Beelden! Duitse boeren leggen Berlijn en Hamburg plat met 5.000 trekkers, lachen speechende SPD-politica uit

Geen categorienov 26 2019, 16:00
In Duitsland zijn vandaag massale boerenprotesten uitgebroken en werden blokkades opgeworpen nabij Berlijn en Hamburg. De boeren zijn boos vanwege het ingrijpen van de overheid en het voorgenomen verbod van diverse bestrijdingsmiddelen. Deze bestrijdingsmiddelen zijn echter noodzakelijk om de voedselzekerheid te borgen, via NOS Teletekst.
Maar met de voorgenomen beleidsmaatregelen van de Duitse regering lopen Duitsers en iedereen die afhankelijk is van de Duitse voedselketen de kans binnenkort flink hogere prijzen in de supermarkt te moeten betalen. Immers dragen de diverse bestrijdingsmiddelen bij aan de voedselzekerheid en een hoge productie. Wanneer men daar risico's mee gaat nemen zal men de gevolgen ook in de portemonnee merken.
De boeren zien deze risico's, maar de Duitse regering negeert hen al jaren. Daarom reden ze vandaag maar naar Berlijn en Hamburg om daar te demonstreren:
Toen SPD-politica Svenja Schulze, de uit Munster afkomstige 'umweltministerin' van het Merkel-kabinet, de boze boeren toesprak om ze met een zoveelste lading loze woorden gerust te stellen, werd de politica onthaald met boegeroep en draaiden boze boeren haar de rug toe. Haar boodschap was aan dovemansoren gericht. De boeren horen wel vaker 'zoethoudertjes'.
Dat nu Berlijn en Hamburg door boze boeren worden geblokkeerd betekent ook dat de boerenprotesten nu echt een Europees fenomeen zijn geworden, dat zou stof tot nadenken moeten zijn. Een boze boer riep Schulze het volgende toe:

"Wij staan met de rug tegen de muur en webben onze mond vol van deze ideologische politiek."

Terwijl in Nederland 'stikstof' het grote probleem is waardoor boeren afgelopen maand demonstreerden daar is dat in Duitsland anders. Stikstof is daar gek genoeg geen enkel probleem, maar daar in het oosten zouden "de insecten op uitroeien staan" waardoor tal van nieuwe maatregelen in de agrarische sector nodig zijn, aldus het Merkel-kabinet.
Gisteren was het ook al onrustig nabij Keulen en Dortmund. Daar demonstreerden ook tientallen boeren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten