Jonge criminelen haalden ruim een ton binnen met naaktfoto-chantage

Een groep jongeren tussen de 15 en 18 jaar heeft door middel van afpersing met naaktbeelden ruim honderdduizend euro op weten te strijken. De in Leiden (en omgeving) woonachtige jongeren zijn door de politie opgepakt.

Dat is even lekker cashen zeg! Gezellig met je vrienden een beetje social media afstruinen terwijl je je voordoet als meisje. Want met die dickpic-epidemie van tegenwoordig valt natuurlijk ook grof geld te verdienen. Via Instagram en Snapchat legden de knaapjes contact met hun prooi. Die kregen ze zover om naaktfoto’s te sturen en daarna dreigden ze met het openbaar maken van die foto’s, tenzij er zou worden betaald. Easy money.

En slachtoffers die betaalden werden gewoon onder druk gezet om nog meer te betalen. Had je maar niet zo achterlijk moeten zijn om je pik de ether in te sturen.

Volgens de politie zat de organisatie behoorlijk strak in elkaar. Er was een taakverdeling gemaakt van nep-accountbeheer en druk uitoefenen op sociale contacten van het slachtoffer, tot het beheren van bankrekeningen. En dat is volgens mij ook waar het mis is gegaan bij deze jongens, ze chanteerden namelijk door het sturen van een Tikkie.

Het frappante aan dit alles is dat veruit de meeste slachtoffers (en bewust doelwit) jongens zijn. Het beeld van het onzekere meisje, dat met dagenlange chatsessies overgehaald moet worden om naaktfoto’s te sturen, is niet meer.

Misschien is dit dan nu het keerpunt van die belachelijke trend van dickpics. Volgens mij heeft zo’n foto sturen überhaupt nog nooit het gewenste resultaat opgeleverd. Aan de andere kant zal een vrouw het ook niet snel toegeven als een dickpic wél zou hebben gewerkt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. Bosche draak

  Nogal een lulverhaal

  1. Sergeant Monty

   Klopt.
   Zolang de daders niet bekend zijn kunnen we hier natuurlijk geen oordeel over hebben.

   1. Bosche draak

    Nee kwibus, het onderwerp gaat over piemelfoto’s
    Dat maakt dit een letterlijk lulverhaal
    Iets met een klok en een klepel?

 2. Tman

  Europa barst van de minderbegaafde jongens en meisjes, die enkel gefocust zijn op s*ksualiteit,kleding en dure smartphones.
  Degeneratie van de volkeren?
  Ik denk het wel!

  1. Veteraan

   @ Tman
   Ja en de barbaren staan niet meer voor de poort maar wonen hier al.
   Zo is het Romeinse rijk ook naar zijn kloten gegaan, degeneratie tot en met het aanstellen van barbaren op hoge posten.
   Zeg maar een soort Denk die het voor het zeggen krijgt.
   Tja, dan houdt het toch snel op met civilisatie.

 3. Veteraan

  Trouwens 80 % kans dat dit een Marokkaan of zo was. De loverboys zijn ook altijd Marokkaan, Antilliaan o.i.d.. Iets met veel inteelt zeg maar.
  Iedereen weet dit maar ja…..

 4. Jumping

  Inderdaad, Nederland moet Joop den Uyl dankbaar zijn, dat hij als Minister van Economische zaken, uit Turkije en Marokko al die Opa’s en Oma’s naar Nederland heeft gehaald.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.