Crisis binnen de SGP? Twee bestuurders zijn inmiddels opgestapt!

Het stormt binnen het christelijke vroomschap van de SGP, eerder vandaag stapten twee man uit het hoofdbestuur van de partij. Normaliter blijven ‘ruzies’ binnen de SGP binnenshuis maar ditmaal lukt dat niet. Zaterdag stapte de partijvoorzitter Peter Zevenberg al af, hoeveel meer zullen er opstappen? 

Op de sociale media kanalen van de partij blijft het opvallend stil, er is nog geen melding gemaakt over het vertrek van de voorzitter en de vandaag opgestapte bestuursleden. Eerder dit jaar kwam de SGP ook al negatief in het nieuws omdat de SGP-stichting die reizen organiseerde nogal intimiderende bestuursleden zou hebben.

Zevenberg is opgestapt vanwege een omstreden kwestie rondom het wachtgeld. De zojuist opgestapte bestuursleden zou een andere kwestie zijn. Het bestuur geeft aan dat beide kwesties los van elkaar staan en dat dit een unicum is in de partijgeschiedenis.

Steeds vaker krijgen we te horen dat het intern rommelt bij de christenbroeders. Veel leden geven aan dat de partij moet vernieuwen, het huidige systeem van de partij is simpelweg te verouderd. Dat er nu weer bestuurders zijn opgestapt geeft mogelijkheden voor een vernieuwing binnen de partij. De meeste bestuurders van de SGP zitten er namelijk al enkele decennia.

Normaliter heeft de SGP een zeer rustig imago, dit jaar lijkt echter een dieptepunt te zijn. Het is onrustig binnen de partij, we zullen zien het zich zal ontwikkelen.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. Dwight Tralee

  Hete Hoofden, Koude Harten. Dat is heel SGP

  1. Heinrich

   Dwight???,ik gebruik een ander soort van scr*pt, dan simpele nickname wegstreepers!

   1. Mycase

    De aandoenlijke heeft niks meer te lezen hij probeert nu van alles hahaha

    1. Top

     Maar ons Guusje Brandblaar, zal ontroostbaar zijn!

 2. Kretoloog

  Gevleugelde uitdrukkingen binnen de SGP:
  “Met de mantel der liefde bedekken”
  en
  “Wie zonder zonde is, werpe de 1e steen”

  En zo zijn misstanden bij de SGP jarenlang binnenskamers gehouden.

  Maar nu is de geest uitgestort (uit de fles). Dankzij graaier en leugenaar Peter Zevenbergen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.