Schoften plegen groepsmishandeling in Gorinchem! Politie start onderzoek

De straten van Gorinchem worden onveilig gemaakt door gewelddadige lafbekken. Zo zijn er filmpjes op social media verschenen van een groep ‘jongeren’, waarop de meest walgelijke geweldsdelicten te zien zijn. De koude rillingen lopen over je rug bij het zien van de beelden.

De slachtoffers worden vreselijk toegetakeld. Zo is er op zo’n filmpje te zien dat een jongen in elkaar wordt geslagen en als hij op de grond ligt, nog een paar trappen tegen zijn hoofd krijgt.

En als het dan toch lukt om jezelf te verdedigen, dan ben je al helemaal de pineut. Zo is er op een ander filmpje te zien dat één van de slachtoffers een klap terug geeft, waarna leden van deze gewelddadige groep op het slachtoffer duiken. Want dat is natuurlijk hoe ze te werk gaan, in groepsverband.

“Alle slachtoffers worden eerst ingesloten, waarna ze worden ’gepakt’ en tegen de grond worden gewerkt. Er is ook meerdere keren luid gejuich hoorbaar. De beelden zouden van recente datum zijn en in Gorinchem zijn opgenomen, al kon een woordvoerster van de politie Rotterdam daar woensdagavond geen details over geven.”

Deze malloten zijn blijkbaar nog trots op hun daden ook, want ‘er is ook meerdere keren luid gejuich hoorbaar’. Maar even serieus, dan ben je toch niet goed snik!

De beelden zijn momenteel in handen van de politie en er wordt een onderzoek gestart. Hopelijk wordt deze kwestie niet afgedaan met een lullig foei-gesprekje. Deze kornuiten kunnen namelijk niet hard genoeg worden aangepakt door het Nederlandse rechtssysteem.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

117 reacties

 1. Blitzkrieg

  Dit is nu “het grote succes” van de multiculturele samenleving.

  1. Ron

   En voor de Wesley’s en kokjes gaan bagatelliseren.
   De kleur is duidelijk te zien op de beelden.

   1. Rechtsaf

    Kijk uit hoor Ron, wes(eikel)ley zet je zo achter zijn scr(kuch)pt… 😉

    1. Ron

     Toen hij dat voor het eerst opperde heb ik dat meteen verzocht mij achter dat scr #pt te zetten.

  2. Ben Venuti

   De multiculturele samenleving is de grootste ramp die Nederland heeft getroffen, Hans Janmaat zag het destijds goed, het wordt tijd om deze ziener geheel te rehabiliteren.

  3. Jumping

   @Blitzkrieg.

   Dit is Links Nederland ten voeten uit.

   De media in de regio Gorkum en Drechtsteden zijn huiverig om de bevolkingsgroep te benoemen.

   Opdracht van HOGERHAND.??

   RUTTE STUURT NEDERLAND VERDER DE BIETENBRUG OP.

 2. Kretoloog

  Over een paar doorgesnoven hooligans bij een voetbalwedstrijd in Den Bosch maken politiek en media zich vreselijk druk (dinsdag maar liefst 4 volle pagina’s in De Volkskrant!). Maar over dit voorval zwijgt de MSM. Gelukkig wel aandacht in Telegraaf en op internet.

  Hopelijk krijgt de politie de ruimte om deze geweldsuitbarsting tot op de bodem uit te zoeken. Al is niet uit te sluiten dat van hogerhand wordt bevolen dit walgelijke delict ‘af te schalen’. Want in de top van politie en OM maken nog steeds de multiculti-lovers de dienst uit.

  1. Blitzkrieg

   Kretoloog : Ik ben niet zo’n minuut-stilte persoon, waarom wel bij een voetbalwebstrijd als er sinterklaas liedjes worden gezongen, maar niet als iemand levensgevaarlijk verwond wordt?

   1. Piet51

    @Kretoloog
    Niet om het goed te praten, noch te bagatelliseren, maar er heeft helemaal niemand ernstig letsel opgelopen. Voor zover ik heb meegekregen, is er over de afkomst van de groep nog geen mededeling gedaan, maar ik kan me vergissen. Dergelijke info is ook niet zo gebruikelijk. En wat omstanders menen te zien is zeer onbetrouwbaar. Het duidelijkste recente voorbeeld is de terrasaanslag in Deventer, een paar weken geleden. Veel mensen hadden van alles gehoord van mensen met “een tintje”. Zelfs het motief was bekend, eerwraak. Toen het een “echte” Nederlander bleek te zijn, hoorde je meteen niets meer.
    Wacht hier nou eerst eens af wat er verder bekend wordt voor je een oordeel geeft. Dat kan altijd nog.

    1. werikke

     100% kansenparels dat jij dit ontkent geeft aan dat je nog grotere eikel bent dan dat ik al dacht. Kan niet rustig blijven bij jou commentaar hierop. Jij hebt zeker geen kinderen die dit meegemaakt hebben. Ben benieuwd of je dan ook bagataliserende opmerkingen zou maken.

     1. Piet51

      @werikke
      Beheers je een beetje, beter voor je hart. Dit is precies de manier waarom het mensen zoals jij altijd fout gaat. Jullie denken niet, lezen niet, maar reageren meteen. Niet vanuit de onderbuik, want dat is soms nog een nuttige raadgever, maar vanuit het niets, vanuit vooroordelen, volledig foute misvattingen en vooral een heel fout mens- en wereldbeeld.

      Als je mijn bijdrage namelijk wel gelezen en begrepen had, zou je een paar dingen opgevallen zijn. Ik herhaal ze nog even, zonder de illusie te hebben, dat het je mening over mij verandert. Maar dat interesseert me helemaal niets, anderen zien dan echter wel wat ik schreef en bedoelde:
      1. Ik begin n.b. met te zeggen, dat ik het incident niet goedpraat noch bagatelliseer. Heb je die zin eigenlijk wel gezien, of in je boosheid gewoon overheen gelezen???
      2. Ik ontken niets. Behalve dat ernstige letsel, maar dat staat in de media).
      3. Ik stel alleen een vraag: Wie heeft gezegd dat het mensen met een migratieachtergrond zijn? Ik sluit zelfs een vergissing mijnerzijds niet uit. Wat is daar fout aan?
      4. Verder geef ik alleen een voorbeeld van een recent te snel oordeel, namelijk de terrasaanslag in Deventer. Er zijn meer voorbeelden, maar die zal ik je besparen. Ik zou het mooi vinden, als een oordeel hier wordt gebaseerd op feiten en niet op ononderbouwde vermoedens.

      Deze reactie van mij zal, vooral ook door andere “verlichte” geesten, wel weer getrol worden genoemd, omdat elke afwijkende of nuancerende bijdrage hier zo wordt gekwalificeerd. Maar dat is volgens de algemeen geaccepteerde definitie geen getrol, maar een bijdrage aan een discussie. Feit hier is dat hier niet fatsoenlijk kan worden gereageerd op serieus bedoelde bijdragen, zoals je in je openingszin overduidelijk laat blijken.
      Ik heb een paar keer heel fatsoenlijk en doordacht op je bijdragen gereageerd; gisteren bijvoorbeeld. Dat was dus vergeefse moeite. Als meer deelnemers hier net als jij reageren, en dat gebeurt elke dag, wordt het nooit wat met jullie invulling van rechts politiek, terwijl jullie een zinvolle bijdrage zouden kunnen leveren aan de ontwikkeling van onze samenleving. Maar ….. niet op deze manier.

     2. werikke

      mensen zoals ik ??? Dan kan ik dus zeggen dat mensen zoals jij die neerbuigend praten over mensen zoals ik. Met dat hoogdravende toontje van je geef je inderdaad aan dat je neerkijkt op mensen met andere mening dan jij zelf. Ga lekker in je eigen bubbel zitten . Ik vind belachelijk dat jij vaak in je reacties “mensen zoals ik “weg zet als mensen die het verkeerd zien met een eigendunk van “zij die in mij geloven zullen gelukkig zijn “

     3. Piet51

      @werikke
      Ik doe niet anders dan veel deelnemers hier. Afwijkende meningen worden zelden serieus genomen. Ik pas me graag en vaak aan, hoewel me dat hier even vaak wordt verweten.

    2. Jumping

     @NOPPES.

     Je lult uit je nek.
     Je reactie is een belediging voor de slachtoffers.
     Gorkum staat als Gemeente, stijf van de angst voor MAROKKANEN

     Dus meld je in Gorkum, op de markt in dat frietkot en vertel daar je lulverhaal.

    3. Wesley Benbow

     Precies, Piet51. Veel meer valt er niet over te zeggen.

     Het is weer zo’n typisch DDS-bericht.

     1. Mieremet

      Wesley ofwel Mezzadrama je valt weer dooe de mand.

    4. Mieremet

     Piet, ofwel Mezzadrama. Je tracht het mooi te zeggen, maar je bent gewoon een linkse lul die dit soort wandaden verdedigt.

     1. Wesley Benbow

      Nee hoor, Mieremet, ik veroordeel alle vormen van geweld. Ik maak uit de bijdrage van Piet51 ook niet op dat hij dit toejuicht.

      Lees onze bijdragen nog maar eens door.

     2. Piet51

      @Mieremet
      Ik neem de vrijheid om ook even te reageren en verwijzen naar mijn reactie op @werikke, die onverkort ook voor jou geldt.

     3. Piet51

      @Wesley
      Begrijpend lezen is voor een aantal mensen hier een paar niveaus te hoog gegrepen.

    5. Kretoloog

     Piet51, wat schrijf je nu toch weer voor onzin. ‘Er heeft niemand ernstig letsel opgelopen”. O, is dat bij jou het criterium? Weet je, bij racistische uitingen loopt niemand ook maar enig letsel op, dus dat moeten we dan ook maar voor kennisgeving aannemen?

     Ieder weldenkend mens beseft dat zo’n apathische houding dodelijk is. Maar dat is wel zoals dat gaat in bepaalde kringen, waar jij dus ook toe behoort. Er moeten kennelijk eerst doden vallen, voordat je er iets van mag vinden.

     Nou, laat ik je dit zeggen. In Gorinchem, dat ik goed ken, is men zich helemaal de tyfus geschrokken van dit geweld. Zowel bij de plaatselijke politiek, de politie, de scholen, de middenstand en de bewoners. Ga jij achter je geraniums de boel dan maar lekker relativeren, samen met Wesley en nog wat usuals suspects hier op DDS. Gelukkig zijn er nog heel veel mensen die dit incident wel serieus nemen.

     1. Ron

      Inderdaad volgens piet zijn redenatie hoeft er alleen nog maar opgetreden te worden en vervolgd bij ernstig letsel.

     2. Ron

      P. S.

      Geen ernstig lichamelijk letsel misschien maar de geestelijk impact wel degelijk.
      Weet je nog je betoog hoe angstig het moest zijn geweest voor dat kozp tuig in den haag.

     3. Wesley Benbow

      In mijn jeugd waren dit soort vechtpartijen in het dorp aan de orde van de dag.
      Verschil was dat ze niet gefilmd werden en dat we ook niet verzonnen dat het alleen door allochtonen plaatsvond.
      De veldwachter kwam er ook niet door in beweging.

      Dit soort berichtgeving wordt tegenwoordig opgeklopt en geduid als ‘geweld door buitenlanders’. Dat is ook de reden waarom DDS dit er uit licht.

      Relativering wordt vervolgens geduid als islamknuffelen of zoiets.

      We zitten met elkaar in een rare informatiebubble.

     4. Rechtsaf

      “In mijn jeugd waren dit soort vechtpartijen in het dorp aan de orde van de dag.”

      Nee hoor wesley dit zuig uit je duim puur om te kunnen zuigen en te kunnen rechtvaardigen dat buitenlanders dit doen, je bent echt een schande voor mijn land.

      Ik kan mij ook heel goed voorstellen dat er mensen zijn die wesley/mezzadra echt snoeihard in elkaar willen trappen en al zijn tandjes eruit willen rossen door zijn eeuwige gezuig…

     5. Vlaswiek

      “Nee hoor wesley…”

      Je kunt die pe͎doplasser beter niet ‘aanraken’, daar groeit hij van!

     6. Piet51

      @Kretoloog
      Sorry, mijn fout. Ik bedoelde een reactie op Blitzkrieg, want die suggereert, aan jou gericht, dat er iemand levensgevaarlijk verwond is. Dat is dus geen criterium van mij voor de ernst, maar een feit dat Blitzkrieg noemde. Onjuist dus.

      Verder is de zaak nog volop in onderzoek en komt de politie op korte termijn met nieuwe mededelingen die andere zaken aan het licht brengen. En dan kan heel goed blijken, dat de meeste mensen hier gelijk hebben, maar iets anders kan voorlopig nog net zo goed. Meer wilde ik met mijn tekst niet zeggen.

      Dat men in Gorinchem erg geschrokken is, kan ik me voorstellen. Maar uiteindelijk gaat het om maximaal zes zich misdragende jongeren en twee slachtoffers.

     7. Kim Verlouw

      Je bent echt een kankerlijer Wesley.

      Ga je dode moeder lekker in de maling nemen, vieze racist.

     8. Blitzkrieg

      Piet51 : De verwondingen laten zich alleen maar raden. Zijn de verwonding niet levensbedreigend, ook goed wat mij betreft!

      Quote : “Maar uiteindelijk gaat het om maximaal zes zich misdragende jongeren en twee slachtoffers.”

      Zijn zes misdragende jongeren in één incident soms niet genoeg? Of waren het misschien “maar twee” slachtoffers.

      De etniciteit en de achtergrond wil ik ALTIJD weten, ook als het geboren en getogen Nederlanders zijn zonder migratie achtergrond.

     9. Vlaswiek

      @Kim: Je hebt helemaal gelijk hoor, hij heeft alleen geen moeder want die wilde hem niet hebben.

     10. Piet51

      @Kretoloog
      Net even gecheckt bij kennissen in Gorinchem: Men is zich beslist niet de tyfus geschrokken van dit geweld en Gorinchem staat niet stijf van angst, onbekende slachtoffers misschien wel. Het is gewoon iets dat hier en daar, nu en dan gebeurt. Meer niet.

     11. Kim Verlouw

      Dit is puur rassenhaat.

      h*tps://twitter.com/i/status/1197197364987146240

      Een meisje tegen alibaba en de 40 kankeraapjes.

      Fc Den Bosch valt hier in het niet.

     12. Vlaswiek

      “…elders de angel ergens uit te halen.”

      Touché!

      Met zulks kun je niet discussiëren, hoewel? Nee laat maar.

    6. Rechtsaf

     Jawel pietje, jij bent de definitie van nuanceren, jij nuanceert alles helemaal kapot en uiteindelijk heb je niets, je neemt hierdoor geen standpunt in, sterker nog, bent overal mee eens, drinkt graag kopjes thee ipv actie, zo’n type is pietje

     1. Vlaswiek

      @RA: Pietje is een broertje van Heinz, weet je ook weer genoeg.

     2. Piet51

      @Rechtsaf
      Je schrijft: “Jawel pietje, jij bent de definitie van nuanceren, jij nuanceert alles helemaal kapot en uiteindelijk heb je niets, je neemt hierdoor geen standpunt in, sterker nog, bent overal mee eens, drinkt graag kopjes thee ipv actie, zo’n type is pietje”

      Je kunt het je misschien niet voorstellen, maar dit vat ik op als een compliment, een groot compliment. Ik probeer namelijk met mijn manier van reageren hier en mijn acties elders de angel ergens uit te halen. Vaak wordt dat gewaardeerd, een heel enkele keer wordt het als zwakte gezien. Dat laatste is het een enkele keer ook, maar je moet voortdurend keuzes maken en soms zijn die niet helemaal optimaal.
      Maar als iemand als jij deze kwalificatie geeft, ben ik helemaal gelukkig en heb ik bereikt wat ik beoogde.

     3. Vlaswiek

      “…elders de angel ergens uit te halen.”

      Touché!

      Met zulks kun je niet discussiëren, hoewel? Nee laat maar.

     4. Rechtsaf

      Ik zie jou reacties als absoluut zwakte, het eindeloos door emmeren ipv actie en oplossingsgericht denken.
      Pietje is van het soort dat met foei gesprekjes en al thee lurkend een mening vormt, dit soort moet je niet hebben juist, dit is vergif in onze maatschappij…

    7. J.C.

     @Piet51

     De “nuancering” die je hier toevoegt op het gebeuren, mis ik dan weer wel al langere tijd bij de door D66 en de andere links-liberale partijen (politiek en media) groots gebrachte “geweldadige aanval” op het “KOZP congres”
     (in een kraakpand) door zestig verdachte mensen met knuppels en vuurwerk. En ook nog steeds geen overtuigende bewijzen van dit incident of wat het dan ook zijn mag gezien…………

     1. Wesley Benbow

      Helaas zijn de daders voor die aanslag inderdaad nog steeds niet gepakt en veroordeeld.
      Voor het rechtsgevoel in Nederland zou het goed zijn als hier meer aandacht voor zou zijn.

     2. Piet51

      @J.C.

      Je toevoeging tussen haakjes “kraakpand” lijkt me niet relevant, maar is bovendien fout. Het was geen kraakpand, maar een bedrijvenverzamelgebouw, dat “de “Samenscholing”, het was ooit een school, heet.
      De politie noemde de aanval zelf gewelddadig en vernielzuchtig en betrapte op heterdaad. Lijkt me genoeg toelichting. Heterdaad is voldoende bewijs en de politie hoeft zich niet tegenover het Nederlandse volk te verantwoorden.
      Een nuancering is altijd nuttig, maar hier niet zo eenvoudig.

     3. Ron

      Ho Wesley en Piet.

      De één zegt dat er geen daders zijn gepakt nog steeds voor die zogenaamde aanslag op kozp de ander zegt dat er op heterdaad betrapt is.

      Daarnaast was dit soort akkefietjes in Wesley zijn dorp vroeger orde van de dag met het enigste verschil dat toen de veldwachter niet kwam, er nu gefilmd kan worden maar niet is gedaan en wel verzonnen dat de autochtone dit gedaan hebben.

      Maar Piet eerder had iemand dat al aan maar nuanceer het akkefietje van kozp even op dezelfde manier dan als je nu doet.

      Dit is wel gefilmd en wel degelijk te zien dat ze licht getint zijn. Wel degelijk te zien dat ze een meisje aftuigen en boven op de borstkast van een liggende jongen springen met beide voeten.

      Ik wens niemand zoiets toe maar de goed praters zou ik graag willen dat ze hier in ervaring opdeden.

      Is het wel eens bij jullie opgekomen dat er hier ervaringsdeskundige met dat tuig reageren.?

     4. Piet51

      @Ron
      In Den Haag zijn bij dat heterdaadje vijf personen opgepakt, waarvan er een paar later zijn vrijgelaten. Of en wie er nu nog vastzit is mij niet bekend en is ook niet zo relevant. Voor zo’n opstootje wordt geen dure celruimte gereserveerd. Maar er zal worden berecht.

      Verder praat ik niets goed en sluit ik ook niets uit. Lichtgetintheid zegt me helemaal niets. Dat kunnen volbloed Nederlanders zijn, en alle volken ten zuiden en zuid-oosten van ons. Ik keur het gedrag af, maar zou eerst de achtergrond en de feiten willen kennen. We leven tenslotte in een goed georganiseerde rechtsstaat.

   2. Mart

    Waarom?….Omdat het een GROTE WEGKIJK BENDE is bij jullie in nederiglandje ,Daarom!!

    1. Wesley Benbow

     We zitten hier niet echt te wachten op oude mannen die vanuit het buitenland Nederland omlaag halen, Mart. Bovendien mag worden betwijfeld of je weet waarover je praat.

     1. Ron

      Dat is wat we bij jou al lang niet meer betwijfelen maar zeker weten

     2. Bas1974

      iedereen mag een mening geven en jij bent beslist niet die dat bepaald,je kan beter je mond houden want alles wat je zegt is onzin of opruing

  2. EU kok

   Quote : (dinsdag maar liefst 4 volle pagina’s in De Volkskrant!)
   .
   Waarom leest u zo een onbetrouwbaar links blaadje?
   Zijn er geen betere nieuwsmedia ?

   1. werikke

    waarom ga je niet eens een week als buschaufeur werken in Ter Apel . dan zie je hoe jou vrienden zich gedragen

    1. EU kok

     Mijn familie, vrienden en kennissen gedragen zich alle uitstekend.
     Sommigen ietwat luidruchtig na het dineren wat vaak vergezeld gaat met overheerlijke drankjes, maar verder niet.

     1. Ron

      Dus jij verdedigd hier steeds mensen waar je geen contact en ervaring mee hebt.

      Jij bent dus zo’n deugridder in theorie ipv in handelen.

      Jij laat je dus niet in met de mensen waar het over gaat.

     2. EU kok

      Quote: jij verdedigd
      .
      Nee, ik verdedig wel mijn prachtige Nederlandse taal.
      Een stukje cultuur was het verdedigen waard is.

     3. Ron

      Jij bedoelt waarschijnlijk wat het verdedigen waard is?

      Je probeert iets maar zelfs daar faal je in.

      Maar buiten de autocorrectie van mijn telefoon aanvallen kan je inhoudelijk niets inbrengen?

     4. werikke

      nu jij nog .

     5. EU kok

      Inderdaad Ron, Ik bedoelde wat.

   2. Kretoloog

    Kok, ik scan alle kranten (lezen zou te veel tijd kosten): Telegraaf, AD, NRC, Trouw, Volkskrant, ND, RD, Parool. Zo blijf je niet alleen optimaal geïnformeerd. Maar zie je ook welke selectie de verschillende kranten toepassen. En dat zegt weer iets over hun identiteit.

    En geloof me of niet: voor algemeen nieuws is het RD (Reformatorisch Dagblad) nog het meest objectief en in ieder geval het meest beschaafd van allemaal.

    1. EU kok

     Goed bezig.
     RD, kan ik me voorstellen, haast klassiek conservatief.

 3. Rechtsaf

  Ik denk een enorm foeigesprekje, ik ben natuurlijk voorstander van het opnieuw openen van gevangenissen, waar ik ook voorstander van ben is om ouders, die hun kindertjes altijd de hand boven het hoofd houden, keihard aan te pakken

  1. Ron

   Straffen volgens hun zo gewenste wetgeving.

   1. Rechtsaf

    Ik ben tegen sharia als je dat bedoeld, maar voorstander van ouderwetse gevangenisstraf, niks geen kopjes muntthee drinken en foeigesprekjes, gewoon old-skool opsluiten, geen tv, geen internet, gewoon kaal opsluiten en de hele dag dweilen, de wasserette, knijpers zetten, uurtje per dag luchten….

    1. Ron

     Ik ben daar ook tegen. Maar als hun dat wel willen dan ook via dat straffen.

     1. Rechtsaf

      Ik denk dat wat ik hier boven heb geschreven, deze typische Nederlandse straf(fen) prima werken bij dit tuig, geen internet/smartphone?! wat denk je wat er dan gebeurd…

  2. Blitzkrieg

   Rechtsaf : Er komt een tijd dat mensen zelf de honkbal knuppel pakken. Goed gedaan kabinet, ga zo door!

   1. Rechtsaf

    Inderdaad, we zijn in Nederland wat soft geworden

  3. werikke

   is gewoon schijtvolk . Ik ben voor een zuivering hier in Nederland en gedwongen uitzetten van dat soort volk.

 4. EU kok

  h**ps://www.geenstijl.nl/3315211/teringtiefustuigh_op_de_foto/

  1. werikke

   wel bij onderwerp blijven. eikel ben je toch. ze zouden jou met knuppel moeten bewerken
   kijken of je dan nog steeds zo blijft zuigen hier.

   1. EU kok

    U heeft gelijk.
    Verwijzen naar de uitvinders van groepsgewijs kopschoppen is niet leuk.
    Mea Culpa.

    1. Ron

     Dan moet je verder terug in de tijd wil je de uitvinder daarvan framen.
     Maar het gaat erom wie zijn de grossiers in geweld 99% van e tijd?

    2. werikke

     Verwijzen is niet erg maar het bagataliseren van dit verhaal met onzinnig tegen argument.

  2. Ron

   Dat jij je nog zo druk maakt over Nederland vanuit het buitenland?
   Dat was jou vraag toch aan medereaguurders hier.

   Maar toch, aangezien jou topografische kennis niet optimaal is en lezen ook niet je sterkste kant.

   Gorinchem is een andere plaats dan Eindhoven.
   Daarnaast zijn die jongens in Eindhoven niet zeker de juiste personen.

 5. Isengrijn

  Heel goed gedaan hoor!
  (Extreem)rechts heeft er in ieder geval weer wat toekomstige aanhangers erbij, zoals de ouders van de mishandelde kinderen, de vriendjes en kennissen.

  Gorinchem is altijd een leuk stadje geweest, ik ging er zo’n twintig jaar geleden al heen voor de gezelligheid. Toen waren er al Marokkanen die langzaam aan de sfeer flink kapot aan het maken waren.
  Dit zijn dus de kinderen van die gasten…

  1. Kretoloog

   Gorinchem ken ik ook goed. Er heerst altijd al een sfeer van vechten in die stad. Volgens antropologen heeft dat 2 oorzaken: 1. De ligging op de grens van Holland en Brabant, daardoor botsing van protestante en katholieke cultuur. 2. Oud garnizoensstadje, militairen hielden wel van een potje knokken in avond en weekend.

   Maar dit geweld is veel meer een botsing van andere culturen: het groepsgedrag dat we (helaas) maar al goed kennen uit de Mediterrane moslimwereld.

 6. Isengrijn

  Off-topic:

  Nu wilde ik net een leuke trui bestellen, heeft de Hema de trui uit de handel gehaald omdat er jankerds waren die klaagde dat er “nazi” symbolen op zouden staan. Dit betrof een trui met onze runen, ons erfgoed! Blijkbaar mag je dus niet meer met ons erfgoed gezien worden.

  Ik verwacht overigens dat Tim Engelbart hier nog wel een stukje over gaat schrijven.

  1. Ron

   Tja elk symbool kan je negatief laden op deze manier.

   1. Isengrijn

    Inderdaad, Ron.
    Sommige nazi’s aten bijvoorbeeld ook aardappelen.
    Moeten we nu ook aardappelen in de ban gaan doen?

    1. Ron

     En braadworst ook een duivels product

  2. EU kok

   Lijkt wel op dat visje wat ik achter op sommige auto’s zie.

  3. Blitzkrieg

   Isengrijn : Runen? Hier heb je past echt erfgoed.
   Wardruna – Runaljod – Yggdrasil (Full Album)
   h**ps://www.youtube.com/watch?v=2l87Sz1jiIE

   1. Isengrijn

    Dank u wel, Blitzkrieg.

    Ik was van plan om ze volgende week te bezoeken in Utrecht. Maar bij nader inzien komt de datum niet goed uit door mijn werkzaamheden.

    h*tps://www.tivolivredenburg.nl/agenda/wardruna-27-11-2019/

    1. Blitzkrieg

     Isengrijn : Ik wist niet eens dat ze speelde, jammer het is al uitverkocht.

  4. Beukman

   @Ies
   Beetje overdreven inderdaad.
   Ik neem aan dat je er bovendien gewoon je bomberjack overheen draagt?

 7. Tman

  “aangepakt door het Nederlandse rechtssysteem”
  Ha,een indringend gesprek onder het genot van een kopje koffie en koekje naar keuze.
  Daarna een taakstraf van 6 weken in een ziekenhuis of papierprikken op straat!
  In mijn vroege jeugd masseerde ik iemands gezicht tot bloederige massa bij een handgemeen, een en ander was niet evenredig met de oorzaak volgens de jeugdrechter, daarop verdween ik 6 maanden in een 24uurs jeugdgevangenis.
  Ik ben nooit meer in herhaling gevallen, en had mijn lesje geleerd, daarom is hard straffen van cruciaal belang!

 8. Blokkeer-Fries

  Kijk zelf even hoe dit ondankbare allochtone ongedierte als hyena’s te werk gaat:

  twitter.com/HarkMaat/status/1197178897995091968

  En maar pamperen, beschermen, helpen en in de watten leggen, want ze zijn zo zielig.

  En als je dit maar lang genoeg tolereert, dan krijg je dit:

  rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/4928476/uitzetten-verblijfsvergunning-ind-immigratie-naturalisatie

  Een ontzettend gaaf land, waar misdaad letterlijk wordt beloond en de belastingbetaler word gestraft.

  Minder, minder, minder!!!

  1. EU kok

   Quote : de belastingbetaler word gestraft.
   .
   Friesche dichterlijke vrijheid?

   1. werikke

    Nee hoor maar als je werkt betaal je belasting en zo dus ook hun uitkeringen ,kinderbijslag, etc.

  2. Blokkeer-Fries

   Nog meer “alleen maar goede bedoelingen” bontkraagjes die met 2 man een kleine jongen molesteren.

   telegraaf.nl/nieuws/298782629/jongens-op-scooter-slaan-en-bespugen-13-jarige-fietser

   Flikker dat ondankbare dubbele paspoort tuig het land uit!

 9. Michael M

  Als je het aan Links zou vragen dan worden de schoffies met open armen ontvangen en vertroeteld, geknuffeld en verwend met chocola, gebak en limonade. Een lief gesprek met de ouders. Nog even zeggen, niet meer doen en nog heel veel plezier.

  Het gaat al jaren fout in Nederland. De maatschappij verhard. Het is nu nog wachten tot de rechters verharden en het rechtsysteem veranderd. Dat de militaire dienstplicht weer ingevoerd wordt en waar normen en waarden weer wordt bijgebracht.

  Nu is het wachten tot wanneer de verandering en de bewustwording komt. Tot die tijd moeten slachtoffers het doen met de slappe linkse beleidsvoering.

  1. Wesley Benbow

   Google eens op de stam+t regel, Michael. Dit komt erg dom over.

   1. werikke

    wesley, iemand afzeiken omdat die schijfvout heeft gemaakt toont weer aan dat het jou niet gaat om inhoudelijkheid terwijl je daar zo prat opgaat.

  2. EU kok

   Quote: Als je het aan Links zou vragen
   .
   En, heeft u het gevraagd of vult u het antwoord voor hen in en zijn het dus feitelijk uw eigen ideeën?

 10. Vlaswiek

  Schoften? Het zijn lichtgetintiërs, dat is nogal een verschil. Dat is het soort waarvan Wilders heeft gezegd dat hij er minder van wilde en waarvoor hij voor de rechter werd gedaagd.

  In een land waar wij onszelf haten is dit het gevolg. O ja, ooit wel eens een Marokkaan gezien die in z’n eentje geweld pleegde?

 11. Julian

  Uitnodiging om weer eens alle mensen met een bepaalde afkomst op een hoop te vegen en verbaal het land uit te zetten.
  En nee deze daders hoeven niet gepamperd te worden. Keihard aanpakken deze kl**tzakken. Helaas zullen ze wel onder het jeugdstrafrecht vallen en dan komen ze veel te goedkoop weg.

  1. Wesley Benbow

   Het frame dat hier wordt neergezet is dat al het straatgeweld van allochtonen komt.

   Die boodschap moet er in geramd worden.

   1. Rechtsaf

    wederom liegt wesley…

   2. werikke

    nou ik denk inderdaad ook wel dat meeste straatgeweld van jou allochtone vriendjes komt.

  2. Vlaswiek

   @Julian: Keihard aanpakken? Nee hoor! De motie Baudet (dec 2018) waarin hij vroeg om één miljard extra voor politie en justitie werd door het kartel (VVD=GroenLinks, CDA, D66 én CU) weggestemd, vergeet dat vooral niet. Het zal Rutte aan z’n ster roesten of jij wel/niet in elkaar getrapt wordt door lichtgentintiërs! Natuurlijk spreekt hij wel zijn afschuw uit als je een fatale schop tegen je harses hebt gekregen.

   #stoprutte

   1. Julian

    Dat miljard extra heeft hier niks mee te maken. Die heb je niet nodig om iemand keihard aan te pakken. En lage straffen ligt gewoon aan de leeftijd van de daders. En wat een onzin over Rutte dat het hem niks uit maakt. Aanpakken ongeacht huidskleur of afkomst…Waarschijnlijk zijn het (je zal het niet graag horen) allemaal geboren Nederlanders. En daarvoor gelden dezelfde regels als voor iedereen in dit land. En dat is maar goed ook.

    1. Vlaswiek

     @Julian: Natuurlijk heeft dat miljard er wel mee te maken. Harder straffen kan alleen als de daders worden opgepakt én veroordeelt. En daar zit’m nu juist de crux!

     De helft van alle aangiften belandt in de vuilnisbak, het doen van aangifte wordt ontmoedigt en het OM kan en mag zelf kiezen of ze wel/niet gaan procederen. Dat noemen we klassenjustitie.

     De oorzaak van dit spel zit’m nu juist in het gebrek aan geld, middelen én mensen.

     1. werikke

      De rechters hebben het voor het zeggen in deze en die mogen harder straffen maar doen ze niet. Wel als je 5 km te hard heb gereden dan wel .

     2. Vlaswiek

      @Werikke: Klopt, Nederland gaat gebukt onder dikastocratie! En dat komt D66=GroenLinks=VVD wel goed uit.

      dagelijksestandaard.nl/2019/11/thierry-baudet-boekt-succes-tweede-kamer-gaat-inmenging-van-rechters-in-politiek-onderzoeken-stapje-voor-stapje/

    2. Ron

     Al zijn het geboren Nederlanders, wil de afkomst niet teniet doen.

     Dat ze hier geboren zijn doet niets af aan de opvoeding en waar de loyaliteit ligt van die lui.
     Zelden een uitzondering tegengekomen.

 12. Pescador

  Ach licht getint volk natuurlijk, die hebben genoeg aan een foei gesprekje dan doen ze het nooit meer.

  1. Ben Venuti

   Gegarandeerd dat het moslimlarven zijn zoals alle geweld in Nederland begaan door die ratten.

 13. Ben-NIET-Groen-L

  Zoals ik al verwachte…NIETS op de NOS !!!

  1. Wesley Benbow

   Als de NOS verslag zou moeten doen van elke vechtpartij op straat dan komen ze aan het echte nieuws niet meer toe.

  2. Piet51

   @Ben-NIET-Groen-L
   Niets op NOS? Kijk eerst eens op nos.nl/artikel/2311354-politie-onderzoekt-mishandelingen-gorinchem.html.
   Maar veel andere MSM dan AD, Telegraaf en NOS geven geen info. Zou het ook zo kunnen zijn, dat het belang van dit “nieuws” dit niet afdwingt.

   1. Kretoloog

    Nee hoor Piet, nieuws over geweldsplegers Marokkanen past niet in het beeld dat de MSM (NRC, Trouw, Volkskrant) ons willen voorschotelen. Namelijk het beeld van een geslaagde multiculti-samenleving. Dan komt nieuws dat dit beeld ontkracht, natuurlijk slecht uit. En dus plaats je dat gewoon als redactie niet. Als een struisvogel, die zijn kop in het zand steekt.

    1. Piet51

     @Kretoloog
     Zo kan ik het ook. Als je MSM beperkt tot die drie media, publiceert MSM inderdaad niets over het incident. Maar de aanleiding van mijn opmerking was jouw opmerking over de NOS, die niet bericht zou hebben. Dat weerlegde ik, met de toevoeging dat behalve MSM Telegraaf, AD en NOS de andere MSM er niet over lijken te berichten, behalve misschien de avondmedia vanavond.

     Ik geef graag toe, dat dat één van de redenen is, dat ik Trouw-abonnee ben en NRC-abonnee was. Ik hoef niet op de hoogte te worden gebracht van straatruzies in Tietjerksteradeel, Ouddorp of Beltrum, Tokio of San Francisco. Ik lees liever serieus nieuws, waar ik wijzer van word.

     1. Kretoloog

      Nou Piet51, dan moet het wel zeer teleurstellend voor jouw geweest zijn. Om in het door jou zo bewonderde blaadje Trouw een lang verhaal te lezen over het ‘geweld’ tegen KOZP in Den Haag. Want zelfs een straatruzie in Schubbekutteveen is interessanter dan deze ‘misdaad’ die achteraf ook nog eens een false flag bleek te zijn.

      O ja, ik heb geen opmerking over de NOS gemaakt.

     2. Piet51

      @Kretoloog
      Je hebt het vandaag niet getroffen met mij. Die opmerking over de NOS was van Ben-NIET-Groen-L. Wederon excuus. Ik had een extreem drukke dag en “moest” ook nog DDS bedienen. Zo zie je maar.

      Overigens had Trouw op 9 november een berichtje van een kwart kolom over de verstoring van de KOZP-bijeenkomst, vernieling aan gebouw en auto’s en met vermelding van het op heterdaad betrappen en aanhouden van vijf demonstranten. Dat was alles en voor mij meer dan genoeg, net als bij ander qua nieuwswaarde vergelijkbaar nieuws.

 14. RvdBe

  Marrokanen die groepsgewijs mensen in elkaar trappen, gaan die voetballers daar nou ook een minuut stilte voor houden? Horen we Rutte nu ook quasi verontwaardigd zijn?
  Oh nee, het zijn wss toch van die racistische autochtonen welke in elkaar getrapt worden.
  Links zal vergenoegd toe kijken hoe hun destructieve beleid van de afgelopen deccenia steeds meer vrucht begint af te werpen.

 15. Rosasolis

  Vele tieners van nu krijgen te weinig goede opvoeding van hun ouders, en krijgen ze te veel vrijheid. Het lijkt dat weinig tieners serieus zijn met een keuze voor hun verder studie. Onderwijs, muziek les, of sport is minder belangrijk dan rondhangen in bendes, en allerlei kattenkwaad uithalen. Vooral in de avonduren…als de gordijnen dicht zijn, en de vermoede mensen liggen te slapen. Ze hebben hun huis-sleutel, hun fiets en hun mobiel, dus ontmoeten ze elkaar s’avonds laat, en dan begint het ellende. Zij gooien stenen of modder op ramen, steken autobanden kapot, tuin hekjes los maken of smeren met verf. Eieren worden vaak op ramen gegooid, vooral in vriezende weer.
  Behalve de eieren, hebben we luilak ellende moeten meemaken, kort voor Pinksteren.
  Niet kinderen met toeters en belletjes zoals dat vaak gebeurt… De lokale tiener bende
  hadden in de midden van de nacht slagroom over de planten in onze voortuin gespoten! Het was een vreselijke klus om de planten schoon te kregen,
  om hun redden.
  Vorige maand was een gezin in Hippolytushoef zwaar getroffen, en nu is het
  Gorinchem. Er is inderdaad te weinig politie voor kleine steden en dorpen beschikbaar.
  De grote steden krijgen de meeste agenten, en vaak kan je in een dorp twee uren of langer wachten tot eindelijk de politie arriveert.
  Vorige jaar had de CDA hun plan voor dienstplicht van tieners in het middelbare onderwijs bekend gemaakt. Het gaat over enkele uren in de week, na schooltijd of op de weekeind hulp in de zorg, in het ziekenhuis, of huishoud hulp te geven.
  En natuurlijk zullen ze hun uur-loon krijgen. Hopelijk gaat dit plan van de CDA door.
  Dan kan de tieners leren meer over mensen helpen, in plaats van hun plagen en aanvallen.

 16. Pijnstiller

  De multiculti samenleving is ook zo’n groot succes

 17. J.C.

  @Piet51

  “De politie noemde de aanval zelf gewelddadig en vernielzuchtig en betrapte op heterdaad”.

  Bij een heterdaadje wordt de dader opgepakt. Nog niets gelezen over de door links liberaal met veel bombarie vermelde 60 daders, terwijl deze volgens jou toch bekend moeten zijn. Hoe zou dat nou toch komen?

  1. Piet51

   @J.C.
   Die zestig daders was volgens mij een fout. Maar er zijn meteen vijf personen opgepakt, waarvan er later een paar zijn vrijgelaten. Of en wie er nu nog vast zitten, weet ik niet. Die vrijgelaten personen kunnen nog steeds verdacht zijn. Maar voor een dergelijk relatief licht vergrijp worden niet lange tijd cellen bezet gehouden. Een rechtszaak komt er zeker.

 18. Blitzkrieg

  De huichelarij van de VVD
  Marokko na verwarring door staatssecretaris: nooit gevraagd om een gesprek
  h**ps://www.rtlnieuws.nl/nieuws/politiek/artikel/4930761/asielzoekers-uitgeprocedeerd-marokko-ankie-broekers-knol-tweede

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.