Intocht Den Haag loopt achter op schema – Stad met honderden pro-Zwarte Piet-posters beplakt

Daar gaan we dan! Den Haag is vrijdagnacht met honderden posters beplakt waarop de beeltenis van Zwarte Piet is te zien. Pro-Zwarte Piet-demonstranten hebben een behoorlijke actie op touw weten te zetten, zo erg zelfs dat de intocht achter op schema dreigt te lopen!

Peter Boelhouwer, organisator van de Haagse intocht, is ‘niet blij’. De actie heeft ervoor gezorgd dat de intocht achter op schema dreigt te lopen, want ondernemers moeten nu de boel opruimen. Er is zelfs een schoonmaakbedrijf door de organisatie in dienst genomen om mee te helpen opruimen.

Op zich is het natuurlijk wel een mooie manier om aandacht te vragen voor Zwarte Piet, maar in de praktijk blijkt dat toch tegen te vallen. De posters hebben namelijk de beeltenis van Kick Out Zwarte Piet-leider Jerry Afriyie als Zwarte Piet (genaamd ‘Zeurpiet’).

Knipsel

Als er nou een wat neutralere pro-Zwarte Piet poster was gebruikt, was het misschien niet zo’n probleem geweest. Maar dit soort bewerkingen spelen KOZP en vergelijkbare activisten natuurlijk feilloos in de hand. ‘Zie je wel dat het racistisch is!’ Ik hoor het ze al zeggen.

Ik ben benieuwd of we nog meer van dit soort fratsen zullen gaan tegenkomen vandaag. Vast wel. Het begint mensen van beide kampen steeds meer de keel uit te hangen volgens mij. Dan is het een kwestie van tijd voor de boel escaleert, want men zoekt de grens steeds meer op.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

68 reacties

 1. Response

  ‘Het begint mensen van beide kampen steeds meer de keel uit te hangen volgens mij.’

  Nee, het begint een hele grote meerderheid van de bevolking de keel uit te hangen dat een hele kleine klaplopende AFA-gerelateerde gesubsidieerde minderheid van de bevolking een mening bij die grote meerderheid door de strot wil duwen en een kinderfeest wil verpesten onder het mom van racisme. En dat moet een keer stoppen.

  1. Klaas de Witt

   Wel op blijven letten sufferd. Die zwarte Piet van jou is aan het verdwijnen. Daar dragen de racisten inmiddels heel aardig aan bij met dat kut gedrag van ze. KOZP wint terrein bij de weldenkende autochtone Nederlanders. En domme boertjes mogen in hun domme dorpjes best voor nikker pietje blijven spelen. 0 fux man.

   1. Isengrijn

    Kutgedrag.

   2. Wesley Benbow

    KOPZ wint niet zoveel terrein, daar hebben de meeste Nederlanders wel genoeg van.
    Wel wint de opvatting terrein dat Zwarte Piet echt niet meer kan.

   3. Rammstein

    Je volgt de feiten niet, Klaas de Witt. Een onderzoek van EenVandaag onder ruim 75.000 mensen wees uit dat de pro-ZwartePieters het afgelopen jaar met 3% zijn toegenomen tot in totaal 71% van de bevolking.

    Je lult dus uit je blanke nek.

   4. Jv

    Klaas; je doet je achternaam teveel eraan.
    Dat KOZP, oppakken, in container en dumpen!

 2. Cootje

  Mooie foto duidelijk de contouren van het negatieve zwarte op de voorgrond

 3. Wesley Benbow

  Wees maar gerust mijn kind.
  Ik ben een goede vrind.
  Want al ben ik zwart als roet,
  ‘k Meen het toch goed

  1. Limburgse Separatist

   Toch vertrouw ik je voor geen meter.

 4. Cootje

  In de tijd van Jan maat was Den Haag niet zo zwart en wit Jan maat zei altijd vol is vol en nu zeggen ze de maat is vol. Zwa(rt)k zinnige discussie van vreemdgangers op een oer-Hollands feest

  1. Watcher

   Ja ja, die Janmaat dat was mij er eentje.

   Het Tweede-Kamerlid H. Janmaat van de Centrumdemocraten vindt dat minister Hirsch Ballin (justitie) moet aftreden. “Dat joden als nomaden trekken wil ik ze niet kwalijk nemen, maar openbare functies mogen ze dan niet bekleden.”

   1. Wesley Benbow

    Janmaat wordt hier door veel reaguurders als een historische ziener beschouwd.

   2. Isengrijn

    Cootje snapt er niets meer van. Hij was er heilig van overtuigd dat deze persoon Jan Maat heette.

   3. Seneca

    @watcher
    wat mankeert er aan deze uitspraak? bizar dat jij als persoon, met een als zodanig bekend sterk anti joodse gevoelens en denken, het voor Joden denkt op te moeten nemen. overigens wat is er voor joods aan Hirsch Ballin? diens vader was Jood en het politieke dwaallicht dat onder de naam Hirsch Ballin bekend staat heeft, heeft niets met Joden te maken. integendeel, de man is een lid van het cda, moet ik nog meer zeggen? overigens wat zijn de positieve zaken die de zgn. joodse ‘bestuurders’ op hun conto kunnen schrijven? neem Asscher, Job Cohen en deze Hirsch Ballin. overal waar zij geweest zijn hebben zij een afgrijselijke bende achtergelaten. en neen, ik ben niet anti joods, integendeel maar dat weerhoudt mij niet om de waarheid (in mijn optiek) over dit brandhout te zeggen.

    1. Wesley Benbow

     Ik begrip dat Seneca met Janmaat van mening is dat Joden geen openbare functies mogen bekleden.

     Bedenkelijk.

 5. Vlaswiek

  KOZP – Koester Onze Zwarte Piet

  1. Original NL

   KOZPH…
   KICK OUT ZWARTE PIET HATERS!!

  2. Original NL

   Mooi Vlaswiek!!
   ++++

 6. Wesley Benbow

  Zo werd het pro-Piet geweld steeds gewelddadiger.

  ht*ps://www.volkskrant.nl/a-bd07c121

  1. Isengrijn

   Nou Wesley,
   Dit een van de meest eenzijdige stukjes die ik de afgelopen week heb gelezen. Als jij dit werkelijk serieus neemt moet je jezelf toch even achter je oren krabben.

   1. Wesley Benbow

    Het stukje beschrijft ondermeer feitelijk dat pro-Pieters niet zelden ook extreem-rechtse en racistische ideeën hebben.
    Dit blog is daarvan een pijnlijke illustratie.

    1. Isengrijn

     Welnee, Wesley.
     Hassan Bahara en Nadia Ezzeroili spelen in op hun eigen gevoel in hun eigen bubbel. Zij zien alleen maar extreem-rechts, onbegrip, kommer en kwel.
     Terwijl de grote meerderheid van voorstanders juist uit gewone gezinnen bestaat die niets met extreem-rechts hebben en zelfs nog nooit van Identitair Verzet gehoord hebben.
     En wat extreme pro-pieters en KOZP’ers allebei niet meer zien door hun rode waas zijn júist dié gezinnen.
     Het feit dat jij aan de kant staat van KOZP moet eigenlijk al genoeg zeggen, toch? Jij bent nu in het principe geen haar beter dan, laten we zeggen, Edwin Wagensveld.

     1. Kim Verlouw

      Correct.

     2. Wesley Benbow

      Het zou die ‘gewone gezinnen’ aan het denken kunnen zetten dat het fanatieke verzet tegen de afschaffing van het racistische symbool Zwarte Piet wordt aangevoerd door bruine groeperingen zoals MVU en Pegida.

     3. Wesley Benbow

      MVU = NVU

     4. Isengrijn

      Nee, Wesley.
      Gewone gezinnen zien alleen maar dat er iets “traditioneels” kapot gemaakt wordt door een klein groepje losgeslagen schreeuwers. Dat er rechtse bewegingen in actie komen zien zij, de gewone gezinnen, als oorzaak en gevolg.

      Door het zinnetje “het racistische symbool Zwarte Piet” schiet je jezelf in je voet. Want het is helemaal geen racistisch symbool, het is alleen racistisch omdat je dat zelf wilt. Een hakenkruis is een racistisch symbool. Zwarte piet is een clown.

     5. Wesley Benbow

      Zwarte Piet wordt een groot aantal Nederlanders als racistisch ervaren, Isengrijn. Dat is een feit waar we rekening mee kunnen houden en dat is volgens mij een kleine moeite en een teken van beschaving.

     6. Isengrijn

      Wesley Bendow:

      “…Zwarte Piet wordt een groot aantal Nederlanders als racistisch ervaren, Isengrijn…”

      Alleen maar in het westen des lands misschien. Het is zelfs een klein deel.
      Het zijn zelfs zwarte mensen, die in jouw ogen juist voorstander van KOZP zouden moeten zijn, die als groep vele malen groter is als tegenstander van KOZP. Het kan ze niets schelen, maar ook zij zijn die schreeuwende sneeuwvlokjes meer dan zat.

      Ik ken overigens in mijn familie, collega’s, vrienden en kennissenkring niemand, maar dan ook echt niemand, die tegen zwarte Piet is.

     7. Rechtsaf

      “Want het is helemaal geen racistisch symbool,”

      Ik ben het met je eens, het wordt door racisten racistisch gemaakt..

     8. Rechtsaf

      “Zwarte Piet wordt door een groot aantal Nederlanders als racistisch ervaren”

      Helemaal niet, het is een zeer kleine minderheid die zoiets denkt, en die minderheid wil ten koste van Nederland haar zin doordrijven ipv zich aan te passen, maar ja jij Nedermoslim en infantiele Nederland hatende islamknuffelaar weet niet beter

     9. Vlaswiek

      “Ik ben het met je eens, het wordt door racisten racistisch gemaakt…”

      Ik nodig de bezwaarmakers altijd uit om hun smoel te houden. Als dat niet lukt nodig ik ze uit om op te rotten naar een land waar ze geen Sinterklaas vieren. Helaas voor de gekwetsten bestaat in dat soort landen vaak wel een vorm van islamitische slavernij, gek genoeg hoor je ze daar helemaal nooit over.

      Opgedonderd!

  2. ikweetwatikwil

   Als ik het goed begrijp Wesley mogen de anti Zwarte Pieten alleen maar geweld gebruiken . Per slot begonnen zij er mee om anti te zijn en geweld te gebruiken. Zij begonnen een kinderfeest te verpesten om hun zin te krijgen . Het gaat niet om slaven , het gaat om hun zin te krijgen. Geen enkel kind heeft ooit aan slaven gedacht. Zwarte Piet is de vrolijke noot .
   Heb ooit van een getinte BNer gelezen , dat hij zijn kinderen opstookte om op school te vertellen aan de andere kinderen dat Sinterklaas niet bestond. Hoe kinderachtig kun je als “volwassen” persoon zijn.

   1. Wesley Benbow

    Het geweld komt altijd van pro-Pieters, ikweetwatikwil.

    1. ikweetwatikwil

     Nadat anti pieten begonnen zijn. Rechtstreekse antwoorden geef je nooit.

    2. Scheve Tinus

     Precies!!

     Daarom zijn er ook al 3 anti Pieters preventief nog voor de intocht plaatsvindt opgepakt.

     SUKKEL!!

     1. Top

      Niet reageren op de blaaskaak. Het heeft geen nut. Vergeet niet u betaald hem elke maand opnieuw!

   2. Wesley Benbow

    “Als ik het goed begrijp Wesley mogen de anti Zwarte Pieten alleen maar geweld gebruiken ”

    Nee, dat begrijp je helemaal verkeerd, ik veroordeel elk geweld. Ik wijs er wel op dat KOPZ zich daar niet schuldig aan maakt en pro-Pieters aan de lopende band.

 7. J.Rademaker

  Men had ze ook kunnen laten hangen, opruimen waarom.

  1. Vlaswiek

   “Men had ze ook kunnen laten hangen…”

   Ja maar in Den Haag wonen nogal wat politiek correcten, daarom.

 8. musicmaniac

  De Fred. ofwel de Frederik Hendriklaan. Een mooie winkelstraat gelegen in het dure Statenkwartier. Een straat met status voor iedere Scheveninger en Hagenaar. Een wijk waar de beter gesitueerde wonen, die nog extreem-links, nog extreem-rechts zijn. Een wijk waar iedereen elkaar respecteert en waar ook homo’s, lesbiennes et cetera in veiligheid en rust kunnen wonen. Waar geen gezeur is over discriminatie en roetveeg pieten. Waar sinterklaas en zwarte piet welkom is. Van welk andere wijk kan je dat nu nog zeggen?

  1. Vlaswiek

   @musicmaniac: Het zijn de laatste stuiptrekkingen van links, ze hebben verloren en Rutte gaat dat bewijzen!

   1. Blitzkrieg

    Vlaswiek : Rutte gaat verliezen maar eerst nog even dat 7 gangen diner inclusief amuse, en daarna als Rutte echt geen zetels meer over heeft en het hele land Gallisch ziek is eindelijk verkiezingen. Hoe groter de vernedering hoe beter!

   2. Original NL

    Rutte bewijst het elke dag weer Vlaswiek!!

  2. Wesley Benbow

   ” Een wijk waar de beter gesitueerde wonen, die nog extreem-links, nog extreem-rechts zijn.”

   🙂

   1. musicmaniac

    Ja tar-rel, ik ken de wijk maar al te goed. Dat kunnen we van jou niet zeggen op je kamertje driehoog achter in Amsterdam. Als je niets zinnigs weet te verzinnen, moet je je smoel houden.

 9. Original NL

  Leuke aktie die posters..geweldloos en netjes!! Hulde voor de plakkers!!!

  1. Wesley Benbow

   Gelukkig zijn de vieze posters inmiddels, op kosten van de belastingbetaler, weer verwijderd.

   1. Rechtsaf

    wesley flikker jij eens op

  2. Original NL

   En mochten deze posters worden verwijderd…plakken we gewoon weer nieuwe!!

   1. Blitzkrieg

    Original NL : En weer en weer en weer, net zolang tot ze blijven hangen.

 10. Heinrich

  Het is een zinloze strijd van KOZP, Nederland wilt de gitzwarte piet behouden!
  Ze kunnen indien de verveling wederom toeslaat, de strijd misschien voortzetten in Suriname of zo!

 11. Jack Flash

  Heinrich@Ze zoeken Nederland niet voor niets uit met al die subsiediepotjes.
  In Suriname hoeven ze niet aan te komen.

 12. fusilier

  En als het sinterklaas feest voorbij is, begint het gezeik weer van voren af aan over het vuurwerk.

 13. Heras

  Na jarenlang gezeur van kopz, bij1 en antifa, de linkse partijen, was dit soort acties te verwachten. We weten niet hoe het zal uitpakken maar inmiddels heeft iedereen zn standpunt wel ingenomen. Ook de overheid weet steeds beter dat het niet zomaar regels kan opstellen tegen de meerderheid in.

  1. Wesley Benbow

   Den Haag is de laatste grote stad waar die achterlijke Zwarte Piet dit jaar nog is toegestaan. Volgend jaar in Den Haag alleen nog roetveegpieten.

   Culturele veranderingen vergen een paar jaar.

   1. Dwight Tralee

    @Wesley, ….Het dragen van een bromfiets werd ook verplicht gesteld en is nu volkomen geaccepteerd. Uiteindelijk komt het inzicht. As times goes by

    1. Original NL

     Tralalie tralala….het dragen van een bromfiets laat ik aan mijn zwarte slaaf over!

 14. Jack Flash

  Fusilier@ Nee hoor. Eerst Kerstmis nog.
  Daar is ook al gezeik over.

  1. Wesley Benbow

   Welk gezeik dan, Jack?

   1. Timber

    Kerstman is te wit!

  2. Lex

   Inderdaad straks is de kerstman en zijn hulpen aan de beurt.

   Wat voor cultuur en tradities hebben we nog meer o ja het paasfeest.

   Dus ze kunnen nog genoeg van onze cultuur en tradities slopen.

   Maaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaar dan krijgen we wel als tegen prestatie het Suikerfeest er voor terug.

   Echt hoor het gaat gebeuren als het niet word verankerd in de wet.

   1. Rechtsaf

    Tenzij Nederlanders tegengas gaan geven natuurlijk, dus kom maar op…

 15. Bolkestein

  Niks mis met die posters en niks mis met Zwarte Pieten. Niemand onder kinderen en hun ouders die daar last van zullen hebben op de looproute van Sinterklaas. Figuren van KOZP, De Grauwe Eeuw daarentegen kunnen op zulke dagen niet ver genoeg buiten bereik van kinderen gehouden worden.

 16. Timber

  Het is de schuld van de politiek. Ze hadden jaren geleden de tradities in een wet moeten vast leggen. Was er geen gezeur!

 17. Original NL

  Hans Janmaat was een historische ziener.
  Alles wat Hij voorspelde is uitgekomen en nog steeds aan het voortwoekeren!!
  Hij zal ongetwijfeld over enige jaren het standbeeld en de waardering gaan krijgen die hij verdient!
  Een echte Nederlandse nationalist dus trots op zijn afkomst!!

 18. Jack Flash

  Original@.Het is zelfs erger geworden dan ik in die tijd toen dacht.

 19. Lex

  Prima actie, tja waarom nu juist een foto van die brulaap. Dat is alleen maar kolen op de molen van dat tuig.

  Dit gaat volledig uit de hand lopen tot nu toe zijn er nog geen vecht partijen geweest maar als de climax nog hoger oploopt dan zou het zo maar eens kunnen.

  Elders is de wereldwijd lachen ze zich rot om deze in hun ogen belachelijke ontwikkeling. Gekke Nederlanders noemen ze ons.

  De echte Nederlanders waaronder ik ergeren zich mateloos aan deze ontwikkeling en terecht.

  Hoe hoe lang gaat het verpesten van het sinterklaasfeest nog door?

  Wanneer word die belachelijke actiegroep “Kick Out Zwarte Piet” die winkeliers bedreigen om het sinterklaasfeest niet te steunen verboden?

  Tijd dat er een echte grote actie gaat komen voor het behoud van dit eeuwenoude kinderfeest “met zwartepiet”

  Verdomme waarom pikken we dit allemaal.

 20. Jack Flash

  Nou ja,wat je kan verwachten met dit linkse
  gezeik is dat eerstdaags een of andere dronken leipo op tilt slaat en een “heavy actie” onderneemt.
  Dan krijgt het de sticker opgeplakt van “extreem rechts” en dan hebben de linkse trollen hier hun zin en zullen dan weer smilies sturen en erop geilen dat ze gelijk hebben gekregen.
  De oorzaak zullen ze tot bloedens toe blijven ontkennen.
  De reden waarom ik nooit op ze reageer.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.