met jouw speciale complotcoderingen precies 51!

    Ik ben het helemaal met je eens dat domme mensen aan de macht moeten komen.
    Dus waarom zo lelijk tegen mij? Ik vind jou juist enorm tof!

 6. Kretoloog

  “Boerenopstand loopt gierend uit de klauw”

  Wat een grote woorden: Er is geen opstand. Er wordt niet gegierd. En er loopt niks uit de klauw.

  De redactie is niet veel gewend.

 7. Mezzadra

  “ Als boeren denken dat ze hun zin krijgen in Nederland door politici de stuipen op het lijf te jagen, dan hebben ze het vermoedelijk goed mis”

  Inderdaad, ze verliezen het laatste restje goodwill en geen politicus heeft nog veel reden ze tegemoet te komen.

  1. Rechtsaf

   Nee hoor helemaal niet, je praat onzin, het zal alleen maar toenemen, en dat begrijpt mezzadra natuurlijk zelf ook wel..

   1. Mezzadra

    Het is een teken aan de wand dat zelfs DDS nu al afstand neemt van de boeren.

    1. Rechtsaf

     Ook dat is onzin, en echt, dit beseft mezzadra natuurlijk zelf ook steeds meer…

    2. Kretoloog

     Gelezen vandaag van een stedeling:
     “Albert Heijn moet weer moestuintjes gaan uitdelen. Dan hebben we die boeren helemaal niet mee nodig”.

     Schattig toch. Geen brood, geen zuivel, geen aardappels. Iedere dag eten we rucola met tijm.

     1. van Urk

      En waar komen al die duizenden “moestuintjes” dan vandaan die aan Albert Heijn geleverd worden? Stedelingen geloven dat echt alles zo uit de fabriek komt.

    3. Cycle25

     Ja, gefeliciteerd !! Je hebt DDS gereformeerd naar JOOP, nu de titel nog een ander jasje.

  2. Cycle25

   Dat doen ze toch wel niet, het leger pathologische leugenaars genaamd : politici heeft totaal geen recht op goodwill. Dit geboefte heeft Nederland omgetoverd tot een VOC belastingkantoor, en ze zijn kennelijk nog lang niet klaar.

   En nu mogen de boeren met een leugenachtige compensatie de laan uitgestuurd worden, ondanks innovaties. Klunzig Den Haag heeft Pandorra’s box open getrokken en de landbouw-beer is los.

  3. ZiggyStardust

   Inmiddels hebben de boeren in een aantal provincies al hun zin gekregen. Dit laat zien dat vreedzaam protesteren zin heeft en ruim het grootste deel van de bevolking en ambtenaren het niet eens is met de voorgenomen maatregelen van de regering. De regering heeft uiteindelijk geen andere mogelijkheid dan de aangekondigde maatregelen terug te draaien. Het draagvlak is er simpelweg niet.

 8. debontereus

  @ de p*do
  Inderdaad, ze verliezen het laatste restje goodwill en geen politicus heeft nog veel reden ze tegemoet te komen .

  Jij gosselt echt niet met jouw goodwill. .
  De boeren gaan dit gewoon waar maken tar-reltje . Maar in jouw linkse bekrompen wereld is dat natuurlijk ondenkbaar. Daarom ben je hier 7 dagen in de week 14 uur per dag aan het trollen in de hoop dat jij jouw omvallende linkse kerk in de benen kunt houden door zoveel mogelijk verbale diarree hier te verspreiden.
  Het wordt tijd dat je opgenomen wordt zodat niet alleen dit probleem maar ook alle andere issues van jou behandeld worden .
  Dat is dus van onder andere jouw linkse dictatoriale gedachten , p*dofiele neigingen , gespleten persoonlijkheid en alles wat daar tussen huist vieze hond .

  1. Mezzadra

   Debontereus lijkt me weer een typische trol uit de Lugarstal.

   Het is een soort virus.

 9. Politiek Profeet

  Wat een soft gedoe, de boerenbeuk erin, tractoren gierende banden rondje binnenkant provinciehuis, bij de gedeputeerden thuis de mestkar legen in de brievenbus.
  Tijd voor gewauwel,leugens en bedrog van de politici en wanbestuurders is voorbij……mestvorken en houwelen slijpen.
  NU de vrachtwagenchauffeurs en het bouwvolk erbij, massaal dit rariteitenkabinet van pinokkio en zijn roverskliek met pek en veren het land uitjagen, in hun blote reet op een mestkar..

 10. harzuid

  uhm tot nu toe geen fysiek geweld gebruikt alles is te volgen via een live stream en wordt steeds met politie overlegd is blijkbaar media die deze demostratie zwart wil maken om ze een slechte beurt te geven. er werd meerder keren opgeroepen door de voormannen van de boeren om ook geen geweld te gebruiken dat dat niks oplost. dat de media en journalisten het opnemen voor de verkeerde dingen is beetje jammer wanneer komen ze eens met de waarheid in plaats van de politiek te steunen met hun leugens en bedrog of zijn ze bang dat hun geld kraan dan dicht gedraaid word de macht van de EU

 11. Jumping

  Het moet doelgerichter.

  Recht op de man.
  RUTTE, KLAVER , JETTEN weg er mee.
  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland,
  is niet gevoelig voor een softe benadering.
  Volop strijd moet er zijn.

  Rutte liegt alleen maar, dus gas er op en strijd.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

 12. Original NL

  Nou Tim toch…het gaat allemaal nog veel te zachtzinnig.
  Pas als er een paar politici tussen het bandenprofiel worden geperst zijn we goed bezig..het nl volk is veel te soft.

 13. Willemm

  Helaas is geweld de oplossing voor alle problemen volgens een groot deel van de DDSers. Dagelijks wachten ze op een burgeroorlog die gelukkig nooit gaat komen.

  1. Agios

   Daar zou ik niet zo zeker van zijn…

 14. Agios

  Als je rustig blijft bij alle ongein die over ons wordt uitgestort dan heb je al verloren. Je moet ze raken waar het pijn doet. Daarin is de staat zelf succesvol door zijn boetebeleid en de voortdurende politiek van ‘de vervuiler betaalt’. Welnu, hier is de staat de vervuiler. Aanpakken die hap!

 15. JFU

  Geweld is nooit goed te praten, maar het extreem linkse beleid van het kabinet is er de oorzaak van. Naar de bevolking wordt al jaren niet geluisterd, behalve naar linkse demonstranten, die niets in de weg worden gelegd, en ook door justitie nooit worden vervolgd. Het houdt een keer op met alles maar te accepteren, zeker als je bedrijf op het spel staat. Dit is nog maar het begin.

 16. Pedrito

  De politiek moet niet zeiken om een beetje stro. Onze bestuurders zoeken toch oorlog met de boeren. Nou dan is het binnenkort giertank legen, de ramen er uiten een aangepunte hooivork in de weldoorvoede achterste delen van het bestuurstuig.

 17. Agios

  De reden dat Mezza en kameraden hier rond blijven trollen, kan alleen maar verklaard worden door het feit dat ze het hier verrekte gezellig vinden. Dat dan weer wel.

  1. Original NL

   Ach Agios…Mezzaadje.hij heeft niets, hij kan niets, hoogstens een paar strontvliegen aantrekken, zoals riesmongoolof nep.
   De ta rrel blijft maar aangroeien..arm schaap!!
   De Polen zijn trouwens goed bezig..hebben hun geweldige regering wederom gekozen….geen burka’s, dobbernegers en haatbaarden in Polen.
   Polen proficiat!!!

   1. Agios

    Ik voeg er mijn proficiat aan toe!

 18. fusilier

  Boer Koekoek uit Hollandsche veld, met zijn eigen boeren partij. Dat waren pas tijden, met de opstand der Braven. Ook toen al werd deze brave man uitgelachen of negeert door andere kamer leden.

 19. debontereus

  Mezzadra 1 uur ago Beantwoorden

  Debontereus lijkt me weer een typische trol uit de Lugarstal.

  Het is een soort virus.

  Het enigste virus wat hier rondzwalkt dat ben jij smerige p*dofiele rugtuffer .
  Het is te hopen dat er heel snel een spuitje voor je komt opdat de rest van nederland verschoond blijft van varkenspestachtige virus wat jij tracht te verspreiden ellendige lamzak .

 20. C.A.Barstow

  Eindelijk een bevolkingsdeel dat er schoon genoeg van heeft en dat laat zien ook.
  Verscheidene provincies hebben hun stikstof besluiten in zijn geheel van tafel gehaald.
  Hopelijk springt de vonk over naar de rest van de bevolking.
  Een algehele volks opstand dat moet er van komen.

  Weg met dat smerige linkse tuig.

  Stem FvD/PVV.

 21. van Urk

  Boeren hebben altijd de traditie dat ze even de giertank, melktank of de stroblazer uitproberen tijdens een protest. Waarom zou dat nu anders geregeld moeten? Ik las iets over Franse boeren maar de Fransen zijn zelfs in staat om de boel in de hens te steken. Dat hebben Nederlandse vissers zelfs meegemaakt toen zij aanmeerden in Franse vissershavens en dachten dat zij zo even richting huis konden vertrekken. Alle geparkeerde busjes stonden in lichte laaie omdat de Franse vissers weer eens boos waren.

  1. Mezzadra

   De heer van Urk vindt het prima dat boeren de mengmesttanken (giertanken bestaan al decennia niet meer) ledigen tijdens un demonstraties.

   Je blijft je verbazen hier.

   1. van Urk

    Mezzadra houdt waarschijnlijk niet van sensatie. Alleen als er naakte piemels op de dam rennen voor het klimaat.

   2. van Urk

    Giertanken bestaan nog steeds wijsneus.

    1. Mezzadra

     Nee, van Urk, koeien worden nagenoeg uitsluitend in ligboxenstallen gehouden en de mest en de gier (drijfmest) wordt gezamenlijk opgevangen.
     Het afzonderlijk opvangen van gier gebeurde vroeger in de grupstallen.

     Voor varkensmest geldt hetzelfde.

     U weet niet veel van de landbouw af. Gelukkig verzint u makkelijk dingen.

     1. van Urk

      Informatie van een stadsmens. Hoe kan het dat ik dagelijks een giertank voorbij zie rijden? Met deze tank bemesten zij hun weilanden. Ook worden giertanken voor andere doeleinden gebruikt. o.a. zout strooien of het nat spuiten van droge gewassen of kerstbomen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.