Schandalig: zelfs onze pensioenen behoren de Rijksoverheid en senioren hebben niets te zeggen

Het is een absolute schande, maar zojuist komt het nieuws naar buiten dat Minister Koolmees ‘de pensioenskorting heeft voorkomen’ door het nemen van maatregelen. Dat klinkt natuurlijk als goed nieuws, maar onder dat goede nieuws gaat een uiterst nare realiteit schuil. De pensioenfondsen zijn ingekapseld door wet- en regelgeving waardoor de pensioenen van senioren eigenlijk niet eens eigendom zijn van hen, maar van de Rijksoverheid, via NU

Want als een eenvoudig ministerieel decreet ervoor kan zorgen dat de dekkingsgraad van pensioenen ‘stijgt’ of ‘daalt’, dan betekent dit dat de Rijksoverheid blijkbaar zeggenschap heeft over de pensioenen van de senioren. Daarbij komt nog eens het nepinstrument genaamd ‘rekenrente’ om de hoek kijken, waarmee toekomstvoorspellingen worden gedaan die toch nooit uitkomen.

En nu ‘voorkomt’ Koolmees een pensioenskorting door gebruik te maken van zijn ministerieel decreet, gebaseerd op een aangenomen motie van de PvdA. Wanneer de minister een maatregel neemt via zijn bevoegdheden of deze maatregelen embedd in een wet, dan heeft dit dus direct impact op de pensioenen van honderdduizenden Nederlanders. Kortom: de pensioenen zijn niet van u, maar van de staat.

De minister schrijft in zijn uitvoeringsbrief, betrekking hebbende op de uitvoer van de Motie van Van Dijk (PvdA), het volgende:

“Om die reden geef ik pensioenfondsen langer de tijd om te voldoen aan de huidige gestelde financiële eisen.”

De situatie in Nederland kan als beste zo worden beschreven: de arbeiders sparen via een fonds voor pensioen en vervolgens komt de Rijksoverheid als “goedbedoelde helper” aanzetten en stelt eventjes wat ‘financiële eisen’. Zogenaamd om daarmee kortingen in de toekomst te voorkomen en een ‘stabiele opbouw’ van de pensioenen te garanderen.

Maar kan dat eigenlijk wel? Nee, want de minister kan de toekomst ook niet voorspellen en dus zijn alle regels die bedoeld zijn om stabiliteit in de toekomst te garanderen gestoeld op gebakken lucht. Weet de minister béter hoe de toekomst er over drie jaar uitziet dan de bestuurders van de fondsen zelf? Natuurlijk niet! Toch stelt Koolmees de eisen en luisteren de fondsen. De gepensioneerden mogen het vervolgens “ondergaan”.

Slechts als er aan de noodzakelijke voorwaarde wordt voldaan dat minister Koolmees de toekomst beter kan voorspellen dan de pensioenfondsen, dan is het daadwerkelijk nuttig om de minister maatregelen te laten nemen.

En als de minister de toekomst niet beter kan voorspellen dan de fondsen, waar zijn dan die ‘financiële eisen’ voor bedoeld? Zijn die eisen dan niet gestoeld op gebakken lucht? Ja natuurlijk, maar dit is hoe de manipulaties van de politiek werken en de gehele samenleving corrumperen en frustreren. Kortom: zelfs uw pensioen is eigenlijk niet uw eigendom, maar van de Rijksoverheid.

Dat zijn niet mijn woorden, maar dat blijkt overduidelijk uit de macht van de minister.

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. Jumping

  Inderdaad Nederland is een keiverrot land geworden.

  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland stort Nederland in een poel van ellende.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  RUTTUP EN NEXIT.

  1. Nep

   Jumping hou nou eens op met dat gezeur. Anders jump je maar op.

   1. Jv

    Nep; heb je her moeilijk met de waarheid?
    Hopelijk behoor je tot de groep die gekort gaat worden.
    Misschien dat je beeldvorming van dit land en de wereld, jou de andere kant van de medaille laat zie.
    Kortom, misschien ga je links nu beter leren kennen want kom je iemand aan zijn portomonai, dan kom je hem/haar aan zijn / haar ziel!

 2. logisch denken2

  Pensioenen zijn uitgesteld loon. Geoormerkt geld dus. U ziet hoe de struikrovers u gijzelen. Iedereen tot 43 K is genivelleerd en de roverheid gijzelt zelfs uw uitgestelde loon.

  U bent nog steeds liefhebber van het partij kartel ? Of is het stelen en beheren van uw pensioen nu eindelijk de druppel om de onbetrouwbare roversbende de rug toe te keren ? De pensioenfondsen beheren uw pensioen en niet de roverheid met belastingregels en uitvoeringsregels voor de pensioenen

  Stem PVV , stuur de dieven naar huis. Slechter kan het NOOIT worden

  1. Tojo5156

   Jawel het slechter worden. De EU kan ons geld opsouperen.

   1. logisch denken2

    tojo WAKE — UP , DE EU ZUIGT JE AL LEEG ! Het kan niet slechter worden. onmogelijk

    1. hans-e-pans

     “Zelfs onze pensioenen behoren de RijksRoverheid”, de werkelijk zal zijn “die is al jaren van de EU danwel van de ECB”.

 3. Hochgestellt

  Volgens zeggen van meerdere forumleden waren de pensioenen eerder in handen van “Brussel”
  Nu in handen van de staat. Het gaat de goede kant op. Ik ben zeer verheugd dit nog te mogen meemaken. Champagner!

  1. Heinrich

   Hochgestellt/
   Je begrijpt de materie niet!
   DE ordonnanties van de EU worden door de lidstaten (de beste jongetjes v/d klas) uitgevoerd, de souvereiniteit van nederland mbt deze zaken is allang verkwanseld!

  2. Jumping

   @NOPPES.

   Inderdaad de pensioenpot voor en van de EU,
   is voor 60% GEVULD DOOR NEDERLAND.
   Met een bedrag van ca 1600 Miljard Euro.

   Dus mijn pensioen is gestolen door Balkenende en Rutte.

  3. logisch denken2

   Hochgestellt is niet zo goed in begrijpen begrijp ik. Misschien moet Hochgestellt eens bekijken wat de negatieve rente van draghi doet met pensioenen. Onze pensioenen betalen de italiaanse staatsschuld wat begrijpt Hochgestellt niet ?

   1. debontereus

    @ logisch denken
    Hochgestellt begrijpt meer niet . maar de komt ook omdat Hochgestellt de oppertrol der trollen is hier van het forum .
    Morgen piept de p*do wel weer wat anders .
    We kunnen de p*dofiel tegenwoordig voorspellen en herkennen .
    Het is een zielig persoontje die hier 24 uur per dag 7 dagen in de week aanwezig is om iedereen te treiteren .
    Sorry dds ik zou een abonnement in overweging willen nemen als jullie je eerst ontdoen van zulk geteisem .

    1. Vlaswiek

     “Hochgestellt begrijpt meer niet . maar de komt ook omdat Hochgestellt de oppertrol der trollen is hier van het forum.”

     Klopt, maar die heb ik al ‘weggewerkt’

     🙂

 4. Pauline Kummer

  Wat ben ik blij dat mijn pensioen is ondergebracht in een stichting. Gepensioneerden mogen bogen op een excellent bestuur van het pensioenfonds.

  1. logisch denken2

   De meeste besturen zijn zeer bekwaam en weten van de hoed en de rand maar worden kapot gemaakt door de toezichthouder DNB. Ook jij moet aan je jaarlijkse verplichten voldoen met je stichting.

   Ik waag het derhalve sterk te betwijfelen of je echt een stichting op pensioen gebied bestiert. De jaarlijkse kosten overstijgen met gemak 100.000 euris per jaar . Je praat dus poep of heb je minimaal 1.000.000.000 euris in de stichting zitten. Wij als bestuur zijn geliquideerd als pensioenfonds met ruim 300 miljoen aan verplichtingen verdeeld over 500 deelnemers omdat de verplichtingen van DNB niet meer gedragen kon worden. Ik weet dus bijna zeker dat je liegt

   1. Pauline Kummer

    @Logisch denken2:

    1. Ik bestier geen stichting op pensioengebied.
    2. Ik ben deelnemer, uitkeringsgerechtigd.
    Het totaal belegd vermogen van ABN AMRO Pensioenfonds is EUR 26.5 miljard (per 31 december 2018)
    Alle in’s en out’s zijn terug te vinden op de site inclusief alle dekkingsgraden.
    Heel doorzichtig.

    1. logisch denken2

     dus niets anders dan eender welk ander pensioenfonds , ook jij kan gekort worden feestvierder.

     Zorg maar dat je clubje niet zakt onder v.e.v want ook dan krijg jij het knijpertje op je neusje . Het totaal belegd vermogen is een leuke reclame kreet maar totaal niet belangrijk in pensioenland.

 5. Baron von Munchhausen

  Zolang op alle Ministeries Links regeert, betekent het graaien: ” Jullie rechtmatig geld is ONS geld!” ( Even voor de duidelijkheid, ambtenaren zijn de baas en Ministers zijn in hun ogen de laagste in functie: ” zijn toch maar passanten!”
  Opletten: geen vermindering pensioenen, maar……ook geen indexering, laat staan verhoging!
  Links blijft loeren op de pensioenpotten!!! Om….ja,….,ja,….. de nuttelozen en gelukzoekers van huis, inrichting en tot hun dood uitkeringen, te voorzien!

 6. Jv

  Ze moesten die schoften eens flink te grazen nemen.
  Hetis ons gespaarde geld ( uitgesteld loon) en daar hebben zij helemaal niet mee te maken.
  Ik ben een overeenkomst (contract) overeengekomen met mijn werkgever en het pensioenfonds die de premies in houd.
  Kunnen we de overheid niet voor het gerecht dagen alszijnde een corrupte bende die door oneigenlijke regels contractuele overeenkomsten tussen pensioenfondsen en werkgevers probeert te dwarsbomen om geld vrij te maken voor de EU en die honderden duizenden opvreters die uit deze ruif voor van alles worden voorzien dat hardwerkende Nederlanders zelf opgehoest hebben of nog steeds voor betalen.
  Ik heb mijn gele hesje klaarliggen en zeg DE BEUK ER IN het is genoeg geweest met dat linkse smerige stinkende rapalje daar in Den Haag!!!!!

 7. Bes Tolen

  Toen Koolmees in de Tweede Kamer kwam was zijn kennis op alle nu onderhavige gebieden naar hij de stevige indruk gaf, nihil. Dat verhindert nu nog altijd een brede onderlegde uitgewogen kijk en dus aanpak op problemen als nu voor de pensioenen. De behandeling hiervan zou nooit tot het dieptepunt zijn gekomen als er een minister had gezeten die de materie al sinds jaar en dag tot de zijne (of hare) had gemaakt. Doorwrocht. Dan speelt ook nog, dat D66 niets met ouderen heeft maar wel met jongeren en dan van het soort dat onbewimpeld, onzorgvuldig, onfatsoenlijk haar ideeën voor de media kan spuien. De schepping van een onfrisse tegenstelling tussen jong en oud en dan van één kant, de jonge drollen, opgeworpen en daar geaccepteerd. Een slecht teken voor de afgetakelde maatschappij van Nederland.

 8. Lampje

  Goh, vertel eens iets nieuws, dit is al meer dan 30 bekend. 25 jaar geleden ook nog miljarden uit de fondsen gestolen en nooit terug gegeven. Waarom denkt u dat de pensioenen al meer dan 10 jaar niet meer geïndexeerd worden?, ook dat is diefstal.

  1. Rechtsaf

   Ja én, men kan de jeugd, die nog helemaal niets heeft bijgedragen, opjutten tegen de ouderen met de stelling dat de jeugd moet gaan betalen voor de ouderen..

   1. Lampje

    De jeugd betaald via de AOW voor de AOW’ers en niet de gepensioneerden, zoals wij ook ons hele werkende leven hebben gedaan. AOW is namelijk geen pensioen maar omslag. Pensioen is sparen voor je oude dag. Er wordt berekent dat als we deze premies zelf hadden mogen beleggen, dat we nu miljonair zouden zijn. Hoezo worden we bestolen op alle fronten?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.