shutterstock 533136832

Greenpeace-geboefte bezet weer eens andermans eigendom, ketenen zich vast aan booreiland

Geen categorieokt 15 2019, 9:00
Greenpeace is inmiddels volledig overvleugeld door new kid on the block Extinction Rebellion. En wat doet een kat in het nauw? Die maakt rare sprongen. Zoals zich vastkenen aan een booreiland in de Noordzee, als een stel ordinaire zeekrakers uit de jaren '80.
https://twitter.com/GreenpeaceNL/status/1183730625968250892
Oude tijden herleven, met Greenpeace-activisten die zichzelf vastketenen aan een booreiland en weigeren te vertrekken. Gisteren bezetten vrijwilligers van de Marianne Weber onder de klimaatorganisaties maar liefst twee olieplatformen van Shell. Greenpeace is het namelijk niet eens met het besluit van de Engelse regering om die oude platformen te laten afzinken tot de bodem van de oceaan. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat dit het beste is, aldus Shell.
Maar daar nemen de klimaathippies natuurlijk geen genoegen mee:

"Greenpeace activisten protesteren in het Brent olieveld tegen plannen van Shell om de fundamenten van oude platformen met daarin 11.000 ton olie te laten wegrotten in de Noordzee. Onacceptabel. De zee is geen vuilnisbelt! Shell, ruim je rotzooi op!"

En met dat laatste heeft Greenpeace inderdaad wel een goed punt. De zee is ook geen vuilnisbelt: correct. Vanwaar dat we dan wel de meurende klimaathippies van de groene hysterieorganisatie moeten toelaten op een olieplatform. Wat voor Shell geldt, geldt namelijk net zo goed voor Greenpeace. Dus opvarenden van de Rainbow Warrior en consorten: ruim jullie trash-mensen dan ook op. Gelijke monnikken, gelijke kappen!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten