Video! Boerenopstand loopt gieren uit de klauw, provinciehuis Groningen agressief belaagd

Video! Boerenopstand loopt gieren uit de klauw, provinciehuis Groningen agressief belaagd

De boerenopstand heeft vandaag een zwart randje gekregen. Voornamelijk in Groningen bleken diverse boeren zich niet te kunnen bedragen - ze probeerden het provinciehuis binnen te dringen, parkeerden tractoren op een meter van het pand en gooiden met stro. De politie moest er aan te pas komen.

Als boeren denken dat ze hun zin krijgen in Nederland door politici de stuipen op het lijf te jagen, dan hebben ze het vermoedelijk goed mis. Want alhoewel er in Nederland meer dan genoeg mis gaat (dat boeren aanleiding hebben te demonstreren is daar een voorbeeld van), is het nog altijd niet de bedoeling dat er fysieke intimidatie wordt ingezet om je zin door te drijven. In Groningen waren bij de boerendemonstratie van vandaag enkelen die dat niet begrepen. Die vervuilden het terrein voor het provinciehuis met stro:

...En gingen even later zelfs een beetje proberen te boel te forceren en het provinciehuis zelf binnen te dringen. De politie had er de handen vol aan om de agrarische medemensen het hoofd te bieden:

Er wordt zelfs een ultimatum gesteld, op straffe van geweld:

"In Groningen is de sfeer grimmig, meldt Dagblad van het Noorden. Boeren hebben de provincie een ultimatum gesteld. Als het stikstofbeleid om 15 uur niet van de baan is dan gaat de deur van het provinciehuis eraan. “We gaan zo naar binnen met deze tractor”, luidt het. Een boer reed al een paaltje omver en politeagenten werden onthaald op een douche van stro."

Absurd, natuurlijk. Demonstreren mag, boos zijn ook, een 'ludieke' actie kan ook het gewenste resultaat opleveren. Maar dreigen een overheidsgebouw te slopen? Dat is onder geen geding een goed te keuren plan. Hoeveel idiote stikstofregels er ook gemaakt worden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties