‘Radicalere’ lerarenbond krijgt steeds meer steun en leden! Leraren zijn tegen akkoord met minister Slob

De teleurstelling binnen de onderwijswereld is voelbaar. De grote onderwijsbonden hebben vrijdag een akkoord gesloten met minister Slob. Slob stelde 460 miljoen euro beschikbaar als de bonden de oproep voor het staken in het primair en voortgezet onderwijs zouden intrekken. De bonden gaven toe, maar één lerarenbond was hier op tegen. De Leraren in Actie (LIA) zagen hun ledenaantal hierdoor flink groeien dit weekend. 

De lerarenbond wordt als ‘radicaler’ gezien omdat zij wel blijven oproepen tot staking. Zij zien de deal van Slob niet meer dan een ‘noodpakket’; de grote problemen zoals de structurele lerarentekort wordt hiermee niet opgelost. Door de dwarse houding van LIA kunnen ze op veel sympathie rekenen van leden van andere – en vele malen grotere – lerarenbonden. Veel leraren zijn het met ze eens dat dit niet meer is dan een noodpakket om de mensen tijdelijk weer tevreden te krijgen.

Veel leraren zijn blij met het akkoord van Slob, dat moge duidelijk zijn. Keer op keer komt de overheid met een klein beetje geld om het gros van de leraren te spekken voor een paar jaar. Terwijl de problemen in het onderwijs zich maar blijven opstapelen. Het is goed om te zien dat er tenminste één bond voet bij stuk houdt. Vanwege hun stugge gedrag zagen zij dan ook een forse ledenstijging dit weekend, het werkveld kan de bond wel waarderen gelukkig!

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. jan1

  Gelukkig word er niet gesproken over de onnatuurlijke groei van het aantal kinderen hier in het land.
  Want anders kon dit ook nog wel eens in het debat getrokken worden?
  Gelukkig word dit door de onderwijzers niet zo gezien.

  1. Joop Klepzeikert

   Zonder allochtuig was er nu ook geen lerarentekort, geen huizentekort, geen teveel aan CO2 en stikstof uitstoot en waren er ruim 100 miljard minder kosten voor inboergering, oetkeringen, soepsidies, zorg, onderwijs en politie en justitie inzet.

 2. Watcher

  Protesterende boeren – – ok
  Protesterend bouwvakkers — ok
  Protesteren linkse leraren — ?

 3. Agios

  De regering is als een ouderwetse binnenband. Honderden keren geplakt, maar aan een nieuwe wordt niet gedacht.

  1. Vlaswiek

   @Agios: Jij doelt op het partijkartel die zichzelf bij iedere volgende verkiezing veroordelen tot elkaar zonder dat ze de noodzakelijke democratische vernieuwingen doorvoeren. Vernieuwingen zoals bindende referendums.

   Ja als je geen vernieuwing wil moet je op VVD, CDA, D66, GL, CU, PvdD en PvdA stemmen.

   Wil je wel vernieuwen? Stem dan op FvD of PVV, niet voor niets werd FvD op 20 maart 2019 de grootste!

   1. Nep

    Maar nu zijn de meeste stemmers erachter dat ze niet op een man als Baudet moeten stemmen.
    Heeft Nederland hoog zitten, waarom houdt hij dan een rede in het Latijns? Wordt toch eens wakker!

    1. Vlaswiek

     “Maar nu zijn de meeste stemmers erachter dat ze niet op een man als Baudet moeten stemmen”

     Waar blijkt dat uit? Heb je daar bronvermelding bij? De verkiezingsuitslag was toch duidelijk?

     Waarom Baudet een rede houdt in het Latijn? Zodat jij erop terugkomt. 😉

    2. Agios

     Hij houdt een rede in het Latijn om het volk te laten zien dat er nog iets meer is dan drie klassen Basisschool. Maar als het volk zelfs dat niet in de gaten heeft…De linksaffers hebben het grootste deel van het volk tot Tokkies gemaakt.

     1. Vlaswiek

      @Agios: +1

     2. Balkebrij

      @gios inderdaad tot domme tokkies het merendeel.
      Het niveau in het onderwijs is enorm afgenomen en hier en daar worden er zelfs bij examens correcties toegepast om maar mooie aantallen te tonen van geslaagde leerlingen.
      Ook allochtonen worden op grote schaal het handje boven het hoofd gehouden om ze maar te laten slagen..
      GA eens naar de gemiddelde Albert heyn in Amsterdam of Rotterdam, het enige wat je hoort van die marrokaantjes en turkjes is :wat is deze waarom jij nu hier OK mievrouw ketsjoep liegt daar…
      Deze zijn hier allemaal geboren.
      Wat een niveautje dat onderwijs.

   2. Watcher

    Onze wijsneus Lúgar -referendums

    FvD grootste bij PS verkiezingen, daarna bij alle EP een flop.
    Deelname coalitie, puinhoop.

    1. Aardappeltjes

     @watcher de huistrol en t#reel zal je wel even voorspellen hoe het zal gaan met het fvd, want immers hij zelf vind en presenteert zich als een ware autoriteit.. Proest

 4. Balkebrij

  Het is goed dat de leraren blijven volhouden, en niet het kleine douceurtje accepteren om ze daarmee af te schepen.
  Als je tegenwoordig ziet wat de leraren allemaal meemaken in de klas vooral in de randstad., dan is een structurele vergoeding op zijn minst op zijn plaats.
  Een structurele vergoeding lokt ook nieuwe aanwas voor de pabo eventueel, waar dramatisch dalende cijfers zijn van aantallen nieuwe studenten.

 5. Jumping

  Inderdaad gooi Nederland plat.

  Dit Ruttekartel is niet voor de Nederlanders, maar tegen de Nederlanders.

  Plan iedere week, een andere beroepsgroep.
  Gooi plat.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

 6. Joop Klepzeikert

  Als die domme ‘leraren’ nou eindelijk eens iets anders zouden gaan stemmen dan DDR66, PvdAllah of GroenExtreemsLinks zou er misschien eindelijk eens echt iets voor ze kunnen veranderen.
  Alleen staken en vervolgens weer op het links partijkartel stemmen werkt niet.
  Dom links verziekt altijd alles, overal.

  1. ikweetwatikwil

   Mee eens Joop

 7. ikweetwatikwil

  Sinds de instroom worden de voorzieningen in het onderwijs en zorg steeds slechter . Er is een simpele oplossing . Grenzen dicht. Illegalen en zij die weer terug kunnen naar eigen land er uit. Ons belastinggeld moet weer voor eigen gebruik zijn. Werkelijke vluchtelingen willen we helpen.

 8. Cesare

  Die vakbondsbestuurders willen ook een keertje minister worden, dus moeten ze wel goed liggen bij de heren . Desnoods over de ruggen van hun linkse achterban. Beiden worden nu leuk gepakt

 9. Sharktyricon

  Zo knap, een artikel over stakende leraren en binnen no time gaat het over allochtonen en linkse partij kartels.
  Het zijn juist altijd de linkse partijen geweest die hebben gepleit voor de leraren en hun salarissen en vanuit rechts is daar juist veelal op gekort. Verder heeft het leraren tekort weinig te maken met allochtonen want in de jaren 90 was er al een schrijnend gebrek aan mensen die bijv de lerarenopleiding op de pabo wouden volgen omdat de werkstress te groot was en het salaris dat het niet waard maakte, vervolgens hebben partijen daar nooit een fatsoenlijke verandering in doorgevoerd en nu steekt de problematiek weer eens de kop op.

 10. Rosasolis

  Als vorige docent aan een bekende muziek school heb ik meegemaakt hoe vreselijk laag de salarissen van alle docenten waren. En hoe laag onze pensioen opbouw was. Gelukkig was er alleen mijn man en ik. Wij konden amper rondkomen met gewone boodschappen ieder maand.
  (Mijn man was toen werkloos geworden, net als vele andere mannen en vrouwen gedurende die jaren. Hij werkte toen voor een Amerikaanse firma die failliet ging). Ik was voor jarenlang hoofd kostwinnaar. Er is blijkbaar niets verbeterd. Terwijl andere vakken een respectabel salaris verdienen, is het erger dan ooit te voren met het onderwijs gesteld. Je zou denken dat voor kinderen en studenten dat na gezondheid,
  onderwijs het allerbelangrijkste in hun leven is! Zij hebben onderwijzers nodig om hun
  op te leiden stap voor stap, om uiteindelijk hun eind-diploma te kunnen krijgen.
  Om werk te vinden in hun gekozen vak. De onderwijzers hebben groot gelijk om een
  onderwijzers vak-bond op te richten. Vele jonge potentieel onderwijzers kiezen voor een andere vak, in plaats om te beginnen met een zware, onderbetaalde ban; voor zowel lager school leraar of hoge beroeps onderwijzer te zijn. Enkele miljoenen van minister Slob gaat niet deze enorme probleem oplossen. Eerder van middag heeft radio 4 haar steun voor de docenten en studenten getoond door het uitzenden van
  de bekende Akademische Fest Overatuur van J. Brahms. Ik kan ook een gedicht uit
  mijn tiener jaren herinneren, van een geliefde onderwijzeres in mijn middelbare school:
  Labour for Learning until you grow old,
  For Learning is better than silver and gold.
  Silver and gold will tarnish and decay,
  But a good education will never go away.

  Mijn eenvoudige vertalen van deze wijze woorden van een fantastische onderwijzeres:
  Zet je in om te gaan leren, totdat je oud ben,
  Omdat het leren beter dan zilver en goud is.
  Zilver en goud zullen dof gaan worden, en bederven,
  Maar een goede onderwijs zal je nooit verlaten.

 11. Bes Tolen

  Rosasolis. De salarissen in het basisonderwijs zijn nooit slecht geweest. Al vanuit de negentiger jaren behoorden de basisschoolleraren tot de weinigen, die in tegenstelling tot de gangbare andere groepen, die als ambtenaar uit Rijksschatkist betaald werden, die er nog wel eens geld bij kregen. Het is nu minder een vetpot in Nederland geworden en daar hebben de beperkte politieke ideeën van die basisschoolleraren meer schuld aan dan veel andere groepen, die wel kritisch zijn op de massa immigratie. Die kost er volgens recente berekeningen van hoogleraar vdB 95 miljard euro per jaar bij. Wat mij niet verbaast. De basisschoolleraren zijn zo dom en geïndoctrineerd om van die problematiek niets te begrijpen. Maar zulk onbegrip is wel het einde van het oude cultureel hoogstaande Nederland. Dat is een verlies wat blijkbaar de meeste mensen nog niet beseffen. Pas als het te laat is. Onze cultuur is veel meer, breder en diepgaander en eerlijker (ondanks alle fouten, die er zijn) dan die dwangculturen, die hier naar binnen zijn geloodst. Maar het gaat al jaren slechter in dit opzicht. (Mag ik dit nog wel zeggen in Nederland?) Dat beseft u toch ook?

  1. Rosasolis

   Bes Tolen. Ik betwijfel dat u ooit in het onderwijs heeft gewerkt. Behalve als docent muziek, was ik blij dat ik nog steeds uitgenodigd werd om op te treden als solo vocalist met oratorium koren en orkesten. Ik heb al mijn concert jurken zelf gemaakt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.