Internationale mannendag! Ruim 85% van het aantal daklozen is man en 76% van de zelfmoorden

Geen categorienov 19 2019, 18:00
Wanneer we het onderzoek van Intermediair van vanmiddag erbij pakken dan zien we dat mannen iets meer verdienen dan vrouwen, maar als we kijken naar de cijfers van 'het echte leed' dan zien we dat mannen oververtegenwoordigd zijn. Op Internationale Mannendag is het daarom goed eens stil te staan bij de statistieken: ruim 76% van de zelfmoorden wordt door een man ondernomen en ruim 85% van de daklozen is mannelijk.
Als het dus gaat om de echte vervelende zaken in het leven zoals zelfdoding en dakloosheid, dan zien we dus dat mannen oververtegenwoordigd zijn in die statistieken.
Als we kijken naar de bovenstaande niet-gevalideerde statistieken dan zien we een herkenbaar beeld. Het aantal daklozen is meestal mannelijk, de daders en slachtoffers van geweldmisdrijven zijn vrijwel altijd mannelijk en zelfmoorden worden ook meestal door mannen gepleegd. Aangezien er geen bron wordt aangehaald moet u het met een korreltje zout nemen, maar deze patronen zijn ook gewoon in uw eigen stad waar te nemen. Kijk maar eens op straat!
Zelfs qua huiselijk geweld doen de mannen het niet veel beter dan de vrouwen en blijkt ruim 40% van de mannen te worden mishandeld door een huisgenoot. Als ik mijn eigen ervaring even mag delen kan ik u mededelen dat ik nog nooit ben geslagen door een man, maar wel door een vrouw. En hard!
Maar gelukkig zijn de mannen geen losers. De mannen klagen hier niet over. Ze doen gewoon hun ding in stilte. En soms, heel soms laten ze even van zich horen. Zoals vandaag.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten