DDS video! Martin Bosma over de aanval op KOZP: ‘Ik weet niet wat er gebeurd is, het politierapport zegt wat anders dan de media’

Onze reporter Kenneth Steffers kwam Martin Bosma tegen, die zijn bedenkingen heeft rondom de verslaggeving over de vermeende aanval op Kick Out Zwarte Piet. In de media doet het verhaal de ronde alsof  een groep van 60 man de boel kort en klein heeft geslagen. Echter staan deze ‘feiten’ helemaal niet in het politierapport. 

Het politierapport meldt sowieso heel weinig, terwijl als we diverse media moeten geloven krijgen we een compleet ander beeld dan dat de politie schetst. Wat is nu het ware verhaal, wat is er nu precies gebeurd? Dat is wat Martin Bosma nu graag wil weten, er moet snel duidelijkheid komen. Want nu doen de gekste verhalen de ronde.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

79 reacties

 1. Original NL

  Martin Bosma…fijne vent!!!

  1. Vlaswiek

   “Bosma, fijne vent”

   +1

 2. Jumping

  Inderdaad Bosma, de Nederlandse media is puur Links en de NOS en aanverwante omroepen, waaien allemaal met de Linkse wind mee.

  Neem het voorbeeld van de Haagse wethouders, deze personen zijn door de media, met de grond gelijk gemaakt, zonder dat er ook maar enige vorm van bewijs is getoond of geleverd.

  Nederland is een keiverrot land geworden.
  En de pers draagt daar zeker aan bij.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  1. Julian

   Absoluut onwaar. De media hebben verslag gedaan van feiten. Het schuldig verklaren is niet gedaan door de media. Dat maak jij/jullie ervan omdat je een hekel hebt aan MSM.
   De heren zijn uitgebreid aan het woord geweest en kunnen komen in de MSM..

   1. Rechtsaf

    Juliaantje doet hier een mezzdaratje en doet zijn uiterste best om de-weg-ons cultuur te rechtvaardigen..

    1. Julian

     En nu de feiten….

 3. merlot

  Goed dat Bosma er bovenop zit!

  1. Dwight Tralee

   Meestal blijft het erbij, dat zitten. Het zijn zo van die kreten “wij volgen het” “het heeft onze aandacht”

   1. Vlaswiek

    Gatsie, alweer een nieuwe nick, even wegscri͘pten!

   2. Mycase

    Mezzaatje weet ook niet van ophouden pe&OOTJE KAN maar geen afscheid nemen hier sneukont

 4. P. Breetveld

  Slachtofferrol zit deze lieden zo lekker als een maatpak.
  Afwachten of het provoceren van ouders en kinderen naar een hoger echelon is getild. Dat deze club het hand boven het hoofd wordt gehouden begint steeds meer duidelijker te worden. Oneerlijk.

 5. Heinrich

  Martin Bosma heeft het alweer door, fake news!
  Alweer het bewijs van eenzijdige links opgeklopte nieuwsgaring en mediaberichtgeving!

  1. Buzz68

   De meest letterlijke uitvoering van “gekleurd nieuws”.

 6. Meriadoc Brandebok

  Uit het persbericht van de politie:

  “Rond 19.30 uur kreeg de politie een melding dat er vernielingen werden gepleegd door een groep personen van een pand aan de Beatrijsstraat. Ter plaatse troffen agenten deze groep personen aan die op dat moment vernielingen aan het plegen waren en brand hadden gesticht. In het pand vond op dat moment een bijeenkomst plaats waarbij ongeveer 70 personen aanwezig waren. Uit onderzoek bleek dat er meerdere ramen van het pand en auto’s op de binnenplaats waren vernield. In de nabijheid van het pand zijn vijf mannen aangehouden in de leeftijd van tussen de 13-jaar en 37-jaar en woonachtig in  Den Haag.”

  Bosma laat bewust enkele feiten weg. Hij is niet eerlijk. In de eerste plaats heeft de politie, aldus het persbericht, enkele tokkies op heterdaad betrapt en aangehouden. In de tweede plaats heeft zij vernielingen aangetroffen en een onderzoek gestart.

  In het persbericht wordt niet verhaalt welk aantal belagers de politie heeft vastgesteld. Hoe kan Bosma weten dat de bijwoners van de bijeenkomst in de media overdrijven als de politie de zaak nog in onderzoek heeft? Hij lijkt wel ver op de zaken vooruit te lopen.

  Bosma misleidt hier duidelijk de kijker. Ik zou zeggen: knal dat politierapport online, zodat we kunnen zien wat erin staat. In het persbericht staan namelijk meer bekende feiten vermeldt dan Bosma zegt dat die er zijn.

  1. claus

   brandende bok,
   Overal en altijd staan mensen om gebeurtenissen heen verzameld!
   Men noemt het “ramptoerisme”,menselijke nieuwsgierigheid!
   Hebben verder niets te maken met de daar actuele gebeurtenis!

   1. Ron

    Inderdaad Claus.

    En die ramptoeristen maar ook die kozp figuren staan altijd klaar met hun camera.
    En nu ineens niet?
    Goh wat toevallig.

   2. Meriadoc Brandebok

    @claus

    De politie is niet achterlijk. Lees nog eens even mee:

    “Ter plaatse troffen agenten deze groep personen aan die op dat moment vernielingen aan het plegen waren en brand hadden gesticht.”

    Agenten vonden de daders dus met de hand in de snoeppot. Men betrapte de tokkies op heterdaad. Het ging niet om ramptoeristen.

    1. Ron

     Dat is niet gezegd of ontkend.
     Het aantal wat kozp claimt en wat de politie aantrof is punt van discussie

     1. Meriadoc Brandebok

      @Ron

      Bosma zegt:

      Nou ja, kijk, ik probeer gewoon heel kritisch te denken en ik heb het — eh — verslag van de politie er even bijgepakt. En eigenlijk weten we maar twee dingen, namelijk één dat — eh — er — dat er op de deur is geklo — of gebonkt. — Eh — en twee, dat er foto’s zijn geplaatst op internet waarop je auto’s ziet doe beschadigd zijn — da’s alles wat we weten. Dat verhaal van de zestig mensen, ik zie het niet bevestigd. Er zijn helemaal geen getuigen, er zijn geen filmpjes, er is geen melding bij de politie gedaan, er zijn geen ooggetuigen gevraagd door de politie, dus ik weet niet wat er gebeurt is.

      Wat hij hier zegt gaat verder dan de discussie over het aantal daders. Hij beweert iets dat aantoonbaar misleidend is: de politie heeft de daders nota bene betrapt toen zij bezig waren met vernielingen, in het persbericht zijn er getuigen opgeroepen en de politie kwam af op een melding. Bosma beweert dat men maar twee dingen weet, terwijl een ieder die het persbericht heeft gelezen, weet dat er veel meer bekend is.

      Waarom zou hij de feiten uit het persbericht weglaten, denk je?

      Ten tweede loopt Bosma op de zaken vooruit. Hij kan wel suggereren dat hetgeen de bijwoners over het aantal daders zeggen onjuist is, maar daarvoor moet hij toch echt eerst de resultaten van het politie-onderzoek afwachten. Dat is nog aan de gang.

     2. Ron

      En een politicus die stukken opvraagt zou minder informatie krijgen dan de pers?

      Tevens in dat persbericht is er geen aantal genoemd boven de 10.
      Geen herkomst daders.
      Getuige moeten ook gezien worden welk scenario er ook speelt dus niets gek.

      Enigste is dat nu zeker is dat er klakkeloos door de pers de verklaring van kozp wordt overgenomen.

     3. Meriadoc Brandebok

      @Ron

      Het persbericht staat afgedrukt op de website van de politie (alwaar ook nadrukkelijk wordt gevraagd aan de getuigen, zich te melden).

      h**ps://www.politie.nl/nieuws/2019/november/8/06–vijf-aanhoudingen-openlijke-geweldpleging-bijeenkomst-anti-zwarte-piet.html

      Wat Bosma zegt is voor een deel gewoon niet juist. We weten meer dan hij beweert dat we weten. Er wordt geschreven dat de politie de daders heeft betrapt, terwijl zij bezig waren met vernielingen. Er is een melding geweest. Er zijn getuigen gevraagd (en ondervraagd). Waar haalt Bosma vandaan dat er geen melding is geweest en geen getuigen zijn gevraagd?

      Politici liegen zonder uitzondering. Soms wauwelen ze ook maar wat in de ruimte. Zo zijn politici en dat blijkt maar weer.

     4. Ben Venuti

      Op heterdaad betrapt en vragen om getuigen, hier klopt iets niet!

     5. Ron

      Oké bok.

      Hier het persbericht :Vrijdagavond 8 november zijn er vijf personen aangehouden voor openlijke geweldpleging en poging brandstichting.

      Deze aangehouden personen probeerden een bijeenkomst te verstoren van anti-zwarte piet in de Beatrijsstraat.

      Rond 19.30 uur kreeg de politie een melding dat er vernielingen werden gepleegd door een groep personen van een pand aan de Beatrijsstraat. Ter plaatse troffen agenten deze groep personen aan die op dat moment vernielingen aan het plegen waren en brand hadden gesticht. In het pand vond op dat moment een bijeenkomst plaats waarbij ongeveer 70 personen aanwezig waren.

      Uit onderzoek bleek dat er meerdere ramen van het pand en auto’s op de binnenplaats waren vernield. In de nabijheid van het pand zijn vijf mannen aangehouden in de leeftijd van tussen de 13-jaar en 37-jaar en woonachtig in Den Haag.

      De recherche is een uitgebreid onderzoek gestart. Dit onderzoek richt zich onder meer op het krijgen van het beeld wat er zich precies heeft afgespeeld en welke rol de aangehouden verdachten hierin hebben gehad. De aangehouden verdachten blijven vastzitten voor verhoor.

      Update 9 november:

      In het onderzoek naar de openlijke geweldpleging en de poging brandstichting, waren in totaal vijf verdachten aangehouden. Vandaag is er voortdurend onderzoek gedaan, zo zijn de verdachten uitgebreid gehoord, is er een buurtonderzoek gedaan en zijn getuigen gehoord. Drie verdachten zijn aan het einde van de dag heengezonden maar blijven wel verdachten in het onderzoek.

      Twee mannen van 25-jaar en 22-jaar zitten nog vast en zijn in verzekering gesteld. Het onderzoek gaat onverminderd door en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

      Begrijpend lezen is een vak.
      De 70 genoemde hoorde op het congres thuis. Overigens allemaal onterecht want is een kraakpand. (is het al onderzocht of niet de eigenaar van dat pand gewoon dat tuig er uit wilde hebben)

      Dan staat er dat er 5 aanhoudingen zijn nadat de politie DEZE groep aantrof.
      Dus waaruit is op te maken dat de hele groep is opgepakt.
      Er staat nog steeds nergens wie ze zijn en uit welke motief er is gehandeld.

     6. Meriadoc Brandebok

      @Ron

      De zeventig genoemde mensen waren inderdaad de KOZP-mensen die bijeenkwamen. Ik heb toch nergens geschreven dat deze zeventig mensen de tokkies waren die de aanwezigen belaagden? Over lezen gesproken.

      Je schreef: “Dan staat er dat er 5 aanhoudingen zijn nadat de politie DEZE groep aantrof. Dus waaruit is op te maken dat de hele groep is opgepakt.”

      Ik kan je hier niet meer volgen. Het gaat erom dát er mensen zijn opgepakt, hetgeen Bosma (bewust) weglaat. De verdachten waren bovendien op heterdaad betrapt.

     7. Rechtsaf

      Speciaal voor occult fantasietje

      “In de media doet het verhaal de ronde alsof een groep van 60 man de boel kort en klein heeft geslagen.”

     8. Ron

      Wat rechtsaf zegt bokje.

      Maar voorop is de trend bij jou en consorten steeds mensen tokkies te noemen.
      Jij zet nu de maat dus achteraf niet klagen als wij bijvoorbeeld dat kozp volk bij elk bericht zwarte terroristen gaan noemen o.i.d..

      Het zijn mensen die dat kozp beu zijn, 95% van de bevolking noem jij tokkies want die zijn die lui beu.

     9. Meriadoc Brandebok

      @Rechtsaf

      De aanwezigen schatten het aantal belsgers op 40 tot 60. De media citeert, logischerwijs, hetgeen de aanweigen aangeven.

      De politie moet onderzoeken welk aantal belagers er aanwezig was en een zaak tegen de gewelddadigen. Het onderzoek is nog aan de gang, dus suggereren dat de aanwezigen overdrijven is op de zaken vooruitlopen.

     10. Rechtsaf

      Maar Ron het zijn ook zwarte terroristjes, en het verkr*chten van een kinderfeest is hun doel, dit is natuurlijk koran op de molen van bv ped*zuiger mezzadra en co

     11. Meriadoc Brandebok

      @Ron

      De benaming van terroristen is niet juist. Het zijn activisten die zich kennelijk gekrenkt voelen door de kleur van de Pieterman.

      Men mag altijd kritisch zijn op de standpunten van KOZP, maar men mag hen niet belagen.

     12. Rechtsaf

      occult fantasietje, hoe kun jij dan beweren dat Bosma misleidt?

     13. Ron

      Bokje.

      Er mag nooit zomaar een eenzijdige verklaring voor waar aangenomen worden.

      En nu zijn het er ineens 20 minder. Zie je de discrepantie?

      Daarnaast
      De benaming van tokkies is niet juist. Het zijn dan tegen_ activisten die zich kennelijk gekrenkt voelen door de handelwijze van kozp.

     14. Meriadoc Brandebok

      @Ron

      De desbetreffende figuren zijn overgegaan tot gewelddadigheden. Daarmee zijn het geen tegen-activisten meer, maar tokkies. Als het motief inderdaad pro-zwartepiet was, zijn het ook nog eens tokkies die de vrijheid van meningsuiting niet snappen, maar die discussie is sl gevoerd.

      Vast staat in elk geval dat Bosma enkele cruciale feiten wegliet. Daarmee kunnen we z’n hele betoog maar moeilijk serieus nemen.

     15. Ron

      Als jij vindt dat Bosma cruciale feiten weglaat, dan zwijgen we maar over het aantal dat jij weglaat en die terroristische kozp.
      Wat Bosma benoemt zijn alleen nog maar weggelaten feiten, als hij er nog meer moet noemen dan is hij wel ff bezig.
      Dit was een samenvatting.

     16. Meriadoc Brandebok

      @Ron

      Kick Out Zwarte Piet is niet terroristisch. Dit heeft de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding destijds glashelder uiteengezet: het is een activistische groep die democratisch haar standpunten uitdraagt. Daar hebben zij alle vrijheid toe.

      Bosma zegt nadrukkelijk: “da’s alles wat we weten” (verwijzend naar de twee punten die hij opnoemde). Nee, dat is niet waar, wij weten veel meer dan hij aangeeft dat we weten. We weten dat er mensen zijn gearresteerd, we weten dat de politie hen op heterdaad heeft betrapt, we weten van een melding en een getuigenoproep. Bosma laat weg dat er mensen zijn gearresteerd en ontkent dat er een melding is geweest.

      Hij wauwelt dus maar wat in de ruimte. Dat doen politici wel vaker, maar dat moeten we dan wel even helder hebben.

     17. Ron

      Bokje
      Door steeds hetzelfde te herhalen wordt het niet meer waar hoor.

      Die herhalingen hebben als doel de aandacht af te leiden van waar het om gaat.

      DE LEUGEN DAT ER EERST 60 DAN 50 EN DAN 40 MENSEN STONDEN ZWAARBEWAPEND.

      Voor de rest doe ik ff een EU kokje erin gooien.

      Ik kan me niet in jouw betoog vinden dus klopt het niet.

      Loop voor mijn part met je kop door een muur waar geen gat zit, maar jij bent van hetzelfde IQ als die kozp volk en voor geen feit zal jij ooit toegeven.

     18. Meriadoc Brandebok

      @Ron

      Nogmaals dan: je vergeet dat Bosma niet direct ingaat op het aantal tegendemonstranten. Hij noemt eerst de feiten op waarvan men, volgens hem, op zeker is. Pas daarna gaat hij op het aantal tegendemonstranten in.

      Daarbij vergeet hij het cruciale feit op te noemen van de gearresteerde verdachten.

      Vervolgens zegt hij dat hij de 50 á 60 tegendemonstranten niet bevestigd ziet. Ja, nogal wiedes, de politie heeft het onderzoek nog niet afgerond. Het is dus niet correct om als politicus nu al te suggereren dat de organisatoren een incorrect aantal opgeven. De organisatoren waren erbij en Bosma niet.

      Dit alles toont aan dat Bosma ofwel niet op de hoogte is van de feiten, ofwel het gebeuren probeert te bagatelliseren door een onjuiste weergave van zaken te geven. Ik weet niet wat erger is.

     19. Ron

      Ben jij op de hoogte van alle feiten?
      Nee en ik evenmin.
      Maar ik gebruik gezind verstand en zie dat er van de verklaringen van kozp geen steek klopt.

      Er kloot gewoon helemaal niets van, want geloof me als het echt was geweest dat er wel een filmpje op YouTube was gekomen.

      Ik weet niet wat erger is vraag je mij.
      1 valse verklaringen.
      2 dat eindeloze gebral van jou met je consorten alsof jullie het weten want de zielige zwarte bla Bla la.

      Ga met die lui in een hutje in Afrika zitten als je zo graag genomen wil worden door ze, maar ga ondertussen ergens anders janken over je zielige leven.

      Dat jij niet ziet dat er niets van klopt ligt meer aan jouw IQ, eq en sq maar stop met dat eindeloze gebral.

    2. Ron

     Ook is er geen informatie over d herkomst van die relschoppers.
     Zoiets wordt normaal bed uitgemeten als het rechts zou zijn.
     Dus ook groot vraagteken

  2. Nep

   Meriadoc, heel goed geanalyseerd. Waarschijnlijk zitten de opstoot plebejers hier op DDS!

   1. Bosche draak

    Nitwit Nep mag graag plebejers benoemen.
    Dat hij z’n eigen varkenskop in de spiegel maar gaat lopen benoemen.

    Miezerige sukkel

  3. Rechtsaf

   “In de media doet het verhaal de ronde alsof een groep van 60 man de boel kort en klein heeft geslagen. Echter staan deze ‘feiten’ helemaal niet in het politierapport.”

   Feitelijk heeft Bosma gelijk occult fantasietje..

   1. Vlaswiek

    “Feitelijk heeft Bosma gelijk occult fantasietje…”

    Natuurlijk heeft Bosma gelijk, maar dat gaat Glibber nooit toegeven.

  4. AS210854

   MB, je vergeet er bij te vertellen dat het om een kraakpand gaat. In het verleden werden deze door de linkse drek gestript. Het punt is dat jij hier aan bet misleiden bent.

  5. Henk Albarda

   Het nablaten van andermans-rapporten maakt andermans rapporten niet waar. U bent specialist in NEP-nieuws. De zgn vernielers waren ingehuurd door KOZP en waren inderdaad deels tokkies die niets met Nederlanders te maken hebben. En zoals u weet wordt de agenten aangestuurd door de politietop die bewezen door en door corrupt is.
   Uw verhaal is overduidelijk NEP-nieuws.

  6. Meriadoc Brandebok

   Alberda schrijft: “De zgn vernielers waren ingehuurd door KOZP en waren inderdaad deels tokkies die niets met Nederlanders te maken hebben.”

   Kun je dit onderbouwen met bewijs?

 7. Sergeant Monty

  “er moet snel duidelijkheid komen.”

  Jammer dat Wilders niet zo daadkrachtig is om de verkrachting, mishandeling, ontvoering en zelfdoding van Willie Dille onderzocht te krijgen.

  1. Mycase

   Waardeloze l*l ben jij zeg

   1. Sergeant Monty

    “Waardeloze l*l ben jij zeg”

    Kan je beter tegen Wilders zeggen. Die heeft zijn trouwe medewerkster laten vallen als een baksteen.
    Jaren sprak zij zijn woord.

    Wat heeft hij ondernomen om haar te helpen?

    1. Bosche draak

     Nee we zeggen het tegen jou waardeloos stuk rattenkots!

     Je kan beter gaan werken op de wallen met je niet aflatende gezuig

  2. Vlaswiek

   “de verkrachting, mishandeling, ontvoering en zelfdoding”

   Dat is dagelijkse praktijk binnen de door jou bejubelde islam.

   1. Vlaswiek

    Om begrijpelijke redenen gaat Majoor Klets aka Kletsmajoor, daar niet op in.

 8. cuoretx

  Minderheidskabinet steunt kzop minderheids klaaggroepje, die zelf ook niet vies zijn van intimidatie en agressief gedrag om de meerderheid te dikteren. Minderheden dikteren de meerderheid, omgekeerde democratie.

 9. logisch denken2

  Zoals voorspelt , overdreven reactie van kozp. Feiten vallen allemaal erg mee en zijn zelfs onbenoemd. De slachtofferrol past ze uitstekend. Komedianten trekken voorbij , dat boek heb ik al 10 keer uit

  1. Nep

   Logisch denken is hier ver te zoek. Het blijft bij one-liners, herhalingen en van dat soort kretologie. Zucht, niveau hier is erbarmelijk op een paar uitzonderingen na. Gelukkig anders was ik echt gaan twijfelen aan het intellect van de Nederlanders.

   1. Rechtsaf

    Oprotten zou voor vele een welkome oplossing zijn, want er zijn er veel die kotsen van jou misselijke reacties

   2. logisch denken2

    tja nep is echt bij machte om het beweerde te ontkrachten als linkse nep trol

    hahahaha slapjanus

    1. Ron

     Nep heeft wel gelijk, het blijft bij oneliners en herhalingen.
     Maar dan vanuit links, die blijven hetzelfde roepen hoe vaak de feiten het ook weerleggen.

     Maar al zou het wel waar zijn dan nog is het actie reactie geweest.

 10. Jack Flash

  Een hele goede PVV’er die Martin Bosma.
  Ik volg hem al heel lang op oa Youtube.

 11. Jack Flash

  Uiteraard de debatten ook.

 12. AS210854

  En dat allemaal in een kraakpand.

  1. Ron

   Tuurlijk.
   Daar hangen geen camera’s.

  2. Ron

   Maar het is wel toevallig goed uitgekiend.

   1 afgelegen geen camera
   2 kraakpand wat al beschadigd was.
   3 geen filmpjes geen getuigen.
   4 geen p2000 melding
   5 arrestanten snel vrij.

   Het is gewoon in scène gezet door kozp

 13. StanleyC

  Werd hoog tijd dat dat smerige tuig van kozp eens aangepakt. Als het aan mij ligt wordt dat volk afgemaakt

 14. Julian

  De kop klopt weer eens van geen kanten. Bosma mist dingen in het politierapport die wel in de media stonden. Zoals het aantal aanvallers..Het wil nog helemaal niks zeggen wat er nu wel of niet klopt..
  Maar ja de kwijlende reageerders hier denken weer iets te hebben. Let maar op! Hier horen we nooit meer wat van! van Bosman dan.. En dat is niet erger. Ik vind het een creep.

  1. Rechtsaf

   Juliaantje is voorstander van het soort kozp…

   1. Bosche draak

    Julleke prulleke is zelf een kwijlende mongool die maar eens wat om handen moet gaan hebben.
    Veel sneuer dan nu gaat het toch niet meer worden.

    1. Julian

     Helemaal gelijk Draak. Veel sneuer dan Bosma gaat het niet worden. Eindelijk erkenning.. Dank.

     1. Vlaswiek

      “kwijlende mongool”

      Die vind ik wel treffend als het om jouw persoon gaat.

     2. Bosche draak

      En julleke prulleke kan ook nog eens niet lezen, het is een wondet dat je jezelf kan aankleden in de ochtend stumperige kneus!

 15. Wesley Benbow

  Martin kiest, net als velen hier, intuïtief de kant van de geweldplegers.

 16. Drollevanger

  Als ik het goed begrijp zijn een troep anti-Zwarte Piet activisten, die vergaderden in een kraakpand over hun volgende actie tegen het Sinterklaasfeest, belaagd door een stel mogelijk pro Sinterklaasfeest activisten.
  Wat mij dwarszit is de vraag, wat deden die personen in dat kraakpand?

  1. Piet51

   @Drollevanger
   “… wat deden die personen in dat kraakpand?”
   Heel goede vraag, alleen moet die je niet te lang dwarszitten. Als het mensen zouden zijn geweest die in dat pand werken, was het geen kraakpand, maar een kantoor, werkplaats of fabriek. En als het mensen waren geweest die daar wonen, was het ook geen kraakpand, maar een woning. Het was een kraakpand en daarin kun je alleen maar kraken.
   Deze mensen waren superefficiënt en vergaderden tegelijkertijd, maar dat is bijzaak. Dus het antwoord op de vraag “wat deden die personen in dat kraakpand?” is: “kraken”.

   Wat is dan kraken, hoor ik je vragen? Het is een niet zo boeiende bezigheid. Ik heb het ook wel eens gedaan en je wordt er niet gauw moe van. Je gaat in een leegstaand pand naar binnen en vervolgens niet meer maar buiten. Dat is ongeveer de definitie.

   Het is niet zo ingewikkeld, als je even de tijd neemt om het voor jezelf rustig op een rij te zetten. Als je meer vragen hebt, stel ze gerust. Domme vragen bestaan hier niet, domme antwoorden wel.

 17. Drollevanger

  Wat deden die anti Sinterklaas figuren eigenlijk in dat kraakpand. Wilden zs het kopen of was het al te erg vernield?

  1. Mar

   Het is geen kraakpand.
   Gebruikers hebben een gebruikersovereenkomst voor het pand afgesloten met de gemeente. Zij knappen het oude schoolgebouw op. Heet nu De Samenscholing.
   Er zit o.a. een fietsenwerkplaats, een houtwerkplaats en een metaalwerkplaats. Er is een oefenruimte voor bandjes, een gymzaal waar je kan boksen en kickboksen. Er is een anarchistische boekenwinkel Opstand, een zeefdrukkerij en een Weggeefwinkel Bea-Nix, en eetgelegenheid Water en Brood. Ook kan je bij de Voco, voedselcollectief, biologische producten kopen.

   1. Bosche draak

    Samengeraapt winkel van sinkel ding dus, zal net zo goed geen camera’s voeren.
    Dat hele jankverhaal blijft echter op losse schroeven staan…..

    1. Mar

     Tuurlijk. Het was gewoon een oefening van de parate eenheid van politie Haaglanden.

 18. Rud56

  Bosma kan wel eens heel dicht bij een waarheid zitten.
  En die waarheid is dat die zwartnekken met hun zwakzinnige aanhang de boel zelf in scene hebben gezet. Zodat ze zogenaamd slachtoffer zijn geworden van die boze blanke meerderheid. En indien het geval: het deug trapte er vol in!

 19. JohanDijk

  Ik ben ook eens gaan zoeken maar zie ook geen beelden van 60 man die staan te bedreigen…politiebeelden niets te zien. Alleen 2 foto’s van een deur en autoraam maar dat gebeurd wel vaker in achterbuurten. Ik dacht dat Bosma beetje uit zijn nek lulde maar KOZP neemt altijd alles op om te misbruiken maar nu hebben ze niets…… heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel vreemd.

  1. Original NL

   Ja zeeer vreemd!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.