‘De Nederlandse bevolking laat alles maar over zich heenkomen, we zijn doodziek in het hoofd!’

snapshot
Foto: KOZP-demonstranten demonsteren bij een Sint-intocht. Bron: Screenshot NTR.

Dat vroeg ik me af naar aanleiding van mijn presentatie voor cafeweltschmerz.nl naar aanleiding van mijn boek “Schaft ook Nederland zich af?”. Mijn stelling is dat een weerbare democratie staat en valt met een weerbare bevolking. Politici volharden immers in hun beleid. In het Nederlandse geval volharden ze in het kwaad.

Een weerbare bevolking is nodig voor zelfcorrectie. Het zorgt voor de checks & balances. De weinig weerbare bevolking gaat ten koste van democratie, rechtsstaat én vrijheid. Weerbaarheid is essentieel. Zo niet, dan treedt manipulatie, onderwerping en onvrijheid op op weg naar een totalitair stelsel.

Hannah Arendt (1936-1975) was een Joods Duits-Amerikaanse filosofe en politiek denker, die zich verdiepte in totalitaire politieke systemen. Zij wijt totalitarisme in Duitsland onder meer aan weerbaarheidstekort in een tijd van grote armoede in het land rond 1930. Ik constateer dat er nu juist een weerbaarheidstekort is door deze tijd van grote welvaart. In haar tijd ging de omslag snel naar het nazisme. Nu gaat het heel geleidelijk naar…? Hoi polloi merkt het amper, koest gehouden door een postmoderne elite, geïndoctrineerd door de lange mars door de instituties van Rudi Dutschke in de jaren zestig van de vorige eeuw. De neiging naar een politieke ommekeer doet zich telkens anders voor. Toen ging het snel en duidelijk herkenbaar. Nu gaat het langzaam en moeilijk herkenbaar, maar daarom zo verraderlijk. Dit vormt de kern van mijn boek “Schaft ook Nederland zich af?“.

Er zijn legio voorbeelden van wat er gebeurt als er te weinig weerbaarheid is: Noord-Korea, Nazi- Duitsland en Nederland in de Tweede Wereldsoorlog met Jodendeportaties, de Chinese overheersing van Tibet zijn afschrikwekkend voorbeelden. Aan de andere kant van het spectrum zien we hoe de jonge bevolking van Hong Kong zich dapper te weer stelt tegen de Chinese invloed. Daar heb ik alle bewondering voor. Hendrik van Randwijk (1909 –1966) was een Nederlandse verzetsman, journalist, schrijver en dichter. Op het Weteringplantsoen in Amsterdam staat van hem op een plaquette geschreven: “een volk dat voor tirannen zwicht, zal meer dan lijf en goed verliezen, dan dooft het licht”.

Hoe is de weerbaarheid van de Nederlandse bevolking nu? Naar mijn mening is het licht van de Nederlandse bevolking al aardig gedoofd. Want, we wilden niet: massa-immigratie, islamisering, tribalisatie , permanente omvolking  en marginalisering. Dat wilden we niet. We kregen het wel. Wat deden we? Niets! We wilden niet het Oekraine verdag, het Marakkesh verdrag, de Klimaatwet, meer Brussel. Dat wilden we niet. We kregen het wel. Wat deden we? Niets! We wilden wel minder liquidaties, minder berovingen, minder narcotica, minder Jodenhaat, minder homohaat, minder haatimams, minder salafisme en meer sociale cohesie. Dat wilden we wel. We kregen het niet. Wat deden we? Niets!

Mijn conclusie is dat de Nederlandse bevolking inert is. We laten alles maar over ons heenkomen. We zijn doodziek in het hoofd. Ik vroeg diverse Nederlanders in leidinggevende posities “wilt u méér of minder vluchtelingen? Velen zeiden: “We zijn empathisch, wij hebben het zo goed en zij zijn zo zielig, dus doe maar meer vluchtelingen, maar “not in my backyard”. En als ze dan wel in hun backyard dreigden te komen omdat er een pand leeg staat, kopen ze het snel op om asielzoekers te mijden in hun wijk. Dat is empathiewaan en hypocriet! Als ik daar feiten tegenover stel die aangeven wat er gebeurt met de sociale cohesie als er veel meer vluchtelingen tot ons komen, dan willen ze er niet aan: “het is niet waar”. Ik: “O nee? Lees de rapporten van WRR, SCP, CBS, Onderwijsraad en Ombudsman!”

Psychologen noemen dat het bevestigingsvooroordeel. Dit komt er op neer dat bij iets wat we als tricky kwalificeren ons de vraag stellen: wil ik het wel geloven? En als we dat niet willen: Moet ik het geloven? En als we dat niet moeten gaan we op zoek naar argumenten om het te kunnen verwerpen. Dit wordt ‘gemotiveerd redeneren genoemd, ‘motivated reasoning’.  Eén van de meest abjecte voorbeelden van gemotiveerd redeneren treffen we recent aan in De Volkskrant over de Zwarte Piet discussie. Als je dat leest dan weet je het echt: het licht is gedoofd.

Frits Bosch, auteur van “Schaft ook Nederland zich af?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

72 reacties

 1.   

  Inderdaad dit Nederland is een keiverrot land geworden.

  Een slappe lullen land.

  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland stort Nederland in een poel van ellende.

  Rutte is het slechtste wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  RUTTUP EN NEXIT.

  1.   

   Oh jee daar gaat hij weer. Emigreren man!

   1.   

    Oh jee daar gaat hij weer. Als jij betaalt hondekop

    1.   

     Ja kan ik er iets aan doen dat hij geen geld heeft. Had hij maar een beroep moeten leren!

  2.   

   @Jumping. Waarom moeten we dit dagelijks lezen! Waarom ga je niet werk zoeken,
   of een studie volgen? Of ben je te gestoord? Je bereikt helemaal niet met dit domme dagelijkse herhaalde bericht. Niemand heeft interesse in deze gedoe.

   1.   

    Denk je dat er iemand geïnteresseerd is in jouw geblaat, kruidenvrouwtje?

 2.   

  Een werkende democratie kan bestaan, de bal ligt bij de kiezer, nergens anders!
  Het electoraat dient enkel juiste keuze(s) te maken, nog beter zou een directe democratie zijn!

  1.   

   “Het beste argument tegen democratie is een conversatie van vijf minuten met de gemiddelde kiezer.”

   “Er wordt gezegd dat democratie de slechtste regeringsvorm is, met uitzondering van al die andere vormen die van tijd tot tijd zijn uitgeprobeerd.”

   – Winston Curchill

   1.   

    Zeg Bokkelul, wie is Curchill?

   2.   

    Typisch om links weer met zulke quotes te zien komen..

    En dan achteraf hilarisch genoeg roepen hoe jullie voorstanders van democratie zijn.. Dat ben je niet, enige moment dat jij dat bent is wanneer het balletje jou kant oprolt..

    Als het aan jou ligt veranderen we vandaag nog in het Nederlandse communistische republiek.

    1.   

     @Joshuak

     Wie is “jullie”?

 3.   

  We hebben te veel te verliezen. Hypotheken, huur, en geen middelen om zelfvoorzienend te zijn. Er zijn maar weinigen die meer dan 2 weken aan eten in de tuin/moestuin/hok hebben.

  Daarom blijft de meerderheid maar gedwee doen wat er van ze verwacht wordt door de overheid.

  1.   

   Neutral. Als het zo door gaat, dan valt er niets meer te verliezen , want dan is alles al verloren.
   Nederlanders zijn lui geworden . Heel wat anders dan de generatie van vlak na de oorlog en wat later. Ze leven niet zelf niet meer, ze laten zich leven en willen bij de groep horen.
   Hun vermaak is een knop indrukken en zitten of hangen op een stoel voor de TV. Het zijn net robotten.
   Wat er verder in Nederland gebeurd en wat voor gevolgen dat kan hebben, gaat aan ze voorbij.

   1.   

    We zijn al veel te veel vermengd met onwillig volk, dat maakt onze bevolking apathisch en tot weinig in staat om van zich af te bijten.

 4.   

  Frits Bosch meent namens ‘Het Nederlandsche Volk’ te spreken.
  In werkelijkheid spreekt hij namens een kleine minderheid.

  Mensen met historisch besef weten dat mensen die denken te weten wat ‘Das Volk’ denkt diep wantrouwen verdienen.

  1.   

   WB/
   “namens ‘Het Nederlandsche Volk’ te spreken”
   En jij spreekt namens je salafistische achterban?
   Dat neem ik althans aan, gezien ál jouw reaguursels!

  2.   

   Dat meen jij ook kwakkert.
   Jij spreekt voor iedereen en erger nog je denkt te moeten denken voor iedereen .
   Dusssssss , in welke positie denk.jij je te bevinden om dit te zeggen p*dootje?

  3.   

   De gemiddelde burger kan de links deugmensch echt wel inschatten stront-vlek.

   Ga nu maar rustig slapen , wij waken

  4.   

   Ped*otje wesley die zijn Nazi sympathieën maar niet kan onderdrukken is ook weer in de lucht, die meent anderen de maat te moeten nemen…

 5.   

  Leaether Strip – Civil disobedience – full version
  h**ps://www.youtube.com/watch?v=PRczskyqbfw
  .

 6.   

  Nl is al verloren, zelfs al jaren geleden wat het bekend dat de integratie een fiasco was en daarna zijn er nog een half miljoen van die gelukszoekers binnen gelaten.
  Tja, als ik zie hoe weinig mensen er Rechts stemmen hebben ze het zelf over hun afgeroepen. Alleen in hun visie kan het wel totdat die vrolijke jongens je vrouw en je hond verkrachten en jij erbij staat te roepen dat dit toch echt niet kan.
  Jammer voor de mensen die dit ook al decennia zagen aankomen maar ik zie hier ook geen aanslagen als protest, behalve uit Links fascistische bewegingen en natuurlijk van moslammetjes.
  Dus mensen, als je ook eens wat voor het goede doel wil doen heb ik wel tips.

  1.   

   Tip: voordat je jou inzet voor het verdedigen van Nederland, zou ik me eerst concentreren op het verdedigen van het correcte gebruik van de Nederlandse taal. Dan komt het stukken geloofwaardiger over.

   1.   

    Ach gossie toch. Je dacht laat ik maar wat schrijven want ik heb verder toch niets zinnigs te doen. En wat kabbelen over taalgebruik is belangrijker dan de ondergang van de westerse mens.
    Trol alert, wees welkom op mijn lijstje van niet te lezen reacties bij deze.

    1.   

     Als de ondergang van de westerse mens echt voor jou echt een probleem is, dan overtuig je mij alleen maar dat de ondergang van de westerse mens niet jouw probleem is.

   2.   

    Wetenschap bewijst: taalnazi’s zijn irritante moralistische idioten met onaangename persoonlijkheid.

 7.   

  In Nederland hebben de grote linkse bekken gewonnen. Gesteund door Hilversum en de Linkse Ministeries.

 8.   

  NL is niets meer of minder dan een sitting duck welke vervult van zelfhaat wacht op de volgende die hem kaal plukt of afschiet.
  Het referendum afgeschaft, uit angst voor de mening van de meerderheid worden we geregeerd door een minderheid.

 9.   

  Als binnen afzienbare tijd alle lidstaten door het EU wanbeleid, in een sociaal/economische crisis terecht zijn gekomen en massa’s in opstand komen, staat er plotseling een EU leger in gereedheid, om de autochtone oproerkraaiers, in het gareel te houden.
  Een leger bestaand uit overwegend soldaatjes met een migratieachtergrond!
  EU de Eurabische Unie heeft zijn missie volbracht, de totale omvolking!
  Dan leef ik toch véél en véél liever in een boreaal Europa, met een Nationaal Socialistisch blank leger dat de toon aangeeft, en de `mosniks’ de wacht aanzegt, inplaats van omgekeerd!

  1.   

   Tman schreef: “Dan leef ik toch véél en véél liever in een boreaal Europa, met een Nationaal Socialistisch blank leger dat de toon aangeeft, en de `mosniks’ de wacht aanzegt, inplaats van omgekeerd!”

   De huisneonazi ligt ons in over zijn wens voor een nationaal-socialistisch leger en een boreaal Europa.

   In gedachten ziet hij zichzelf hakkenklappend voorop lopen.

   1.   

    MB,
    Soldaatjes met een migratieachtergrond, dragen óók militaire laarzen!
    Dat is in álle legers, de standaard, marcheren!

    1.   

     claus/
     Soldaatjes met een migratieachtergrond zijn zelfs wreder en bloeddorstiger dan blanke soldaten, kijk maar naar Syrië, en de ISIS etc!

    2.   

     @claus

     Je hebt hier specifiek aangegeven dat je het bestaan van een nationaal-socialistisch leger voorstaat en in aanvulling een boreaal Europa.

     Dit is onversneden racisme. Je bent het spoor volledig bijster. Ga eens bij jezelf nadenken wat je eigenlijk bepleit.

   2.   

    Meriadoc….en u als vlaggendrager ernaast?

    1.   

     @Jv

     Nee, nee en nogmaals nee.

  2.   

   tman,
   ++++++

  3.   

   Ligt = licht.

   1.   

    Of praat je over jezelf en bedoel je dat je een nicht bent ?

    1.   

     Guus bedoelt dat hij een dwaal-licht is.

  4.   

   Brandende bok :
   Je bent een salafist, dat is inmiddels duidelijk

  5.   

   Tman ”

   “…Dan leef ik toch véél en véél liever in een boreaal Europa, met een Nationaal Socialistisch blank leger dat de toon aangeeft, en de `mosniks’ de wacht aanzegt, inplaats van omgekeerd!…”

   Hèhè :)
   Kiek ‘m goan, die Tman!

 10.   

  Helemaal juist.
  Het resultaat van 30 jaar indoctrinatie door het onderwijs en de daar opgeleide generatie.
  Kritisch denken en lezen is helaas overleden.

 11.   

  De volgende tekst is serieus bedoeld. Als het alleen uitdaagt tot een scheldpartij zou overwogen kunnen worden om niet te reageren. Dat scheelt ergernis. Alvast dank.

  Een boeiend betoog hierboven, zeker. Maar ik kan het met evenveel recht omdraaien. Want wie voelt zich door allerlei verschijnselen bedreigd en toont zich voortdurend slachtoffer? Wie roept braaf, maar ook alleen dat, dat die bedreigingen nu moeten ophouden, daartoe opgezweept door één van de leiders? Wie blijft pal achter die leider staan, hoewel die gedurende meer dan tien jaar niets heeft gepresteerd, geen enkele wet geaccepteerd heeft gekregen? Wie scheldt in de Tweede Kamer serieuze politici uit, net of net niet binnen de fatsoensgrenzen? Wie heeft een hele horde extreemrechtsen achter zich aanhollen, die zonder nadenken hun leider gelijk geven? Wie laat dus anderen de kastanjes uit het vuur halen, althans denkt dat die ander dat gaat doen, maar legt zich in feite neer bij de status quo? Wie is die inerte groep landgenoten, die ervoor zorgt, dat er niets gebeurt dat in de door hen onderschreven politieke programma’s staat?

  En kijk dan ook eens naar de actieve afdelingen met zich uit de naad werkende landgenoten van PvdA, SP, GL, D66, 50+, PvdD tot CU, CDA, VVD, SGP (van DENK weet ik dat niet). Wie wil bijdragen, ieder op zijn manier en naar zijn mogelijkheden aan een beter Nederland? Zijn zij inert als ze zich kunnen vinden in de politieke lijn die door hun partij is uitgestippeld? Of hebben ze bewust hun keuze gemaakt en doen ze vervolgens hun uiterste best om die in praktijk te brengen?

  Frits Bosch heeft een heel fatalistisch beeld van Nederland, waar hij het land geen dienst mee bewijst.

  1.   

   Het beeld van Frits Bosch is niet alleen fatalistisch maar ook akelig misleidend. Hij projecteert zijn bekrompen volksnationalistische wereldbeeld op wat hij voor de werkelijkheid aanziet.
   Bosch behoort tot een groepje (semi)intellectuelen die met termen als oikofobie, omvolking, cultuurmarxisme, islamisering en tribalisatie een fact free werkelijkheid bij elkaar fantaseren die geen of nauwelijks empirische grond heeft maar slechts in functie staat van een extreem rechtse politieke demagogie.

   Ik vind het zowel belachelijke als kwaadaardige onzin. De enige troost is dat hij suggereert namens ‘Het Volk’ te spreken maar in feite de gedachtenwereld van een marginale minderheidsgroep verwoordt. We hoeven dit soort dwaallichten niet serieus te nemen.

   1.   

    @Wesley Benbow
    “We hoeven dit soort dwaallichten niet serieus te nemen.”
    Maar dit type figuren zorgt er wel voor, dat de huidige situatie van grote polarisatie op z’n minst blijft bestaan en waarschijnlijk verder polariseert. En die aanhangers van hem, dus het inactieve deel van de Nederlandse kiezers (hun enige politieke activiteit van betekenis is stemmen), krijgen geen enkele steun bij het zelf ter hand nemen van veranderingen. Nederland bruist van politieke activiteit door vrijwel alle partijen op landelijk, provinciaal en gemeentelijk niveau. Maar zien we daar PVV en FvD initiatieven nemen? Frits Bosch probeert de oorzaak van veel ellende neer te leggen bij een duidelijke politieke groepering, maar dat is juist zijn eigen politieke kleur.

    1.   

     Proest .
     Zeggen onze dwaallichten die zelf iedere keer maar weer exact hetzelfde doen.

    2.   

     malle pietje hoeft zich geen zorgen te maken. Niemand maar dan ook werkelijk niemand neemt malle pietje of de stront-vlek serieus

    3.   

     Het niet serieus hoeven nemen van figuren als Bosch heeft wat mij betreft enerzijds betrekking op het feit dat hun waarheidsclaim geen solide grond heeft en anderzijds op hun zeer beperkte feitelijke politieke invloed.

     Ik ben het wel met je eens dat rechtspopulisten en dit soort nepdenkers veel podium nemen en krijgen en daarom er in slagen het publieke debat te verloederen. Dat is verontrustend.

     1.   

      rechtspopulisten hebben geen podium stront-vlek of heb ik een congres gemist van de NVU ?

      je gelieg en gedraai is zeker verontrustend stront-vlek. Het is het soort nepnieuws waar veelvuldig voor gewaarschuwd wordt tar-rel

    4.   

     Wauw!
     Met dit en wat u hier boven zette is het net als in die goede oude tijd.
     Het lijkt net als of u een oude redevoering van Honecker hebt gebruikt?
     Misschien een idee om bij binnenlandse zaken, waar van ik het vermoede krijg dat u daar nog wel eens op de koffie komt voor te stellen om sanatoria te bouwen net als in die goede oude DDR tijd?

     1.   

      Ps dit was voor piet.

  2.   

   Q….Frits Bosch heeft een heel fatalistisch beeld van Nederland, waar hij het land geen dienst mee bewijst…….
   Niet fatalistisch maar realistisch, jammer dat je het nog steeds niet wil/kan zien piet..was nu maar naar specsavers gegaan.
   Het moet u toch ook opgevallen zijn hoe nl in 50 jaar tijd radicaal is veranderd.
   In de jaren 60 was het nieuws toen er een zwarte voetballer in de eredivisie ging spelen, moet je nu eens kijken.
   De gigantische drukte door de steeds maar toenemende bevolking en er komt nog elke week een dorp met gelukzoekers bij.
   Dat we niet eens genoeg woonruimte hebben voor onze eigen kinderen maakt de politieke
   “deugers” niets uit.
   En of wij ons maar even willen aanpassen aan de achterlijke cultuur/ religie die de inwoners van dit “dorp” aanhangen.
   In de grote steden veranderen hele wijken in getto’s waar je als autochtone nl’er beter niet doorheen kan lopen.
   De miljarden die deze lieden ons kosten, mogen wij daarentegen wel even ophoesten..betalen en je bek houden vuile witte racist!
   Er blijft nog maar weinig over om echt trots op te zijn in dit land.

  3.   

   Zoals gebruikelijk legt Piet51 de schuld bij de door hem zo verfoeide PVV. Daarbij handig wegdraaiend van het feit dat het door Frits Bosch geschetste beeld van inertie en deugbevinden is veroorzaakt door de linkse partijen die hij zo aanbidt.

   Frits Bosch heeft natuurlijk volledig gelijk met zijn analyse en conclusie: Nederlanders zijn apathische robopaten geworden zonder vechtlust en geregeerd door angst.

   1.   

    @Rammstein en Original: Beter niet serieus op een trol met overduidelijke zware hersenaandoening ingaan.
    Malle Pietje zit hier alleen maar om te trollen. Steeds weer met het zelfde plak en knipwerk van hoax sites.

  4.   

   Malle Pietje51: Wie scheldt in de Tweede Kamer serieuze politici uit, net of net niet binnen de fatsoensgrenzen? Twee maal raden. Denk en Bij1. Wie wordt het meeste op het matje geroepen tijdens een debat? Is dat niet Kuzu? Dach ‘t wel, hé?

   1.   

    @miscimaniac
    Ze zou wel willen, onze Sylvana, maar ze zit niet in de Tweede Kamer.
    Wat betreft Kuzu, en ook Öztürk, moet ik je wel een beetje gelijk geven. Ik denk alleen niet dat ze de PVV overtreffen, maar die zijn dan ook veel groter.

 12.   

  Het lijkt er inderdaad steeds meer op dat het Nederlandse volk de moed al heel lang geleden opgegeven heeft. Men die echt helemaal niets tegen de vele misstanden die het ultra linkse partijkartel veroorzaakt.
  Ja, met een paar duizend man naar het Malieveld en met een paar honderd naar een provinciehuis.
  Dat zet echt geen zoden aan de dijk. Net als de protesten in Hong Kong.
  Zolang de elite en hun marionetten, die zichzelf politici noemen, niet persoonlijk in gevaar komen en ze de corrupte politie hun vuile werk op kunnen laten knappen zal er niets gaan veranderen.
  Mensen moeten wakker worden en in gaan zien dat we die elite en hun marionetten persoonlijk aan moeten pakken. Pas dan zal de narigheid over gaan.

 13.   

  Ik adviseer iedereen onderstaande YouTube te bekijken. Zoveel warrig gebabbel van de borreltafel is zelden te bewonderen.

  ht*ps://youtu.be/J2NqBv-B8Ns

 14.   

  Ik ben jaren geleden al geëmigreerd. Nu ik dit op afstand allemaal lees dan denk ik wel eens….. de beslissing was toen goed. Niet dat dit de reden was voor de emigratie, maar het is nu wel een deel van mijn beleving.

  1.   

   @HenkopKreta
   Ik denk ook, dat je gelijk hebt gehad met je beslissing. Griekenland is inderdaad een veel beter samenleving, eerlijker, socialer, in ieder geval geen corruptie, geld verdienen is er veel eenvoudiger, een baantje regelen geen enkel probleem en de vooruitzichten zijn ook geweldig. Het enige nadeel is eigenlijk het klimaat: altijd dat zonnetje. Je zou terugverlangen naar de echte Nederlandse herfst.

  2.   

   Je bent niet de enige reaguurder hier, Henk, die vanuit het buitenland het land van herkomst belastert.

   Noem het een moderne vorm van landverraad.

   1.   

    Zei de landverrader.

   2.   

    wat zeg je stront-vlek ? dat Henk niet bereikbaar is voor jouw NSB praktijken ?

    tja doet pijn he ? hopelijk ondragelijk tar-rel

   3.   

    Kabouter Wesley draait voor de zoveelste maal zijn grijsgedraaide plaat af. Je bent niet alleen een beetje dom Wes, maar ook erg zielig. Ik adviseer je om er maar mee te stoppen, je telt niet meer mee.

 15.   

  Ik ben het niet eens dat Nederlanders te lui zijn. We zijn te tolerant geweest. En hebben teveel vertrouwd op de leugenaars in Den haag. En dat verandert.
  Vergeet niet dat het verzet tegen de Duitse overheersing in Nederland begon.

 16.   

  Die apathie komt voort dat we gehersenspoeld worden door de regering die o.a op de NPO zorgt voor voldoende vermaak , en linkse programma’s vertoond,waarin hun beleid met een glimlach wordt gebracht. Deden de Romeinen ook zo…brood en spelen houden het volk rustig…wisten ze. Totdat het ‘volk’ het aan den lijve ging ondervinden dat het helemaal niet zo best was, en uiteindelijk de opstand begon tegen de machthebbers.
  Zal zich gaan herhalen…..kwestie van tijd…!

 17.   

  “De Nederlandse bevolking laat alles maar over zich heenkomen, we zijn doodziek in het hoofd!”

  De Nederlandse bevolking gaat er van uit beschermd te worden door de regering, er staat me zoiets bij dat wij dat al eerder verteld hebben gekregen, iets met gaat u rustig slapen want de regering waakt of zo.

 18.   

  Wat de grote lijnen betreft ben ik het met de redacteur eens. Maar sommige voorbeelden, die hij noemt, kloppen niet en ik weet daar wel de oorzaak van. Namelijk dat sommige groepen, die dus onvrijheid moeten ondergaan zelf de oorzaak waren van rigoureus ingrijpen door hun overweldigers. Die overweldigers hadden namelijk zelf al eeuwenlang te duchten. Zo de Chinezen van de Tibetanen. Nooit over gehoord natuurlijk maar ja, die Tibetanen waren eeuwenlang als heersers heel wreed tegenover andere bevolking. De Chinezen wisten ze uiteindelijk te onderwerpen. Het valt daarom niet te verwachten dat de Chinezen de controle niet in eigen hand houden.

 19.   

  “Psychologen noemen dat het bevestigingsvooroordeel. Dit komt er op neer dat bij iets wat we als tricky kwalificeren ons de vraag stellen: wil ik het wel geloven? En als we dat niet willen: Moet ik het geloven? En als we dat niet moeten gaan we op zoek naar argumenten om het te kunnen verwerpen. Dit wordt ‘gemotiveerd redeneren genoemd, ‘motivated reasoning’. ”

  Dit fenomeen is dagelijks te bezichtigen op DDS. De trollen doen bijna niet anders.

 20.   

  “Hoe is de weerbaarheid van de Nederlandse bevolking nu? Naar mijn mening is het licht van de Nederlandse bevolking al aardig gedoofd.”

  Dit fenomeen doet zich in heel West-Europa voor en dat is natuurlijk geen toeval. Het is een combinatie van factoren:

  1) Individualisering. De samenleving hangt als los zand aan elkaar. Hoe kan je dan nog een vuist maken tegen een politieke elite die overduidelijk schijt heeft aan het eigen volk?

  2) Welvaart. Zolang de buikjes goed zijn gevuld blijft de burger in z’n stoel. Dat was zelfs tijdens het ancien regime het geval. De Franse revolutie brak pas uit nadat er een hongersnood was ontstaan.

  3) Indoctrinatie. Elke dictatuur past dit toe. Hoewel er in West-Europa geen dictaturen zijn is er toch sprake van schandalige indoctrinatie via onderwijs en media en dat al sedert de jaren 70. Sinds die tijd heeft links steeds meer buitenparlementaire macht gekregen (lange mars door de instituties) en die rücksichtslos ingezet ten eigen bate.

  4) Intimidatie. Tegenstanders van onder andere de massa-immigratie en de islam zijn (ook al sedert de jaren 70) stelselmatig gedemoniseerd en weggezet als racist met als gevolg dat er nooit een maatschappelijke discussie van de grond kwam.

  Punt 3 en 4 zijn typisch links omdat links in de grond geen democratische maar een totalitaire mentaliteit heeft. Ze baseren dat op vermeende morele superioriteit maar in werkelijkheid zijn het fascisten achter het mombakkes van zogenaamde empathie en sociale rechtvaardigheid.

 21.   

  Jullie blijven hangen in je zwartepiet en anti-islam geneuzel.
  FvD en PVV is goed voor 15% van het electoraat.
  De rest van NL, de resterende 85%, gaat verder:

  “… okt ’19: De Nederlandse economie is de best presterende van Europa. Op de prestigieuze ranglijst van het World Economic Forum stijgt ons land van plek zes naar vier en passeert daarmee Zwitserland en Duitsland…”

  Ga ook eens je best doen in plaats te mekkeren over bijzaken.

  1.   

   “De Nederlandse economie is de best presterende van Europa”

   En waar zien we dit in terug? niet in mijn portomoney, niet in verlaging van belastingen/btw/zorgpremie/verzekeringspremies, het oplossen van het huizentekort.
   Die 85% waar jij het over hebt, staat voorover gebukt laat zich vrijwillig naaien met de kop nog dieper in het zand, stelletje dwazen…

 22.   

  “massa-immigratie, islamisering, tribalisatie , permanente omvolking en marginalisering.”

  De schrijver van dit stukje laat zich doodsbang maken door lepe populisten.

  De historische parallellen die hij ziet zijn ronduit bespottelijk.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!