Boerenopstand in Groningen krijgt fascistisch randje: galgen opgetuigd, deur provinciehuis ingebeukt

Boerenopstand in Groningen krijgt fascistisch randje: galgen opgetuigd, deur provinciehuis ingebeukt

De boeren zijn hun 'goodwill' die ze van veel Nederlanders krijgen bij hun protestacties tegen de stikstofregels snel aan het verspelen. Ze lappen alle regels aan hun laars, tuigen galgen op voor bestuurders en beuken de deur van een provinciaal overheidsgebouw in Groningen in. Zeg, is dit een landbouwdemonstratie of een ordinair potje knokken met neonazi's?

Stikstofregels of niet, de boerendemonstratie in Groningen is vandaag volkomen uit de hand gelopen. De afgelopen namiddag hing er al een gure sfeer, maar in het voorbije uur is de bom ontploft. De demonstrerende boeren hebben kennelijk besloten dat wetten en regels niet meer voor hen gelden, en zijn een beetje de gewelddadige hooligan gaan uithangen. Dat hebben ze gedaan door eerst Groningse politici te intimideren door buiten voor de deur van het provinciehuis een galg op te tuigen:

En vervolgens hebben ze met tractoren gewoon de gesloten deur maar gesloopt, waarna menig boze boer de provinciale politieke klasse letterlijk en figuurlijk heeft bestormd:

In andere provincies verliep de demonstratie wel ordelijk, en hebben ze zelfs hun zin gekregen: Drenthe, Overijssel en Flevoland schrapten de stikstofregels die de Nederlandse agrariërs zo in de problemen brachten. Maar in Groningen gaven de bestuurders nog geen krimp. Dat was voor de boeren kennelijk het sein om alle pretentie te laten varen dat ze nette democraten waren die op een normale wijze hun meningsverschil wilden bespreken. Ze veranderden in een horde agressieve haattokkies die op een betoging van de NVU niet zouden misstaan.

Ze hebben hun beroep, hun land en onze democratie ten schande gemaakt. En ja, ik weet het: stikstofregels zijn links geneuzel. Maar niets geeft je het recht dan maar als een Einsatzgruppe huis te houden in het stadscentrum van Groningen. Sodemieter daar lekker op, jongens. En ga aardappels telen. Dan doen jullie in ieder geval nog wat nuttigs.

Lees meer over:
Groningen boerenopstand

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties