Was hier nu onderzoek voor nodig? ‘ProDemos beschermde medewerkers niet tegen misbruik’

ProDemos is de organisatie die onder andere de Stemwijzer maakt en rondleidingen voor scholen verzorgt op het Binnenhof. Nu blijkt uit onderzoek dat ProDemos niet beschermde tegen het grensoverschrijdende gedrag van een leidinggevende. Het bolwerk vol met goedbedoelde D66-jongeren die ons wat wijzer willen maken over ‘democratie’ verzaakten in het beschermen van haar eigen werknemers, fijne organisatie dus…

Uit het onderzoek blijkt dat de werknemers geen ruimte kregen om klachten in te dienen. Zo kon het dat de misbruik jarenlang ‘onopgemerkt’ door kon gaan. Uiteraard zeer tragisch en onbegrijpelijk dat het bij een organisatie als ProDemos kon gebeuren.

“De organisatie heeft de opdracht de democratische waarden uit te dragen en werkt met haar rondleidingen op het Binnenhof in het hart van de parlementaire democratie. Dan geldt des te meer: breng in de praktijk wat je preekt.”

Zoals Joustra inderdaad terecht zegt is het enorm sneu dat een idealistisch bedrijf als ProDemos zelf vol zat van grensoverschrijdend gedrag dat niet werd opgepikt door het bestuur, dit omdat het bestuur verzaakte de structuurproblemen binnen haar organisatie op te lossen.

De geplande uitbreidingen van rondleidingen acht Joustra onverantwoordelijk, zolang de organisatiestructuur niet wordt aangepast. Het bedrijf moet professionaliseren voordat ze de volgende stap naar uitbreiding willen maken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

4 reacties

 1. FCKDopper

  Toen de klimaatpaus nog burgemeester van Breda was, gonsde het in de parel van het zuiden al over zijn voorliefde voor jonge jongetjes. De hoofdtrol zal het nu wel voor hem opnemen. Echter helaas doe ik niet meer dan het benoemen van de geruchten die destijds de ronde deden

  1. Jumping

   @FCKD.

   Wat is de wereld toch klein hè.

   Even een paar uurtjes op de kleine trekker met grondschuif gereden, weg schoon maken, aardappel transport.

   En nu ff je stukje gelezen en toen moest ik ineens denken, aan een item in Revolutionair online.

   Het moeten allemaal geruchten zijn, ja toch.

   Wel toevallig dat er op DDS.!

 2. debontereus

  Triest .
  Maar nu begin het wel te begrijpen.
  Alexander moest erbij blijven en durfde niet weg te lopen van deze organisatie.
  Resultaat zit in meppel .
  Mark was er ook bij die durfde er wel bij weg maar.moest daarvoor veel en heel erg liegen .
  Toen hij er achter kwam dat hij dat heel goed kon werd hij mp.

 3. Schaap

  Snap überhaupt niet waarom er zoiets is als ProDemos. Opheffen en afschaffen ermee. Als ik een PR-show wil zien, dan bel ik wel een reclamebureau.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.